ronja Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 dziewczyny, a czy któraś z Was mogłaby rano zadzwonic na Tatarka i zaklepać miejsce dla Mikruska??? [SIZE=1](ja jestem w robocie, nie mam czasu nawet do kibelkowa skoczyc, początek roku zawsze taki, a do tego tylu nowych "świrków" - trzeba miec się na baczności:cool1: )[/SIZE] Quote
AśkaK Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 :evil_lol: Ronja, ja zadzwonię.:p Jutro dryndnę i zapowiem małego...tam co prawda jeszcze za Felka nie dokońca zapłacone, ale na pewno nie odmówią Mikruskowi. [quote name='ronja']tylko fotki ładne by mi były potrzebne, bo jak już mam chodzic dziadować, to przynajmniej fotką się podeprę - to działa!!! (jedna moja kolezanka w ogóle nie chiała patrzeć na fotki smutnych psiaków, jakie powycinałam z gazety do mojego plakatu szkolnego, od razu kupiła smyczkę, więc teraz też tak podziałam:razz: )[/quote] Ach Ty mała szantarzystko!:evil_lol: :lol: Quote
KingaW Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 Ogłaszam wszem i wobec, że za Felka brakujące 350 zł wczoraj dopłaciłam. Pieniądze miałam od pewnej Wielce Szlachetnej Osoby :loveu: znanej powszechnie Dogomaniaczki (zainteresowanym mogę na pw zdradzić Jej nicka). Wg rozpiski tej takiej "naszej" (w osobnym notesie prowadzonej na "Tatarku") został nam jeszcze dług za Teklę 460 zł (chociaż głowy sobie nie dam uciąć, czy Witokret coś tam nie płaciła, tylko moze zapisali to w tej ogólnej knipce, a nie w tym "naszym" zeszycie i później nie przepisali... ale to juz Witokretki spytam) oraz 150 za Wąską (ale tu obiecała pomóc Igusia, która już pierwszą część długu za Wąską spłaciła, multos gracias, raz jeszcze Dziewczyno Kochana). [COLOR=Red] Ogółem zapłaciłam w ciągu ostatniego czasu na Tatarkiewicza: 650 zł.[/COLOR] [LIST] [*][COLOR=Red]150 zł na leczenie rozjechanego kotka [/COLOR](70 zł AFN+10 zł mój kolega+60 zł nasza "Darczyńczyni"+ 10 zł ja) [*][COLOR=Red]150 zł[/COLOR] [COLOR=Red]utylizacja zwłok Miśka[/COLOR] (60 zł ja + 90 zł "Darczyńczyni") [*][COLOR=Red]350 zł za leczenie Felka [/COLOR](całość "Darczyńczyni")[/LIST]Wasza Samozwańcza Księgowa od Siedmiu Boleści Quote
KingaW Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 [B]I jeszcze jest prośba o jednej z Wetek z Tatarka! [/B]Wetka prosi o wychlastanie swojej twarzy, która podobno znalazła się przypadowo na jakiejś przez nas robionej fotce. Jak ktoś kojarzy o jaką fotkę chodzi (bo ja niestety nie), prośba o usunięcie fotki, albo wycięcie twarzy naszej Wetki (mojej ulubionej zresztą)! Quote
AśkaK Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 [quote name='KingaW'][B]I jeszcze jest prośba o jednej z Wetek z Tatarka![/B] Wetka prosi o wychlastanie swojej twarzy[/quote] O matko, Kinga, ja jak te pierwsze słowa przeczytałam to pomyślałam, że wetka prosi żeby ją...zbić po twarzy.:smhair2: :eek2: :megagrin: Nie no, padnę zaraz!:lol: :lol: :lol: To ja jestem BARDZO szczęśliwa, że za Felusia już wszystko opłacone - wspaniała, hojna Darczyni, bardzo dziękujemy!!!:calus: :Rose: :Rose: :Rose: A fotki z wetką chyba żadnej nie zrobiłam...ale przejrzę jeszcze, czy gdzies nie trzeba jej "chlasnąć".:evil_lol: :lol: Quote
AśkaK Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 [quote name='monika-j']halo , halo wiem ,ze jest dużo różnych spraw do załatwienia ale............moje Lisy dziczeja, sa u mnie prawie od misiaca...... pies z kulawa noga sie o nie nie zapytał, aukcja na allegro wygasła, a ja nie mam już siły !!!!!!! Pomóżcie mi w znalezieniu dla nich domu. Klaudyna zaproponowała, ze zrobi im profesjonalne foty,, chce przyjechać w ciagu dnia - ale ja nie moge sie z pracy zwalniać.....[/quote] Monika, to dawaj do mnie wszystkie fotki i info na maila: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] , wystawię je na allegro i gdzie jeszcze będę umiała. Aparat mam, ale zdjęć profesjonalnych to ja im nie zrobię.:oops: Chyba że psiaki w ogóle zdjęć aktualnych nie mają, to takie zwyczajne mogę podjechać któregoś dnia i cyknąć, jak się wychoruję tylko.A gdzie mieszkasz..?(dzielnica) Quote
