Fela Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 A propos wygranej w Krakvecie. Zamówiłam głównie Fipprex - nasza Ola wetka z Ostrowi mówi, że kleszcze się mnożą na potęgę i babeszia w okolicy panoszy się okropnie. Koniecznie trzeba psy schroniskowe regularnie zabezpieczać, zwłaszcza te, które biegają luzem i mają boksy przy ogrodzeniu nieopodal lasu. Zamówione zostało 100 największych dawek. To powinno wystarczyć dla wszystkich psów schroniskowych co najmniej na 2-3 miesiące. (Preparat jest przelewany do strzykawek i zakraplany dokładnie wg dawki, więc nic się nie powinno zmarnować). Mamy ostatnio w schronisku dużo staruszków, psów w podeszłym wieku i po przejściach. Nasza Babcia, Birma, Kapitan, ostatni "nabytek" wyrzucony przez właściciela, bo za stary do pilnowania (jeszcze z kółkiem łańcuchowym :-(), o którym pisała Esperanza (nazwałam go Napoleon, niech przynajmniej na starość ma godne imię; tu jest zamieszczony na stronie schroniskowej: [url]http://www.ostrow.schronisko.net/adopcja5246-0.html[/url] ), i wiele innych. Dla nich przyda się na pewno preparat wzmacniający mineralno-witaminowy Dolfos Senior. Bardzo dobrze się sprawdza także dla psów wyniszczonych, nieregularnie odżywionych, po chorobie. Zamówionych zostało 30 opakowań kilogramowych. Po ostatniej historii z Sierotką, która przejedzona dorosłym jedzeniem wylądowała w szpitalu zamówiłam też trochę karmy dla szczeniąt: 30 kg Puriny Dog Chow z jagnięciną, 30 kg Brita i 12 puszek Calibry dla najmłodszych szczeniaków. Karma dla szczeniąt teraz jest potrzebna dla jednego dużego szczeniaka, który został w schronisku i przede wszystkim dla suni, która karmi małe (zajęła "miejscówkę" po Muni i Muniu). Zamówienie zostanie zrealizowane i zawiezione do schroniska w ciągu 2-3 dni. A propos zakupów karmy dla naszych warszawskich "tymczasowców". Mamy jako Stowarzyszenie konto w hurtowni zoologicznej Ara przy ul. Jutrzenki (Warszawa Włochy). Asortyment karm jest tam b. duży i ceny dobre, ale na razie możemy kupować tylko za gotówkę. Z tego, co pamiętam, karmy potrzebują lub niedługo będa potrzebować: Fin (weterynaryjna dla psówch chorych na nerki), Szaman (dla starszych psów) Munia i Munio MiśPyś piesek połamany z SGGW szczeniaki u Klaudyny Falka Czy ktoś jeszcze? Ręcę do góry, kto chętny ;). I jakoś musimy się umawiać na przekazanie pieniędzy i odbiór karmy. PS Małe sieroctwo na Gagarina rozniosło inkubator, potem zaczęło roznosić klatkę, przeniesione zostało tam, gdzie roznosząc nie zrobi sobie krzywdy ;-) Quote
esperanza Posted May 15, 2007 Author Posted May 15, 2007 Połamany karmę ma od Nory, Finowi jutro kupię 20kg w Arze, maluchy Klaudyny mają jeszcze Mera Dog, ale kupię im także karmę, dla Szamana i Muni kupimy, a co lubi Miś? Quote
lika Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Czy ktoś mógłby przygarnąć Szamana na na pięć dni w czerwcu (od 5 czerwca)? Jego opiekunowie wyjeżdżają i on nie może zostać sam. Bardzo proszę o pomoc. Quote
Fela Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 [quote name='esperanza']Połamany karmę ma od Nory, Finowi jutro kupię 20kg w Arze, maluchy Klaudyny mają jeszcze Mera Dog, ale kupię im także karmę, dla Szamana i Muni kupimy, a co lubi Miś?[/quote] W sprawie karmy dla Fina umawiałam się dziś z Gdgt, która może od razu z hurtowni karme odebrać. Dla Szamana i Muni lika od razu odbierze z hurtowni i zabierze. Miś nie lubi suchego, tylko puszki. Ale Miś Pyś ma w sobotę eksmisję z DT. I to taką już na pewno. :-( Tym smutniejsze, że to eksmisja spod kołdry. Jest jeszcze Bajo u Magdarynki, o którym zapomniałam. Czy ktoś może przy okazji zakupów kupić dla niego niebieską nutrę? A jak będzie z płatnością za karmę? Przypominam, że w rachubę wchodzi tylko gotówka. Quote
