klemka Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 oczywiscie nie zastosowałysmy sie do zalecen pani wet i sama dałam karme 4 razy co prawda z godnie z poradą chodowcy jemy rozmoczona karme i twarozek tez :) ale pisze poniewaz bałam sieze ją przekarmie Klementynka jest z chodowli matasz i pan tadeusz wszystko nam wyjasnił i wet tez juz zmieniamy bo pani niedośc ze była ie douczona to dośc opryskliwa alecóz kazdemu sie zdza jak pracuje w niedziele dziekujemy Viris za iformacje Quote
asiol Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 O, mama mojego psa jest z hodowli Matasz :) W ogóle to witam nowe buldoziątko :) Quote
oranginaab Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 Witam, ja mojego pieska będę miała za tydzień ( już nie mogę się doczekać - od roku na niego zbierałam pieniążki). Mam pytanie. Jakie warzywa można dodawać do jedzenia dla szczeniaczków, w przypadku gdy przygotowuje się jedzonko samemu? Wszędzie napisane jest że dodaje się warzywa, ale nie wiem jakie? Być może nie znalazłam. Pewnie jak pajdę po malucha to i tak dużo się dowiem, no ale dokształcam się od jakiegoś czasu i chciałabym wiedzieć. Pozdrawiam wszystkich Quote
Viris Posted May 24, 2009 Author Posted May 24, 2009 Malec jest raczej karmiony suchą karmą, więc jeśli nie dostaniesz dla niego wyprawki z jedzonkiem to poproś o informacje co jadł w hodowli. I w domu podawaj mu to samo przynajmniej na początku. Sama zmiana domku to będzie wielkie przeżycie, więc zmiany jedzeniowe to już za dużo. Jak będziesz chciała sama gotować psu musisz pamiętać o tym by jedzenie było bardzo dobrze zbilansowane, w tak młodym wieku trzeba pamiętać o wszystkich witaminach i minerałach których maluch potrzebuje by zdrowo rosnąć. Z warzyw polecam marchewkę - jest najbezpieczniejsza. Pietruszka też ok, ale moczopędna. Moja Klara z warzyw jadła marchew, pietruszkę, kalafior, brokuły, buraki, paprykę i ziemniaki (których podobno nie wolno ;)) - ale Klara wie lepiej i je uwielbia. Quote
oranginaab Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 Dziękuję za odpowiedz. Mam zamiar poczekać na wskazówki od hodowcy i stosować się do nich na początku. Później poeksperymentuje z własnym jedzonkiem. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Pozdrawiam Quote
brosse0606 Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 ostatnio kupuilam lrozone miesko dla psa.... lezalo miedzy miesem dla ludzi i tak tez podobnie wyglada.... na opakowaniu pisze ze 100 procent miesa i w skladnikach nic innego nie napisali, bez konserwantow itp itd... dolaczono tabele jak karmic WAGA PSA MIESO RYZ LUB MAKARON WARZYWA 5 KG 100 G 75 G 60 G 15 KG 200 G 150 G 120G 30 KG 400 G 250 G 200 G dodam ze miesko jest w formie 10 stekow, 100g kazdy... [B]CZY KTOS SIE SPOTKZL Z CZYMS TAKIM????[/B] Divie smakuje ale czy nie lepiej kupowac takie miesko dla ludzi skoro cena i wyglad podobne? a tabela wydaje mi sie ok i wedlug niej robie zarelko tylko ze porcja, ktora mi wychodzi i tak jest dzielona na trzy, bo gotowane to jeden posilek na dzien- reszta suche :) i tu drugie pytanko [B]JESLI JEDEN POSILEK JEST GOTOWANY TO NIE MUSZE DODAWAC[/B] [B]WITAMIN???[/B] skoro ma pozniej suche.... a jesli tak to jakie kupujecie??? Quote
Chefrenek Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 [quote name='brosse0606']ostatnio kupuilam lrozone miesko dla psa.... lezalo miedzy miesem dla ludzi i tak tez podobnie wyglada.... na opakowaniu pisze ze 100 procent miesa i w skladnikach nic innego nie napisali, bez konserwantow itp itd... dolaczono tabele jak karmic WAGA PSA MIESO RYZ LUB MAKARON WARZYWA 5 KG 100 G 75 G 60 G 15 KG 200 G 150 G 120G 30 KG 400 G 250 G 200 G dodam ze miesko jest w formie 10 stekow, 100g kazdy... [B]CZY KTOS SIE SPOTKZL Z CZYMS TAKIM????[/B] Divie smakuje ale czy nie lepiej kupowac takie miesko dla ludzi skoro cena i wyglad podobne? a tabela wydaje mi sie ok i wedlug niej robie zarelko tylko ze porcja, ktora mi wychodzi i tak jest dzielona na trzy, bo gotowane to jeden posilek na dzien- reszta suche :) i tu drugie pytanko [B]JESLI JEDEN POSILEK JEST GOTOWANY TO NIE MUSZE DODAWAC[/B] [B]WITAMIN???[/B] skoro ma pozniej suche.... a jesli tak to jakie kupujecie???[/quote] Jeśli cenowo przedstawia się tak samo to kupowałabym ludzkie.;) Quote
