pauli_lodz Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 o, dziękuję :) więc się bardziej skłaniam ku maxi teraz :) mój waży ok. 17,5 kg więc taka do 50 kilogramów jest chyba trochę za "solidna", ale mam nadzieję, że w takim wypadku starczy na dłuuugie lata :) są linki dla mniejszej wagi, ale linkom nie wierzę :razz: Quote
Agnes Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 [quote name='pauli_lodz']o, dziękuję :) więc się bardziej skłaniam ku maxi teraz :) mój waży ok. 17,5 kg więc taka do 50 kilogramów jest chyba trochę za "solidna", ale mam nadzieję, że w takim wypadku starczy na dłuuugie lata :) są linki dla mniejszej wagi, ale linkom nie wierzę :razz:[/quote] kiedy zmienia te opisy na stronach:roll: flexi do 50 kg jest do [SIZE=5][COLOR=Red]60 kg [/COLOR][/SIZE] Quote
Agnes Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 post pod postem:oops: ta smycz jest dosc ciezka - pomiedzy 2ka wg mnie jest niezla roznica jesli idziesz ze zwinieta - pies spuszczony - wiadomo caly ciezar nosisz mi to az tak nie przeszkadza, ale jak daje znajomym na chwile to robia wielkie oczy ze takie ciezkie:eviltong: Quote
pauli_lodz Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 Agnes - na stronie producenta napisano, że flexi maxi jest do 50 kilogramów. i tamtejsze informacje chyba są najbardziej aktualne? o mojej [comfort compact 2] też wszędzie zaniżali i pisali 25 kg, teraz już częściej informacja o 35 kg "uciągu" widnieje ;) i dodatkowo tam info o wadze - 520 g, więc o 10 g mniej niż na aukcjach allegro :multi: ;) Quote
Agnes Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 [quote name='pauli_lodz']Agnes - na stronie producenta napisano, że flexi maxi jest do 50 kilogramów. i tamtejsze informacje chyba są najbardziej aktualne? [/quote] a na opakowaniu mam do 60? kupowane w zimie na bank jest do 60 i slyszalam o tym nie raz a na stronie producenta jest napisane o smyczy tasma 8 m do 50 kg a to jeszcze co innego edit drugi raz - radze zerknac na ich stronie do zakladki in english ;) do 60 kg jak wół pisze ;) Quote
pauli_lodz Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 ale ja mówię o maxi a nie classic compact :) [maxi ma 8 metrową taśmę, classic compact tylko 5 metrów] na stronie producenta, czyli [URL="http://www.flexi.de"]www.flexi.de[/URL] podano takie dane: [quote]Classic Compact 3 • For large dogs up to approx. 60 kg • Casing in 5 colours: brown, black, green, blue and red • Weight: 520 g approx.[/quote] i ta ma 5 metrową taśmę oraz: [quote]Maxi MEDIUM-LARGE • 8 metre tape leash • For medium-sized to large dogs up to approx. 50 kg • 4 casing colours: red, green, blue and black • Weight: approx. 520 g[/quote]ale dla mnie to "wsio rawno" bo mój waży grubo ponad połowę mniej :) Quote
Agnes Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 tak ale czesto pisze sie tutaj po prostu do 50 kg...a to jednak 10 kg roznicy - sporo ;) wiec prostuje, zeby znowu nie pojawily sie zle informacje ale - juz wszystko jasne:) Quote
infers Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 Moje Flexi ma z 5 mięsięcy i już zaczyna się psuć:shake:, tzn po wysunięciu ok. 1,5 metra sama zaczyna się blokować, na siłę nie chce dalej wyciągać, bo jeszcze gorzej zepsuję:shake: Quote
pauli_lodz Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 [quote name='infers1995']Moje Flexi ma z 5 mięsięcy i już zaczyna się psuć:shake:, tzn po wysunięciu ok. 1,5 metra sama zaczyna się blokować, na siłę nie chce dalej wyciągać, bo jeszcze gorzej zepsuję:shake:[/quote] no to może reklamacja? jest chyba 12 miesięczna gwarancja na działanie mechanizmu.. Quote
PALATINA Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 Moja siostra ma Flippy (czy jakoś tak) i po 1,5 roku zaczęło sie psuć. Coś w nim grzechocze i co jakis czas mechanizm się zacina. Quote
Agnes Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 [quote name='pauli_lodz']no to może reklamacja? jest chyba 12 miesięczna gwarancja na działanie mechanizmu..[/quote] jest, ale nie na wszystko - podobno trzeba miec opakowanie do reklamacjie tu niby widac wine mechanizm, ale jesli o zostalo popuste bo zle byla smycz uzywana to reklamacja nie ma nic do tego - to nie wszystkie takie hop siup ;) ale probowac mozna Quote
gops Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 [quote name='PALATINA']Moja siostra ma Flippy (czy jakoś tak) i po 1,5 roku zaczęło sie psuć. Coś w nim grzechocze i co jakis czas mechanizm się zacina.[/quote] ja mam wlasnie z flippy do 50 kg i ma juz 1,5 roku nrazie nic jej nie jest a pies ciaga jak parowoz ;) dla mniejszego mam flexi classic 1 i ma juz nie caly tydz i tez jeszcze dziala :razz: chcialam sprawdzic czy flexi ta ktora mam wytrzyma wiekszego psa i wyszlam z moja kella (24kg) a smycz jest do 20 kg i ta ciagala jak zawsze a smycz cala i to sie nazywa jakosc :diabloti: Quote
