orsini Posted September 16, 2005 Posted September 16, 2005 Draczyn hahahahha chcial byc sprytny a Ty go od betonow wyzywasz:))))) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Quote
Draczyn Posted September 16, 2005 Posted September 16, 2005 orsini napisa艂(a):Draczyn hahahahha chcial byc sprytny a Ty go od betonow wyzywasz:))))) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:No bo to jakie艣 ubeckie metody z minionej epoki Quote
orsini Posted September 16, 2005 Posted September 16, 2005 Draczyn moze mu za tym teskno????albo cus :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Quote
Magic Posted September 16, 2005 Posted September 16, 2005 King napisa艂(a):Draczyn napisa艂(a):King napisa艂(a):orsini napisa艂(a):King DZIEKI!!! a sluchaj czy Twoj TZ nie ma jakiegos wolnego kolegi?bo ja meza szukam, a marzy mi sie wlasnie prawnik...odkrylam zbyt pozno swoje powolanie to chociaz meza bym miala z takim zawodem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: No to teraz zada艂a艣 mi 膰wieka :lol: :lol: :lol: Wiesz co postaram si臋 poszukac , ale wed艂u mnie odpadaj膮 na dzie艅 dobry : grubi, 艂ysi, zbytnio potliwi, poni偶ej 175cm, rozwiedzeni z orzeczeniem ich winy, niekoch膮cy ps贸w oczywi艣cie tyz odpadaj膮, wi臋c zobacz臋 co do sie zrobic :D Orsini a mo偶e Albertynka??? :laugh2_2: , ona te偶 w prawie jest troszke bieg艂a :cunao:King nie zrobi艂aby艣 chyba tego mojej netowej przyjaci贸艂ce. Mia艂aby 偶ycie przechlapane do 艣mierci Oczywi艣cie Orsini tego nie zrobie :wink: ale musia艂yby艣cie podac wi臋cej kryteri贸w bo Albertynka w sumie 艂ysa nie jest, gruba ty偶 nie za zbytnio, 175 zm chyba ma, psy kocha i to bardzo ( a jak si臋 martwi o ich w艂a艣cicieli :lol: i o ZK te偶 dba co by si臋 nie przeistoczy艂 w Z-wi膮zek K-ryminalnych W-y艂apywaczy P-ism :lol: Tylko niestety nie jestem pewna co do 2 pozosta艂ych podpunkt贸w :roll: Ale ok wi臋c Albertynka odpada. Chociaz w sumie wydaje mi sie 偶e za Orsini walczy艂aby do ostatniej kropli krwi jakby sie jej krzywda dzia艂a. wiesz, to z tob膮 jest co艣 nie tak: najpierw piszesz obra藕liwe posty na samojedziarskim forum jako Anula potem kajasz si臋, prosisz o wybaczenie, szukasz pojednania (zwalasz to na tw贸j "spontaniczny" charakter") a mo偶e to zwyk艂y brak psychicznej r贸wnowagi? Jak wynika z dialogu internetowego w ktorym uczestniczysz jako Anula, cytuj臋 fragment twojej wypowiedzi: " Dla wszystkich kt贸rzy jeszcze nie wiedz膮 o tym co sie dzia艂o 13 sierpnia w Sopocie : Rosanka ok 9 usilnie stara艂a si臋 dosta膰 do L.Mach z "listem", ochrona nie chcia艂a jej wpu艣ci膰, wi臋c poda艂a go jednej z m艂odych dziewczynek pracuj膮cych jako 艂膮czniczka. Dziewcz臋 pl膮ta艂o si臋 po biurze usilnie dopytuj膮c si臋 , kt贸ra to p.L.Mach, bo kto艣 j膮 prosi艂, 偶eby co艣 przekaza膰. Jedna z organizatorek zainteresowa艂a si臋 tym i list b臋dacy zwyk艂ym maszynopisem w folii przechwyci艂a i przeczyta艂a, a w艂a艣ciciwe poprosi艂a jednego z t艂umaczy o przet艂umaczenie, gdy偶 