Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja mam smycz Flexi Compact 3 i też do lekkich nie należy (będę ją musiała zważyć z ciekawości :cool3:)
I pamiętam gdy pierwszy raz zaraz po rozpakowaniu wzięłam ją do reki i spanikowałam jaka ona ciężka - a potem to tylko kwestia przyzwyczajenia ;)

Posted

[quote name='Marta666']Ja mam smycz Flexi Compact 3 i też do lekkich nie należy (będę ją musiała zważyć z ciekawości :cool3:)
I pamiętam gdy pierwszy raz zaraz po rozpakowaniu wzięłam ją do reki i spanikowałam jaka ona ciężka - a potem to tylko kwestia przyzwyczajenia ;)[/QUOTE]

Classic Compact? czy Comfort?
Classic około 470g
Comfort ok 540g

[url]http://www.flexi.de[/url] ;)

Faktycznie tak pół kilo nosić... :diabloti: moja waży ok 270g.

Ale GIANT 960g!

Posted

Flexi to my mamy, ale dla małych piesków są taakie śliczne. Mamy taśmę flexi maxi 8m/50kg, na pierwszym spacerze to był szok, ale teraz już jej w ogóle nie czuję. Dla dalmatyny oczywiście, niufcio jeszcze za mały, ale jak urośnie to myślę że w gianta zainwestujemy, z maxi i ja i Mela jesteśmy bardzo zadowolone.

Posted

[quote name='barberry']Classic Compact? czy Comfort?
Classic około 470g
Comfort ok 540g [/QUOTE]
Flexi Compact 3. Bez Classic. Na stronie nie widzę swojej smyczy ;)

[IMG]http://www.fordogtrainers.com/ProductImages/pictures/dog-leash/flexi-dog-leash/flexi-compact-3--dog-leash.jpg[/IMG]

Waży dokładnie [B]517g[/B]

Posted

[b]Barberry[/b] no trochę mój pies lat ma :) a smycz kupiona jak chyba z rok miał (zawsze się w sumie zastanawiam - musiałabym paragon sprawdzić,bo pewnie jeszcze jest w pudełku)

Posted

[quote name='barberry']Dla mnie najpiękniejsza jest Comfort szara :loveu:[/QUOTE]
ach,barberry widzę,ze mamy podobny gust ;) Nasz ostatni nabytek-flexi comfort comact 1...szara ;) I do tego rogzy red sport.;)

Posted

[quote name='Balbina12']ach,barberry widzę,ze mamy podobny gust ;) Nasz ostatni nabytek-flexi comfort comact 1...szara ;) I do tego rogzy red sport.;)[/QUOTE]

:D ja mam obrożę blue sport ;)

Posted

Ostatnio dziewczyna zrobiła ankiety,które rasy ma rysować :) w pierwszej dalmat przegrał z husky,ale w następnym tygodniu mobilizowałam znajomych do głosowania na dalmatyńczyka :) niestety było małe oszustwo i 1 rasa wywalona,druga jednak dalej nabijała głosy w ekspresowym tempie,a dalmat był 3. W rezultacie dziewczyna narysowała 3 rasy :)
Na FB zbiera głosy jakie rasy ma dodawać do ankiet i można głosować raz dziennie ;)

Myślałam,że może troszkę inaczej dalmata narysuje,ale cóż ;)

Posted

[quote name='Marta666']Flexi Compact 3. Bez Classic. Na stronie nie widzę swojej smyczy ;)

[IMG]http://www.fordogtrainers.com/ProductImages/pictures/dog-leash/flexi-dog-leash/flexi-compact-3--dog-leash.jpg[/IMG]

Waży dokładnie [B]517g[/B][/QUOTE]
Nie wierzę, że tyle waży. Używam identyczną, ale wydaje się 2 razy cięższa ;)

Posted

Pierwszy raz o tym słyszę i spytałam wujka google co wie na ten temat. Znalazłam kilka ofert na allegro,ale wydaje mi się,że są trochę długie.

[quote name='"bobroska"']bo nie jest już napięta[/quote]
Nie rozumiem troszkę tego stwierdzenia przy Flexi ;)

A co z amortyzatorem gdy chcemy np. psa od czegoś odciągnąć szybciej?

Posted

amortyzator mam od bardzo dawna, kupiony z myślą o flexi nie sprawdza się u nas .
pierwszy spacer i miałam taką przygodę że podziękowałam temu wynalazkowi .
wszystko fajnie, szedł pies duży, agresywny , moja też nie jest aniołek, mam amortyzator, skracam smycz łapię amorek w pół , psy się na siebie rzucają, a moja suka raz 2 cm przed nosem psa raz 15 jak amorek się z powrotem skracał .
albo zobaczyła kota na drugiej stronie ulicy , ta sama sytuacja musiała się mocno cofać a nie stać przy ulicy jak normalnie się stoi bo amorek się rozciągał i pies mógłby być w tym momencie na ulicy .
fajna rzecz ale trzeba bardzo uważać ;)