Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='psiara1996']nr. 3 albo flexi mkaxi , flexi giant ... i wiele , wiele innych

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/member.php?u=19044"]drzalka[/URL] ma do sprzedania flexi comfort long 3[/quote]

giant to chyba nie jest konieczne? chyba ze pies wazy ponad 40 kg i ciagnie jak parowoz ;)

Posted

no konieczne nie jest ale można , a ja teraz flexi nie uzywam ( ale i tak polecam) bo piesos w końcu skumał o co mi chodzi jak mówie do mnie , a poza tym jest za cięzka , na 6 kilometrowe spacerki , atos i tak biega luzem tylko mały kawałeczek przy ulicy idzie na smyczy , a flexi się nam przyda jak będzie sezon '' cieczkowy'' , zeby nie poczul sily natury i nie zwial , bo już próbowal...

Posted

[quote name='psiara1996']a poza tym jest za cięzka , na 6 kilometrowe spacerki[/quote]

wlasnie dlatego nie polecam przesadzac z waga;) taka giant do tego tasma i np 8 metrow swoje wazy. Ja mam dla psa 36-38 kg smycz 3-ke 5 m tasme i jest jak najbardziej wystarczajaca, a spacer 2-godzinny mi nie przeszkadza z taka smycza - po lesie na smyczy najczesciej ,ew w reku zwinieta a wtedy jeszcze ciezsza ;)
uzywam tej smyczy od 4 m-cy jakos i jestem bardzo zadowolona, ale zaczelam jej uzywac dopiero jak pies umial chodzic na normalnej parcianej. Nie uzywalabym tej smyczy do psa ktory nie potrafi chodzic na takiej zwyklej.

Posted

wiem , ale mój chodzi ładnie przy nodze bez smyczy a z smycza ma mnie w duzym poważaniu

ale moja to flexi maxi i jest mega ciężka

wiem , ale mój chodzi ładnie przy nodze bez smyczy a z smycza ma mnie w duzym poważaniu

ale moja to flexi maxi i jest mega ciężka

Posted

[quote name='Chefrenek']A ja ostatnio uskuteczniam wyprowadzanie psów na 2 flexi. Powiem Wam, że jest...super.:) Wyprowadzanie na dwojniku lub na smyczy składanej było dla mnie nie wygodne.[/quote]

Matko swieta jak Ty to robisz:crazyeye:
Ja nie jestem w stanie wyjsc z dwoma psami na 2 Flexi Giant...dla mnie to nie realne:placz:

Posted

[quote name='psiara1996']wiem , ale mój chodzi ładnie przy nodze bez smyczy a z smycza ma mnie w duzym poważaniu[/quote]

ale ja pisalam do autorki pytania o rozmiar smyczy

[quote name='psiara1996'] ale moja to flexi maxi i jest mega ciężka[/quote]

i dlatego odradzam kupowac taka smycz dla psa do 40 kg

Posted

[quote name='furciaczek']Matko swieta jak Ty to robisz:crazyeye:
Ja nie jestem w stanie wyjsc z dwoma psami na 2 Flexi Giant...dla mnie to nie realne:placz:[/quote]

Ja mam małe burki więc mi łatwo. 2x compact 1 hihi. Zazwyczaj trzymam obie w jednej dłoni.;)

Posted

[quote name='Chefrenek']Ja mam małe burki więc mi łatwo. 2x compact 1 hihi. Zazwyczaj trzymam obie w jednej dłoni.;)[/quote]

W takich chwilach zazdroszcze malych psiaczkow...na cholere mi byly te dwie przerosniete krowy:evil_lol:

Posted

[quote name='psiara1996']na obrone , a nie na cholerę a pozatym ( na avatarku to cc ?) cc są śliczne i fajnie , że je masz , moja rodzinka by mnie za próg wywalila , jakbym takiego psiaka miała...[/quote]

Mam je glownie do kochania:loveu:
Tak to cc..wspaniale piechy sa, strasznie rodzinne, wierne itd:loveu:

Posted

[quote name='psiara1996']wiem , głównie wszystkie rasy uznawane za nibezpieczne , są bardzo fajne i przytulaśne...[/quote]

Zgadzam sie... jesli oczywoscie nie maja wlasciciela psychopaty:roll:

A wracajac do tematu...kocham automaty ale maja jeden minus... nie daj Boze jak sa na dluzszej, cos dojza i pobiegna...to szarpniecie na koncu potrafi z butow mnie wyrwac:shake:

Posted

no to może reklamacja?:roll:
na 12 kilogramowego psa wzięłabym większą smycz niż do 15 kilo. zwyczajnie - na wypadek szarpnięcia. wtedy siła jest większa :)
mój waży 17 kilogramów a smycz mamy do 35 :) [flexi comfort compact 2]

Posted

[quote name='pauli_lodz']no to może reklamacja?:roll:
na 12 kilogramowego psa wzięłabym większą smycz niż do 15 kilo. zwyczajnie - na wypadek szarpnięcia. wtedy siła jest większa :)
mój waży 17 kilogramów a smycz mamy do 35 :) [flexi comfort compact 2][/quote]
ale generalnie smycz na 15kg [U]powinna[/U] wytrzymać ciężar nawet 15kg...

Posted

no powinna ;) więc skoro nie wytrzymała to można spróbować reklamacji.. a na przyszłość kupić po prostu model na większą wagę. dla pewności :)
[mojemu zdarzy się szarpnąć nagle, póki co smycz trzyma..]

Posted

[quote name='baffi2']ale generalnie smycz na 15kg [U]powinna[/U] wytrzymać ciężar nawet 15kg...[/quote]

tak i nie - zalezy jak to producent okresla. Juz bylo mowione nie raz nie dwa - takie smycze dobiera sie do charakteru psa, do tego jak chodzi na niej. A pomiedzy 12 a 15 kg niewielka roznica...moja wazy 38 kg ma smycz do 60 kg, mimo ze jak kupowalam wazyla rowno 35 kg - smycz ponizej wlasnie taka jest - do 35 kg...ale wiem ze potrafi szarpnac - i bez sensu

Posted

Ja tak samo mogłam kupić smycz do 25kg, bo tyle waży moja sunia, ale dla pewności wzięłam tą do 50:) I jestem bardzo zadowolona.

Posted

[quote name='psiara1996']no wlaśnie , to bezsensu dla psa który ciągnie i waży 12 kg kupować smycz do 15...

jak pies ciągnie , to zwiększa tym siłe wagi i w ten sposób np. zamiast 12 wazy 17[/quote]
ależ ja nie powiedziałam że on ciągnie...!

Posted

[quote name='baffi2']ależ ja nie powiedziałam że on ciągnie...![/quote]

ale smycz zerwal? to co normalnie chodzi a tu jedno szarpniecie i juz?
co do reklamacji - wymagane jest opakowanie tak swoja droga
probowac mozna, ale ja tyle razy reklamowalam kilka rzeczy i wiem ze najczesciej - odsylaja z kwitkiem a jedyna droga walki to sad...
biura konsumentow itp tez maja nas w nosie w tego typu sprawach ;)

Posted

[quote name='psiara1996']o to mi chodzi...

a jak ją mial niby zerwać??? szedł sobie normalnie i smycz nagle sama pękła???
musiał pociągnąć...[/quote]
przykro mi, ale nie mogę zdać z tego sprawozdanie ponieważ to nie mój pies i nie moja smycz, ale wiem że on na spacerach zazwyczaj nie ciągnie.