Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja poprosiłem już kumpla aby wysłał moją prośbę o pomoc do swoich mailingowych przyjaciół :) jest ich około 500 mniej więcej, więc miejmy nadzieję, że odzew będzie...

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• Lara

922

Top Posters In This Topic

Posted

Słuchajta, aukcja "PSU NA BUDĘ" już jest, zapraszam:
[URL="http://www.allegro.pl/show_item.php?item=123396384"]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=123396384[/URL]

Posted

[quote name='Kasztelanka']Witajcie, mam pytanie, jak z ewentualnym jutrzejszym wyjazdem do sroniska? Czy ktos jedzie?
Ja w przyszlym weekend nie moge :(
pozdrawiam
kasztelanka[/quote]

Ciotki, wujki, nikt się nie wybrał dziś? Bo ja akurat pechowo dziś jechać nie mogłam. Wczoraj za***** mi tablice rejestracyjne z samochodu (KingaW poświadczy, że nie zmyślam). To by jeszcze nie był taki problem (zgłosiłam na policji), gdyby nie fakt, że ciągle jeszcze jeżdżę ze starym prawem jazdy (od 1 czerwca jest nieważne) :oops: . No cóż, nie miałam czasu wymienić. Jestem wariatka, ale jazda bez tablic i bez prawa to nie ryzyko, tylko na 100 procent 500 zł mandatu.

No ale szczerze mówiąc to w tych wyjątkowych okoloocznościach ktoś mógłby mnie zmienić :cool3:

Posted

Felu, ja bym Cię zmieniła, ale musiałabyś mi rowera pożyczyć.:evil_lol: Bo auta już nie mamy, już oddane.:-( I TZta nie ma, więc ja musiałabym swoje psiule zabrać ze sobą. A że Lusia żyga w autobusie:diabloti: , to tylko jazda rowerem mi pozostaje.;) :lol: (Lusia na ramę, a Rudy na bagażnik:evil_lol: ).

Ale chamstwo, żeby w centrum miasta tablice kradli.:angryy: W ogóle chamstwo, że ukradli, gdziekolwiek by to nie było...:roll: Ale w centrum, i to kiedy poświęcasz się Felu szlachetnej charytatywnej działalności na rzecz biednych piesków...to już jest szczyt bezduszności!:diabloti:

Posted

[quote name='AśkaK']
Ale chamstwo, żeby w centrum miasta tablice kradli.:angryy: W ogóle chamstwo, że ukradli, gdziekolwiek by to nie było...:roll: Ale w centrum, i to kiedy poświęcasz się Felu szlachetnej charytatywnej działalności na rzecz biednych piesków...to już jest szczyt bezduszności!:diabloti:[/quote]

:crazyeye: ale oni nie wiedzieli, że się czemukolwiek poświęcam :crazyeye:

A tak całkiem poważnie. Od dworca autobusowego do schroniska jest ok. 3 km. Na średni spacer akurat. Poza tym Janusz, uprzedzony, spokojnie może wyjechać (sam się deklarował). Autobusy do Ostrowi jeżdżą co 15-20 minut. Eleganckie, z klimatyzacją.
A jak ktoś kiedyś mówił: chcieć to móc.

Posted

wątek Terci
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2087622#post2087622"]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2087622#post2087622[/URL]
Sunia ma szanse na sterylkę, jednak jej zaufanie do człowieka jest na poziomie zerowym. Obawiamy sie, że łapanie (brutalnie trzeba nazwać to po imieniu), wiezienie do Warszawy na zabieg - to ogromny stres dla suni, przez co jeszcze gorzej będzie mysleć o nas - ludziach. A jeśli po wszystkich krzywdach, miałaby wrócić do schronu, to jej psie serduszko chyba tego nie wytrzyma...
potrzebny tymczas, by Terci pokazać, że człowiek nie jest taki zły, a pieskie życie też może być piekne...

Posted

hey dziewczyny, dziś u swoejgo weta w Międzylesiu ul. Zwoleńska dowiedziałam się, że przybył nowy pacjent po sąsiedzku- jakiś rudy, kudłaty piesek z Ostrowii Maz., to od Was??:lol:

Posted

Nasz rudy Felek jest w lecznicy na Tatarkieiwcza.Wczoraj około 21.30 jeszcze tam był, na własne oczy widziałam...Chyba, że chodzi Ci o to, że 'po sąsiedzku' na Gocławiu (w końcu to od Międzylesia rzut beretem... ;-)).A innych wielkich rudych psów z Ostrowi 'na stanie' nie mamy.... ;-)

Posted

:shake: nic nie wiemy o rudym kudłatym psiaku, który zamieszkał w Międzylesiu.
Owszem, zamieszkał tam jakiś czas temu, kudłaty, ale nie rudy (szaro czarny) dziadek Baltazar.
To chyba była adopcja bezpośrednio ze schronu albo za pośrednictwem niezidentyfikowanego, cichociemnego przyjaciela królika.

