Lara Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 [quote name='AśkaK']Lara, esperanza, Magdarynka, razdwatrzy!!!:klacz: Ale psiakom radość sprawicie!!! :loveu: esperanza, worek był 15kg ale teraz ok 12 waży, nie za bardzo żebyś dźwigała.:oops: To się ledwo da podnieść, bo worek jak to worek - nieporęczny i śliski. Niech na razie u mnie stoi, będzie do rozdysponowania dla psiaków w domach tymczasowych. Lub przy okazji jak ktoś będzie mógł podjechać autkiem, to zabierze do schroniska.[/quote] ja moge zabrac Asiu od Ciebie karme, ale tak okolo 6.30 rano musialabys ja wystawic mi przed dom :cool3: no i dalej isc spac :p Quote
Magdarynka Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 Esperanzo... Przepraszam, ale pojadę z Larą skoro świt... Nie mam zmysłu orientacji i nie mam pojęcia, gdzie jest Auchan na Modlińskiej... Lara zgarnie mnie gdzieś w okolicach Wileńskiego, a tam trafię... Quote
Lara Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 [SIZE=1]sluchajcie, znalazlam nowa sunie na stronie schroniska o imieniu 'surma'.... wiecie co, to nie jest dobre imie, bo po finsku to znaczy 'smierc' - tak mi przynajmniej fin kiedys mowil, moze na wszelki wypadek zmienic to imie? he? [/SIZE] :oops: :shake: Na wymiane mam: Roza, Róża, Rosa :cool3: Quote
AśkaK Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 Eh, Laro...na ciężką próbę mnie wystawiasz.:evil_lol: 6.30 to dla mnie pora-zmora.:lol: Ale jak mus to mus, jutro się "dodzwonimy" i obgadamy strategię działania.;) Quote
Magdarynka Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 Aska, ja się czasem kładę o takiej porze :evil_lol: Quote
Maćka Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 Ciotki jako że mi jakoś idą te adopcje szczeniaków to ja proszę o kolejnego !!! Mam upatrzoną "ofiarę", czy może mi ktoś zabrać to maleństwo odganiane przez Skarpetowe szczeniaki ?? Ona jest tyciunia, miałam poczekac z rozmowa z TZ do jutra, ale jakoś mam niewyparzony jęzor i juz dzisiaj go namówiłam. Może mi ją ktoś zabrac ? Pliz plizzz plizzz ja nie dam rady w tym tyg. podjechac do schronu, mała szybko potrzebuje tymczasowki bo nie jest w stanie jesc suchej karmy ma tak jeszcze delikatne dziaselka, juz ja o nia zadbam plizzzzzz Chodzi mi o nia: [CENTER][IMG]http://img137.imageshack.us/img137/5944/mal2dr2.jpg[/IMG] [IMG]http://img169.imageshack.us/img169/9175/malmv0.jpg[/IMG][/CENTER] Quote
AśkaK Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 Magdarynko, ja prawie też! (do szóstej to żadko, ale do 4 to często ciągnę.:lol: ) Więc jak w sob rano zobaczycie takie poczochrane zombi wytaczające się po omacku z klatki, to będę ja!:evil_lol: Znak rozpoznawczy - zielony wór karmy.:p Quote
Magdarynka Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 Ok, to się razem postarszymy. Spotkanie zombie sobie zrobimy :evil_lol: Quote
razdwatrzy Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 Słuchajcie ciotki ... weźcie mi powiedzcie które z was i o której jadą w sobotę do schronu .. Ja tam jadę najwcześniej o 9:30 ( bo o 9 odbieram kości ale w końcu nie wiem ile ich wziąść :shake: 80-100-120 ?? - na sztuki oczywiście ) Potem po drodze do lidla zambrowskiego zajeżdżam po karmę i ruszam na ostrów. Myślę żę będę na 11 .. Ale mogę też wyjechać deczko później .. To zależy od was bo chciałam którąś z was tam zastać ... Quote
Maćka Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 Kurcze, potrzebny domek dla suni Skarpetowej. Z tego co zakumalam piesek zostal wyadoptowany, chcialabym zabrac do siebie ta sierotke ktora siedzi z suczka Skarpetowa, ale nie mozemy zostawic samej Skarpetowej bo biedna bedzie smutna i zalamana. Moze ktos ja przygarnac do siebie ? Ona tez jest wystraszona, ja sobie nie dam rady z dwoma szczeniakami, moj TZ tez sie nie zgodzi :( Quote