by艂 po niemiecku. Okaza艂o si臋, 偶e autor listu (podpisuj膮cy si臋 z reszt膮 jako zatroskany w艂a艣ciciel Samoyeda, maj膮cy na wzdl臋dzie jedynie dobro rasy, a niewystawiaj膮cy w Sopocie stara si臋 zdyskredytowa膰 polskich hodowc贸w Samoyed贸w w oczach p.Mach, rzekomo hoduj膮cych Samoyedy wysoce dalekie od wzorca oraz przytacza wzorzec Samoyeda, tak dla przypomnienia p.Mach (g艂贸wnie chodzi艂o o wzrost), jak powinna s臋dziowa膰 . Obecnie kr膮偶y ta historia jako anegdota z gatunku czarnego humoru, jak膮 to "艣wietn膮" wojn臋 podjazdow膮 prowadz膮 mi臋dzy sob膮 hodowcy Samoyd贸w w Polsce. "sama zobacz co si臋 dzieje z twoj膮 psychik膮. Najpierw napisa艂a艣 偶e to by艂 list, potem zacz臋艂a艣 si臋 z tego wycofywa膰 i pisa膰 偶e to niby "papier". No, miej na tyle odwagi cywilnej i odpowiedz mi szczerze dlaczego zmieni艂a艣 wersj臋? Wszystkim wmawiasz, 偶e na stronie Nordstern s膮 komentarze dotycz膮ce twojego psa Kinga (m贸wi膮ce o tym 偶e jest zdeformowany itp.) kiedy wog贸le nie ma tam wymienionego ani imienia King, ani jego nazwy rodowodowej, ani nazwy jego hodowli, ani 偶adnego innego psa. Jest natomiast og贸lne podsumowanie ostatnich dziesi臋ciu lat efekt贸w hodowlanych w Polsce maj膮cych odbicie w wynikach wystaw niekt贸rych samojed贸w. wszyscy mog膮 to przeczyta膰 na stronie Nordstern www.geocities.com/nordsternsamoyeds/samoyed.html Odpowiedz mi na pytanie dlaczego sopocki list nieznanego autora (ale nie anonimowy, by艂 podpisany) wzi臋艂a艣 tak personalnie jako atak na twojego psa? Czy to nie lekka paranoja? A mo偶e zna艂a艣 tre艣膰 tego listu? Z post贸w Rosanki wynika, 偶e ona tre艣膰 listu zna艂a, oraz 偶e nie by艂o w tym li艣cie nic na temat twojego psa. Wiem z relacji innych wystawc贸w 偶r tw贸j pies zosta艂 zmierzony na wystawie sopockiej i z powodu wzrostu nie dosta艂 CWC. Ale ani ja ani m贸j m膮偶 nie byli艣my inspiratorami ani autorami tego listu. Nikt z nas nigdy nie pisa艂 list贸w do s臋dzi贸w przed wystawami. Piszesz o innych samojedach 偶e to "kurduple" - rzeczywi艣cie brak taktu i w膮tpliwy komplement, ale gdyby艣 mia艂a przypadkiem na my艣li kt贸rego艣 z moich samojed贸w, to zawsze mo偶esz je zmierzy膰 - ja nie mam nic przeciwko temu. Moje samce maj膮 : Chessmaster 59cm Snow Wing Pegassus 56cm Snow Ulisses 57cm Iceberg 58cm Snow Heaven Dante 57cm Wszystkie suczki te偶 mieszcz膮 si臋 w granicach wzrostu, w tym wi臋kszo艣膰 z nich ma 53 albo 54 cm. Ty te偶 mo偶esz napisa膰 ile Tw贸j pies ma wzrostu - wszyscy b臋d膮 wiedzie膰 a tobie mo偶e minie mania prze艣ladowcza. Mi ju偶 m贸wi艂a艣 o tym na warszawskiej wystawie. A pozatym sama kiedy艣 pisa艂a艣 o "samojedzich mutantach" na samojedziarskim forum. Magic ps gdybys przypadkiem my艣la艂a 偶e Magic jest magikiem, a Albertynka panienk膮 - to wyja艣niam innym - a ty o tym doskonale wiesz - 偶e to ksywki naszych ulubionych ps贸w. Samojedk臋 Albertynk臋 sama doskonale znasz a twoje dziecko si臋 z ni膮 bawi艂o na jednej z sopockich wystaw. Quote
