Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• Lara

922

Top Posters In This Topic

Posted

W domu są 3 szczeniaki od Klaudyny i dom dla Fali się szykuje. Dzisiaj będzie wiadomo, do którego domu trafi. Mojego Cudaka nikt nie chciał adoptować i zawiozłyśmy go do hoteliku p.Grażyny w Otrębusach.
Nadal mamy 15 psów do wydania:
-Fina
-Seda
-Kinga
-Shippiego
-Munię
-Munia
-Szamana
-Misia
-Tolę
-Bajo
-połamanego Marianka
-Pestkę
-jeszcze Falę
-Bronka (czy ktoś dzwonił do jego opiekunów?)
-mojego Cudaka

Posted

Hej, cioteczka, wszak połamany ma już imię, nadane mu na wątku: Marianek, czyli Maniuś. Myślę, że pasuje jak ulał. (Po lektrurze wątku stowrzyłam takie cóś: [url]http://www.ostrow.schronisko.net/page24.html)[/url].

A o mojej Ściemie to nikt już nie pamięta? :placz:

Anka_89, Zmysł, gratulujemy wytrwałości. My ten wątek coś ze dwa lata już piszemy, więc czytanie tego wszystkiego to pewnie pół roku najmarniej :lol:

[COLOR=Red][SIZE=3]Olimpia, i my dziękujemy za super organizację akcji.[/SIZE][/COLOR]

Posted

Czy Pestka (Tina) ma osobny wątek?Dostałam w zeszłym tygodniu mail od P. Doroty, tymczasowej (jak się okazało) opiekunki Pestki (Pestka dostała już nowe imię: Tina), takiej treści:'Cieszę się, że fotki doszły. Mam nadzieję, że pomogą Tinusi znaleźć spokojny dom. Nadal mamy kaca moralnego, ale nie bardzo widzimy inne wyjście. Nadal mamy kłopoty, gdy zostaje na dłużej. Na stopniowe przyzwyczajanie do zostawiania nie mamy możliwości czasowych, a u nas jeszcze dochodzą wyjazdy i konieczność zostawienia komuś lub gdzieś? Udało nam sie nauczyć ją czystości, chodzenia na smyczy, reagowania na komendę "siad". Nabrała w znacznej mierze zaufania do ludzi i jest otwarta na nowe kontakty. Przyjacielsko wita każdego bez szczekania - choć wymaga delikatności w kontaktach. W ogóle w domu jest cicha, a na działce szczeka, gdy kogoś przechodzącego nie zna - gdy jest znany nie reaguje, chyba że liczy na głaskanko. Jednoczesnie w domu nie jest psem absorbującym - potrafi się sobą zająć, gdy państwo są zajęci, jedzą czy np. oglądają telewizję - tylko czasem przychodzi na małe przytulanki. Śpi w osobnym pokoju i wie, że do sypialni bez pozwolenia nie można wchodzić. Dobrze znosi jazdę samochosem, choć wsiada niechętnie. Jest przyjazna w stosunku do innych psów, choć preferuje te mniejsze rozmiary.'.Mam też fotki, nie wiem, podsyłać jakiejś Koleżance z wyższym IQ, czy najpierw założyć nowy wątek?

Posted

[quote name='ANKA_89']przebrnełam przez cały wątek i jestem pod wrażeniem
jak bardzo zmieniło się schronisko dzięki Waszej działalności i ilości adopcji,
jesteście wielcy:loveu:
pozdrawiam
A.[/quote]

Dziękuję, bardziej w imieniu cudzym, niż swym własnym (bom sama mało co zdiałała).I gratuluję samozaparcia.Przeczytać taką kobyłę, jak ten wątek, to nie byle co...Do tej pory udało się to chyba tylko Panu Suchcie....;-)

Posted

[B][SIZE=3]Drogie cioteczki![/SIZE][/B]
Po akcji na SGGW mam pewne rzeczy,ktore czekaja na nowych wlascicieli. :razz: Mianowicie:
[B][SIZE=3]- kilka zestawow smycz+obroza (chetnych prosze o pisanie mniej wiecej obwod szyi)[/SIZE][/B]
[B][SIZE=3]- legowiska roznej wielkosci (owalne)[/SIZE][/B]
[B][SIZE=3]- karme dla "wczesnych sercowcow" royala[/SIZE][/B]
[B][SIZE=3]- karme "osteo&digest" royala[/SIZE][/B]
[B][SIZE=3]- karme dla jamnikow (czytaj malych psow) royala[/SIZE][/B]

