Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Klara juz prawie kobita dorosla jest. Prawdopodobnie cieczka juz tuz tuz. Klara zaczyna dziwnie zachowywac sie na dworku. Na smyczy stara sie uciec. Jak widzi psiura to szaleje. W domu ma duzy apetyt i wiecej czasu spi. Czy to juz moze to? Moze juz tuz tuz?

Posted

[quote name='Viris']Za tydzien bedzie miala 9 miesiecy.[/quote]
To tylko wyglądać cieczki.Pewnie niedługo dostanie.Misia pierwszą miała,jak zaczęła 8-my miesiąc życia :).

Posted

A czy mozliwe jest zeby cieczka byla bardzo malo zauwazalna. Bo zauwazylam na Klary kocyku male plamki jakis czas temu. A raczej sie nie skaleczyla bo bym zauwazyla. I ogolnie miala czasem tak ze dziwnie sie zachowywala przez jakis tam czas.

Posted

To jest mozliwe.Misia brudziła bardzo, przez równe 21 dni.Ale jak cieczkę miała juz nie zyjąca sunia mojej mamy,to oni wiedzieli tylko dlatego bo narządy jej się powiększały i psy latały za nią,a krwawienie było minimalne.Sunia sąsiadki tez jakoś "bezkrwawo" przechodzi cieczkę.
A psy za Klarą latały???

Posted

Mamy malo zapsione osiedle. Wiec ciezko bylo zauwazyc. Pozatym ostatnio ciagle chorujemy wiec spacerki krotkie przez dluzszy czas. Szalenstwa tylko w domu. No nic bede dalej obserwowac.

Posted

U nas pierwsza cieczka była w wieku 8 m-cy. Krwawienie było bardzo widoczne, zakładałyśmy majtki z wkładką. Trwało to ok, 4 tygodni. Wiem, że u niektórych suczek jest mniej zauważalne, ale myslę ,że zauważalne są zachowania okolicznych psów. U nas jeden taki zakochany to sam sobie drzwi otwierał i wchodził do mieszkania:-o . Niestety bez kwiatów:eviltong: .
Teraz mamy spokój, Cocunia jest wysterylizowana.

Posted

[quote name='cocobull'] U nas jeden taki zakochany to sam sobie drzwi otwierał i wchodził do mieszkania:-o . Niestety bez kwiatów:eviltong: .
.[/quote]
:evil_lol: A to nie wychowany i natarczywy kawaler :evil_lol:

Posted

a wiec czas na moje pytania:
od wczorajszego wieczora mam w domu slicznego szczeniaczka. Maly urodzil sie 14 stycznia. 06.03 mial pierwsze szczepienie. Czy na nastepne powinnam wybrac sie po miesiacu?
Od kiedy moge z nim wychodzic na dwor?
Jak go oduczyc siusiania w domu?

Jeju czytam to Wasze forum i boje sie zeby moj maluch nie nalezal do chorowitkow. niedawno bylam posiadaczka suni bokserki, ktorej trzymalo sie wiele chorob a mnie serce bolalo i lzy same lecialy patrzac jak cierpi i sie meczy. Zeby tego malucha to wszystko ominelo.

a to nasza mordka (jeszcze nie ma imienia, choc moj synus wola na niego DE :lol: )

[IMG]http://img116.imageshack.us/img116/4798/zdjcia25285wd.jpg[/IMG]

[IMG]http://img238.imageshack.us/img238/9968/zdjcia25379sz.jpg[/IMG]

Posted

Asiul co do szczepienia to tak :

U mojej Klary 2 szczepienie bylo przeprowadzone - po 3 tygodniach od pierwszego. 3 szczepienie tez okolo 3 tygodnie po 2 szczepieniu. Kwarantanna trwa chyba z tego co pamietam okolo 2 tygodnie od ostatniego szczepienia.
Pamietaj ze przed szczepieniem psiurka trzeba odrobaczac. Jesli trafisz na dobrego weta to sam wszystko Ci zapisze co i jak i kiedy masz przyjsc :D

Co do nauki siusiania. Ja robilam tak ze jak Klara miala kwarantanne i musiala zalatwiac sie w domu ulozylam gazety i szmatki w miejscu gdzie Klara mogla sie spokojnie zalatwiac a i nam nie przeszkadzaloby ze tam przez chwilke bedzie teren zajety. No i jak tylko widzialam ze Klara chce przyozdobic dywan lub kanape to bralam na rece i stawialam w tamtym miejscu po kilku takich "przenosinach" Klara sama tak chodzila i robila co trzeba. Jak juz minela kwarantanna zwinelam szmatki i gazetki i jak widzialam ze Klara biegnie w tamtym kierunku to na rece i na dworek. I od pierwszego spacerku zalapala.

Na dogomani rozmiar zdjecia to max 500 na 500 piksela. Jesli mozesz to zmniejsz te dane przez Ciebie bo szkoda zeby zostaly zamienione na linki.

Pozdrawiam.

Posted

Super! Byly widoczne wczesniej takze, ale moderatorzy jak widza ze zdjecie jest za duze to zamieniaja na linki. Tak wiec najlepiej pilnowac zdjec zeby mialy max 500 pikseli. Piesio sliczniutki!

Posted

Asiul,śliczny maluch :loveu:.Nasze pieski wcale nie są takie chorowite.Nie obawiaj się za wczasu,przecież to nie powiedziane,że bedzie chorował.
Życzę mu dużo zdrówka.