orsini Posted September 16, 2005 Posted September 16, 2005 hahaha rewelka! ja dopiero po chwili zobaczylam ze to zywe psiaki!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Quote
PARSONRK Posted September 16, 2005 Posted September 16, 2005 http://www.funnypostcard.com/ w臋cej Quote
PARSONRK Posted September 16, 2005 Posted September 16, 2005 SUUPPPPPPPPPPEEEEEEEEERRRRRRRRRRR :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Quote
orsini Posted September 16, 2005 Posted September 16, 2005 the best sa te pudelki w wiekszej ilosci:))jeszcze troche i wkleje takie samo ze sznaucerkami hahahahah Quote
kingula Posted September 16, 2005 Posted September 16, 2005 Magic napisa艂(a):Wszystkim wmawiasz, 偶e na stronie Nordstern s膮 komentarze dotycz膮ce twojego psa Kinga (m贸wi膮ce o tym 偶e jest zdeformowany itp.) kiedy wog贸le nie ma tam wymienionego ani imienia King, ani jego nazwy rodowodowej, ani nazwy jego hodowli, ani 偶adnego innego psa. Ale wszyscy wiedza, jakie psy masz na mysli ;) wszystkie poza swoimi :lol: Dla Anuli niby zawsze milutki byles, podobnie jak do mnie- ale po kazdym zwyciestwie jej Kinga odgrazales sie, ze nastepnym razem miarke sedziemu dostarczysz :lol: Magic napisa艂(a):[ Jest natomiast og贸lne podsumowanie ostatnich dziesi臋ciu lat efekt贸w hodowlanych w Polsce maj膮cych odbicie w wynikach wystaw niekt贸rych samojed贸w . Proponowalabym ci zrobic podobne podsumowanie swojej hodowli, a nie tylko hodowli konkurencji. Zaloze sie, ze wnioski bylyby mocno zaskakujace :question: Magic napisa艂(a): Wiem z relacji innych wystawc贸w 偶r tw贸j pies zosta艂 zmierzony na wystawie sopockiej i z powodu wzrostu nie dosta艂 CWC. . A to tu cie musze wyprowadzic z bledu, gdyz to nie wzrost (o zgrozo!! :lol: ) mial wplyw na przyznanie wniosku CWC. Ale milo, ze tak bardzo sie interesujesz wynikami wystawowymi Kinga Anuli. :roflt: Magic napisa艂(a): Ty te偶 mo偶esz napisa膰 ile Tw贸j pies ma wzrostu - wszyscy b臋d膮 wiedzie膰 a tobie mo偶e minie mania prze艣ladowcza. Tak wiec do wiadomosci twojej i wszystkich zainteresowanych, King ma w klebie 61 cm. Wzorzec przewiduje 60. Tak wiec jak widzisz King samoyedem NIE JEST bo sie we wzorcu nie miesci :lol: Pomimo, iz twoje pieski tak pieknie mieszcza sie w granicach wzrostu nie pisane im wygrywac :( Pewnie to cie tak bardzo boli. No ale trudno, nie moj to problem. Quote
Draczyn Posted September 16, 2005 Posted September 16, 2005 orsini napisa艂(a):BOSKIE!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:Czyli niestety nomalka w naszej kynologii - przepychanki hodowc贸w. Tylko nie mog臋 nadal zrozumie膰, dlaczego ta cholerna Albertyka upar艂 si臋, jak stary osio艂 i da艂 tytu艂 bbez sensu, szkaluj膮cy oddzia艂 w Sopocie i nie chce go zmieni膰. Wyja艣nijcie mi co tn Sopot zrobi艂 Albercikowi - co ma piernik do wiatraka??????????? Quote
