Jump to content
Dogomania

GALERIA grzywek (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

Ooooo ilu zboczeńców :evil_lol::eviltong:
Łapy przy sobie!
Madame jest semi pełną gębą, czy się to komuś podoba czy nie, włosa ma od diabła, taka się urodziła i taka umrze, a i tak jest przecudnym osiołkiem :eviltong: :loveu:
[URL]http://img77.imageshack.us/img77/8915/madam11pi8.jpg[/URL]

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='AngelOfDeath']dotykam to ja u kogos innego :evil_lol::loveu:[/quote]

[img]http://yelims.free.fr/IPB/Invision-Board-France-182.gif[/img] [img]http://yelims.free.fr/IPB/Invision-Board-France-554.gif[/img]

[quote name='Agama']piekna sunia:loveu: :loveu: :loveu: czy ktos powie mi po jakich rodzicach[/quote]

m: Bertyna Interchart o: Pirelli Sub Divo

Posted

Angel, Moscow- no chlopaki rozkrecacie sie :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
angel - jednak chyba leszno bedzie:) najwyzej cody dostanie od swojego sedziego kolejny tytulik:) co mi tam:) niech ma :evil_lol:

Posted

[quote name='anna1']
angel - jednak chyba leszno bedzie:) najwyzej cody dostanie od swojego sedziego kolejny tytulik:) co mi tam:) niech ma :evil_lol:[/quote]

BARDZO SIE CIESZE ZE SIE ZOBACZYMY :multi::multi::multi::loveu:

Posted

[quote name='onka']a ja myslę,że zaczynamy sprowadzać do równości grzywacza tzw:"semi" i golonego pp:evil_lol:[/quote]
[B][I]a golonego PP, równiez można wystawiać?:oops:[/I][/B]

Posted

[quote name='anna1']
angel - jednak chyba leszno bedzie:) najwyzej cody dostanie od swojego sedziego kolejny tytulik:) co mi tam:) niech ma :evil_lol:[/QUOTE]

o champion show gadacie?? :cool3:
ja jak dostane w pore dyplom Toffiego to tez jade :grins: :multi:

Posted

[quote name='gogunia']
Ja chcę sie pochwalić, że CZADZIKOWI stają pomału uszka, są momenty, że trzymają sie prosto, ale i tak potem opadają, ale to i tak już sukces:multi:

[CENTER][URL="http://imageshack.us/"][IMG]http://img300.imageshack.us/img300/2470/czadziorasek1ho7.jpg[/IMG][/URL][/CENTER]
[/quote]

super:multi:

Posted

Zacznijmy od tego ze nie istenieje tak naprawde grzywacz semi, to jest tylko okreslenie na hairlessa z bardziej bujną grzywą i czesciowym przesiewem włosow na ciele( grzebiet, lekko front i łapki) podkreslam [B]PRZESIEWEM, [/B]a nie całosciowym zarostem[B]. [/B]Ale jak juz chcecie niech bedzie ze semi- ale tu sie doczepie bo semi nie zarasta brzuch, boki i mocno front- to jest juz powder puff, a do tego nie zapominajmy ze powder ma doube coat, a hairless pojednyczny. I nigdy wzorcowy hairless nie moze miec double coat- bo jezeli juz taki jest wystawiany to powinno byc to zaliczane za wadę. Tak samo jak np. porownam do husky z zadługim włosem- choć niektórym bardziej sie podoba taki misiek, jednak jest to powazna wada. Zdarzają sie powdery ze słabym włosem- które mozna ogolić i spokojnie beda wygladac na hairless( ale zostaje wlasnie ta roznica we włosie i ta poświata- szczegolnie u psów o jasnym owłosieniu- z włosów;) ). Np. Hania od Ress tez byla powderem, ale jakby dobrze ja przejechac gilletem byłaby śliczną hairlesską. Douczony sędzia zauwazy róznice we włosie gołym okiem, no chyba ze nie chce tego widzieć:lol:

a i jeszcze dopisze ze hairless- nawet jak ten jak to mówia na niego semi, nigdy nie ma mocno owłosionej kufy, co po ogoleniu zostaje widok jak u powder puffa.

