Jump to content
Dogomania

GALERIA grzywek (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Naprawde juz ostatnie zdjecie bedace potwierdzeniem tego,ze afgany sa bardzo inteligentne:
[img=http://img437.imageshack.us/img437/5964/nomina20yq.th.jpg]" class="ipsImage" alt="">

Posted

góral napisał(a):
powiedz coś o swoim srebnym pudlu, ja jestem WIELKIM fanem srebrnych standardów!!!

Góralu, moje wspomnienia o moim pudlu raczej nic w historię kynologii nie wniosą, gdyż mój pudel srebraniak był psem wziętym ze schroniska w wieku 1,5 roku, a działo się to w tych jeszcze czasach, kiedy psy nie były znakowane, istniała instytucja 7-ego z miotu ze względu na głupie przepisy ZK mające na celu ochronę suki przed wychowywaniem nadmiernej ilości maluchów oraz moda na pudle była w pełni rozkwitu, w związku z czym nie tak łatwo było zidentyfikować pochodzenie delikwenta,jak teraz. W przepełnionej Paluchowej klatce z rasowacami pudli było wtedy chyba z 5 , głównie czarnych, w tym mój, srebrny z powygryzanymi do mięsa dziurami:( Dostał dumne imię Tymoteusz i przez 14 lat ,które przeżył u nas w domu był moim najbliższym przyjacielem. Zmarł jeden dzień przed moimi 21 urodzinami. Był psem ogromnie inteligentym, jako całkiem jeszcze mały dzieciak zdołałam go nauczyć noszenia torby, do której zbierałam śmieci, wspinaczki po drzewach wraz ze mną, skoków przez przeszkody i w ogóle długo by opowiadać, z żadnym innym psem nie przeżyłąm tylu lat:) W trakcie posiadania Tymoteusza dostałam od taty także kupionego w hodowli na Bródnie białego miniaturę, nie wiem, jak nazywała się hodowla, pamiętam tylko,że mieli także dogi niemieckie...Niestety ten pudel zginął tragicznie-pożarł opakowanie Polopiryny S, nie udało się go uratować...No i tak mi te pudle nadal leżą na sercu.

Posted

Piękna historia Aniu. Mój jedyny kontakt z pudlem do udanych nie należał, bo ugryzł mnie taki jeden jak byłam małą dziewczynką :wink:
Afgany ze zdjęć przepiękne. Kiedyś z Matrixem w drodze na jakąś wystawe wymienialiśmy sobie rasy psów jakie chcelibyśmy nawet czysto hipotetycznie mieć. Oczywiście pojawił się i afgan :lol:

Aniu, w twoim podpisie widnieje coś o portretach psów. Naprawde je malujesz?? :o

Posted

Piękne afgany te wstawione tutaj, u na na ringach też się już takie pojawiają choć jeszcze nie masowo :), osobiście wydaje mi się, że w ogóle charty są piękne i pięknie się poruszają z gracją i elegancją.

Tak Basiu rozmawialiśmy o różnych rasach, jak wymieliśmy afgana to prawdopodobnie razem doszliśmy jednogłośnie do stwierdzenia, że tą rasę powinien mieć Góral. Może to i dobrze, że jeszcze się nie zdecydował ... inne psy też chcą zgarnąć od czasu do czasu bisa :)

Posted

resuruss napisał(a):
Teraz cosik specjalnie dla Matrixa:

pozdrawiam!

dziękuję serdecznie :) to pewnie grey amerykański taki ich typ psa wystawowego, ładny choć wolę trochę delikatniejszej budowy coś na wzór Helios SUN KING np - pies marzenie :)

Posted

A ja bardzo często tłumacząc jakiego psa bedziemy mieć - mówię, ze pp wyglada jak miniaturka afgana, tylko jest bardziej pufowy.

Osobiście afgany mnie nie zachwycają, ale może obcowanie z grzywaczami(zwłaszcza pp) wyzwala miłość do tej rasy.
Nie od dziś wiadomo, że kobiety wolą większą wersję :oops:

Ja kocham boksery, mój mąż syberiany i alaskany a wspólnie grzywacze.
Co do pudli to....

Pozdrawiam

Posted

Żaba bułka jest słodziutka :D Nie mogłabym wybrać najładniejszego psa, bo wszystkie są zachwycające. Mąż nie ma takich problemów - bułka i już, rzeczywiście ma cosik czarciego w sobie. Mnie osobiście zachwycają typowe damy z jasną szatą. :D

Cio do nagusów to rodzierają mi serce, bo jeszczę długo bede musiała na takiego poczekać... ale one są wdzieczne...

Cudo!!!

Gratuluję wszystkim i jeszcze bardziej chcę was poznać.

Posted

wklejacie jakies afgany z dalekich krajow-piekne...ale daleko...
a ja Wam wkleje afganke z...Bialorusi!!!!
mnie oczy deba stanely jak zobaczylam!zwyciezca BISa w Minsku chyba w zeszlym roku albo 2 lata temu:

Posted

:o rewelacyjna ta afganka! Orsini wiesz może jak się nazywa i po jakich rodzicach / może masz katalog z tej wystawy :) /, jeśli w temacie katalogów ... sprawdziłaś czy były greye w Rumunii?

Posted

orsini napisał(a):
nie wiem, nie mam, sprawdzilam:))nawet sobie zapisalam, ale potem mi kartke wcielo:))))byly chyba ze 4 sztuki!!! :o :o :o :o :o :o

nic nie szkodzi, to mi wystarczy :) tylko 4 to nie było tłumów, ciekawe ile pojawi się na Węgrzech ...

Posted

orsini napisał(a):
wklejacie jakies afgany z dalekich krajow-piekne...ale daleko...
a ja Wam wkleje afganke z...Bialorusi!!!!
mnie oczy deba stanely jak zobaczylam!zwyciezca BISa w Minsku chyba w zeszlym roku albo 2 lata temu:

Powiem tylko W O W!!!!!!!

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...