orsini Posted September 16, 2005 Posted September 16, 2005 Draczyn napisa艂(a):orsini napisa艂(a):BOSKIE!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:Czyli niestety nomalka w naszej kynologii - przepychanki hodowc贸w. Tylko nie mog臋 nadal zrozumie膰, dlaczego ta cholerna Albertyka upar艂 si臋, jak stary osio艂 i da艂 tytu艂 bbez sensu, szkaluj膮cy oddzia艂 w Sopocie i nie chce go zmieni膰. Wyja艣nijcie mi co tn Sopot zrobi艂 Albercikowi - co ma piernik do wiatraka??????????? Draczyn ja mowie o fotach:))))) boskie sa:)))))))) a nie o Alberciku! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: a ja tam wole przerosnietego psa, ale ladnego, niz malego niby mieszczacego sie we wzorcu a brzydala!poprostu duzego psa sie bedzie krzyzowalo z mniejszymi sukami i bedzie ok, a z brzydala nic nie wyjdzie ani z mala, ani z duza suka Quote
Draczyn Posted September 16, 2005 Posted September 16, 2005 orsini napisa艂(a):Draczyn napisa艂(a):orsini napisa艂(a):BOSKIE!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:Czyli niestety nomalka w naszej kynologii - przepychanki hodowc贸w. Tylko nie mog臋 nadal zrozumie膰, dlaczego ta cholerna Albertyka upar艂 si臋, jak stary osio艂 i da艂 tytu艂 bbez sensu, szkaluj膮cy oddzia艂 w Sopocie i nie chce go zmieni膰. Wyja艣nijcie mi co tn Sopot zrobi艂 Albercikowi - co ma piernik do wiatraka??????????? Draczyn ja mowie o fotach:))))) boskie sa:)))))))) a nie o Alberciku! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: a ja tam wole przerosnietego psa, ale ladnego, niz malego niby mieszczacego sie we wzorcu a brzydala!poprostu duzego psa sie bedzie krzyzowalo z mniejszymi sukami i bedzie ok, a z brzydala nic nie wyjdzie ani z mala, ani z duza sukaTu masz ca艂kowit膮 racj臋, jak by艂am na klub贸wce we Francji to wszystke psy wa偶yli (u buldo偶ka wa偶na jest waga, anie wzrost) i dopuszczali poprawne egzempplarze a偶 do 20 % powy偶ej normy. Ja te偶 uwa偶am, 偶e nie ma psa bez wady a 1 cm powy偶ej g贸rnej granicy, to naprawd istotne jest tylko dla tych, kt贸rzy chc膮 wykosi膰 konkurencj臋 Quote
Dorota_Fiszer Posted September 16, 2005 Posted September 16, 2005 Co Wy tak marudzicie,ze w tytule skandal :wink: ? Ubawilam sie setnie czytajac Wasze posty,zwlaszcza "samojeblo" :D :D Do mojej rasy nie pasuje,ale chyba zaadaptuje :wink: A fotki boskie !! Quote
PARSONRK Posted September 16, 2005 Posted September 16, 2005 http://www.g-ce.pl/kici/ KOMENTARZ DO TOPIKU :D Quote
King Posted September 16, 2005 Posted September 16, 2005 najpierw piszesz obra藕liwe posty na samojedziarskim forum jako Anula potem kajasz si臋, prosisz o wybaczenie, szukasz pojednania (zwalasz to na tw贸j "spontaniczny" charakter") a mo偶e to zwyk艂y brak psychicznej r贸wnowagi? Nie wyjezdzaj mi tu z Twoj膮 dziwna interpretacja post贸w kt贸re nie by艂y do Ciebie. Wiesz co po tym wszystkim to ju偶 si臋 sama zastanawiam czy nie mam rozdwojenia ja藕ni. Nigdy si臋 nie kaja艂am ani nie prosi艂am o wybaczenie (zacytuj moje wypowiedzi w kt贸rych twierdzisz 偶e tak by艂o) Wiem 偶e masz problemy ze zrozumieniem post贸w wi臋c w sumie to mnie nie dziwi . S艂owo