Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przypomina, że jutro KingaW prezentuje piesy (i siebie hehehe) o 9 rano w TVP2 w "Pytaniu na śniadanie". Obecność ekipy przed TV obowiązkowa.
Luka Agi (siostra małego Kubusia) waży juz 5kg i jest zupełnie innym szczeniorkiem niż 3 tygodnie temu, kiedy została zabrana z Ostrowii. Zdjęcia wkrótce.

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• Lara

922

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='jayo']Ciiiiii, ara - bo beam sie rzeczywiscie zawstydzi i wiecej robic nie bedzie...[/quote]
I taaaam - taka wstydliwa to nie ja jestem a poza tym ja robić TO baaaardzo lubię :evil_lol:

Posted

Kubuś gryzł KingęW i ciągał za ubranie :evil_lol: King leżał sobie spokojnie na podłodze, a Tundry prawie nie było widać, ale KingaW podniosła ją na kanapę i pokazała szew, przed czym Tundra wstydliwie się broniła, zasłaniając łapkami :lol:

Posted

[quote name='Maćka']Cynamonek właśnie pojechał do swojego nowegom domu :multi:[/quote]
Nie nadążam aktualizować "naszych podopiecznych" na niczyje.org :evil_lol:
Dopiero co zdjęłam Dominka, wrzuciłam Alfreda, a już trzeba i Cynamonka zdejmować :cool3:
Bardzo się cieszę, oby jak najwięcej psiaków znalazło swój domek :multi:

Posted

[quote name='jayo']A ja tylko czekalam, kiedy Kinga wypali cos na temat sterylizacji w aspekcie niedopilnowanej suki pani Popek :eviltong:
I szkoda ze nie zdazyla :-)[/quote]

Jak nie, jak tak!Wszak powiedziałam, że sterylizacja, i w ogóle....Brzunio Tundry w tym aspekcie właśnei pokazywałam!No!Ja wiem, że powinnam być cała wdzęczna, ze nas z tymi kundlami tam zaprosili, ale myślałąm, że ch** mnie strzeli..... Najpierw przez 15 min. odbierałam telefony w sprawie 'szczeniaczków Pani Ani', a potem ..... zadzowniły 2 osoby chętne na Kinga i 1 na Tundrę... Ale kciukasy potrzebne nada!!!W sparwie naszego kochanego Kubusia (nawet nie zauważyłam, że mnie gryzł i szarpał za ubranie) - nikt nie zadzwonił... :-( Nic dziwnego, skoro były wypasione, wypielęgnowane szczeniaki Pani Ani, nasz Kubulek nie miał żadnych szans........................Wrrrrr..................................................

Posted

Kinga, bylas bardzo dzielna !!!!
Ja mialam na mysli, ze czekalam na to, ze bedziesz chciala bardziej tej pani dowalic - bo nie wygladala na taka co rozumie slowo sterylizacja :-)
I powiedziec, ze takie Kubusie to wlasnie od takich uciekajacych niewysterylizowanych suk od takich Panius... :angryy:
Ale wiem, ze tam diabelnie malo czasu jest, zeby wiecej opowiadac...
Wiecej czasu poswiecili jakims debilnym dietom odchudzajacym..

Posted

Nie widziałam niestety programu, bo od rana mam urwanie głowy, ale z tego co tu czytałam... to wolno tak prywatę uprawiać? Mówię o pani Popek. Dla mnie to szczyt bezmyślności pokazywać własne szczeniaki przy bezdomnych bidach ze schroniska... Co za tupet :angryy:

Posted

[quote name='Magdarynka']Nie widziałam niestety programu, bo od rana mam urwanie głowy, ale z tego co tu czytałam... to wolno tak prywatę uprawiać? Mówię o pani Popek. Dla mnie to szczyt bezmyślności pokazywać własne szczeniaki przy bezdomnych bidach ze schroniska... Co za tupet :angryy:[/quote]

Też nie oglądałam, i podpisuję się wszystkimi kończynami... wybaczcie, że nic od siebie nie piszę ale jak czytam o "nieupilnowanych" :angryy: sukach niby cywilizowanych ludzi :angryy: to cisną mi się na klawiaturę takie słowa, że dostałabym bana:angryy:

Posted

Pani Popek była b. pokorna i cichutkim głosikiem o tych swoich pieskach mówiła...Ona ma 2 córeczki, może suka którejś z nich uciekła.... Na dodatek suka nie miała roku, to była jej pierwsz ruja....Dobra, dość o psińcu P. Popek...Spotkaąłm Panią która adoptowała naszego Leona.Była w studiu, gadała o jakiś herbatkach, b. ładna Pani...Powiedziałą miż, że nasz Leon wniósł w zycie jej rodziny tak wiele szczęścia, ze trudno to opisać. I Leonek ma mieć lakierowane ząbki (bo ma takie zniszczone po interferonie, czy tam czym...), żeby miał ładny uśmiech...

