Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='KXIII'] 6m do 60 kg

[URL]http://www.allegro.pl/item357765260_smycz_automatyczna_tasma_6_m_do_60_kg_promocj.html[/URL]
[/quote]

napewno nie ta - nie tej firmy dla tak duzego psa, jak dla mnie za duze ryzyko tym bardziej ze za wystarczy troche dolozyc i miec porzadna Flexi

[quote name='KXIII']
8m do 50 kg
[URL]http://allegro.pl/item381666388_smycz_automatyczna_flexi_maxi_8m_tasma_50_kg.html[/URL][/quote]

do 50 kg - zdecydowanie za malo...
nie wiem czy do 60 kg nie bedzie za malo:roll:
w kazdym razie jesli juz - tasma 5 m do 60 kg
pomysl sobie jak takie 45 kg pociagnie Cie na 8 metrowej smyczy? bezpieczniej 5 m...

[quote name='Śnieżynka']a to nie lepiej taką: [URL]http://allegro.pl/item374443321_smycz_flexi_gigant_8m_do_75_kg_tasma_8_m_tanio_.html[/URL][/quote]

o tej myslalam wlasnie - tylko 8 m...no sporo no, ale chyba nie ma 5 m i na wieksze psy
ale nie moje zęby:evil_lol::eviltong:

Posted

[quote name='KXIII']A baardzo ciezka jest Flexi Giant ?[/quote]

ja tej nie mam, ale mam do 60 kg tasme 5 m - wydawala mi sie ciezka, ale szybko sie mozna przyzwyczaic :)
napewno warto zainwestowac - szczegolnie przy duzym psie

Posted

[quote name='KXIII']A baardzo ciezka jest Flexi Giant ?[/quote]

[quote name='Śnieżynka']a to nie lepiej taką: [URL]http://allegro.pl/item374443321_smycz_flexi_gigant_8m_do_75_kg_tasma_8_m_tanio_.html[/URL][/quote]
[B][I]Ja ostatnio kupiłam dla 34 kg Labradora :) powiem Wam , że jestem zadowolona :p nie jest aż tak ciężka..myślałam, że będzie gorzej :) wygodnie się prowadzi na niej psa i 8m jednak się przydaje :eviltong:[/I][/B]

Posted

[quote name='aneta21']czy sa godne polecenia bo ja nie wiem czy sie opłaca tyle kasy płacic???[/quote]

Moim zdaniem warto kupić a nawet bardzo !
Osobiście polecam Flexi ; ))

Posted

Również polecam Flexi. Rok temu kupiłam Flexi mini (3m), i nadal jest w bardzo dobrym stanie. Automat się nie zacina. Jednak teraz jest dla mojego psiaka za krótka, poza tym jest o wiele cięży niż rok temu, więc zabieram się za kupno Flexi Summertime 5m ;)

Posted

[quote name='Agnes']to linka czy tasma?
tasme wymieniaja napewno

ja smycz mam z pol roku - pies nie ma prawa jej gryzc
nie ma problemu ze peknie czy cos...
a czy pekla w miejscu nadgryzienia? bo piszac nadszarpniecie masz na mysli nadgryzienie?[/quote]

To linka.

Szczerze mówiąc, to nie wiem gdzie pękła, bo przyszłam do domu, a Flexi leżała już w 2-óch częsciach. Linka zwinięta do środka, a karabińczyk, taśma i kawałek linki obok. Ale podejrzewam, ze tak.

Mówiąc nadszarpnięcie miałam namysli nagryzienie. Ja równiez nie pozwalam psu gryźć smyczy, w żadnym wypadku, jednak to nie była moja wina. Ja byłam w tym czasie w szkole, moja mama prywatnie uczy angielskiego u nas w domu. Był u niej akurat uczeń, który bardzo lubi psy, poprosił, czy by nie mógł wyjść z Szarikiem na chwilę na spacer, moja mama się zgodziła, bo akurat było jej to na rękę, no a że on ma jamnika z którym bawi się smyczą, to z moim tez się nią bawił :angryy: I tak się poszarpała smycz...

Byłam w zoologu, pani powiedziała, że nie wymienia się wogóle środków od Flexi :razz: Że mogę sobie tą linkę przywiązać do karabińczyka :evil_lol: Ale nie zaufałam jej zbytnio.

Posted

[quote name='Szarik']Byłam w zoologu, pani powiedziała, że nie wymienia się wogóle środków od Flexi :razz: Że mogę sobie tą linkę przywiązać do karabińczyka :evil_lol: Ale nie zaufałam jej zbytnio.[/quote]

pierniczy glupoty:eviltong:
napisz do firmy Flexi maila albo najlepiej zadzwon - niekoniecznie odrazu odpisuja. Musi byc przedstawiciel na Polske
I oni powiedza co mozna w tej sytuacji zrobic. Czy sie oplaca wymieniac, czy kupowac nowa smycz
o reklamacji mozna zapomniec - znajda nadgryzienie i tyle bedzie
swoja droga przez jeden spacer pies tak nadgryzl linke? to tez dziwne. Albo te linki takie kiepskie...
radze kupic tasme:eviltong:i bezpieczniejsza jest i solidniejsza wg mnie. Nie ma problemu, ze smycz sie o cos zawinie, o nogi czlowieka badz lapy psa i poparzy skore - co w przypadku linki bardzo prawdopodobne

Posted

Oj juz nieraz się poparzyłam!
Jesli nie wymienią to kupię tasme chyba.

Tak, to przez to jedno nadgryzienie. Nadszarpnął linke w jednym miejscu, potem długo z niej korzystaliśmy! Przeżyła jeszcze zrywy w czasie ataków na koty, przeżyła prawie pół roku po tym nadgryzieniu, no ale ilez można. W końcu poszła ;)

Posted

[quote name='Szarik']Oj juz nieraz się poparzyłam!
Jesli nie wymienią to kupię tasme chyba.