Fela Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 [quote name='Maćka']Kurcze, potrzebny domek dla suni Skarpetowej. Z tego co zakumalam piesek zostal wyadoptowany, chcialabym zabrac do siebie ta sierotke ktora siedzi z suczka Skarpetowa, ale nie mozemy zostawic samej Skarpetowej bo biedna bedzie smutna i zalamana. Moze ktos ja przygarnac do siebie ? Ona tez jest wystraszona, ja sobie nie dam rady z dwoma szczeniakami, moj TZ tez sie nie zgodzi :([/quote] Dziewczyny, zgłoście się do Klaudyny (nie czuje jak rymuje) Quote
Maćka Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 A ma może ktoś zdjęcie sunki, tej matki małych kudłatych szczeniaków ?? Osoba z allegro prosi o fotki, ja niestety nie mam :oops: Jakby ktos miał to plizzz prześlijcie mi na adres [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] lub [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Quote
Igusia Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 A ja tak niesmialo chcialam zuwazyc ze mamy mnogosc adopcji ostatnio:eviltong: Wyadoptowane zostaly jesli nie pominelam nikogo: Sofia, Migotka, Mikrus, Neska,liski MOniki, szczeniaczki Kluadyny, Tekla , Felek co"jaja sobie robi i pod plotem mieszka". Ze schroniska wyszla Tercia,Skapeta i jej dzieciaczki.. W sobote pan po Bostonka jedzie, Fela wybrala Tymonkowi domek, i na Wiarke, tez domek czeka:multi: :multi: :multi: :multi: Chyba niedlugo ciocteczka Fela bedzie musial oglosic 200-setna adopcje;) Quote
Igusia Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 [quote name='Maćka']A ma może ktoś zdjęcie sunki, tej matki małych kudłatych szczeniaków ?? Osoba z allegro prosi o fotki, ja niestety nie mam :oops: Jakby ktos miał to plizzz prześlijcie mi na adres [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] lub [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/quote] Tu sa znalazlam:) [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2159478#post2159478[/URL] Quote
Maćka Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 To Skarpetowe oba szczeniaki poszly do domow ??? Dzieki za cynk z fotkami, już przesłałam :) Quote
AśkaK Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 [quote name='Igusia']A ja tak niesmialo chcialam zuwazyc ze mamy mnogosc adopcji ostatnio:eviltong: Wyadoptowane zostaly jesli nie pominelam nikogo: Sofia, Migotka, Mikrus, Neska,liski MOniki, szczeniaczki Kluadyny, Tekla , Felek co"jaja sobie robi i pod plotem mieszka". Ze schroniska wyszla Tercia,Skapeta i jej dzieciaczki.. W sobote pan po Bostonka jedzie, Fela wybrala Tymonkowi domek, i na Wiarke, tez domek czeka:multi: :multi: :multi: :multi: Chyba niedlugo ciocteczka Fela bedzie musial oglosic 200-setna adopcje;)[/quote] :multi: :multi: :loveu: Super, super!!! Gdyby tak jeszcze dało się opanować dwie rzeczy w schronisku: żeby chore na nosówkę psiaki były restrykcyjnie izolowane w nowych boksach i żadne inne żeby tam nie siedziały, no i żeby wszystkie sunie były solidnie odgrodzone od psów i nie "zaciążały".:oops: To dałoby się wreszcie jako-tako ogarnąć sytuację w schronie...Ach, tak sobie marzę.:roll: Maćka, ta mama łaciatków to jest taka grzbietem poniżej kolan i drobnej kości, piszę bo na zdjęciach tego nie widać, Janusz ją podniósł i wydaje się większa. Quote
Igusia Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 [quote name='Maćka']To Skarpetowe oba szczeniaki poszly do domow ??? Dzieki za cynk z fotkami, już przesłałam :)[/quote] Nie, zostala skarpeta juniorka, napisalam ze dzieciaczki bo ona chyba miala ich wiecej:roll: Quote
_KanaR_ Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 No to lux :crazyeye: Nic tylko się cieszyć z tego, że tyle adopcji jest :) Ja jak sprzedam kubeczki z tej serii na allegro wystawionych to będę chciał wpłacić pieniążki gdzieś na konto "schroniskowe" :) troszkę się tego uzbiera i możnaby było zrobić zakupy typu szczepionki lub co tam potrzebne (teraz strzelam bo nie pamiętam ile dokładnie tego będzie ale okolo 250 zł) :) Może to nie jest straszna kwota ale jednak zawsze coś... teraz kubeczki coś gorzej idą nie wiem dlaczego :shake: A i na stronce zrobiłem galerię produkcików schroniskowych :) Galeria nosi roboczą nazwę "beta" bo jak będę miał więcej czasu to ją poprawię tak żeby wyglądała dobrze i bardziej pasowała do stronki :) Razdwatrzy odezwij się do mnie na pw i jak coś to wyślij mi nr fona to pogadamy wtedy :) Quote
