Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='AśkaK']Lara, esperanza, Magdarynka, razdwatrzy!!!:klacz:
Ale psiakom radość sprawicie!!! :loveu:

esperanza, worek był 15kg ale teraz ok 12 waży, nie za bardzo żebyś dźwigała.:oops: To się ledwo da podnieść, bo worek jak to worek - nieporęczny i śliski. Niech na razie u mnie stoi, będzie do rozdysponowania dla psiaków w domach tymczasowych. Lub przy okazji jak ktoś będzie mógł podjechać autkiem, to zabierze do schroniska.[/quote]

ja moge zabrac Asiu od Ciebie karme, ale tak okolo 6.30 rano musialabys ja wystawic mi przed dom :cool3: no i dalej isc spac :p

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• Lara

922

Top Posters In This Topic

Posted

Esperanzo... Przepraszam, ale pojadę z Larą skoro świt...
Nie mam zmysłu orientacji i nie mam pojęcia, gdzie jest Auchan na Modlińskiej... Lara zgarnie mnie gdzieś w okolicach Wileńskiego, a tam trafię...

Posted

[SIZE=1]sluchajcie, znalazlam nowa sunie na stronie schroniska o imieniu 'surma'.... wiecie co, to nie jest dobre imie, bo po finsku to znaczy 'smierc' - tak mi przynajmniej fin kiedys mowil, moze na wszelki wypadek zmienic to imie? he? [/SIZE] :oops: :shake: Na wymiane mam: Roza, Róża, Rosa :cool3:

Posted

Eh, Laro...na ciężką próbę mnie wystawiasz.:evil_lol: 6.30 to dla mnie pora-zmora.:lol: Ale jak mus to mus, jutro się "dodzwonimy" i obgadamy strategię działania.;)

Posted

Ciotki jako że mi jakoś idą te adopcje szczeniaków to ja proszę o kolejnego !!! Mam upatrzoną "ofiarę", czy może mi ktoś zabrać to maleństwo odganiane przez Skarpetowe szczeniaki ?? Ona jest tyciunia, miałam poczekac z rozmowa z TZ do jutra, ale jakoś mam niewyparzony jęzor i juz dzisiaj go namówiłam. Może mi ją ktoś zabrac ? Pliz plizzz plizzz ja nie dam rady w tym tyg. podjechac do schronu, mała szybko potrzebuje tymczasowki bo nie jest w stanie jesc suchej karmy ma tak jeszcze delikatne dziaselka, juz ja o nia zadbam plizzzzzz

Chodzi mi o nia:

[CENTER][IMG]http://img137.imageshack.us/img137/5944/mal2dr2.jpg[/IMG]

[IMG]http://img169.imageshack.us/img169/9175/malmv0.jpg[/IMG][/CENTER]

Posted

Magdarynko, ja prawie też! (do szóstej to żadko, ale do 4 to często ciągnę.:lol: ) Więc jak w sob rano zobaczycie takie poczochrane zombi wytaczające się po omacku z klatki, to będę ja!:evil_lol: Znak rozpoznawczy - zielony wór karmy.:p

Posted

Słuchajcie ciotki ...
weźcie mi powiedzcie które z was i o której jadą w sobotę do schronu ..
Ja tam jadę najwcześniej o 9:30 ( bo o 9 odbieram kości ale w końcu nie wiem ile ich wziąść :shake: 80-100-120 ?? - na sztuki oczywiście ) Potem po drodze do lidla zambrowskiego zajeżdżam po karmę i ruszam na ostrów. Myślę żę będę na 11 ..
Ale mogę też wyjechać deczko później .. To zależy od was bo chciałam którąś z was tam zastać ...

