Jump to content
Dogomania

Problemy zdrowotne z buldożkiem (prosimy zakladac oddzielne tematy!)

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Viris napisał(a):
A ile Abi ma? I ile teraz wazy?
jak wyglada skora i te miejsca wylysiale calkiem czy przezedzone?
I jak z cieczka?

tylko troszeczke przerzedzone,pod uszkami.a z cieczką było w porządku, ale na początku miała zapalenie "trąbki'(:lol: )

Posted

A oprocz przezedzenia nie widac nic niepokojacego? Zgrubien malutkich pod skora lub krotek? Moze to jakis inny pasozyt czy cos. Jesli by sie pogarszalo to idzcie na badania.

Posted

jak tylko kropeczka to mozliwe, że pekly jej poprostu naczynka krwionosne w oczku, jak nie przejdzie za tydzień. póltora to dopiero mozna się martwic, doksio tak czasem mial, ale zaraz potem samo schodzilo

• 1 month later...
Posted

No wiec tak, nie bede zakladac nowego tematu zapytam sie tutaj.
Czy ciaza urojona musi byc zawsze? Czy da sie tego uniknac? Co robic?
Klara wlasnie ma cieczke, i nie chcialabym zeby doszlo do ciazy urojonej.
Co mam zrobic zeby prawdopodobienstwo zmniejszyc do minimum?
Ktos cos wie na ten temat?

Posted

Viris ciąża urojona może wystąpić miedzy 55 a 63 dniem, licząc od rozpoczęcia cieczki.My od weta dostaliśmy nastepujące wskazówki (tylko, że trochę za późno, bo Dora dostała ciąży, ale też je stosowaliśmy w trakcie urojonej).Mniej więcej ok 30 dnia od cieczki:
- ograniczyć posiłki nawet o 50%
- dieta ma być niskobiałkowa
- pochować zabawki
- a jak zacznie się robić Klarcia marudna to nie zwracać na nią uwagi, u nas olewka dużo zrobiła
- duuużo spacerów i to w nowe miejsca.
Nie znaczy, że to uchroni Klarę przed urojoną, ale może ją np. przechodzić łagodniej.

Posted

Moja Beza zmierza w kierunku ciązy urojonej:/ Na razie nie jest marudna (kwestia umowna bo zawsze byla) jakoś nadmiernie, nie znosi zabawek do lozka itp ale dostała strasznych cycochów, normalnie matka karmiąca. Mleko z nich nie wycieka, obserwuję bacznie...moze minie, hope so! Neska ma wlasnie cieczke i ta to dopiero wyczynia, najlepiej jakby ją nosić 24/h na rączkach:) I w ogole ciągle czegos chce tylko nie za bardzo potrafi wyartykułowac co:) Pora uczyc abecadła, moze mi napisze łaskawie;) Pozdrawiam!!!

Posted

Coś o tym wiemy :evil_lol:, Dora chodziła i piszczała po całym mieszkaniu, patrzyła na nas i marudziła i to od rana do wieczora. Wytrwałości dziewczyny:cool3: .

Posted

Ja sie ciesze, ze Klara tylko marudzi :>

Moja siostra opowiadala ze jak bokserka rodziny jej chlopaka ma cieczke to misia tylkiem cala rodzine, zeby ja tylko po nim glaskali :evil_lol:

Posted

Ahoj, chcialam skrabnac pare slowek odnosnie diety w okresie zlaman, przynajmniej podziele sie doswiadczem i moze i te wiadomosci komus sie przydadza
pierwsza sprawa to juz wszyscy wiedza, zlamanie szbciutko w gipsik zapakowac, druga-dieta, tak jak juz polecila mi VIRIS dodatkowo podawac tabletki z wapnem i fosforem, to i lekarz polecil, jeszcze z informacji od veta podawac pieskowi rybki morskie ugotowane ze wzgledu na fosfor, mozna poprosic o zastrzyk z fosforu, diete wzbogacic o jogurty i twarozek
tyle mi przychodzo do glowy, jak jeszcze sobie cos wspomne to napisze
buziaczek

Posted

Ciesze sie ze sie nie mylilam :)

Ja wlasnie patrze na bidule ze schroniska i na Klare to obiecuje juz nie marudzic ze Klara jest chuda...

Posted

Gackowi padł kręgosłup w odcinku szyjnym. Zastrzyki dostaje i siedzi owinięty w ciepły szl i kołdrę. JESZCZE TRZY ZASTRZYKI DOSTANIE. Jak się nie poprawi to prześwietlnie trzeba zrobić. Taki zdrowy dzieciak z niego był. Tylko szalał i szalał. Mówiłam Gacek tak nie wolno, ale czy on słuchał. Latał za tą piłką jak opętany. Jak ją niosłam w plecaku to prawie mi na łep wskakiwał.
Mama Wioli

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...