Agnes Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 [quote name='gops']ja mam wlasnie z flippy do 50 kg i ma juz 1,5 roku nrazie nic jej nie jest a pies ciaga jak parowoz ;)[/quote] ale to nie regula - niestety ja bym sie bala np przy ulicy prowadzic psa na takiej smyczy, ze na czas mechanizm szlagtrafi. Jakos do Flexi mam wieksze zaufanie Quote
gops Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 dlatego wzielam do 50 kg a pies ma 24 kg ...balam sie wziac dla mniejszego psa .. zaplacilam 60 zl a za flexi zaplacilam bym sporo wiecej a akurat bylo kasy brak , mam nadzieje ze wytrzyma jeszcze z rok chociaz :razz: Quote
PALATINA Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 [quote name='gops']ja mam wlasnie z flippy do 50 kg i ma juz 1,5 roku nrazie nic jej nie jest a pies ciaga jak parowoz ;) [/QUOTE] Sis ma ta najmniejszą Flippy. Jej suka wazy tylko 6 kg i nie ciągnie prawie wcale. Ale zdarzało jej sie upuscic smycz, ktora leciala za psem po chodniku, wiec moze to dlatego coś sie popsuło. Quote
magdyska25 Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 To może i ja się wypowiem na temat smyczy automatycznej, flexi i psa ciągnącego jak ....:roll: (bo akurat w tym jestem obeznana:cool1:). Kupiłam tą smycz kiedy znalazłam mojego psa czyli jakieś 5 lat temu! Moje słoneczko nie jest zbytnio grzeczny na spacerze (tzn. do pewnego momentu gdy nie widzi onków i czarnych dużych psów- podobno psy nie widzą kolorów:roll:). Wtedy zaczyna szarżować jak opętany i szczekać.....wszystkiego próbowaliśmy ale nic nie poskutkowało a bicie psa nie wchodzi w grę (bo i takie metody mi doradzano). Morał z tego taki że te smycze flexi są wypróbowane chyba przez dużą ilość osób i godne polecenia. Ja mam "2", czyli jak się nie mylę do 20 kg. (mój Amorek waży teraz tyle) a smycz jak chodziła dobrze tak chodzi. Nic się nie przycina, nic nie odpadło a podkreślam że nieraz jest zabawką dla mojej znacznie młodszej siostry w domu i kilkanaście razy już upadła. Quote
Agnes Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 [quote name='magdyska25']Ja mam "2", czyli jak się nie mylę do 20 kg. (mój Amorek waży teraz tyle) a smycz jak chodziła dobrze tak chodzi. Nic się nie przycina, nic nie odpadło a podkreślam że nieraz jest zabawką dla mojej znacznie młodszej siostry w domu i kilkanaście razy już upadła.[/quote] jak kupowalas ta smycz to moze byla do 20 kg, teraz jest do 35 kg ;) Quote
Szarik Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 Mam psa o wadze 40 kg, który ma rok, więc jest wariat i ma czasem straszne 'zrywy'. Nie to, ze notorycznie ciągnie, ale czasem cos mu sie ubzdura i hura! Lecimy. :evil_lol: Mam Flexi Classic do 50 kg. Linke, nie taśmę. Korzystamy już prawie rok, a ani razu sie nie zerwała. Tylko tasma na początku jest nadgryziona przez głupie zabawy, a mimo to smycz wytrzymuje wszelkie pociągnięcia. Szarik nieraz wystartował za kotem ze smyczą ciągnącą się za Nim, smycz spadała z wielu wysokości, była ciągnięta po krzaczorach i innych atrakcjach, raz nasypał się piasek i mechanizm nie chciał chodzić, ale wlałam do środka wode i wylałam i działało :evil_lol: Flexi jest jedyna ;) Quote
bernena Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 Potwierdzam wszystko, one są naprawde wytrzymale! Wzcesniej mialam Confort 3 dla mojego berneńczyka działała super az do ostatniej chwili kiedy Berni pociągnął moją mamę i ta puściła smycz bo inazcej ona wpadła by w drzewo xD a tak to smycz i rozwaliła się na pół, myślę że dałoby się ją naprawić ale kupiliśmy nową. Musze dodać że uderzenie było naprawdę mocne że raczej żadna smycz by tego nie wytrzymała. Teraz mamy flexi giant i chyba już nic nie może się z nią stać. Taśma wytrzymuje przeciągfanie się mojego psa, mechanizm jest jak nowy, troszkę porysowana i raczka z odciskami zebów ale niema się co dziwić Jak conajmniej raz w tygodniu jest ciągnięta po betonie przez mojego psa, leżąca w kałuży itp... Co mi się też podoba jest to moja jedyna smycz ! z którą nie mam problemów z karabinczykiem ! Ani razu mi się nie zaciął . To tak dla tych co się wachają bo niby nie wytrzyma ciężaru ich psa. Mój ma 50 kg a ciągnie jakby miał 80! Quote
baffi2 Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 a ja mam automata z supermarketu za 10zł i jestem zadowolona :D Quote
Ewa&Duffel Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 My korzystamy z automatycznej flexi maxi taśmowej, dla psów do 50 kg. Jestem bardzo zadowolona;) Quote
jareth Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Ja kupiłam flexi5 jakieś 10 lat temu dla afganki,która potrafiła pociągnąć,że aż miło.Gdyby nie pogryzł jej Onek(trzeba wymienić ten kawałek z taśmy),to jest do teraz.Rewelacja! Quote
magdyska25 Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 [quote name='Agnes']jak kupowalas ta smycz to moze byla do 20 kg, teraz jest do 35 kg ;)[/quote] Bo to już dawno było- jakieś hmmm 5-6 lat temu;). Quote
furciaczek Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Flexi Giant w starciu z wscieklym CC przegrywa:shake: Zerwala sie po prostu... Quote
Recommended Posts