Viris Posted March 22, 2006 Posted March 22, 2006 No i to jest najwazniejsze. Moja Klarcia raz jeszcze w czasie kwarantanny sie podziebila (pewnie ktos otworzyl okno i zrobil sie przeciag) a pozniej chyba tylko z nuzyca byl problem. Ale tak pozatym to wszystko jest ok. Nie oddalabym jej za zadne skarby. KLara wprowadzila tyle radosci do naszego zycia ze nie da sie tego ogarnac. Napisz na jaka karme sie zdecydowalas. I tak jak Ci napisalam na PW z tym namaczaniem. Ja kupilam sobie takie pojemniki na zywnosc z przykrywakami bo namaczana sucha karma to troche smrodkuje ;p i teraz jak kupuje sucha karme to przetrzymuje wlasnie w takich pojemnikach a wtedy uzywalam ich do namaczania. Jesli kupisz karme w sklepie popros o kupeczek / miarke. Ja do Eukanuby taki kubeczek dostalam. I na necie mozna znalesc ile psiurkowi nalezy karmy podawac. Jesli kupisz duzy worek karmy to na opakowaniu bedzie to tez napisane. Ale tak jak mowilam, najpierw trzeba sprawdzic jaka karme psiurek polubi. Zapytaj o te probki, jesli beda miec probki to bedziesz mogla przetestowac karme nie kupujac wielkich worow :> My tak wlasnie dobralismy Klarze jedzonko. Ale nawet nie musialam prosic sie o probki, pani w sklepie od razu mi zaproponowala probki Royala i Eukanuby. Po Royalu Klara miala strasznie bąki. A Eukanube je do dzisiaj. Quote
asiul Posted March 22, 2006 Posted March 22, 2006 zakupilam narazie kilogram Eukanuby zobaczymy czy zechce ja zjadac a czy mozna podawac jemu tez pokarm z puszki? Quote
asiul Posted March 22, 2006 Posted March 22, 2006 a co to za choroba ta nuzyca? jak ustrzec przed nia psa? da sie jakos? Quote
Viris Posted March 22, 2006 Posted March 22, 2006 Jaka Eukanube kupilas? Nuzyca to choroba spowodowana pasozytem skory - nozencem. Objawia sie krostkami/lysinkami. Nie jest trudna w leczeniu, ale moga zdarzyc sie wyjatki. Ponoc dobra dieta powinna ochronic psiurka przed nuzencami. Ale to raczej kwestia tego co wyniesie psiurek od mamusi. Moja Klara dostaje Eukanube ktora ma duzo bialka i powinna bardzo zabezpieczyc przed nuzencem a jednak nas to tez dopadlo. Na szczescie chyba mamy juz to za soba bo Klarcia powoli zarasta :> Wiecej w temacie o zdrowiu. Pamietam ze chyba Elzbietarusos tam pisala dosyc szczegolowe informacje o nuzycy. Quote
asiul Posted March 22, 2006 Posted March 22, 2006 o taka zalecana dla szczeniakow, ktore w przyszlosci waza 10-15 kg :lol: mam nadzieje ze dobrze wybralam Quote
Viris Posted March 22, 2006 Posted March 22, 2006 Ja tez ta na poczatku bralam. Teraz dajemy jej z ryzem i jagniecina. Chetniej wsysa :) Quote
_beatka_ Posted March 22, 2006 Posted March 22, 2006 bajtek wlasnie taka fioletową je:cool3: a która to z jagnięcicną jest?jakie ma opakowanie? Quote
Viris Posted March 22, 2006 Posted March 22, 2006 Ja kupuje w sklepie gdzie dzielone sa duze worki. Wiec nie kupuje calego opakowania. Zaraz poszukam jak to wyglada. Ale eukanuby chyba maja podobne opakowania a roznia sie tylko napisami. Quote
_beatka_ Posted March 22, 2006 Posted March 22, 2006 a to jest dla jej wagi odpowiednie?czy to taka ogólna karma, dla wszystich ras? Quote
Viris Posted March 22, 2006 Posted March 22, 2006 To karma dla szczeniat do 12 miesiaca. Dla wszystkich ras. Dla psow "wybrednych" lub alergikow. Klarze ta karma chyba najbardziej smakuje. Quote
_beatka_ Posted March 22, 2006 Posted March 22, 2006 wybradnych mówisz:evil_lol: to bajtkowi ja zakupię jak już ten giga wór który stoi u mnie pare miesiecy zmeczy biedaczek:evil_lol: Quote
Viris Posted March 22, 2006 Posted March 22, 2006 Ty mu moze sprobuj dac Hillsa na te bączki. Chociaz Klara po tej zwyklej tez prykala a po tej juz nie tak bardzo. A jesli pryka to raczej nie smierdzaco. Quote
aanitaz Posted May 28, 2006 Posted May 28, 2006 witam was musze sie pochwalic gdyz dzisiaj w naszym domku pojawila sie nowa maluda buldozek . nazwalismy ja Tajga jest bardzo kochana i bardzooooo energiczna . Tajga jest bez rodowodu , kolor marengo uszka juz jej stercza :). jestem tak bardzo szczesliwa ze niewiem co pisac poprostu jest ona bardzo ale to bardzo piekna . Quote
Viris Posted May 29, 2006 Posted May 29, 2006 Postaraj sie pokazac nam zdjecia :> Gratulacje ;> Quote
aanitaz Posted May 29, 2006 Posted May 29, 2006 Fotki dopiero tak za 2-3 tyg bo musimy kupic aparat Quote
Joss Posted May 30, 2006 Posted May 30, 2006 Fajnie, ciesze sie:) I czekam na fotki dzieciaczka:) Quote
dorotal Posted June 3, 2006 Posted June 3, 2006 Tydzień temy moja Gabi urodziła 6 szczeniąt. W załączeniu zdjęcie całej gromadki Pozdrawiam Quote
Recommended Posts