_KanaR_ Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 [quote name='AśkaK']KanaR, myślę że z kubeczkami nie będzie żadnego problemu jeśli zgodzisz się przyjmować zamówienia z dogo czy z allego.:p Po prostu napisz na aukcji (lub do wątku na dogo jeśli go zrobisz :p ) że zrobienie kubeczka na zamówienie wymaga trochę czasu i wówczas chętni muszą poczekać te pare dni.;) [/quote] No to ok wieczorem założę osobny wątek na Dogo. Teraz jakoś nie mam weny hehe. Powrzucam też te foteczki z aukcji Allegro aby były pokazane przykładowe kubki ok?? Quote
Igusia Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 No dobra, to w sobotę ja z karoliną jadę, kogo brać, zabierać, zawozić itp... Potem przywozić, odwozić:razz: Pilot się by nadał. Halo! Quote
ronja Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 to Tercię bardzio prosimy do Magdarynki Quote
ronja Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 [quote name='KingaW']Ogłaszam wszem i wobec, że za Felka brakujące 350 zł wczoraj dopłaciłam. Pieniądze miałam od pewnej Wielce Szlachetnej Osoby :loveu: znanej powszechnie Dogomaniaczki (zainteresowanym mogę na pw zdradzić Jej nicka). Wg rozpiski tej takiej "naszej" (w osobnym notesie prowadzonej na "Tatarku") został nam jeszcze dług za Teklę 460 zł (chociaż głowy sobie nie dam uciąć, czy Witokret coś tam nie płaciła, tylko moze zapisali to w tej ogólnej knipce, a nie w tym "naszym" zeszycie i później nie przepisali... ale to juz Witokretki spytam) oraz 150 za Wąską (ale tu obiecała pomóc Igusia, która już pierwszą część długu za Wąską spłaciła, multos gracias, raz jeszcze Dziewczyno Kochana). [COLOR=red]Ogółem zapłaciłam w ciągu ostatniego czasu na Tatarkiewicza: 650 zł.[/COLOR] [LIST] [*][COLOR=red]150 zł na leczenie rozjechanego kotka [/COLOR](70 zł AFN+10 zł mój kolega+60 zł nasza "Darczyńczyni"+ 10 zł ja) [*][COLOR=red]150 zł[/COLOR] [COLOR=red]utylizacja zwłok Miśka[/COLOR] (60 zł ja + 90 zł "Darczyńczyni") [*][COLOR=red]350 zł za leczenie Felka [/COLOR](całość "Darczyńczyni")[/LIST]Wasza Samozwańcza Księgowa od Siedmiu Boleści[/quote] Kinga, ja za Teklę płaciłam 306 zł, mam kwietek. płaciłam temu z wąsami i on to zapisał w księdze Quote
Igusia Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 [quote name='KingaW'] oraz 150 za Wąską (ale tu obiecała pomóc Igusia, która już pierwszą część długu za Wąską spłaciła, multos gracias, raz jeszcze Dziewczyno Kochana). [/quote] No zaplace zaplace tylko niestety nie w tym miesiacu, mimo ze obiecywalam:oops: :oops: :oops: Sorki wielkie.... Quote
Igusia Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 [quote name='ronja']to Tercię bardzio prosimy do Magdarynki[/quote] Do usług,bedzie do Mandarynki, albo gdzie tam sie umowimy :) Tylko gdzie ona mieszka:evil_lol: I bardzo by sie przydal ktos kto dobrze wie jak dojechac do schronu;) A przy okazji co z rotkiem , ktory ma sie w podroz do Krakowa wybrac? Quote
Owieczka Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 Jeśli wszystko sie ułoży po mojej mysli to ja jadę !! Ale wszystko wyjdzie pod koniec tygodnia Ja trase znam więc problemow nie będzie :eviltong: Quote
