Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Hania']Do kiedy możemy tą krew oddawać na Sabiny nazwisko? Bo ja bym mogła dopiero we wtorek.[/quote]

Można też w przyszłym tygodniu. Potwierdzę jeszcze dokładnie do kiedy.

Pozdrawiam,
Justyna

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[B]Evelinko [/B] w kodzie banerka na I-szej stronie zlikwiduj to [I][/quote] [/I]na końcu ;)

[quote name='Agga'][B][COLOR=darkgreen] [/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkgreen]Ja mam ciągle jedną osobę przed oczami. Bea ty wiesz kogo:-([/COLOR][/B][/quote]

Aguś "nic dwa razy się nie zdarza" :shake: I tego nalezy się trzymac :shake:

Posted

[quote name='PIKA'][B]Evelinko [/B] w kodzie banerka na I-szej stronie zlikwiduj to [I][/q uote][/I] na końcu ;)[/QUOTE]Dzieki. Juz poprawilam.
[SIZE="1"]Wstawil mi sie nawet do mojego wlasnego podpisu. U siebie usunelam w pierwszym poscie tez, a o kodzie zapomnialam :oops: [/SIZE]

Posted

Kochani,
Bardzo, bardzo dziękuję wszystkim za tak aktywną pomoc! Ewelino, bannerek jest super. :multi: Dziękuję też osobom przekazującym wiadomości o potrzebie krwi i o danych adresowych. Szczególnie też zwracam się z podziękowaniem do Ulki 18, i do tych, którzy zapowiedzieli już że wybiorą się do stacji krwiodawstwa. :loveu:
Powiedziano mi w szpitalu, że Sabina1 będzie jeszcze otrzymywać krew, więc Wasza pomoc jest bezcenna. Tak jak pisała Ulka 18, to działa w ten sposób, że nawet jeśli grupa krwi jest inna, oddanie krwi "z intencją" ułatwia szybkie dostarczenie krwi mamie, gdy będzie jej potrzebowała - wtedy krew która jest o innej grupie niż jej idzie do innej osoby, ale w zamian pobiera się z banku krew dla niej.

Pozdrawiam wszystkich,
Justyna

Posted

Czy osoba z rocznika 89' też moze oddac krew??...czy musze poczekac do tej nieszczesnej osiemnastki???

Praktycznie mieszkam przy stacji na Saskiej...
zapytała bym sie rodziców jak to jest z tym wiekiem, ale juz śpią.

Edit: W niedziele rano wyjezdzam,wiec krew mogla bym oddac jutro (lub dopiero jak wroce)

Posted

[quote name='moon_light']Czy osoba z rocznika 89' też moze oddac krew??...czy musze poczekac do tej nieszczesnej osiemnastki???

Praktycznie mieszkam przy stacji na Saskiej...
zapytała bym sie rodziców jak to jest z tym wiekiem, ale juz śpią.

Edit: W niedziele rano wyjezdzam,wiec krew mogla bym oddac jutro (lub dopiero jak wroce)[/quote]

Aby oddać krew, trzeba koniecznie mieć dowód osobisty...

Posted

[quote name='PIKA']
[B]...[/B]Aguś "nic dwa razy się nie zdarza" :shake: I tego nalezy się trzymac :shake:[/quote]
Agga, Pika: Wygramy. Sabina1 wróci do nas wkrótce i będzie znowu z nami. Pokona choróbsko i będziemy się wspólnie i śmiać i radować. Wierzę w to głęboko i całym swoim sercem jestem teraz przy niej...

Evelina:wykonałaś wspaniałą ,,robotę", brawo :loveu:
[SIZE=1]Ja mam tylko skromną prośbę o usunięcie zapisu o tym ,,męczeniu bea100" (to z zapisu Hani) bo mnie to nie męczy a wręcz przeciwnie; zrobię co w mojej mocy by pomóc i zrobię to z radością.[/SIZE]

Mmbbaj jest w Krakowie, wyjechała na tydzień, ale dostaję od niej smsy i na bieżąco ją informuję. Ona też całym sercem jest tu z nami i nie śpi w nocy bo tak się martwi i myśli o Sabince. Czy jak ktoś jest ,,na wyjeżdzie" to może oddać krew i to nie ma znaczenia np że jest z Wwy a oddaje krew w Stacji Krwiodawstwa np w Kraku? To nie powinno mieć znaczenia tak na zdrowy rozum, ale muszę zapytać.

Justynko, Ty jak widzę też nie spisz po nocach, trzymaj się serduszko dzielnie (będzie dobrze !!!!musi być!!!!)

Posted

[quote name='Sabina1']Aby oddać krew, trzeba koniecznie mieć dowód osobisty...[/quote]
Ale można mieć też tymczasowy dowód osobisty.... ;)
Czy krew można oddać tylko w Warszawie ? Czy też w innych miastach można ? i zaznaczyc do kogo ma ta krew dotrzeć ?

Posted

Rozmawiałam z właścicielką Biszkopta ( tego bez łapki, który był u Sabinki na przechowaniu ) i ona też chyba pójdzie oddać krew w poniedziałek. I moze jeszcze inne osoby z miejsca pracy Sabiny ( hehe - bo Bizkopt najpierw znalazł dom a potem się okazało, że Sabina i Agnieszka się znają ).
Tylko prośba Justynko do Ciebie - jeżeli pójdą to jak mają przekazać ci te świstki? Czy możesz mi na PW przesłac swój nr telefonu, żebym mogła to z Tobą uzgodnić? Zgubiłam Wasz numer domowy :oops:.

