ronja Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 Kostek na allegro [URL="http://www.allegro.pl/show_item.php?item=121604735"]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=121604735[/URL] Quote
monika-j Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 Rozmawiałam właśnie z Asią - już jada z rudym felkiem i jeszcze jakiegoś skowyczacego szczeniaka zabrali!!!! Rana podobno nie jest rozbabrana, wszystko wygląda optymistycznie:) Quote
Fela Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 Rana rozbabrana nie była, bo tam rany już prawie nie bylo (za to dziura w opuszku jak 5 zł), ale opuchlizna i problem "odśrodkowy". Całe szczęście, że uda się go jednak zoperować nie w ciemno, tylko z ze zdjęciem i w dobrym miejscu (bo chirurdzy na Tatarkiewicza ok są). uff. Quote
KingaW Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 Nie chwalmy dnia.... Asia jeszcze w trasie... ;-) Quote
Lara Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 kurcze jedni ze schonu jada a zaraz w druga strone erke trzeba bedzie wysylac... Lucky, Lakri, Tekla... Gemsi juz nie wyrabia z Wąska i Tofikiem majac je na tymczasie... 5 psow juz stoi w kolejce z braku domu ... To wszystko przestaje byc optymistyczne :-( Quote
Lara Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 [quote name='ronja']Lakri?kto to?[/quote] To sunia, NITKA u nas zwana. gdzies ma swoj watek w psach w domu. Quote
KingaW Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 No dobra, ale tam nic nie ma... O tym, że 'zwrot'...Hę? Ktoś coś wie? Quote
Magdarynka Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 Feluś, a dzwoniłaś do tego pana, który chciał pieska...? Nietajemniczonym zdradzę, że będąc w "mojej" lecznicy w poniedziałek (Cześkowi się coś na brodzie wybudowało... Ja już myślałam, że to jakiś guzek, a to był zwykły syfek... Tak, wiem, jestem stuknięta :evil_lol: ) wetka powiedziała mi o panu, który właśnie niedawno stracił psa (nowotwór) i chciałby przygarnąć jakiegoś psiaka... Jedyne warunki to: - ma być pies - ma być wielkości max spaniela (czyli mniej więcej do 40 cm w kłębie. Najpierw była opcja, ze do 25 cm, ale to raczej wielkosc ratlerka, więc myślę, ze taki spanielowaty byłby ok.) - nie być wiekowym staruszkiem Mam numer do tego pana, więc jeśli Fela jeszcze nie dzwoniła (cholera, mam nadzieję, ze to jeszcze aktualne...) to może któraś w Was, drogie dziewczęta, która ma rozeznanie w psiakach zadzwoniłaby do tego gościa...? Numer i nazwisko pana podam na pw. Acha i jeszcze jedno - pan nie jest już młodym podlotkiem, raczej w sile wieku podobno, ale dziarski i mobilny, więc w razie czego podobno moze gdzieś podjechać, by zobaczyć psiaka. Sądzac po numerze telefonu, mieszka gdzieś w mojej okolicy, czyli Żytnia, te sprawy. Quote
ronja Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 Esperanza coś pisała o spanielopodobnym, wczoraj przyniesionym do schronu. Teraz, to chyba Fela i Esperanza wiedzą najlepiej jakie są psy, a jest ich podobno tysiąc nowych...:-( Quote
Magdarynka Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 Ronja, on nie musi być spanielowaty. Chodziło mi bardziej o wielkość, niż o wygląd :) Quote
KingaW Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 Jest i spaniel (wiem, wiem, nie musi...). Taki 2-3 letni chłopak. Jacyś ludzie przywieźli 2 psy do oddania (i to jeszczre dziecku kazali je do boksu odstawić). Fela zrobiła dintojrę na całego, kazała kobiecie wejść na teren schro i zobaczyć w jakich warunkach psy zostawia...I się oczywiscie skończyło płaczem i zgrzytaniem zębów i oba psy zabrali. Podobno je po kimś'odziedziczyli', nie są ich bla, bla, bla... W każym razie nie mają warunków i chcą oddać.Fela ma do nich telefon.No, a tak w ogóle, to może Toffik...Hę?Toffik jest u Jayo chyba ciągle... No nie? Quote