Posted

[quote name='maga18']o champion show gadacie?? :cool3:
ja jak dostane w pore dyplom Toffiego to tez jade :grins: :multi:[/quote]

a Toffi nie ma Mł. Ch. ??? bo coś mi sie tak zdawało:roll:

Posted

flashka-g Jak określić który jest psiak z jkim owłosieniem.
To pewnie najlepiej widać u szczeniakow przed 1 goleniem.Miałam do tej pory jedne małe grzywki i sunia była cała zarośnieta,puchata-powder-puff,a psiak łysy tak jak moja Zuzia- czyli troszeczke porasta tylko grzbiet(jak sie takiego okresla?).Potem jakie jeszcze są warianty tego owłosienia?Jak bedzie miał porośniete jeszcze boki żadkim włosem to juz jest semi?Czy semi to ten najbardziej obrośniety ?

Posted

Tak jak mowilam masz hairless i powder puff, a na psa hairless ktoremu zarastają plecki, udka, lub ma lekkie, delikatne wloski na ciele mówia semi. Jednak niektorzy zaczynaja juz tak przesadzac z tym okresleniem- jakoby byla to 3 odmiana a taka ona nie jest. Istnieja tylko hairless i powder puff. A to czy to sa golone powder puffy czy hairlessy z wadami to wiedza juz chyba tylko hodowcy przed pierwszym goleniem;)

Najgorsze jest jednak to ze pies ktory ma wiecej wlosa najczesciej jest bardziej efektowny- nie mówie poprawny. Jednak wygrywa z proporcjonalnie poprawnym psem tylko ktory jest mniej efektowny przez ilosc włosków.
Najgorsze jest to ze teraz beda ogolone powdery wciskać niedoinformowanym ludziom jako te cale semi:roll:

I dziwne jest czasami to jaka duza rozpietość jest w jednym miocie pomiedzy łysielcami...jedne to maja wiecej włosow niz moja Kc na głowie:diabloti: , a drugie tylko słabego irokeza.

Ale niestety moda wywiera zbyt duża presje w hodowli tej rasy ( z reszta nie tylko tej) niekoniecznie w niektorych aspektach korzystną dla pogłowia rasy:cool1:

Ciekawa jestem co powie teraz pani sędzian Pyrchała ( ktora uwaza ze moja Keysi ma nieodpowiedni wlos jak dla powdera bo nie pokrecony) na te wyprostowane grzywacze...i to nie tylko owłosione, bo ile razy juz widzialam jak i łyse prostują.

Posted

Ajcka na stronce Pastoral są opisane warianty owłosienia u grzywek i są fotki szczeniorków, zerknij [url=http://www.pastoral.com.pl/warianty-owlosienia-u-chinskich-grzywaczy.html]tutaj[/url]

Posted

[quote name='flashka-g']a Toffi nie ma Mł. Ch. ??? bo coś mi sie tak zdawało:roll:[/QUOTE]

ma - a to nie trzeba miec doroslego Ch. zeby wystawiac na Champion Show?? :crazyeye:

Posted

[quote name='maga18']ma - a to nie trzeba miec doroslego Ch. zeby wystawiac na Champion Show?? :crazyeye:[/quote]

kochanie przeciez nasza Angel byla wystawiana na Championow w tym roku i miala mlodziezowego tylko , a dzieki temu CWC ktore dostala na tej wystawie ma dorosly CH

Posted

[quote name='flashka-g']
Ciekawa jestem co powie teraz pani sędzian Pyrchała ( ktora uwaza ze moja Keysi ma nieodpowiedni wlos jak dla powdera bo nie pokrecony) na te wyprostowane grzywacze...i to nie tylko owłosione, bo ile razy juz widzialam jak i łyse prostują.[/quote]

Czy to znaczy, że pp ma mieć włos pokręcony? Bo mój Naraki (odrastający) właśnie taki ma. A ja się martwiłam, że ma mieć prosty tak jak te na zdjęciach takie piękne. A Inuyasha to typowy semi, grzywa prościutka, zarasta grzbiet trochę boki i uda, spód, przód golutkie.

Posted

[quote name='Han Sharn']Czy to znaczy, że pp ma mieć włos pokręcony? Bo mój Naraki (odrastający) właśnie taki ma. A ja się martwiłam, że ma mieć prosty tak jak te na zdjęciach takie piękne. A Inuyasha to typowy semi, grzywa prościutka, zarasta grzbiet trochę boki i uda, spód, przód golutkie.[/quote]

Nie tylko ta sędzina tak uwaza:)) ja wole zdecydowanie prosty;)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...