A do WSZYSTKICH - bardzo proszę bez czarnych myśli. Tylko pozytywne emocje mogą pomóc.

Posted

Dziś w Trójmieście jest akcja dawców krwi. Można ją oddać poza stacjami krwiodawstwa, w kilku innych punkatach Gdańska i Gdyni od 10 do 15. Ja za godzinę idę do Ratusza Staromiejskiego. Mam nadzieję, że jak powiem, że dla Sabinki, to też wezmą:evil_lol: Jak mi się uda, to wkleję link z Wybroczej z adresami tymczasowych punktow.

[URL="http://serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3429311.html"]http://serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3429311.html[/URL]

Posted

Gazuś do dzieła :multi: , wysłałam Ci pw z danymi (i podałam adres gdzie natychmiast/priorytetem możesz wysłać kartkę, którą dostaniesz w Punkcie Krwiodawstwa).

Evelina: super jest, i zaktualizowane !
(dziękuję)

Posted

AleksandroAlicjo,
ja tez jestem na Euthyroxie (75), strasznie krecili glowali w tej naszej debickiej stacji jak wypelnilam ankiete. Ale krew pobrali, bo sie uparlam, co z tego, hemoglobina wyszla za slaba. I musze kilka dni zazywac leki. Moze sie poprawi. Zapytam swojego znajomego lekarza, czy ten Euthyrox jest rzeczywistym przeciwskazaniem do oddania krwi.

U mnie w rodzinie niestety nikt poza mne sie nie kwalifikuje, rodzice po 63/66 roku zycia, a Ulka ma lat 14.

Tak bym chciala pomoc kochanej Sabince. I zeby juz wrocila.

PS.Ewelina, piekny banerek.

Posted

Jejku teraz dopiero przeczytalam co sie stalo:-(
Chetnie bym oddala krew ale u mnie to nie mozliwe, poniewaz pozniej ja mam dziwne ataki po oddaniu krwi i przez pare dni nie umiem dojsc do siebie:shake:. Z calego serca trzymam kciuki,ze akcja sie uda! I wogole teraz mam angine wiec i tak bym nie mogla, a pelnoletnia jestem i bym mogla

Posted

[quote name='KaRa_TC']Jejku teraz dopiero przeczytalam co sie stalo:-(
Chetnie bym oddala krew ale u mnie to nie mozliwe, poniewaz pozniej ja mam dziwne ataki po oddaniu krwi i przez pare dni nie umiem dojsc do siebie:shake:. Z calego serca trzymam kciuki,ze akcja sie uda![/quote] ja mam podobnie, a pozatym jestem o wiele za młoda...
[B]Sabinko1[/B] życze Ci powrotu do zdrowia!

Posted

[quote name='Ulka18']...Tak bym chciala pomoc kochanej Sabince. I zeby juz wrocila.
...[/quote]
Ech, to tak jak i ja (po operacji zimowej wojuję z uporczywą anemią i zakrzepicą na którą biorę leki dyskwalifikujące dawcę i wogóle kicha i szlag mnie trafia, że nie mogę oddać Sabince krwi..poleciałabym pierwsza gdybym tylko mogła...tak samo nasza Hania...ech...:roll: ).
Gdy byłam po ciężkiej operacji to własnie Sabina1 chciała mi zaraz pomagać, zgłosiła się pierwsza by wyprowadzać mi psy czy zrobić zakupy...

Posted

dopiero teraz tu dotarłam ...:oops:

Jedyne co mogę zrobić to wysłać pozytywne fluidy i trzymać kciuki ażeby akcja się powiodła.Sama od miesiąca leczę się na niedokrwistość :oops:
[B]Sabinka[/B] wróci do zdrowia ,życzę jej tego z całego serca !:kciuki:

Posted

[B]KOCHANI DOGOMANIACY![/B]
[B]PROSZĘ BY ZGŁASZAŁY SIĘ DO MNIE po dane TYLKO OSOBY PEŁNOLETNIE!!![/B]
[B]Proszę poczytajcie nasz banner UWAŻNIE !!! [/B]
(Szkoda mi czasu by pisać o tym każdemu na pw czy smsami! Wiem, że chcecie pomóc i jesteście naprawdę kochani ale bez dowodu osobistego nie możecie być dawcami krwi)

Posted

Wiem od Hani smsem, że dwie osoby z Wybrzeża wzięły dane :multi: I wiem też, że jedną osobę ,,cofnięto" ze względu na ,,leczenie kanałowe" :shake: .

KOCHANI, tylko osoby ZDROWE poprosimy!!!!!

Evelina: kochana jesteś, czy mogłabyś na bannerku; może tak na wejście;zapisać i wytłuścić, że czekamy na osoby PEŁNOLETNIE oraz ZDROWE (nie w trakcie leczenia jakiegokolwiek/ się okazuje że to bardzo ważne i powinno być czerwonymi wołami i na początku!)

A do mnie zgłosił się super-dogomaniak-honorowy krwiodawca :loveu: i okazało się, że on oddaje krew co 2 miesiące regularnie i nie może wcześniej oddać niż na początku lipca (takiego ,,problemu" nie wzięliśmy tu pod uwagę:-o ). Ale zapisał dane i swoją krew odda ,,na cel" jak już będzie to możliwe. (:loveu: !!!!!)