Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

Szaman został w szpitalu. Jeszcze dziś będzie miał operację. Około 23 będzie wiadomo, czy się udała.
P.Jadwiga w porę zauważyła, że coś niedobrego się z Szamanem dzieje. Decyzja o operowaniu została podjęta głównie dlatego, że to już drugi raz doszło do skrętu.
Czy jest ktoś, kto mógłby porozmawiać z właścicielami lecznicy o obniżeniu kosztów? Na dzień dobry p.Jadwiga zostawiła tam 300zł.

Posted

Ufff, dzisiaj to ja chyba za dużo nie napiszę, bo ledwo żyję...
Wyjęłyśmy dziś dwa psiaki:
- pierwszy Stefan chudyyyy przyraźliwie jest na Tatarkiewicza - CZY JUTRO KTOŚ MOŻE UGOTOWAĆ MU COŚ DO JEDZONKA I ZANIEŚĆ???
- druga Fifi wykąpana, najedzona, odpchlona i odkleszczona śpi:

Oczywiście dla obojga domki potrzebne od zaraz....

Posted

Gdyby bylo wiadomo, co ze Stefanem i Szamanem, dajcie koniecznie znać!

królewna była dziś testowana przez gemsi na bieganie w zaprzęgu, ale ona nie będzie biegać z jakimś gburem rudolfem. woli bardziej wyrafinowane zabawy, na przyklad friesbee, wyłącznie ze swoim państwem.

Posted

Malutka Fifi chyba też wyszła ze schronu w ostatniej chwili... Dziś była u naszego weta, okazało się, że wczorajsze "oględziny" na Tatarkiewicza to były barrrrrrrrdzo oględne... Mała miała głęboko pod powieką wbite kawał słomy, co spowodowało ostry stan zapalny i lanie się ropy z oka. Ciało obce zostało usunięte, dostaje Gentamycynę i oczka dojdą do siebie. Natomiast bardzo źle jest z uszkiem, z którego też leje się ropa z krwią, cuchnie okropnie i jest bardzo bolesne. Jest podejrznie, że tu też jest jakieś ciało obce - dziś dostała antybiotyk, a jutro rano, prawdopodobnie pod narkozą będzie miała dokładne oględziny wnętrza uszka... - kciuki proszę więc moccccno trzymać!!!
Poza tym ogólnie wygląda nieźle, tylko chuda jest strasznie..., pochłania więc wszystko w tempie expresowym. Dotychczas jeszcze ani nie sikała, ani nie kupała..., ale do jutra nie będziemy się niepokoić - po ogromnym stresie w schronie to się zdarza. Jest mocno wystraszona i najlepiej czuje się w swojej budce, ale mieszkanie już trochę pozwiedzała. Zapoznanie z resztą towarzystwa OK, bo Fifi prezentuje postawę pt: "przepraszam, że żyję". Wiek oceniamy razem z wetem na jakieś 3 latka, więc panna młoda i do wzięcia.
TO chyba na razie tyle.
Bardzo martwimy się o Stefana, On tam taki sam został...

Posted

Szaman czuje się źle po operacji. Nie chce wychodzić, ma założony cewnik.
Jeśli jutro jego stan się poprawi, od wtorku będzie karmiony. Przez kilka dni będzie musiał być pod stałą opieką. Na pewno do wtorku zostaje na Gagarina, co dalej jeszcze nie jest ustalone.

Posted

Stefan był - tak jak przypuszczałam - zatkany zbitym kałem. Jest już po zabiegu i czuje się nieźle. Wyniki morfologii przyzwoite, stan zapalny -prawdopodobnie odleżyna w jelicie.
Ja jutro nie dam rady do NIego pojechać - NIECH KTOŚ GO ODWIEDZI Z JEDZENIEM!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kciuki za chłopaka oczywiście potrzebne, bo chudy jest przeraźliwie i potrzebuje odkarmienia i opieki!

Posted

Niestety nie dotarła do mnie informacja o potrzebie opieki nad Stefanem dzisiaj. Nie mam możliwości dzisiaj go odwiedzić i nakarmić ale jutro przejmuję kontrolę nad Nim. Rano kupię, ugotuję, po południu nakarmię.
Kanzaj proszę, jeżeli to możliwie zmień imię suczce - u mnie na tymczasie jest już jedna Fifi - dla utrudnienia też ruda

Posted

beam6 napisał(a):
Niestety nie dotarła do mnie informacja o potrzebie opieki nad Stefanem dzisiaj. Nie mam możliwości dzisiaj go odwiedzić i nakarmić ale jutro przejmuję kontrolę nad Nim. Rano kupię, ugotuję, po południu nakarmię.
Kanzaj proszę, jeżeli to możliwie zmień imię suczce - u mnie na tymczasie jest już jedna Fifi - dla utrudnienia też ruda

Cieszę się, że zajmiesz się Stefanem - nakarm Go, wyprowadź i ukochaj:loveu:.
Nad imieniem małej pomyślimy...

Posted

Zaraz bierzemy się za zdjęcia.
Stefan na razie powinien jeść mokre, ale za parę dni suche pewnie też. Ile ma zostać w lecznicy - to pewnie będzie wiedziała Fela.

Posted

Wczoraj wieczorem byłam na Gagarina (w trybie przyspieszonym wylądowałam tam z małą bździu), Szaman nadal osłabiony, ale wg wetów czuje się lepiej.W lecznicy zostaje minimum do wtorku. Leży, nie bardzo nawet podnosi głowę na widok człowieka.

Posted

Dziewczyny, ja mieszkam niedaleko Tatarka i chętnie będę pomagała w dostarczaniu jedzonaka i spacerkach (najczęściej na weekendy wybywam ale w tygoniu, jak najbardziej). Niestety net mam tylko w pracy (pon-pt. godz. 8.00-16.00) i nie zawsze wiem o waszej potrzebie. Jeśli będziecie miały problem, to dzwońcie (tel ma Wilejkaros).