ASICA Posted October 30, 2005 Posted October 30, 2005 fajnie żyć ze świadomością ze choć przez chwilke brzuchy będą pełne :D :D Quote
avii Posted October 30, 2005 Posted October 30, 2005 [quote]Gdy dojeżdzaliśmydo bramy, naszym oczom ukazał sie wielki samochód dostawczy i olbrzymia sterta karmy psiej i kociej, ryżu, makaronu, kaszy, środków mineralnych, smakołyków kocy, kap, poduszek, materiałów, legowisk i wielu innych rzeczy, których juz nie pamietam. [/quote] :multi: :multi: :bigok: [quote]Razem z nimi zamieszkał Klapek, bo dziadziuś ten, chociaz miał do dyspozycji kilka wolnych bud, zdecydował się na spanie na zewnątrz. Całkiem dobrze jest im razem, bo szczeniaki traktuja go jak poduszkę i grzejnik w jednym, a on nie ma nic przeciwko [/quote] :lol: :lol: Świetne wiadomości . To bardzo cieszy wiedząc że te psiaki chociaż trochę poprawiły swój los :P Za to moja gromadka dzisiaj była bez ..karmy :evilbat: oczywiście oprócz suni :lol: To wszystko Esperanza przez to że przylepiłam się do kompa oczekując na wiadomości :silly: Asiczko, Fela, Esperanza >> :klacz: Quote
avii Posted October 30, 2005 Posted October 30, 2005 [quote]Wkrótce zamieścimy fotorelację z wyjazdów[/quote] Esperanza>>> pozbawiasz moją gromadkę dalszych posiłków :evilbat: Nie ruszam sie w oczekiwaniu na foty od kompa :tard: Za niedługo mnie będziesz musiała ..przygarnąć . Quote
ASICA Posted October 30, 2005 Posted October 30, 2005 Mój moze być na diecie,wiec ja tez sobie czekam na zdjątka :D Quote
avii Posted October 30, 2005 Posted October 30, 2005 Asica >> za niedługo założymy klub ..wypędzonych :lol: :lol: Quote
ASICA Posted October 30, 2005 Posted October 30, 2005 ja własnie jestem po scenie zazdrosci :( :evil: jak to sama w samochodzie z dwoma chłopakami?? :o :evil: pies głodny,komputer sie grzeje -ale co tam ,czekam na fotki :wink: Quote
ASICA Posted October 30, 2005 Posted October 30, 2005 aha rozmawiałam dzisiaj z weterynarzem o mozliwosci sterylki suk,jesli by były warunki to przyjechał by do schroniska i ciachną pare suczek :) Quote
avii Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 :-? :-? no nic to ja sama sobie wkleję [URL=http://imageshack.us][img]http://img3.imageshack.us/img3/6937/szczeniakikrowki29te9up.jpg[/img][/URL] [URL=http://imageshack.us][img]http://img3.imageshack.us/img3/9632/terierka3fp8dx.jpg[/img][/URL] Quote
iwonamaj Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 Czy te maluchy to dzieci "Pszenicznej"? Jakieś pieski zabrałyście ze schroniska w Ostrowii?Czekamy wszyscy na fotorelację z odwiedzin. Quote
avii Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 Te maluszki to dzieci innej suni ale też ...przesłodkie :P No i potrzebuja domków !!!!! Quote
malawaszka Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 dziewczyny - zcy w Ostrowii jest jakiś husky??? Quote
tanitka Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 A co z Przeniczną- przeciez stała po nią już kolejka i została tam ??? :x Quote
AśkaK Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 No czeakmy na te zdjątka z niecierpliwością. :roll: Quote
esperanza Posted October 31, 2005 Author Posted October 31, 2005 Poniewaz chwilowo tylko ja mam dostep do komputera, a przez ostatnie 3 dni codziennie jeździłysmy z Felą do schroniska, relacje są mocno okrojone. Mam nadzieje, że gdy tylko Fela dowiezie zabraną dziś dziewczynkę w typie jamnika do nowego domu w Raszynie, wstawi kilka zdjęć relacjonujących nasze wyjazdy. W ciągu kilku ostatnich dni do domu powędrowały- 2 rotkopodobne szczenięta, maluch czarno- białej suni, ktorych zdjęcie zamieściła avii, jedno szczenię suki podpalanej, 2 szczeniaki owczarkowate, a także wielki bernardynowaty pies, agresywny w stosunku do innych psów, o czym dzis przekonał się własciciel schroniska, a naocznym świadkiem walki (na szczęście udalo się szybko psy rozdzielić) była Fela. Razem z maciupką sunią, ktora transportuje teraz Fela to juz całkiem spora gromadka. W schronisku zostały- 2 jamnikowate maleństwa, 2 owczarkowate sunie, 5 maluch z biało- czarną suką, 2 małe z sunią podpalana- dużą. przy czym jedna sunia owczarkowata jest chora- kaszle, co może byc z przyczyny silnego zarobaczenia lub przeziębienia, do tego ma biegunkę. Martwi mnie fakt, że nikt nie adoptuje dużych suk, ani średnich psiaków. Wszyscy chcą duże psy na posesję lub szczenięta :( Dziadek- Klapek został dzis przez nas wykąpany. Jak dla