przepraszam moim zdaniem le偶y w kwestii dobrego wychowania . Zazwyczaj tak post臋puj臋 gdy ponios膮 mnie emocje i napisze cos czego nie jestem pewna. Jednak w chwili obecnej jestem pewna kto napisa艂 ten cholerny "list" i kto by艂 pod nim podpisany. Ty r贸wniez doskonale o tym wiesz bo sam z autorem i dor臋czycielem na wystwaie rozmawia艂es. Trzeba by膰 debilem 偶eby si臋 nie zorientwoac o co chodzi艂o autorowi listu i jakiego konkretnie psa mia艂 na my艣li. List ten zosta艂 zaniesiony tylko i wy艂膮cznie z powodu Kinga. Nigdy nie powiedzia艂am 偶e ty go napisa艂e艣. Do wczoraj nie by艂am pewna i nie ukrywam 偶e r贸wniez by艂es w miom kr臋gu podejrzanych. Jednak moje watpliwo艣ci zosta艂y rozwiane . Piszesz o innych samojedach 偶e to "kurduple" - rzeczywi艣cie brak taktu i w膮tpliwy komplement, ale gdyby艣 mia艂a przypadkiem na my艣li kt贸rego艣 z moich samojed贸w, to zawsze mo偶esz je zmierzy膰 - ja nie mam nic przeciwko temu Tw贸j TZ bezpardonowo chodzi艂 w Sopocie na wystawie i m贸wi艂 偶e wszystkie samki obecne to pokraki!! Tak napisa艂am 偶e kurduple ale to wy zacz臋li艣cie pisa膰 o psach zdeformowanych. Najpierw si臋 zastan贸wcie nad swoim post臋powaniem i jakie moga by膰 jego konsekwencje. Czy Wy nie widzicie 偶e wszyscy maj膮 was dosy膰?? jak Wam to wytlumaczy膰?? Jezeli chodzi o wzrost Kinga to napisa艂am ju偶 偶e w przysz艂ym tygodniu pojad臋 do ZK go zmierzy膰 i wam zeskanuj臋 z piecz膮tk膮 zwi膮zku. Mo偶e si臋 wtedy odemnie odwalicie raz na zawsze. A to 偶e jeste艣cie tacy zacietrzewieni to jest tylko i wy艂膮cznie spowodowane tym 偶e Wasze psy nie wygrywaj膮 . Nie mo偶ecie tego przezy膰 bo wydaje si臋 Wam 偶e macie pod dachem jakies cuda, kt贸rych nikt nie docenia. Zadbajcie odpowiednio o swoje psy, doprowadzcie je do wygl膮du samoyeda, a nie wklejecie wybielonych do granic mozliwo艣ci zdj臋膰. Mam nadziej臋 偶e jak Wam si臋 uda troche powygrywac to przestaniecie si臋 zajmowac nie swoimi sprawami. Nadgorliwo艣c jest gorsza od faszyzmu. Quote
Draczyn Posted September 16, 2005 Posted September 16, 2005 King napisa艂(a):najpierw piszesz obra藕liwe posty na samojedziarskim forum jako Anula potem kajasz si臋, prosisz o wybaczenie, szukasz pojednania (zwalasz to na tw贸j "spontaniczny" charakter") a mo偶e to zwyk艂y brak psychicznej r贸wnowagi? Nie wyjezdzaj mi tu z Twoj膮 dziwna interpretacja post贸w kt贸re nie by艂y do Ciebie. Wiesz co po tym wszystkim to ju偶 si臋 sama zastanawiam czy nie mam rozdwojenia ja藕ni. Nigdy si臋 nie kaja艂am ani nie prosi艂am o wybaczenie (zacytuj moje wypowiedzi w kt贸rych twierdzisz 偶e tak by艂o) Wiem 偶e masz problemy ze zrozumieniem post贸w wi臋c w sumie to mnie nie dziwi . S艂owo przepraszam moim zdaniem le偶y w kwestii dobrego wychowania . Zazwyczaj tak post臋puj臋 gdy ponios膮 mnie emocje i napisze cos czego nie jestem pewna. Jednak w chwili obecnej jestem pewna kto napisa艂 ten cholerny "list" i kto by艂 pod nim podpisany. Ty r贸wniez doskonale o tym wiesz bo sam z autorem i dor臋czycielem na wystwaie