Lara Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 Magradynko a moze sie spotkamy na zlocie zombie pod klatka u Askak? :lol: Tam tez chyba Ci latwo dojechac? Nie kupilam dzis adresowek w hurtowni... wyszly :angryy: trudno next time. Podsumowujac: jutro do ostrowi jada 2 ekipy: mła + Magradynka i Pan Bostonowy + Esperanza. My bedziemy miedzy 8 rano a 8.10 w schronie (zabieramy psy i spadamy), a Esperanza bedzoe chyba okolo 12.00 jesli dobrze pamietam, wiec spotkacie sie na miejscu mysle [U]razdwatrzy[/U]. Ja tez zauwazylam, ze adopcji mamy sporo! Maćka czy moge Cie prosic jako admina forum ostrowskiego abys zalozyla watek na wolontariacie z lista psiakow wyadoptowanych, wtedy bedziemy dopisywac do listy kazdego psiaka i kazdy bedzie wiedzial kiedy zblizamy sie do 200 adopcji :p Ja szczeniaki moge zabrac, ale bede musiala je jakos po drodze "rozdac"... Klaudynie moge zostawic okolo 10.00 obydwa (jesli sie zgodzi) a Ty sobie Macko jednego misiaczka od niej odbierzesz, co? Quote
ronja Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 [SIZE=4][COLOR=red]P I L N E :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: [/COLOR][/SIZE] dziewczyny, co robic?kto pomoże? [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=28153&page=21[/URL] Quote
Maćka Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 Nie wiem gdzie mieszka Klaudyna ale chyba trafie co ?? Skontaktuje sie jakos z Klaudyna i odbiore moje melanstwo od niej :) Watek zaloze, ale wieczorkiem bo przydaloby mi sie wyjsc teraz z domu z dzieckiem niech lapnie troche powietrza. Więc wieczorkiem zrobie listeczke jako przyklejony watek :) Quote
Fela Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 Ciotki, czy któraś z Was kontaktowała się z Klaudyną? Bo ja tylko napisałam, że może ona się zgodzi na tymczas dla szczeniaka i trzeba zapytać! No i koniecznie skontaktujcie się ze schroniskiem, żeby pod bramą nie stanąć. Zwłaszcza Lara i Magdarynka, bo Wy będziecie rano... Quote
Lara Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 [quote name='Fela']Ciotki, czy któraś z Was kontaktowała się z Klaudyną? Bo ja tylko napisałam, że może ona się zgodzi na tymczas dla szczeniaka i trzeba zapytać! No i koniecznie skontaktujcie się ze schroniskiem, żeby pod bramą nie stanąć. Zwłaszcza Lara i Magdarynka, bo Wy będziecie rano...[/quote] juz jestesmy z Januszem umowione! :p Kochana Klaudyna moze wziac szczeniaczka albo dwa aby bylo im raźniej :p Karme jeszcze ma z darow od Owieczki z dni sggw. Karme dla szczeniakow mam eukanube - moge ja zostawic Maćko u Klaudyny dla Twojego szczeniaczka, chcesz? Wszystko obgadane Kochana Ciociu Felu :loveu: Uprasza sie o poranne wlaczenia komorek Maćke, Klaudyne, Askek i Magdarynke - jakby co bede dzwonic i pytac co brac :p Szykuje nam sie Magdarynko towarzystwo 5 - 6 psiakow na pokladzie :lol: To lubie :p Quote
Witokret Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 Ulala :lol: ale super !!! No to para w gwizdki dziewczyny :razz: Qrcze może wreszcie uda nam się ruszyć z tym wszystkim z kopyta :lol: Quote
Maćka Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 Laro ja mam karme eukanube dla szczeniakow od Magdarynki, ale to jest karma dla wiekszych szczeniakow, wiec cos dla mniejszych mile widziane :) Ja ta dla wiekszych moge podwieść Klaudynie jakby co, tego jest malutko bo Neska miala spust. Telefon mam zawsze wlaczony :) Ale Laro zminilam numer podam Ci na pw :) Czy Klaudyna ma dostep do netu i jak jej wysle pw to mi odpisze ?? bo ja nie mam juz nic na telefonie :oops: Ewentualnie prosze o jej nr. tel. na pw to skombinuje kaske na karte :) Quote
Recommended Posts