Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='annibal']hej dziewczyny!
pamietacie Żabę z waszej Ostrowii- rottka, kt. pojechala do domku tymczasowego do 3miasta? jutro jade az pod szczecin zawiezc ja do nowego domu!!! mamy wszyscy nadzieje ze to bedzie jej ostatni szczesliwy dom! trzymajcie kciuki!!!
wiecie cos moze z forum o wolontariuszach ze scronisk koszalin, szczecin, slupsk? jak mi starczy czasu, pojechalabym popatrzec co tam, czy sa jakies rottki, moze mamy dla nich domki, i wogole jak tam sytuacja wyglada. jak cos dajcie znac.
pozdrawiam- marta[/quote]
O matko, kciuki trzymamy z całych sił. Czy dziewczyna po tych wszystkich przejściach doszła już do siebie? Anniba, wielkie dzięki. Żaba zawdzięcza Ci życie.
Znamy (i mamy stały kontak) z wolontariuszami ze Szczecina, zwłaszcza z jednym. Kontakt z nim: [EMAIL="[email protected]"][email protected] [/EMAIL]
Annibal, Żabko, trzymajcie się! Niełatwy dzień jutro przed Wami. Ale będzie dobrze. :loveu:

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• Lara

922

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='malagos']Cholerka, dziewczyny, podpowiedzcie na watku schroniska w Węgrowie o walce z parwowirozą. Tam jest tragedia! Ktoś ma sunię po parwo? Zupełnie wyleciało mi z głowy, kto :shake:[/quote]

nam pomogla Gdgt, a wlasciwie jej sunia :loveu:

Posted

Pani z ul. Elektoralnej faktycznie chce owczarkowatego i do tego samca, bo ma sznaucera średniego psa. Nie ma niestety internetu, więc ktos musiałby podjechać ze zdjęciami naszych psiaków do pani (ja mam tylko drukarkę czarno- białą, więc bez sensu pokazywać takie zdjęcia) Jeśli ktorys psiak sie spodoba, chciałaby pojechac do schroniska, ale sama nie ma transportu, wiec liczy na naszą pomoc. Kto mógłby wydrukowac kolorowe foty kandydatów i pojechać do tych ludzi ze mną?

Posted

JA mam chyba pytanie nie w temacie ale ...
Zamówiłam 120 sztuk kości dla piesków ze schroniska w ostrowi..
dobrze zrobiłam czy źle :razz: bo ja już sama nie wiem ..
Ja w sobotę tam jadę więc zawiozę je.
chciałabym żeby każdy dostał po jednej ...
Poza tym mam coś około 200zł na jedzonko dla nich ...tylko nie wiem co kupić za to, tzn. jakie jedzonko ...

Posted

razdwatrzy brawo!
Kości to świetny pomysł dla psów, ktore siedza pojedyńczo, lub po 2, na pewno nie powinny ich dostać samce z wybiegu, gdzie jest ich powyżej 5, bo będzie draka. Z jedzonka najlepiej kup suche w jakimś Lidlu lub Biedronce, bedzie dzieki temu więcej karmy, chyba że masz ochote kupić coś maluchom (jest 5 szczeniąt)

Posted

Ja jeszcze z innej beczki :) zmieniłem adres www stronki... teraz wygląda on tak: [URL]http://pomoz-psiakom.ovh.org/[/URL] Będzie się bardziej kojarzył z pomocą niż mckanar :) hehe to by było tyle... a i jeszcze dziewczyny podajcie mi kontakty do siebie... chodzi mi o kontakt do osób zajmujących się dystrybucją gadżetów :) niedlugo stronkę spozycjonuje, dodam galerię i tylko czekać na efekty będzie trzeba :roll:

Posted

A ja moze tak niesmialo zaproponuje, moze zamiast karmy mozna by kupic za ta kaske szczepionki ?? Szczeniaki nie byly jeszcze szczepione :( Ale to tylko taka moja sugestia baknieta pod noskiem :)

Umieszczam gdzie sie da te nasze szczeniorki, na allegro nasze szczeniaki maja 2 obserujacych.

Posted

Na szczepionki zbieramy kasę ze smyczek - wprawdzie ostatnio sporo idzie na hotelik Tekli, ale mamy nadzieję, że w końcu będzie je można przeznaczyć TYLKO na leczenie psiaków i szczepionki. Szczepionki możemy kupić w każdej chwili - tylko w schronie nie ma cały czas lodówki :shake: U mnie w lodówce szczepionki czekają...