rozmawia艂es. Trzeba by膰 debilem 偶eby si臋 nie zorientwoac o co chodzi艂o autorowi listu i jakiego konkretnie psa mia艂 na my艣li. List ten zosta艂 zaniesiony tylko i wy艂膮cznie z powodu Kinga. Nigdy nie powiedzia艂am 偶e ty go napisa艂e艣. Do wczoraj nie by艂am pewna i nie ukrywam 偶e r贸wniez by艂es w miom kr臋gu podejrzanych. Jednak moje watpliwo艣ci zosta艂y rozwiane . Piszesz o innych samojedach 偶e to "kurduple" - rzeczywi艣cie brak taktu i w膮tpliwy komplement, ale gdyby艣 mia艂a przypadkiem na my艣li kt贸rego艣 z moich samojed贸w, to zawsze mo偶esz je zmierzy膰 - ja nie mam nic przeciwko temu Tw贸j TZ bezpardonowo chodzi艂 w Sopocie na wystawie i m贸wi艂 偶e wszystkie samki obecne to pokraki!! Tak napisa艂am 偶e kurduple ale to wy zacz臋li艣cie pisa膰 o psach zdeformowanych. Najpierw si臋 zastan贸wcie nad swoim post臋powaniem i jakie moga by膰 jego konsekwencje. Czy Wy nie widzicie 偶e wszyscy maj膮 was dosy膰?? jak Wam to wytlumaczy膰?? Jezeli chodzi o wzrost Kinga to napisa艂am ju偶 偶e w przysz艂ym tygodniu pojad臋 do ZK go zmierzy膰 i wam zeskanuj臋 z piecz膮tk膮 zwi膮zku. Mo偶e si臋 wtedy odemnie odwalicie raz na zawsze. A to 偶e jeste艣cie tacy zacietrzewieni to jest tylko i wy艂膮cznie spowodowane tym 偶e Wasze psy nie wygrywaj膮 . Nie mo偶ecie tego przezy膰 bo wydaje si臋 Wam 偶e macie pod dachem jakies cuda, kt贸rych nikt nie docenia. Zadbajcie odpowiednio o swoje psy, doprowadzcie je do wygl膮du samoyeda, a nie wklejecie wybielonych do granic mozliwo艣ci zdj臋膰. Mam nadziej臋 偶e jak Wam si臋 uda troche powygrywac to przestaniecie si臋 zajmowac nie swoimi sprawami. Nadgorliwo艣c jest gorsza od faszyzmu.King nie denerwuj si臋 tak. Tak jest we wszystkich rasach. Mojego psa w awatarze, kt贸ry jest intr i multi champon i posiada wszystki mo偶liwe w Polsce tytu艂y (ma r贸wnie偶 ich wiele z kraj贸w Europy zachodniej ) a s臋dziowany by艂 przez kilkudziesi臋ciu s臋dzi贸w (ponad 50 CACIB-贸w, to nawet s臋dia kynologiczny maj膮cy hodowl臋 tej rasy , nazwa艂 na swom forum petem i wylicza jego wady rzekomo genetyczne. Maj膮膰 艂adnego psa musisz si臋 do tego przyzwyczai膰. Szkoda nerw贸w Quote
King Posted September 16, 2005 Posted September 16, 2005 Draczyn napisa艂(a):King nie denerwuj si臋 tak. Tak jest we wszystkich rasach. Mojego psa w awatarze, kt贸ry jest intr i multi champon i posiada wszystki mo偶liwe w Polsce tytu艂y (ma r贸wnie偶 ich wiele z kraj贸w Europy zachodniej ) a s臋dziowany by艂 przez kilkudziesi臋ciu s臋dzi贸w (ponad 50 CACIB-贸w, to nawet s臋dia kynologiczny maj膮cy hodowl臋 tej rasy , nazwa艂 na swom forum petem i wylicza jego wady rzekomo genetyczne. Maj膮膰 艂adnego psa musisz si臋 do tego przyzwyczai膰. Szkoda nerw贸w Draczyn dzi臋ki juz jestem spokojniejsza :lol: Przyzwyczai膰 to w sumie masz racj臋 ju偶 si臋 powinnam bo niejeden samek by艂 ju偶 opluwany. W艂ascicielki tych pies贸w s膮 na etapie olewania takich post贸w, mam nadziej臋 do艂膮czy膰 to ich grona mo偶e wtedy za艂ozymy koalicj臋 "maj膮cych wszystko w d......" Quote
Recommended Posts