[SIZE=3][U]Bardzo porsze rowniez o pisanie "zamowien" na karmy specjalistyczne. Bedziemy wymieniac uzbierane pieniadze (niestety niewiele).[/U][/SIZE]

Posted

OlimpiaK karmę dla sercowców wstępnie rezerwuję dla Shippiego.
Szelki na niedużego psa (mniejszego od Fali troszkę) rezerwuję dla szczeniaka, który ma trafić do Klaudyny w tym tygodniu. Nie jestem w stanie jeszcze podać wymiarów. Potrzebny jeszcze będzie zestaw na jakąś suczkę, która przyjedzie na sterylkę. Tutaj proponuję Gumisię, tym bardziej że sunia kaszle bardzo i zapewne leczenie by się przydało.

Posted

[quote name='KingaW']Czy Pestka (Tina) ma osobny wątek? Mam też fotki, nie wiem, podsyłać jakiejś Koleżance z wyższym IQ, czy najpierw założyć nowy wątek?[/quote]

Masz najwyzsze IQ z nas wszystkich - bo jak udalo Ci sie wstawic nam piatego psa do domu - to jest sztuka...
Popodbijaj prosze tez watek Shipppiego - bedziemy wdzieczni... Nie moze zostac u nas "przez zasiedzenie"... bo ja wyladuje w wariatkowie..

Posted

[quote name='OlimpiaK'][B][SIZE=3]Drogie cioteczki![/SIZE][/B]
Po akcji na SGGW mam pewne rzeczy,ktore czekaja na nowych wlascicieli. :razz: Mianowicie:
[B][SIZE=3]- kilka zestawow smycz+obroza (chetnych prosze o pisanie mniej wiecej obwod szyi)[/SIZE][/B]
[B][SIZE=3][/SIZE][/B][/quote]

[B]Fin bardzo potrzebuje smyczy dla dużego, silnego, ważącego około 40 kg (tak! tak! już tyle!) psa. Z tego co pamiętam obrożę własną ma.[/B]

Posted

[B]Uwaga
3 czerwca odbędzie sie Piknik "Mojego Psa"w Powsinie w godzinach 11-19.
Dostaliśmy zaproszenie do uczestnictwa w imprezie jako stowarzyszenie. :multi:
Możemy pokazać nasze psy do adopcji i zrobić stoisko.
Szczegółowy program imprezy będzie jeszcze w tym tygodniu, ale wiadomo już, że będzie dużo atrakcji: pokazy psich sportów, konkursy na najładniejszego psa i wiele innych.
[/B]
W poprzednich latach frekwencja była bardzo duża, więc i tym razem można liczyć, że wielu psiarzy przyjdzie.
[B]
Serdecznie dziękujemy za zaproszenie :cool3:

[/B]Będę wdzięczna za pomoc w organizacji naszego punktu adopcyjnego,
szczególnie w drukowaniu ulotek (Beam6, Magdarynko czy mogę liczyć na Waszą pomoc?) oraz w transporcie rzeczy i psów na imprezę.

Posted

Ulotki to nie problem.
Jeśli mam zrobić ulotki psiakom, których nie ma na niczyje.org, to poproszę o podesłanie opisu, fot i kontaktu do osoby prowadzącej adopcję. Jeśli dany futrzak ma swój watek na dogo, to wystarczy mi link do wątku i kontakt.

Posted

Na pewno będą potrzebne ulotki dla psów wymienionych przeze mnie na poprzedniej stronie, a które mamy na tymczasach. Wszystkie maja swoje wątki.

W tym roku Dni Ostrowi odbędą się w dniach 1-3 czerwca, czy jako stowarzyszenie chcemy tam wystąpić z naszym stoiskiem? Główna impreza odbędzie się [B]2 czerwca[/B]. Nie zostały podjęte jeszcze żadne kroki w celu uczestniczenia w imprezie. Czy są osoby chętne do pojechania do Ostrowi w sobotę 2 czerwca? Musze wiedzieć teraz, by
starać się o uczestnictwo.

Posted

Ja niestety muszę być konsekwentna i do schronu NIE pojadę. Przyznaję się publicznie - boję się i już :shake: .
Natomiast zgłaszam się do pomocy w Powsinie. Ulotki oczywiście wydrukuję :lol: .