brosse0606 Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 a ja w imieniu Diby chcialam sie pochwalic, ze mama kupila jej wedzonego penisa, ktory ma [B]1 metr dugosci[/B]!!! nie wiem jak jej to podawac..... czy jako jeden z posilkow czy jako przekaska miedzy posilkami?? oczywiscie bede musiala poprzekrajac na mniejsze czesci :evil_lol: takie 10 centymetrowe wystarcza???:evil_lol: Quote
asiol Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Ale to jest taki suszony? :cool3: Mój ma wszelkie suszki do dyspozycji cały dzień, a nie jako posiłek :) Mamy sukces- Hanibal wciął koebersa z miski, bo dotychczas to z ręki go wcinał :evil_lol: Olałam to, przecież jak zgłodnieje to zje. I ciągle o tym pamiętam, tylko jakoś tak mi się wydawało, że mu się to trudno wybiera z miski. Quote
brosse0606 Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 no napisalam ze wedzony.... nie moge jej rzucic tego i niech sobie to gryzie przez caly dzien bo teraz ma ucho i jak jej go daje to tak jakbym psa nie miala...zajada sie nim caly dzien i nie interesuje sie normalnym obiadkiem, a o spacerach to trzeba jej przypominac :) lezy tylko u siebie na poslaniu i gryzie i gryzie a jak sie podejdzie do niej to wstanie ale z uchem w pysku gotowa by uciec, poglaszcze ja i uspokoje to legnie i dalejzacznie grysc... dlatego po kilku godzinach zabieram ucho i daje jej nastepnego dnia... a tego penisa to pewnie bedzie zabierala ze soba wszedzie....:evil_lol: wybaczcie ale nie mam ochoty spac w jednym lozku z wedzonym penisem jakiegos byczka....:lol: bo to chyba z byka taki dlugi??? a moze konski?? jak myslicie...:shake: Quote
brosse0606 Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 ale ten penis smierdzi............trzymam do w szczelnie zamykanym woreczku i pila musze go pociachac na mniejsze kawalki bo niczym innym sie nie da.....:crazyeye: wazne ze mala dama jest przeszczesliwa:loveu: Quote
asiol Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Ja miałam dla Hanibala żwacze wołowe suszone w 2 workach w szufladzie, a wszystko tym cuchnęło. Czym śmierdzi penis wołowy? Bo żwacz po prostu... KUPĄ. Quote
brosse0606 Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 nie wiem jak mam odpowiedziec na pytanie odnosnie zapachu, bo nie potrafie rozpoznac zapachu.... poprostu smierdzi i jest problem bo jak go dostanie to nie je nic poza tym.... nie ruszy miski i robi sie wybredna....do tego jeszcze upal... jak zmusic delikatnie psiurke do jedzenia...nie chce zeby schudla... zabralam jej wedzone przysmaki ale i tak z zalem patrzy jak jej daje jesc Quote
bejrut Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 [url]http://www.dogomania.pl/forum/members/76221-albums680-picture1465.jpg[/url] [url]http://www.dogomania.pl/forum/members/76221-albums680-picture1466.jpg[/url] Quote
Chefrenek Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 Tak jak myślałam, skład jest beznadziejny.:cool3: Quote
bejrut Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 Co do składu, to aż tak się nie znam, ale dziś rano zachęcałem do konsumpcji i po powąchaniu poszedł w długą ;) Quote
KarolaBox Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 moja jest strasznym niejadkiem, karmę potrafiła jeść raz na trzy dni... wypróbowałyśmy już wiele karm i dopiero Koebers jej zasmakował (karma w formie płatków zalewanych wodą) i je go 2 razy dziennie, codziennie :D Quote
asiol Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Hanibal to samo. Koebersik 23M i pełnia szczęścia :) Quote
aniao Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 o kurde to może i mojemu niejadkowi by posmakowała?? muszę chyba spróbować. Quote
Wredotka4 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 "Przymierzam" się do zmiany karmy dla mojego buldoga i tu pojawia się pytanie.Czy zmieniając karmę RC medium junior na karmę Acana puppy i junior muszę dodatkowo po zmianie zastosować jakieś suplementy? Quote
Chefrenek Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 [quote name='Wredotka4']"Przymierzam" się do zmiany karmy dla mojego buldoga i tu pojawia się pytanie.Czy zmieniając karmę RC medium junior na karmę Acana puppy i junior muszę dodatkowo po zmianie zastosować jakieś suplementy?[/quote] Nie, chyba, że chcesz coś dać na stawy (tego nigdy za wiele ;)). Quote
pamawe Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Moja 'franca' uwielbia gotowaną wątróbkę i zupkę z łososia, haha... Moja mama tak ją rozpieszcza... Quote
Recommended Posts