Wilejkaros Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 A ja z zupełnie innej beczki... czy pamiętacie jeszcze małego Cyganka? Do niedawna jedynego szczeniaka w Ostrowii. wylądował na wsi pod W-wą, ale bynajmniej nie jest psem łańcuchowym. W łóżku spać nie chce, zamiast Pańci woli koty i to one mruczą mu do snu (mają ok. 8 miesięcy). Do tego Cyganek vel. Puszek przeprowadza porządki w kurniku i podbiera kurom jajka. Wynosi je na zewnątrz i układa na podwórku. Miał swoją ulebioną kaczkę, którą koniecznie chciał zaprowadzić za skrzydło do zagrody. Po 2 miesiącach kaczka się zdenerwowała i Puszek dostał skrzydłem. Nie przejął się zbytnio i teraz zagania koguta. Czy wszyscy wiemy, okim mowa? Przez tydzień miała malucha u siebie Pani Danusia, a później zabrałam bestię do nowego domku. Quote
Wilejkaros Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Cytat: Napisał [B]Owieczka[/B] [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=3763351#post3763351"][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images_pb/buttons/viewpost.gif[/IMG][/URL] [I]W schronie narazie nie ma nowych szczeniaków ... Ale zlitujcie sie plisss !! :-( Trzeba go zabrać !! :placz: [URL="http://imageshack.us/"][IMG]http://img123.imageshack.us/img123/2648/dsc0391zh3.jpg[/IMG][/URL][/I] Maluszek pojechał dziś do domku tymczasowego. Quote
Wilejkaros Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 To właśnie to cudeńko malutkie tak łobuzuje. Quote
esperanza Posted May 16, 2007 Author Posted May 16, 2007 W hurtowni będziemy płacić z pieniędzy zebranych na Dniu Ziemi. Jeśli są jeszcze jakieś zamówienia, proszę o info na telefon. Quote
Magdarynka Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Bajo wcina "Cześkową" nutrę, więc nas pod uwagę przy tych zakupach nie trzeba brać :) Quote
KingaW Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Może jeszcze trochę jakiejś karmy dla suniek posterylkowych? Do wsadzenia do mnie do piwnicy... I systematycznego dożywiania w lecznicy... Quote
KingaW Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 [quote name='Wilejkaros']A ja z zupełnie innej beczki... czy pamiętacie jeszcze małego Cyganka? Do niedawna jedynego szczeniaka w Ostrowii. wylądował na wsi pod W-wą, ale bynajmniej nie jest psem łańcuchowym. W łóżku spać nie chce, zamiast Pańci woli koty i to one mruczą mu do snu (mają ok. 8 miesięcy). Do tego Cyganek vel. Puszek przeprowadza porządki w kurniku i podbiera kurom jajka. Wynosi je na zewnątrz i układa na podwórku. Miał swoją ulebioną kaczkę, którą koniecznie chciał zaprowadzić za skrzydło do zagrody. Po 2 miesiącach kaczka się zdenerwowała i Puszek dostał skrzydłem. Nie przejął się zbytnio i teraz zagania koguta. Czy wszyscy wiemy, okim mowa? Przez tydzień miała malucha u siebie Pani Danusia, a później zabrałam bestię do nowego domku.[/quote] Kotom - jaja ciachnąćkoniecznie!!! Quote