Posted

Kurcze, potrzebny domek dla suni Skarpetowej. Z tego co zakumalam piesek zostal wyadoptowany, chcialabym zabrac do siebie ta sierotke ktora siedzi z suczka Skarpetowa, ale nie mozemy zostawic samej Skarpetowej bo biedna bedzie smutna i zalamana. Moze ktos ja przygarnac do siebie ? Ona tez jest wystraszona, ja sobie nie dam rady z dwoma szczeniakami, moj TZ tez sie nie zgodzi :(

Posted

[quote name='Maćka']Kurcze, potrzebny domek dla suni Skarpetowej. Z tego co zakumalam piesek zostal wyadoptowany, chcialabym zabrac do siebie ta sierotke ktora siedzi z suczka Skarpetowa, ale nie mozemy zostawic samej Skarpetowej bo biedna bedzie smutna i zalamana. Moze ktos ja przygarnac do siebie ? Ona tez jest wystraszona, ja sobie nie dam rady z dwoma szczeniakami, moj TZ tez sie nie zgodzi :([/quote]

Dziewczyny, zgłoście się do Klaudyny (nie czuje jak rymuje)

Posted

A ja tak niesmialo chcialam zuwazyc ze mamy mnogosc adopcji ostatnio:eviltong:
Wyadoptowane zostaly jesli nie pominelam nikogo:
Sofia, Migotka, Mikrus, Neska,liski MOniki, szczeniaczki Kluadyny, Tekla , Felek co"jaja sobie robi i pod plotem mieszka".
Ze schroniska wyszla Tercia,Skapeta i jej dzieciaczki..
W sobote pan po Bostonka jedzie, Fela wybrala Tymonkowi domek, i na Wiarke, tez domek czeka:multi: :multi: :multi: :multi:
Chyba niedlugo ciocteczka Fela bedzie musial oglosic 200-setna adopcje;)

Posted

[quote name='Maćka']A ma może ktoś zdjęcie sunki, tej matki małych kudłatych szczeniaków ?? Osoba z allegro prosi o fotki, ja niestety nie mam :oops: Jakby ktos miał to plizzz prześlijcie mi na adres [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] lub [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/quote]
Tu sa znalazlam:)
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2159478#post2159478[/URL]

Posted

[quote name='Igusia']A ja tak niesmialo chcialam zuwazyc ze mamy mnogosc adopcji ostatnio:eviltong:
Wyadoptowane zostaly jesli nie pominelam nikogo:
Sofia, Migotka, Mikrus, Neska,liski MOniki, szczeniaczki Kluadyny, Tekla , Felek co"jaja sobie robi i pod plotem mieszka".
Ze schroniska wyszla Tercia,Skapeta i jej dzieciaczki..
W sobote pan po Bostonka jedzie, Fela wybrala Tymonkowi domek, i na Wiarke, tez domek czeka:multi: :multi: :multi: :multi:
Chyba niedlugo ciocteczka Fela bedzie musial oglosic 200-setna adopcje;)[/quote]

:multi: :multi: :loveu: Super, super!!!
Gdyby tak jeszcze dało się opanować dwie rzeczy w schronisku: żeby chore na nosówkę psiaki były restrykcyjnie izolowane w nowych boksach i żadne inne żeby tam nie siedziały, no i żeby wszystkie sunie były solidnie odgrodzone od psów i nie "zaciążały".:oops: To dałoby się wreszcie jako-tako ogarnąć sytuację w schronie...Ach, tak sobie marzę.:roll:

Maćka, ta mama łaciatków to jest taka grzbietem poniżej kolan i drobnej kości, piszę bo na zdjęciach tego nie widać, Janusz ją podniósł i wydaje się większa.

Posted

[quote name='Maćka']To Skarpetowe oba szczeniaki poszly do domow ???

Dzieki za cynk z fotkami, już przesłałam :)[/quote]
Nie, zostala skarpeta juniorka, napisalam ze dzieciaczki bo ona chyba miala ich wiecej:roll:

Posted

No to lux :crazyeye: Nic tylko się cieszyć z tego, że tyle adopcji jest :) Ja jak sprzedam kubeczki z tej serii na allegro wystawionych to będę chciał wpłacić pieniążki gdzieś na konto "schroniskowe" :) troszkę się tego uzbiera i możnaby było zrobić zakupy typu szczepionki lub co tam potrzebne (teraz strzelam bo nie pamiętam ile dokładnie tego będzie ale okolo 250 zł) :) Może to nie jest straszna kwota ale jednak zawsze coś... teraz kubeczki coś gorzej idą nie wiem dlaczego :shake:
A i na stronce zrobiłem galerię produkcików schroniskowych :) Galeria nosi roboczą nazwę "beta" bo jak będę miał więcej czasu to ją poprawię tak żeby wyglądała dobrze i bardziej pasowała do stronki :)
Razdwatrzy odezwij się do mnie na pw i jak coś to wyślij mi nr fona to pogadamy wtedy :)

Posted

Magradynko a moze sie spotkamy na zlocie zombie pod klatka u Askak? :lol: Tam tez chyba Ci latwo dojechac?