monika-j Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 [URL]http://www.allegro.pl/item124894187_5_m_czne_szczeniaki_ofiary_ludzkiego_okrucienstwa.html[/URL] Asiu to nowy wątek lisów......są zdjęcia aktualne. Widziałam że szukacie transportu pod Kraków, czy ewentualnie mogłabym Wam dokoptować Luisa(jednego z lisów)? Wczoraj odezwał się chętny z Nowego Targu. On chętnie obrierze go z okolic Krakowa. Czy macie znajomości w Nowym Targu, żeby sprawdzić delikatnie dom?????? Pan jest sędzią i jest wyrozumiały, mówił , że tez nie raz prowadził sprawy o znęcanie się nad zwierzętami więc rozumie, że sie obawiamy. Quote
AśkaK Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 [quote name='_KanaR_']No to ok wieczorem założę osobny wątek na Dogo. Teraz jakoś nie mam weny hehe. Powrzucam też te foteczki z aukcji Allegro aby były pokazane przykładowe kubki ok??[/quote] Super!:multi: Czekamy!:p Monika-j, wrzucę dziś maluchy na allegro, tylko nie wiem w takim razie co o Luisie pisać? Że już ma dom, czy może na razie lepiej się wstrzymać? Quote
KingaW Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 Aśka, no przecież maja wątek na Allegro. W sensie, że Lisy... Quote
AśkaK Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 Oł fak, rzeczywiście! Ale ślepa jestem!:lol: No to co Monika pisze, że na allegro ich nie ma?:mad: A mają swój wątek tu na dogo? Może otworzę..? Quote
Igusia Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 [quote name='AśkaK']Oł fak, rzeczywiście! Ale ślepa jestem!:lol: No to co Monika pisze, że na allegro ich nie ma?:mad: A mają swój wątek tu na dogo? Może otworzę..?[/quote] watek tez maja:lol: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=29045&highlight=liski[/URL] Quote
Igusia Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 Poniewaz Tercia nie bedzie zabierana ze schroniska w sobote, to bedzie miejsce do przewiezienia innego psiaka.. Czy jakas inna bide mamy zabrac do wawy? Quote
Magdarynka Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 Niestety nie udało się załatwić na dziś Rossovetu :( Będę go miała najprawdopodobniej dopiero w piątek... Czy w związku z tym mogłabym się spotkać z którąś z Was, która wybiera się w sobotę do schronu i przekazać lek? Przypominam, że jest to preparat wzmacniający dla dożycy Zośki. Mieszkam w okolicach lecznicy na Żytniej. Oczywiście w piątek potwierdzę czy mam co przekazać do schronu, czy dalej będę musiała poczekać na Rossovet... Quote
ronja Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 tu zamieszczam rachunek za Teklę, który zapłaciłam [IMG]http://img470.imageshack.us/img470/3861/rads2.jpg[/IMG] nie wiem gdzie lepiej widać [IMG]http://img297.imageshack.us/img297/7194/rachtz3.jpg[/IMG] Quote
Witokret Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 KingaW, z tego co pamietam z rozmowy z wetem - po zabraniu Tekli z Tatarka - to byl juz caly rachunek - te 306 zl. Calosc od razu (przy najblizszej wizycie Ronji) zostala uregulowana. Skad reszta tego dlugu nie mam pojecia, ale sadze, ze to jakies niedopatrzenie :lol: Quote
Magdarynka Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 Właśnie wróciłam od rodziców... Zrobiłam z matką przegląd szaf i ... mam 3 torby... Spróbuję to upchnąć w 2 torby, może się uda... Pościel, 2 gary, ręczniki i dywanik... Gajowa mnie chyba ... :mad: , bo mówiłam, że będę tylko z małym plecaczkiem :evil_lol: Ale chyba przydadzą się takie "szmatki" psiakom...? Quote
ronja Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 jasne, że się przydadzą:lol: a ja już dzis zrobiłam wstępne rozeznanie i nikt mi nie odmówił 2zł na Mikruska (od zaprzyjaźnionych wydębię więcej, niektórzy nawet już mi zapowiedzieli, że zdjecia oglądac nie chcą:razz: ) założę jutro wątek Mikruskowi i jak Felek pójdzie do domu, to bardzo bym Ciebie Magdarynko prosiła o banerek z Mikruskiem Quote
Recommended Posts