lika Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 [quote name='KingaW']Może jeszcze trochę jakiejś karmy dla suniek posterylkowych? Do wsadzenia do mnie do piwnicy... I systematycznego dożywiania w lecznicy...[/quote] Mam worek (5 kg) karmy Pupil o smaku drób i wołowina. Karma była kupiona dla Muni. Jednak okazało się, że Munia nie lubi suchej karmy i jej tymczasowa Pani zwróciła mi dziś całe opakowanie. Zawieźć na Tatarkiewicza, czy jakoś inaczej się umówimy? Quote
Igusia Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 Dziewczyny, czy ktos mogl by pomoc w przewiezieniu Misia na SGGW w piatek 14-15? Ja nie moge sie zwolnic z pracy niestety:cool3: Quote
KingaW Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 [quote name='lika']Mam worek (5 kg) karmy Pupil o smaku drób i wołowina. Karma była kupiona dla Muni. Jednak okazało się, że Munia nie lubi suchej karmy i jej tymczasowa Pani zwróciła mi dziś całe opakowanie. Zawieźć na Tatarkiewicza, czy jakoś inaczej się umówimy?[/quote] Kochana, jak będziesz gdzie przy Tatrku, to przy okazji podrzuć...Z kartką, że dla podopiecznych Stow. Niczyje... Quote
lika Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 Potrzebny jest transport dla Szamana na środę. Trzeba go zabrać z Radości i zawieźć do fryzjera na Ursynów (ul. Miklaszewskiego) na godzinę 11.30. Potrzebny ktoś z pięciodrzwiowym samochodem, bo Szaman bardzo boi się wsiadać i wysiadać z samochodu i trzeba go wnosić do środka. Do trzydrzwiowego samochodu nie damy rady go załadować. Szaman nie chce też chodzić po schodach. Czy ktoś może mi pomóc? Quote
esperanza Posted May 18, 2007 Author Posted May 18, 2007 [B]Nie ma transportu dla Misia na dziś z Chomiczówki na SGGW. Aby pies jutro mógł brać udział w programie adopcyjnym wydz.Weterynarii, musi dziś dojechać do kliniki.[/B] Quote
LittleMy Posted May 18, 2007 Posted May 18, 2007 czy jest tu gdzies watek Barniego, tego staruszka? Quote
esperanza Posted May 18, 2007 Author Posted May 18, 2007 Drogie Ciotki zachęcam Was do przyjścia jutro na SGGW. Start programu adopcyjnego jest o 11, dodam że na tymczasy czekają atrakcyjne psie posłanka, które dostaniemy w darach. Nie mam siły pisać już o niespodziankach, jakie mnie i Likę czekały na SGGW, ale wspomnę tylko, że połamany jutro nie będzie wystawiony do adopcji. Martwię się o jego stan, bo chociaż chodzi, to nie ma poprawy. Quote
Szczurosława Posted May 18, 2007 Posted May 18, 2007 przebrnełam przez cały wątek i jestem pod wrażeniem jak bardzo zmieniło się schronisko dzięki Waszej działalności i ilości adopcji, jesteście wielcy:loveu: pozdrawiam A. Quote
OlimpiaK Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 [SIZE=4][COLOR=darkred][B]Dziekuje wszystkim ciotkom, ktore wczoraj sie zjawily na Dniach SGGW i dzielnie pomagaly w namawianiu ludzi oraz wypytywaniu o najmniejsze szczegoly.[/B][/COLOR][/SIZE] ;) Cudaczkowi i terierkowatej suni bedziemy jeszcze szukac domow - wyslemy info na listy mailingowe wszystkich lat na naszym wydziale. Moze ktos kto nie mogl byc zakocha sie w ktoryms psiaku - w zeszlym roku i dwa lata temu byla taka sytuacja. :cool3: Quote
Zmysł Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 [quote name='ANKA_89']przebrnełam przez cały wątek i jestem pod wrażeniem jak bardzo zmieniło się schronisko dzięki Waszej działalności i ilości adopcji, jesteście wielcy:loveu: pozdrawiam A.[/quote] Ja również. Pozdrawiam Was i w miarę możliwości będę pomagał. Quote
*Gajowa* Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Ja też jestem ciekawa ile pieskow było wystawionych do adopcji i które z nich znalazły domki ...:crazyeye: Quote
Recommended Posts