Posted

Beam6, ale w Ostrowi nie trzeba jechać do schroniska , tylko na plac Księżnej Anny Mazowieckiej :razz:

[B]2 czerwca – sobota [/B]

10.00 - 17.00 „MAZOWIECKI JARMARK KSIĘŻNEJ ANNY ” – stoiska promocyjne ostrowskich producentów, kiermasze i prezentacje rękodzieła artystycznego, kolekcjonerstwo („pchli targ”)
10.00 - 14.00 Prezentacje małych form teatralnych ostrowskich gimnazjów „Jak to z herbem było? ” - koncert zespołów:„Biesiada Sarmacka ”, „Newton ” i chóru „Fantazja ”
14.00 Koncert folk grupy „Berkut”
15.00 „RODZINNE ZDJĘCIE MIESZKAŃCÓW ”
16.00 Koncert „Kapeli Staśka Wielanka ”
17.15 Powitanie zaproszonych gości
- uroczyste wręczenie stypendiów Burmistrza Brembate di Sopra dla najlepszych absolwentów ostrowskich gimnazjów
- uroczyste wręczenie listów gratulacyjnych Burmistrza Miasta Ostrów Mazowiecka uczniom ostrowskich szkół
- jubileusz 80. lecia Ratusza Miejskiego
- odsłonięcie pamiątkowej tablicy
- otwarcie wystawy „Ratusz w fotografii”
- promocja Monografii Miasta prof. Adama Dobrońskiego „Dzieje Ostrowi Mazowieckiej do 1914 roku”
18.00 Program artystyczny Miejskiego Domu Kultury – występy zespołów: „Bezwianka”, „Tonika”, „Banda Retro” oraz wokalistów
21.00 GWIAZDA WIECZORU: zespół [B]„RAZ, DWA, TRZY ”

Tak, jak w ubiegłym roku można by było włączyć się ze stoiskiem
w jarmark, bez pokazu psów do adopcji, a jedynie z informacjami o nas w formie ulotek i z gadżetami.
[/B]

Posted

A czy impreza w Vega barze jest aktualna? Jeśli tak, to podajcie szczegóły- gdzie, o której... Miałabym do sprzedaży sadzonki-cegiełki (z okazji Dnia Mamy rzecz jasna), ale mogę je komuś dostarczyć albo do czwartku, albo moja mama je przywiezie na samą imprezę.

Posted

[quote name='esperanza']Beam6, ale w Ostrowi nie trzeba jechać do schroniska , tylko na plac Księżnej Anny Mazowieckiej :razz:

[/quote]
A wierzysz w to, że będąc już w Ostrowii nie pojechałabym do schronu? Naprawdę? Otóż obawiam się (sama siebie :diabloti: się boję), że pojechałabym i ............... choroba nerwowa murowana.
Po za tym (jak ta żaba) nie rozerwę się i muszę wybierać albo 3 albo 2 czerwca. Wybieram Powsin :evil_lol: !

Posted

IMPREZA W VEGA BARZE AKTUALNA!!!!26 MAJA (czyli najbliższa sobota) godz. 16.30 zbiórka ze wszystkimi tymi psami które chcemy wyadoptować.U kogo są obecnie bannery i resztka naszych gadżetów do opchnięcia?Bardzo proszę się ujawnić!Jayo i Gemsi wiem, pamiętam o Shippim, nie liczę na to, że on u Was zostanie, ale jestem b. zajęta w robocie, na skraju załamania. Przepraszam, jeśli odnosicie wrażenie, że Was olałam sikiem falistym... Czy możecie być w sobotę cała Waszą Czwórką i czy przywieziecie Shippa? Wszystkich chętnych psami zapraszam na jakieś 2 godz. maksymalnie: od 16.30-17 do 18.30.Gadżety i bannery b. bym chciała mieć wcześniej, może możecie podrzucić gdzieś w okolice mojej pracy?Ja planuję być w Vega Barze od jakiejś 16-tej.Rozstawić nasz zainscenizowany kramik (musimy mieć tylko te bannery, zadne tam stoliki czy inne fiki-miki) z naszymi gadżetami.Ulotki z psiurami do adopcji mile widziane.W ogóle Wszystkich serdecznie zapraszam w imieniu mym własnym 'Vivy!' no i oczywiście właścicielki Vega Baru Agnieszki Małkiewicz....

Posted

[quote name='KingaW']Rozstawić nasz zainscenizowany kramik (musimy mieć tylko te bannery, zadne tam stoliki czy inne fiki-miki) z naszymi gadżetami.Ulotki z psiurami do adopcji mile widziane.[/quote]

czyli sadzonki-cegiełki nie bardzo pasują?