g_o_n_i_a Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Hej Dagulka! Miło Cię znowu widziec na forum. :multi: Śliczna tęcza :angel: I Oskarcio :loveu: Quote
anetta Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 ze w ostatniej paczuszce jest kaseta z instrukcją obslugi basenu pokazana HAhahahah, dobre LOL W tym roku poszło Nam to zdecydowanie sprawniej i basen juz na miejscu stał po 30 min Brawo :klacz: Trening czyni mistrza :evil_lol: Dzysis, to ile wy tej wody zuzywacie na taki "basenik" :mdleje: Straszne :lol: Piekna tecza :iloveyou: Quote
Daga_i_Oskar Posted August 2, 2006 Author Posted August 2, 2006 Goniu - witam :p Anetko - szczerze mówiąc to nie wiem dokładnie ile tej wody wchodzi, ale na pewno dużo hihi no i koło 10-12 godzin to się musi lać, no chyba że strażaków by się zatrudniło ( a straż jest minutkę od Nas) to poszłoby to zdecydowanie lepiej hihi Tak w ogóle dzień doberek wszytskim :multi: Quote
Daga_i_Oskar Posted August 2, 2006 Author Posted August 2, 2006 Alka napisał(a):Dzień doberek Dagusiu !:multi: Cześć Alusiu i cześć wszytskim którzy tu zaglądają sobie od czasu do czasu :cool3: a ja przybywam ze zdjęciami :razz: Oskarek od początku pluskał się w baseniku i tylko sprawdzał poziom wody :lol: :lol: ale dumny :cool3: Na tym zdjęciu(jak dla mnie) Oskarek jest identiko jak Tufficzek kiedy miał jeszcze kucorka :p a tu Oskarek mi juz zdecydowanie przypomina Oskarka :lol: Quote
nikusia Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 CZeść Dagusiu! :multi: A pływał trochę Oskarek czy tylko "brodził" ? :cool3: Quote
Daga_i_Oskar Posted August 2, 2006 Author Posted August 2, 2006 nikusia napisał(a):CZeść Dagusiu! :multi: A pływał trochę Oskarek czy tylko "brodził" ? :cool3: no pewnie ze pływał :lol: pewnie uzbierało by się kilka długości wzdłuż i wszerz sumując wszytsko :lol: dziennie zaliczał kąpiel, czasem kilka razy, ale zdjęć nie mam bo zazwyczaj wtedy razem pływaliśmy :cool3: Quote
an3czka Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 Daga_i_Oskar napisał(a):Cześć Alusiu i cześć wszytskim którzy tu zaglądają sobie od czasu do czasu :cool3: a ja przybywam ze zdjęciami :razz: Oskarek od początku pluskał się w baseniku i tylko sprawdzał poziom wody :lol: :lol: ale dumny :cool3: Na tym zdjęciu(jak dla mnie) Oskarek jest identiko jak Tufficzek kiedy miał jeszcze kucorka :p a tu Oskarek mi juz zdecydowanie przypomina Oskarka :lol: Daga witaj! Powiem Ci tylko, że śliczną masz tę zmokłą kurę:lol: Quote
madzia20sosnowiec Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaga jaki masz fajny baasen :loveu: :loveu: :loveu: Quote
PIKA Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 Daga_i_Oskar napisał(a):Dziewczyny - podaję wymiary basenu, 1.2 m wysoki i 6 m szeroki, więc dosyć dosyć, da się już w takim swobodnie popluskać :razz: To ja bym się już w nim nie utopila :evil_lol: cześc Dagus :multi: Quote
Daga_i_Oskar Posted August 2, 2006 Author Posted August 2, 2006 an3czka napisał(a):Daga witaj! Powiem Ci tylko, że śliczną masz tę zmokłą kurę:lol: zmokła kura się cieszy, że się pdooba :lol: madzia18sosnowiec napisał(a): daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaga jaki masz fajny baasen :loveu: :loveu: :loveu: wieeeeeeeeeeeeeeeeeeem :cool3: :cool3: PIKA napisał(a): To ja bym się już w nim nie utopila :evil_lol: cześc Dagus :multi: cześć :multi: Hihi no wiesz mogłabyś się utopić nawet w wannie :eviltong: a tak na powaznie to dla Ciebie musiałby byc chyba jakis wysoki na min 2 m hihi :eviltong: Quote
Pysia Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 Daga gadaj mi tu co trzeba robic aby woda była czysta i nie zieleniała w basenie :) Potrzebne mi są takie wiadomości ;) Jakiś chlor sie wlewa czy co? Quote
Daga_i_Oskar Posted August 2, 2006 Author Posted August 2, 2006 Pysia napisał(a): Daga gadaj mi tu co trzeba robic aby woda była czysta i nie zieleniała w basenie :) Potrzebne mi są takie wiadomości ;) Jakiś chlor sie wlewa czy co? Pysiu taka woda była przez całe 2 tyg Naszego pobytu i myślę, że spokojnie tydzień by jeszcze wytrzymala. Aby utrzymać taką wodę nalezy co kilka dni wlewać odpowiednią dawkę rozpuszczonego chloru (my mamy taki w tabletkach, który rozpuszczamy w wiaderku i następnie wlewamy). Ponaddo chloru, dziennie po kazdej kąpieli na wieczór załączamy pompe na ok 2-3 godziny i ona filtruje wodę, a do koszyczka łapie wszelkie owady ktore wpadły. Na noc zakładamy płachtę na basen chroniącą przed owadami, lisciami i deszczem. Chlor wlewaliśmy 3 razy przez te 2 tyg Naszego pobytu, ponieważ z basenu bardzo duzo korzystalismy, a wiadomo woda wtedy robi się bardzo szybko mętna i wówczas osadza się bród na obrzezach i zielenieje. Mam nadzieje, ze w jakis sposób wyjasniłam :p Quote
