Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• Lara

922

Top Posters In This Topic

Posted

no to psiakow mamy do wyboru do koloru do pokazania w TV :p teraz mamy byc w tv cyklicznie, wiec jak nie teraz psiak jakis sie zalapie to nastepnym razem.

Sluchajcie, ja niestety pomoc nie moge, ale mam taka mysl: w niedziele na Polach Mokotowskich jest impreza psia, nie bierzemy w niej udzialu oficjalnie (chyba, ze cos pominelam) ale nieoficjalnie mysle, ze warto aby kto moze poszedl na Pola: 1. z jakims psiakiem tymczasiakiem (zaszczepionym!!!) w chustce "szukam domu", 2. z ulotkami o schronisku do rozdawania, 3. rozwiesic plakaty z psami do adopcji i o schronisku. Bedzie masa ludzi, powinnismy tam byc i my. Ja bardzo ubolewam ale wlasnie w niedziele wybywam i nie bede pomocna :-(

Aha, w ostatni weekend bylam w PKiN na Zoomarkecie, ulotki o naszym schronisku zostawilam na stoisku VIVY (poznalam przy okazji ta druzyne) i na stroisku zaprzyjaznionej fundacji dogoterapeutycznej. Czy bedzie odzew nie wiem, ale warto bywac w takich miejscach i rozsiewac wici, a noz widelec.... :p

Posted

Idź Monia nalepiej do TV razem z Lenką, to se przy okazji moze tego nowego TŻ-a poszukasz.... ;-). Tak napomkniesz między psami i o chłopie.....Wnioskuję, iż, ponieważ, gdyż, masz głowę do tego, zeby pisać, z Kordulą OK?

Posted

mam pytanko: czy ktos jedzie moze w sobote a najlepiej w niedziele do schronu, albo ma ochote jechac w niedziele z Państwem, ktorzy chca sobie wybrac pieska? :lol: Juz tlumacze co i jak: byl u mnie wczoraj pan gazownik, starszy mily pan, robil przeglad pieca. Oczywiscie w rozmowie zeszlo nam sie na psy, jak go moje bestie obskoczyly i zaczely lizac po rekach :-o Pan mial 15 lat sznaucerke olbrzymke, ktora niedawno odeszla za TM. No i mu smutno bez psiaka... Powiedzialam, ze jakby kiedykolwiek sie zdecydowal przygarnac psiaka to niech sie do mnie odezwie. No i za 2 godzinki dzwoni do mnie jego zona :p Chca psiaka, malego, mlodego i krotkowlosego (takiego aby nie trzeba bylo strzyc). Z tych co zaproponowalam - Tekla i Leon, nie zdecydowali sie. Zreszta powiedzieli, ze chca sami pojechac do schroniska i wybrac sobie psiaka.... No i stad pytanie czy ktos w niedziele moze z nimi jechac samochodem? :lol: Panstwo sa z Pyr (Pyrów?), maja domek. Sa starsi, bardzo zyczliwi i sympatyczni. Na moje pytanie o lancuch zareagowali niemal oburzeniem. Pan mowi, ze 15 lat ze sznaucerka olbrzymka dzielil jeden fotel :loveu: Mysle, ze byliby dobrymi wlascicielami, tylko trzeba im nieco pomoc przy wyborze psiaka jesli chodzi o charakter. Wiecie, zeby na jakiegos swira nie trafili... strasi ludzie musza miec spokojna psine.

Posted

Czy po wizycie w schronisku mogłybyście do mnie podjechać?
Mieszkam w okolicach lecznicy na Żytniej.
Dziś oddaję Mikrusa, a czytałam, że Maćka bierze szczeniaka. Chętnie oddam maluszkowi Mikrusową karmę. To Eukanuba dla szczeniąt, więc będzie w sam raz :)

Posted

Ja mam dobrą wiadomość :) w końcu buda pojechała do Schronu :) mam nadzieję, że chłopakom coś w krzyżu nie pyknie przy rozładunku bo jutro będą słać !#%*! hehe

Posted

Lara a Ci Panstwo nie moga jutro rano pojawic sie kolo Rotundy ( bo rozumiem ze sa zmotoryzowani) i wszyscy pojedziemy razem a Igusia bedzie pilotowac ? Lub nawet ktos z nas wsiadze z Panstwem do samochodu ? Przed rotunda spotykamy sie kilka minut przed 8:00 co by korki ominac.

Posted

Dostałam wczoraj maila od Ronji, z prośbą o poprawienie i udostępnienie plakatu pogryzionego psa...
Ponieważ nie wiem, gdzie wrzucić ten plakat, to wrzucam go tu...
Jeśli psiak ma swój wątek, to można skopiować link i wrzucić do jego wątku.
[URL]http://magdarynka.sitm.pl/dogomania/ogloszenie_o_pogryzionym_psie.doc[/URL]

Posted

a dla pana gazownika Lena to nie w sam raz?
młoda, krótkowłosa nie duza????????????????
czy Wy w ogóle pamietacie , że od półtora miesiaca mam lisy?(właściwie juz tylko jednego )??????????????????????????????

Posted

[quote name='Magdarynka']Czy po wizycie w schronisku mogłybyście do mnie podjechać?
Mieszkam w okolicach lecznicy na Żytniej.
Dziś oddaję Mikrusa, a czytałam, że Maćka bierze szczeniaka. Chętnie oddam maluszkowi Mikrusową karmę. To Eukanuba dla szczeniąt, więc będzie w sam raz :)[/quote]

Najpierw Tatarkiewicza, potem podjedziemy do Ciebie po karmę, potem zawieziemy Maćkę na włochy z neską. A ronja? Gdzie ronja chce?

Posted

[quote name='monika-j']
czy Wy w ogóle pamietacie , że od półtora miesiaca mam lisy?(właściwie juz tylko jednego )??????????????????????????????[/quote]

Monika ma lisa! Pamiętacie?

Posted

Mogę czekać na Was z karmą przy skrzyżowaniu Al. Solidarności i Okopowej (wysoki budynek z Bankiem Ochrony Środowiska i Pizzą Hut na dole). Tylko puście sygnał, kiedy mam zejść. Ronja ma mój numer, jeśli ktoś jeszcze chce, to podam na priv :)

Posted

super:loveu:
to są chyba ci sami panstwo z Pyr, kórzy dzwonili wczoraj do Agatki, tak Lara?szkoda,że nie chcą Leona, Agata uczepiła się nadzei - może by chociaż obejrzeli?z Pyr do Agaty bardzo blisko