Nie kupilam dzis adresowek w hurtowni... wyszly :angryy: trudno next time.

Podsumowujac: jutro do ostrowi jada 2 ekipy: mła + Magradynka i Pan Bostonowy + Esperanza. My bedziemy miedzy 8 rano a 8.10 w schronie (zabieramy psy i spadamy), a Esperanza bedzoe chyba okolo 12.00 jesli dobrze pamietam, wiec spotkacie sie na miejscu mysle [U]razdwatrzy[/U].

Ja tez zauwazylam, ze adopcji mamy sporo! Maćka czy moge Cie prosic jako admina forum ostrowskiego abys zalozyla watek na wolontariacie z lista psiakow wyadoptowanych, wtedy bedziemy dopisywac do listy kazdego psiaka i kazdy bedzie wiedzial kiedy zblizamy sie do 200 adopcji :p

Ja szczeniaki moge zabrac, ale bede musiala je jakos po drodze "rozdac"... Klaudynie moge zostawic okolo 10.00 obydwa (jesli sie zgodzi) a Ty sobie Macko jednego misiaczka od niej odbierzesz, co?

Posted

[SIZE=4][COLOR=red]P I L N E :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: [/COLOR][/SIZE]
dziewczyny, co robic?kto pomoże?
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=28153&page=21[/URL]

Posted

Nie wiem gdzie mieszka Klaudyna ale chyba trafie co ?? Skontaktuje sie jakos z Klaudyna i odbiore moje melanstwo od niej :)

Watek zaloze, ale wieczorkiem bo przydaloby mi sie wyjsc teraz z domu z dzieckiem niech lapnie troche powietrza. Więc wieczorkiem zrobie listeczke jako przyklejony watek :)

Posted

Ciotki, czy któraś z Was kontaktowała się z Klaudyną? Bo ja tylko napisałam, że może ona się zgodzi na tymczas dla szczeniaka i trzeba zapytać! No i koniecznie skontaktujcie się ze schroniskiem, żeby pod bramą nie stanąć. Zwłaszcza Lara i Magdarynka, bo Wy będziecie rano...

Posted

[quote name='Fela']Ciotki, czy któraś z Was kontaktowała się z Klaudyną? Bo ja tylko napisałam, że może ona się zgodzi na tymczas dla szczeniaka i trzeba zapytać! No i koniecznie skontaktujcie się ze schroniskiem, żeby pod bramą nie stanąć. Zwłaszcza Lara i Magdarynka, bo Wy będziecie rano...[/quote]

juz jestesmy z Januszem umowione! :p

Kochana Klaudyna moze wziac szczeniaczka albo dwa aby bylo im raźniej :p Karme jeszcze ma z darow od Owieczki z dni sggw. Karme dla szczeniakow mam eukanube - moge ja zostawic Maćko u Klaudyny dla Twojego szczeniaczka, chcesz?

Wszystko obgadane Kochana Ciociu Felu :loveu:

Uprasza sie o poranne wlaczenia komorek Maćke, Klaudyne, Askek i Magdarynke - jakby co bede dzwonic i pytac co brac :p Szykuje nam sie Magdarynko towarzystwo 5 - 6 psiakow na pokladzie :lol: To lubie :p

Posted

Laro ja mam karme eukanube dla szczeniakow od Magdarynki, ale to jest karma dla wiekszych szczeniakow, wiec cos dla mniejszych mile widziane :) Ja ta dla wiekszych moge podwieść Klaudynie jakby co, tego jest malutko bo Neska miala spust.
Telefon mam zawsze wlaczony :) Ale Laro zminilam numer podam Ci na pw :)
Czy Klaudyna ma dostep do netu i jak jej wysle pw to mi odpisze ?? bo ja nie mam juz nic na telefonie :oops: Ewentualnie prosze o jej nr. tel. na pw to skombinuje kaske na karte :)