mnie, po obcięciu kłaków wygląda jak sznaucer pieprz i sól. Ta juz bardzo wiekowy pan, a w schronisku nie ma szans na przezycie, bo potrzebuje ciepłego miejsca i troskliwej opieki. Łapki mu się rozjeżdzają, słabo widzi, ma cialo pokryte naroślami i brak kilku górnych zębów :( Co do naszej pszenicznej, zabiorę ja w środę do W- wy, tylko jeszcze nie wiem, w którym hotelu zostanie wraz ze szczeniętami umieszczona. Suka z wrzodem została dzis obejrzana przez weta. Ma prawdopodobnie nurzycę. Fela kupiła jej obrózkę leczniczą i specjalny olej do podawania z karmą, na poprawę stanu skóry. Właściciel schroniska obiecał nam, że będzie karmiona osobno, chociaz faktem jest, że najlepiej by było gdyby została zabrana ze schroniska. Jest jeden psiak, ktory może przypominać Husky z umaszenia, chociaz jest raczej gładkowłosy. Quote
malawaszka Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 [email][email protected][/email] to jest mail dziewczyny z Ostrowii Maz. która szuka Husky - może ten od Was jednak przypadłby jej gdo gustu?? esperanza - proszę o zdjęcia tego staruszka sznaucerkowatego :( jejku on zimy może nie przeżyć a ja go teraz nie mogę wziąć :cry: ale spróbuję jakoś mu pomóc Quote
avii Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 esperanza>>> jesli mogę pomóc >> wstawiaj zdjęcia albo prześlij mi na mail . Jeśli one będą powsadzam je w necie gdzie tylko mozna . Trzeba dotrzeć do jak największej liczby ludzi . Tylko, jak juz gdzieś pisała chyba Malawaszka >> podstawa to dobre zdjęcia oraz chociaż krótki opis. Uważam również że dobrze by było wstawiać psiaki na Allegro. To witryna która ogląda dziennie ponad 2 mln ludzi. To nic nie zaszkodzi a może tylko pomóc >> to z kolei cytat Pajuni . I ma rację. Jak byłaby baza gotowych psiaków mogę zacząc wstawiać . Przy bazie mogę pomóc . Klapka należy umieścić też na Allegro>> aż do skutku . Aż znajdziemy mu dom. cytat ::: Suka z wrzodem została dzis obejrzana przez weta. :::::::::::::: TAM DZISIAJ BYŁ VET ????:o :o Schroniskowy ????????? Quote
esperanza Posted October 31, 2005 Author Posted October 31, 2005 Malawaszka dzięki. Napiszę do niej. Jak tylko Fela będzie miała możliwość przesłania zdjęć, ruszymy z akcją adopcyjna pełną parą. Avii, mój TZ zrobi bazę dla schroniska, w końcu jako informatyk, przyda się wreszcie do czegoś :wink: Same zawiozlysmy sukę do weta. Wspólpracuje on na zasadach upustów na leczenie zwierząt z ostrowskiego schroniska. A zabrana przez Felę sunia trafi chwilowo do domu tymczasowego, dzięki pomocy Marki i uprzejmości Asi. Osoba, ktora miala małą adoptować okazała się bardzo nieodpowiedzialna i zupełnie pozbawiona rozsądku :evil: Suni zostanie założony oddzielny temat i musi jak najszybciej znaleźć dom docelowy. Quote
Fela Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 Błagam wszystkich (zwlaszcza tych odstawionych od stołu i... łoża?) o jeszcze jedną odrobinę cierpliwości. Fotorelacja będzie już dziś! Ale muszę odrobinę się przespać, bo po dzisiejszych wrażeniach schroniskowo-adopcyjnych wszystko mi się już kitwasi. Jeszcze niechcący zamieszczę zdjęcia mojego Rudolfa i mi go adoptują (bo śliczna i kochana psia morda). A wtedy to się już na pewno zapłaczę. Quote
AśkaK Posted November 1, 2005 Posted November 1, 2005 Fela, dzielna dziewczyno! :D Wy nawet nie wiecie co Fela wczoraj przeszła, eh, szkoda gadać. Została sama bidulka o 11 w nocy ze szczeniorkiem na ulicy (sunią).Teraz sunieczka jest u mnie, zmęczona, wyziębiona, ale chyba dochodzi do siebie. :) Ma juz osobny wątek. Quote
avii Posted November 1, 2005 Posted November 1, 2005 [quote]Osoba, ktora miala małą adoptować okazała się bardzo nieodpowiedzialna i zupełnie pozbawiona rozsądku [/quote] :o :o :evil: Quote
Fela Posted November 1, 2005 Posted November 1, 2005 Rzeczywiście, przeżyłam wczoraj chwile grozy! Na szczęście w sukurs przyała AśkaK. :calus: Są ludzie i anioły... Quote
tanitka Posted November 1, 2005 Posted November 1, 2005 [b]esperanza, Fela[/b] - ZUCH DZIEWCZYNY!!! Taką robotę odwaliłyście, że tylko pogratulować. Mozecie liczyć zawsze na moją pomoc, tylko na razie jestem zaklopsowana 4 psami!! :wink: Quote
Owieczka Posted November 2, 2005 Posted November 2, 2005 No tak ! Dziewczyny nie maja za wesoło bo z okolic Ostrowi są tylko dwie Ja gdybym tam mieszkała lub miała gdzie czasem przenocować... Gdyby było nas więcej to było by łatwiej... :( Quote
Recommended Posts