Posted

[quote name='KingaW']Ona ma 2 córeczki, może suka którejś z nich uciekła.... [/quote]

Kinga, jesli tak - to sie zamykam... ja tez mam dwie coreczki, wcielone wiadomoco.. juniorka juz dwa razy wypuscila psy przez brame "niechcacy"..
w morde jezyka..

Posted

No to ja trzymam kciuki za Kinga i Tundrę, a do Kubusia też wkrótce uśmiechnie się na pewno szczęście.
KingaW wyobraziłam sobie, co pomyslałaś gdy pojawiły się miśki p.Popek.
Niesamowicie się ucieszyłam, że pani Leona wspomniała o nim na antenie. Co za zbieg okoliczności :-)

[B][COLOR=DarkRed]Jest tymczas dla podrzuconego szczeniaka-Julki ze schroniska. Czy ktos mógłby ją przywieźć do Marki?[/COLOR][/B]

Posted

[quote name='esperanza']No to ja trzymam kciuki za Kinga i Tundrę, a do Kubusia też wkrótce uśmiechnie się na pewno szczęście.
Niesamowicie się ucieszyłam, że pani Leona wspomniała o nim na antenie. Co za zbieg okoliczności :-)

[B][COLOR=darkred]Jest tymczas dla podrzuconego szczeniaka-Julki ze schroniska. Czy ktos mógłby ją przywieźć do Marki?[/COLOR][/B][/quote]
Ronja chyba w piatek jedzie do schronu z budami
Ale niech ona sie wypowie na ten temat:lol:

Posted

I jeszcze druga sprawa. Pojawiło się
Zarządzenie Nr 163/2007 Prezydenta miasta stołecznego Warszawy
z dnia 20 lutego 2007 roku
w sprawie ogłoszenia otwartego konkursu ofert na realizację zadania publicznego w zakresie ochrony zwierząt bezdomnych i wolno żyjących w roku 2007.
Przeczytajcie dokładnie treść, wydaje mi się że mamy szansę chociaż minimalne środki w ten sposób zdobyć.
[URL]http://www.bip.warszawa.pl/moduly/zarzadzenia_uchwaly/edycja_zarzadzenia_uchwaly.asp?newKryteria=1&ur_tp_id=2&ur_or_id=2&ur_ro_id=6&ur_mc_id=2GP-0151/163/2007[/URL]

Treść zarządzenia dostępna jest także na forum miau:

[url]http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=56581[/url]

Posted

[quote name='esperanza']No to ja trzymam kciuki za Kinga i Tundrę, a do Kubusia też wkrótce uśmiechnie się na pewno szczęście.

[B][COLOR=DarkRed]Jest tymczas dla podrzuconego szczeniaka-Julki ze schroniska. Czy ktos mógłby ją przywieźć do Marki?[/COLOR][/B][/quote]

A powiedziała?Bo ja te telefony odbierałam, więc wcale nei słuchałam co ludziska gadały, - te ludziska co to po mnie miały występy...

Posted

Mówiła o Leonku, naprawdę!
U mnie w pracy też oburzenie a'propos 2 utuczonych szczeniorków (przecież nie ich wina, że urodziły się w normalnych warunkach;)). Kubusiek nocuje u techni Kasi. Wracając spał na moich kolankach i w ogóle się nie zsiusiał.Hehehehe

Posted

Mówiła o Leonku i właśnie o szczęściu w rodzinie, jakie wniósł Leonek...
Gdzie mam wrzucić zdjęcia Tundry (zwanej przeze mnie Tajgą) oraz tej bulowato-amstafowatej suni z Tatarka? Zdjęcia Nataszy i Kubusia są już w ich wątkach.

Posted

[quote name='jayo']Kinga, jesli tak - to sie zamykam... ja tez mam dwie coreczki, wcielone wiadomoco.. juniorka juz dwa razy wypuscila psy przez brame "niechcacy"..
w morde jezyka..[/quote]

Chciałam tylko zauważyć, że są jeszcze zastrzyki... i tesz się zamykam;)

Posted

[quote name='ara']Chciałam tylko zauważyć, że są jeszcze zastrzyki... i tesz się zamykam;)[/quote]
dla dzieci ?????????????????????? :ekmm::PROXY5:

bo co do psow, to sterylizowane prawie w komplecie... :roll:

Posted

jeśli kierowca się zgodzi, to mogę zbarać szczeniaka, ale ktoś musi go przechwycić pod moja pracą, bo ja nie mogę go wnieść na teren szkoły...
i jeszcze tak do końca nie wiem co z tym transportem, bo miał być już ze 100 razy i ciągle coś wypada. jeśli jednak bedzie, to chciałąbym, by ktoś ze mną pojechał - prosiłam Igusie, ale nie wiem czy wyrwie się z roboty...