Posted

Jak rozumiem macie 5 szczeniąt tak ? i jakie szczepionki musza otrzymać ?
Powiedzcie mi tak na jedno szczenię, od czego trzeba zaszczepić ?
Może uda mi się załątwić jakieś szczepionki dla nich

Posted

No i jeszcze zapomniałam powiedzieć że w październiku bede miałą na zbyciu lodówkę, tylko ze ona ma prawie 2 m wysokości, jest podzielona na połowę , na dole zamrażalnik i na górze chłodziarka ... Moja mama powiedziała ze chce nową bo ta jej sie nie podoba, oczywiście jest w 100% dobra ..
Wiec oczywiście lodówka tez moze przyjechać do ostrowi ale w poaździrniku dopiero i to pewnie w drugiej połowie października ...

Posted

[quote name='esperanza']Pani z ul. Elektoralnej faktycznie chce owczarkowatego i do tego samca, bo ma sznaucera średniego psa. Nie ma niestety internetu, więc ktos musiałby podjechać ze zdjęciami naszych psiaków do pani (ja mam tylko drukarkę czarno- białą, więc bez sensu pokazywać takie zdjęcia) Jeśli ktorys psiak sie spodoba, chciałaby pojechac do schroniska, ale sama nie ma transportu, wiec liczy na naszą pomoc. Kto mógłby wydrukowac kolorowe foty kandydatów i pojechać do tych ludzi ze mną?[/quote]

Daj mi namiary na fotki psiaków, które chcesz wydrukować.
Na Elektoralną mogę się z Tobą wybrać.

Posted

[quote name='razdwatrzy']Jak rozumiem macie 5 szczeniąt tak ? i jakie szczepionki musza otrzymać ?
Powiedzcie mi tak na jedno szczenię, od czego trzeba zaszczepić ?
Może uda mi się załątwić jakieś szczepionki dla nich[/quote]
Przede wszystkim choroby wirusowe. Nazwa szczepionki - [B]nobivac puppy[/B]

Posted

U mnie w pracy jest cały zamrażalnik załadowany nózkami ...
ledwo domknełam i czeka na transport do schronu
Jesli ktos moze to odebrac to byłoby super:roll: bo w końcu będe musiała to wywalić ...:shake: jak zamrażalnik bedzie potrzebny.
ul. Nowoursynowska 159

Posted

Hej dziewczyny, co z wczorajszych chetnymi na Lenkę czy nawiązałyście kontakty???????? Błagam zajmijcie isę Panią z Elektoralnej, moze ktoś zawiezie ją w sobote do schronu??????????????? Dzwoniła wczoraj wieczorem i prosiła o pomoc w znalezieniu psa wilczkowatego psa.....
Szkoda ze tylko 2 psy były wczoraj :angryy: w telewizji gdybyście dowiozły więcej to pewnie wszystkie do nowych domów by pojechały:angryy: . Tak jak Lenka wczoraj o 20 już ja zabrali:multi:
Ja nie moge dzwonić do tych ludzi bo poprostu nie widziałam tych psów więc musiałabym bajki opowiadać, a tego nie lubie:razz:
szkoda zmarnować 5 kontaktów:mad:

Posted

Dzwoniłam do Pani Izabeli, która była chętna na Lenkę...
Pani sama chce zobaczyć psiaki. Poprosiła o adres strony schroniska.
Powiedziałam, ze znajdzie tam też kontakty do wolontariuszy, więc jeśli upatrzy sobie jakiegoś psa, to poprosiłam, by sie skontaktowała.
Interesują ją ONki.

Drugi telefon, jaki dostałam - do Rembertowa, na razie milczy... Spróbuję "zaatakować" wieczorem...

Posted

Najprawdopodobniej dziś się wybierzemy z Esperanzą do Pani z Elektoralnej. Na razie się naradzamy, jakie psy jej wydrukować i pokazać, bo niestety kobieta nie ma dostępu do netu.

Posted

[quote name='razdwatrzy']Witam.
Jak wolicie, ja mogę wam przywieźć 5 szczepionek dla szczeniąt i jedzonko kupi. Troche mniej tego bedzie ale szczeniaki bezpieczne. Tak wolicie?[/quote]
Zaszczepienie maluchów jest bardzo ważne... Boimy się, by nie zlapały nosówki, więc jeśli możesz załatwić szczepionki to byłoby wspaniale :)

Posted

bardzo prosze zajrzyjcie czasem do Mini, ona naprawdę cierpi w schronisku. pomóżcie mi szuakc dla niej domu:modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2195973#post2195973[/URL]

Posted

[quote name='razdwatrzy']Są juz szczepionki, 5 sztuk :multi:
dla maluchów... mam nadzieje że będzie tam ktoś kto je zaszczepi
pozdrawiam[/quote]
Janusz, pracownik potrafi, tylko go przypilnuj zeby to bylo na Twoich oczach, bo jak odlozy gdzis na pozniej to moze zapomniec..