Daga_i_Oskar Posted August 2, 2006 Author Posted August 2, 2006 Dorzucam kolejne fotki i zmykam na spacerek, wieczorkiem tak przyjemnie się spaceruje, ze pewnie wrócimy późno :razz: :razz: I na koniec moj przekoffany rozowiutki jęzorek :loveu: Quote
Pysia Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 Daga_i_Oskar napisał(a):Pysiu taka woda była przez całe 2 tyg Naszego pobytu i myślę, że spokojnie tydzień by jeszcze wytrzymala. Aby utrzymać taką wodę nalezy co kilka dni wlewać odpowiednią dawkę rozpuszczonego chloru (my mamy taki w tabletkach, który rozpuszczamy w wiaderku i następnie wlewamy). Ponaddo chloru, dziennie po kazdej kąpieli na wieczór załączamy pompe na ok 2-3 godziny i ona filtruje wodę, a do koszyczka łapie wszelkie owady ktore wpadły. Na noc zakładamy płachtę na basen chroniącą przed owadami, lisciami i deszczem. Chlor wlewaliśmy 3 razy przez te 2 tyg Naszego pobytu, ponieważ z basenu bardzo duzo korzystalismy, a wiadomo woda wtedy robi się bardzo szybko mętna i wówczas osadza się bród na obrzezach i zielenieje. Mam nadzieje, ze w jakis sposób wyjasniłam :p Wyjaśniłaś :) Dzieki :loveu: No to teraz musze kupic chlor i pompoke...Ciekawe ile takie cudo kosztuje :razz: Quote
Teklunia Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 Daga_i_Oskar napisał(a): moj kochany mały bohater :loveu::loveu::loveu: Quote
Daga_i_Oskar Posted August 3, 2006 Author Posted August 3, 2006 Pysia napisał(a):Wyjaśniłaś :) Dzieki :loveu: No to teraz musze kupic chlor i pompoke...Ciekawe ile takie cudo kosztuje :razz: Pysiu co do pompy to nie mam zielonego pojęcia ile może kosztować, ponieważ myśmy już ją mieli w zestawie. W basenie mamy 2 otwory na rury z tej pompy, jedną ciągnie wodę, a drugą wypuszcza już przefiltrowaną i tak to sobie działa. Co do chloru to trochę kosztuje, no i wiadomo, że im większy basen tym więcej chloru rozpuszczamy, ale z tyłu na opakowaniu wszytsko powinno pisać :razz: Tak w ogóle to witam wszytskich :multi: Właśnie zrobiłam Oskarkowi obiadek i mały tylko sie oblizuję po kurczaczku :lol: Wpadłam na chwilkę wstawić co nieco i poodwiedzać niektóre galeryjki, żeby choć trochę byż na bieżąco hihi Jeszcze trochę wodnych fotek i potem przejdziemy na ląd hihi ale nawet najlepsza kąpiel nie jest lepsza od łapania wody :lol: :lol: Hooooooooooooooooop do góry :razz: Quote
g_o_n_i_a Posted August 3, 2006 Posted August 3, 2006 Oskarek :loveu: Oskarek? :evil_lol: Śliczne zdjęcia :multi: Quote
madzia20sosnowiec Posted August 3, 2006 Posted August 3, 2006 Pysia napisał(a): Daga gadaj mi tu co trzeba robic aby woda była czysta i nie zieleniała w basenie :) Potrzebne mi są takie wiadomości ;) Jakiś chlor sie wlewa czy co? PYSIU KOCHANA JA CI POWIEM! Trzeba od czasu do czasu skorzystac z gąbeczki i mydełka w domku :eviltong: Quote
Teklunia Posted August 3, 2006 Posted August 3, 2006 Daga_i_Oskar napisał(a): Oskarek brodzi w wodzie jak jakas czapla :lol: Daga_i_Oskar napisał(a): a tu jak...czapla, którą rak uszczypnął w kuperek :lol: Quote
Daga_i_Oskar Posted August 3, 2006 Author Posted August 3, 2006 Teklunia napisał(a):Oskarek brodzi w wodzie jak jakas czapla :lol: a tu jak...czapla, którą rak uszczypnął w kuperek :lol: hihih Kasiu masz świetne skojarzenia :lol: :lol: a tutaj już razem :p Quote
Pysia Posted August 3, 2006 Posted August 3, 2006 madzia18sosnowiec napisał(a):PYSIU KOCHANA JA CI POWIEM! Trzeba od czasu do czasu skorzystac z gąbeczki i mydełka w domku :eviltong: Dobrze :diabloti: Powiem o tym glonom - może mnie posłuchają :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
Lucy* Posted August 3, 2006 Posted August 3, 2006 Daga_i_Oskar napisał(a):Dorzucam kolejne fotki i zmykam na spacerek, wieczorkiem tak przyjemnie się spaceruje, ze pewnie wrócimy późno :razz: :razz: I na koniec moj przekoffany rozowiutki jęzorek :loveu: Oskar w jakimś kurorcie czy jak :hmmmm: :evil_lol: boskie fotki.... takie niebieskie :evil_lol: Quote
Daga_i_Oskar Posted August 4, 2006 Author Posted August 4, 2006 Witam :p Od wczoraj jak się rozpadało. tak pada do dzisiaj, ale nie będę narzekać, bo to było wręcz potrzebne, ale od jutra to ja już sobie życzę ładną pogodę :cool3: Wszytskim życzę miłego dzioneczka a potem wstawie kolejne zdjęcia :razz: Quote
Recommended Posts