Tak, to przez to jedno nadgryzienie. Nadszarpnął linke w jednym miejscu, potem długo z niej korzystaliśmy! Przeżyła jeszcze zrywy w czasie ataków na koty, przeżyła prawie pół roku po tym nadgryzieniu, no ale ilez można. W końcu poszła ;)[/quote]

no tak zrozumiala rzecz;)
tasme jak najbardziej;)
i tasme na 100% wymieniaja, a czy to sie oplaca czy nie - mi kobieta w sklepie podala dosc niski koszt, ale nie byla tez pewna czy dobrze zna cene

Posted

Nie przepadam za smyczami automatycznymi. Zdecydowanie preferuję zwykłe, parciane, regulowane smycze :cool3: Kiedyś jakiś czas używałam smyczy Flexi. Dość krótki czas. Moja sucz była wtedy jeszcze nieokrzesanym sczylkiem i bardzo ciągnęła. Pewnego pięknego dnia wyrwała mi się, a ja wylądowałam na chodniku. Nie potrzebna mi tego typu smycz, skoro i tak spuszczam Dianę. Ogólnie niewygodnie prowadza mi się psa na takiej smyczy. Tradycjonalistka :p

Posted

[quote name='Szarik']Dość niski, to znaczy? Ja smycz kupiłam za 80 czy 90 złotych. Taśmy są chyba troszkę droższe. Nie chcę jeszcze raz wydawać tyle kasy...[/quote]

mi mowila ok 20 zl - ale mowie ona nie jest pewna

Posted

mój jamnik, pomimo tego, że ma zaledwie rok, to jednocześnie ma tyle siły i tak ciągnie, że udało mu się już załatwić jedną smycz automatyczną odpowiadającą jego wadze, stąd zakupiłem smycz dla psa o większej wadze i póki co, nie mam zastrzeżeń ;) super sprawa dla milosników-indywidualistów, ceniących sobie odrobinę więcej swobody hehe

Posted

Również dla tych , którzy mają psa nie przepadającego za innymi (przypadek mój Amor). Nie zawsze mogę pozwolić sobie na spuszczenie Go a i ma więcej swobody oraz zadziwiająco łatwo jest mi skrócić smycz oraz zrobić z niej "pejcz" (blokuję ją i trzymam za rączkę, która jest tam gdzie zaczyna się linka).

Posted

Właśnie zastanawiam się nad kupnem smyczy auitopmatycznej dla mojego pupilka. Rzecz w tym że miałem kiedyś taką linkową, często się zacinała aż w końcu się zepsułe. Czy smycze obecnie dostępne na rynku też bywają podobnej jakości? Jaka jest różnica w jakości pomiędzy linką a taśmą? Mi taśma wydaje się bardziej solidna, ale czy taka jest w istocie? Pozdrawiam wszystkich serdecznie :) spory ten wątek :)

Posted

Spory, spory :evil_lol:
Pewnie bywaja i takie na rynku, ale jak chcesz miec pewność, że Twoja smycz będzie niezawodna, niezniszczalna (praktycznie), niezacinająca się, wygodna, komfortowa dla Twojego psa i dla Ciebie a na dodatek ładna, to kup Flexi! :diabloti:
[Ciekawe, czy Wizira tez bym mogła reklamować :hmmmm:]
Na powaznie Ci mówię, w schronisku spotkałam się z dużą ilością smyczy automatycznych, wielu połamały się ząbki w środku, nie działa mechanizm zatrzymywania lub wciągania, a wszystkie Flexi działają! ;) Tu akurat widac różnicę, więc warto dopłacić!

Posted

Zaznaczam, że chodzi o smycz flexi firmy Flexi ;) Bo sprzedawcy w zoologach różne kity wciskają, a że się nie znają to dla nich każda wyciągana smycz jest flexi...

Posted

Moja ( a właściwie mojego psa :cool3:) smycz Flexi ma już 6 lat. Mechanizm dalej działa bez zarzutów, ale ze względu na estetykę postanowiłam kupić nową.
Myślałam nad tą:
[URL]http://www.allegro.pl/item394895574_flexi_summertime_summer_time_25kg_pies_amustela.html[/URL]
Czy ktoś ją ma i może powiedzieć coś więcej? Chodzi mi tu głównie o to czy jest wygodna.

(Swoją drogą witam wszystkich i pozdrawiam ;))

Posted

ja rowniez mam ta smycz tylko ze niebieska lezy w szawce poniewaz nie ma juz mojej Psoci (*) :( smycz kupilam rok temu i przez caly czas sprawowala sie dosknale tylko ze tasma nam sie pobrudzila trawa i kora od drzewa podczas deszczu i niemoge tego do tej pory zmyc :/ ma ktos moze jakis sposob zeby to usunac?? tylko zeby niezszedl z niej niebieski kolor??

Posted

Najważniejsze, że to taśma bo po obecnej lince mam do teraz ślady na nogach :razz:
Co do kolorów to najbardziej podoba mi się zielona, ale biorąc pod uwagę zdolności moje i Dolly to smyczka w kilka dni zmieni kolor na czarny.
Jeśli chodzi o cenę to poszukam jeszcze na innych aukcjach, dzięki! ;)

Posted

ja mam 8 metrowa tasmowa i moj wyzel jest w stanie sie na niej wybiegac....biega za mna i rowerem albo ja stoje a on biega w kolko ...albo rzucam mu w gore patyki a on skacze jak szalony:D hehe jak sie ma psa z adhd w centrum miasta trzeba sobie jakos radzic:)