ronja Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 KingaW, super pomysł, toffik dla starszego pana do ideał!!! Quote
KingaW Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 no to o czym my tu jeszcze? Magdarynka, Ty dzwonisz, czy się wstydzisz? Quote
Magdarynka Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 A Toffik jest taki maly? Na żywo go nigdy nie widziałam, a na fotkach sprawia wrażenie większego :) Może to właśnie jest Toffikowa szansa na domek...? Quote
Magdarynka Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 [quote name='KingaW']no to o czym my tu jeszcze? Magdarynka, Ty dzwonisz, czy się wstydzisz?[/quote] Ja się nie wstydzę, tylko doświadczenia za bardzo nie mam w sprawdzaniu domków...:roll: Quote
Magdarynka Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 Może jeszcze jakieś psiaki poza Toffikiem? Gdyby pan nie chciał Toffika, to żeby można było jakiegoś innego psiaka zaproponować? Quote
KingaW Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 Magdarynko, to z tym wstydzeniem maiło być z okiem przymróżonym, o tak: ;-). Dawaj, dzwoń! Ja też nie mam doświadczenia, więc to bez różnicy, a Fela przecie nie moze wszystkiego. Toffik jest wielkości basseta... Czyli dłuższy ale i niższy od spaniela! A jakby pan coś nie tego na Toffika (chociaż priorytetem jest Toffi), ale ogólnie był O.K. to mu trzeba jakieś inne ze schronu przedstawić. Są na 100 i takie wzrostu spaniela. Poszukam na stronie i podpytam feli. Dzwoń z Toffikiem i wypytaj! Nie mów może, póki co, ze Toffi bez jajek, powiedz tylko o braku oka. I że mu możemy zdjęcie pokazać (wysłać to pewnie nie możemy bo facet nie ma pewnikiem maila). Szukam innych... Quote
Magdarynka Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 No niestety facet nie ma netu, bo już pytałam wetki. Gdyby miał net, to już bym go zasypała fotami :cool3: Quote
Magdarynka Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 Ty mi tu od wiśni nie tego...:evil_lol: Zadzwoniłam, ale do Feli... Fela dzwoniła wczoraj i przedwczoraj, ale pan nie odbierał... Zadzwoniłam tam kilka minut temu i gadałam chyba z jego synem...? Dowiedziałam się, że zainteresowany pan jest obecnie na wsi, a poszukiwania pieska jak najbardziej aktualne :multi: Pod koniec tygodnia ten pan, z którym teraz gadałam będzie jechał na wieś, do zainteresowanego pana i przekaże mu wieści. Zostawiłam namiar na siebie i poprosiłam, że gdy wróci do Warszawy, aby się do mnie odezwał, to zaproponujemy mu kilka psiaków do wyboru :) Reasumując: domek aktualny, ale najprawdopodobniej od przyszłego tygodnia. Do którego psiaka uśmiechnie się szczęście...? Quote
ronja Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 Magdarynka,a moze ten? [URL="http://www.ostrow.schronisko.net/adopcja1256-1.html"]http://www.ostrow.schronisko.net/adopcja1256-1.html[/URL] tylko nie wiem,czy on nadal w schronie siedzi?? Quote
esperanza Posted August 17, 2006 Author Posted August 17, 2006 Bryś, Ptyś oraz Drops i Koks to psy jak najbardziej odpowiednie, tak samo jak spaniel Ajk (chociaz dla niego łatwiej będzie dom znaleźć) Quote
KingaW Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 Magdarynka, dzięki!:-)I za wiśnię się nie gniewaj! Quote
Recommended Posts