Ludki, ja znowu po prośbie!
Szykuje się wspaniały domek dla suni - mamy 5 szczeniaczków, które są u Klaudyny. O tej:
[URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img243.imageshack.us/img243/963/bellaty3.jpg[/IMG][/URL]

Pewna pani trafiła na jej uakcję założoną przez Klaudynę
[URL="http://www.allegro.pl/item122716130_suczka_wilczurkowata_szuka_domu.html"]http://www.allegro.pl/item122716130_suczka_wilczurkowata_szuka_domu.html[/URL]

Przejęła się jej historią.
Pani ma dom z dużym ogrodem i rasowego psiaka. Jak twierdzi - tyle już pieniędzy wydała na tego psa, że czas pomóc jakiejś biedzie. Dlatego drugi psiak ma być z tych najbardziej potrzebujących. Wybór padł na nasza mamusię. Pani mieszka w Pszczynie na Śląsku.

W związku z tym POSZUKUJEMY TRANSPORTU DO PSZCZYNY!

Sunia nie radzi sobie najlepiej w schronisku. Po zabraniu maluchów trafiła do wybieg srednich suczek, ale była tam ciągle "sprowadzana do parteru" i gryziona. Znowu zamknięta jest tam, gdzie mieszkała ze szczeniakami, ale pomieszczenie na samym końcu schroniska, rzadko kto tam zagląda. nie ma wybiegu, a sunia bardzo się męczy (bo musi swoje potrzeby załatwiać tam, gdzie mieszka :oops:).

Kto może pomóc?

Posted

[SIZE=3][COLOR=red][B]Pilnie potrzebny transport z Legionowa do Marysina Wawerskiego i z powrotem.[/B][/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=red][B]Na środę 30 sierpnia na godzinę 12, 12:15 Mirulka z chorym serduszkiem jest umówiona z dr. Niziołkiem.[/B][/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=red][B]Bardzo prosimy o pomoc w transporcie.[/B][/COLOR][/SIZE]

Posted

Może coś wykombinuję w sparwie tego transportu z Marysina...:-)A teraz z innej beczki...BARDZO DZIĘKUJĘ PANI MONICE (FIRMA KAGANIEC) KTÓRA PRZESŁAŁA NAM 10 SZT. OBROŻY RÓŻNEJ WIELKOŚCI DLA NASZYCH SCHRONISKOWYCH BIDEK.FELA - PROŚBA O ZMAIESZCZENIE PODZIEKOWANAI NA STRONIE SCHRONISKA... (szczegóły via pw).

Posted

A ja jeszcze z innej beczki :) po ile miałyście dziewczyny kubki?? bo ja dzisiaj dzwoniłem do agencji reklamowej (tej zaprzyjaźnionej) i też mam już ceny podane przez nich :) na dwa rodzaje kubków zwykłe (mogą być w pełni "zadrukowane" fotografiami czy coś) i magiczne (po wlaniu ciepłej cieczy do kubka pojawia się fotografia np. normalnie są całe czarne) więcej info na forum ostrowskim ale tam coś rzadko zaglądacie :roll:

Posted

[quote name='tanitka']hey dziewczyny, dziś u swoejgo weta w Międzylesiu ul. Zwoleńska dowiedziałam się, że przybył nowy pacjent po sąsiedzku- jakiś rudy, kudłaty piesek z Ostrowii Maz., to od Was??:lol:[/quote]

A duży czy mały ten psinek?
Felek z Tatarkiewicza to na pewno nie jest. Nasz "Drucik" (tak go na Tatarka nazywają:lol: ) ma się świetnie, dziś dostaje ostatnią dawkę antybiotyku i na dniach może być zabierany do domu...tylko domku stałego nie mamy, ale Witokretki zaorganizowały dla miśka dom tymczasowy!:multi:

Posted

[QUOTE]nic nie wiemy o rudym kudłatym psiaku, który zamieszkał w Międzylesiu.
Owszem, zamieszkał tam jakiś czas temu, kudłaty, ale nie rudy (szaro czarny) dziadek Baltazar.
[/QUOTE]

sorki, wczoraj dopytałam u weta w Międzylesiu- oczywiście piesek nie jest rudy, tylko szaro-czarny, kudłaty, waży 8 kg, na chudych nóżkach, nazywa sie Frodek. Podobno za posrednictwem wolontariuszki został adoptowany. Podobno bardzo się już przywiazał do nowych własicieli.:lol:

Posted

[COLOR=red][B]Przypominam, że jutro o godz 12 Mirulka ma wizytę u dr. Niziołka, a my nie mamy transportu :placz: [/B][/COLOR]
[COLOR=red][B]Czy ktoś mógły pomóc?[/B][/COLOR]
[COLOR=red][B]Potrzebny transport z Legionowa do Marysina Wawerskiego (dokładnie Potocka róg Korkowej) i z powrotem.[/B][/COLOR]

Posted

Magdarynko, toż od początku było wiadomo, że z tym problem będzie... W tych godzinach to 'wszystkie ludzie' w robotach siedzą... :-( I nawet sprawdzałam, że w Międzylesiu doktor od 16-20 przyjmuje w środy... A tu taka wczesna wizyta... Kurcze, nie da rady przełożyć na 'po pracy'?Bo kiepsko to widzę... :-(

Posted

Tak, Kingo, masz rację, ale skoro doktor zasugerował taką godzinę mówiąc, ze specjanie wcześniej przyjedzie, to głupio było odmówić...
Jedak zadzwoniłam przed chwilą do dr. Niziołka z prośbą o przełożenie wizyty na późniejszą godzinę i okazało się, że zwolniło się "miejsce" i udało się przełożyć na godzinę[B] 17:00[/B] :multi:
[COLOR=red][B]Czyli teraz szukamy transportu do lecznicy na godzinę 17:00[/B][/COLOR]