Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Magda_Miki']Ojej, ale wyroznienie. Mam nadzieje, ze mi wszyscy zazdroscicie:bigcool::bigcool::Cool!::Cool!::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

[/quote]

cos Ty Madzia, ja tam wogole nie zazdroszczę :cool3::cool3::cool3:

• Replies 8.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Daga_i_Oskar']

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=purple]Idę teraz przeskanować zdjęcia od mojego dziadka ze ślubu :lol: :lol:[/COLOR][/SIZE][/FONT][/quote]
Dobrze zrozumiałam, Dagus , Twoj dziadek się żenił ?

Posted

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=purple]Moniś mój temat pracy który opracowuje brzmi nastepująco :cool3: [/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=purple]MOTYW DOMU W LITERATURZE RÓŻNYCH EPOK. PRZEDSTAW NA WYBRANYCH PRZYKŁADACH. Ogólnie z tematu jestem zadowolona tylko qrcze nie ma kto za mnie tego napisać :cool3: :cool3: A Twój temat jak brzmi ??[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[/quote]

No to masz ciekawy temacik - sporo było tych domów w literaturze np. w Soplicowie :lol:
Mój brzmi tak: Twórcza i destrukcyjna siła miłości w życiu człowieka. Omów problem odwołując się do wybranych utworów literackich. ;)

Posted

[quote name='Moniś']No to masz ciekawy temacik - sporo było tych domów w literaturze np. w Soplicowie :lol:
Mój brzmi tak: Twórcza i destrukcyjna siła miłości w życiu człowieka. Omów problem odwołując się do wybranych utworów literackich. ;)[/quote]
Monika - to super temat!

Posted

[quote name='Alka']Dobrze zrozumiałam, Dagus , Twoj dziadek się żenił ?[/quote]

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=purple]Tak Aluś żenił się, ale jakies kilkadziesiąd lat temu:cool3: :cool3: , teraz po prostu kolega który był "fotografem" :lol: na jego weselu znalazł kilka miniaturek z tego dnia i prosił mnie dziadek żebym zeskanowała, nagrała na płytkę żeby mógł na TV oglądać przez DVD :lol:[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='Moniś']No to masz ciekawy temacik - sporo było tych domów w literaturze np. w Soplicowie :lol:
Mój brzmi tak: Twórcza i destrukcyjna siła miłości w życiu człowieka. Omów problem odwołując się do wybranych utworów literackich. ;)[/quote]

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=purple]No tak ja rozpatrzam ten temat na dwa sposoby, czyli DOM spełniony, w któym panuje miłość etc, i brak DOMU, jako bezdomnośc, ale także jako brak akceptacji etc[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=purple]Lwektury które wybrałam to "Pan Tadek" :lol: :lol: i "Odyseja" do tego pierwszego DOMU spełnionego, oraz "Ludzi Bezdomnych" i "Moralność Pani Dulskiej" do teo DOMU zakłoconego. Miałam najpierw 8 ksiązek, ale w życiu Warszawy nie zmieszcze się by dokladnie poruszyc ten temat w kazdej lekturze, więcwybrałam te, które są doskonałym przykładem tego motywu, a i kazda jest z innej epoki :cool3: Zastanawiałam się jeszcze nad "Gnojem" tylko, że z tego nie ma żadnych materiałów pomocniczych, z których mogłabym korzystać :eviltong: [/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=purple][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=purple]Wracajać do Twojego tematu to tak jak Kasia pisze, uważam, że masz świetny, pisanie o miłosci z własnymi przemysleniami to strzał w dziesiatke :razz:[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=#800080]Lecę pozmniejszać Oskarkowe fotki c.d z poniedziałku będzie :eviltong: [/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=purple]Oskarcio :loveu:[/COLOR][/SIZE][/FONT]

[IMG]http://img208.imageshack.us/img208/795/p10100598bu.jpg[/IMG]

[IMG]http://img221.imageshack.us/img221/5607/p10100572ps.jpg[/IMG]

[IMG]http://img221.imageshack.us/img221/6986/p10100553as.jpg[/IMG]

[IMG]http://img208.imageshack.us/img208/8459/p10100600oy.jpg[/IMG]

Posted

Masz oparte na 4 lekturach tak jak ja ;) Na "Ludziach bezdomnych" super można omówić ten dom zakłócony/niespełniony- strzał w 10 :lol:
Ja w swojej pracy zawarłam: " Tristan i Izolda", "Romeo i Julia", "Granica" (miłość Justyny i Zenona Ziembiewicza) i "Noce i dni" :lol:. Całość zajęła mi 2,5 strony, nauczycielka sprawdzila i były tylko 4 drobne błędy :lol: Aż sama się zdziwiłam, że tak dobrze mi poszło :lol:

Kasiu- mnie temat też się podoba, można wykazać się własnymi przemyśleniami ;)

Oskarcio jak zwykle uroczy :loveu::loveu::loveu:

Posted

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=purple]Monis - ja samego wstepu mam 2 str, a jeszcze rozwinięcie "olaboga" Qrcze chce się góra w 5 str zmieścić no i w 15 min czasie :roll: [/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=purple]Madziu - dzięki ze mi powiedziałas, bede musiała do admina napisać :angryy: [/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=purple]Madziu - no wiesz tak mi głupio jak wszyscy tu o maturce piszą, że już mają prace napisane, a ja tak daleko w lesie to chociaż niech wiedzą, że wiem co chce pisac hehe tylko, że zabrac sie nie moge :oops: Ale jutro musze juz porzadnie do tego przysiasc i napisac cosik :cool3: [/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=purple]Teraz zmykam na sppacerek z Oskarciem, bede za jakies 30-50 min tak mysle :lol:[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='Daga_i_Oskar'][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=purple]Monis - ja samego wstepu mam 2 str, a jeszcze rozwinięcie "olaboga" Qrcze chce się góra w 5 str zmieścić no i w 15 min czasie :roll: [/COLOR][/SIZE][/FONT]
[/quote]

2 strony wstępu? :crazyeye:
U nas polonistka mówiła, żeby nie pisać dużo, bo sie nie zdazy powiedzieć w te 15 min :roll:
Ja sie zastanawiam czy te 2,5 zdąże omówić, a co mowa 5 ;)

Posted

[quote name='Alicjarydzewska'][I][B]O uczymy się , ślicznie , grzeczne dziewczynki ;)[/B][/I][/quote]

hehehe :lol:
Proszę brać z Nas przykład :lol::lol::lol: ;)

Posted

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=purple]Madziu - no wiesz tak mi głupio jak wszyscy tu o maturce piszą, że już mają prace napisane, a ja tak daleko w lesie to chociaż niech wiedzą, że wiem co chce pisac hehe tylko, że zabrac sie nie moge :oops: Ale jutro musze juz porzadnie do tego przysiasc i napisac cosik :cool3: [/COLOR][/SIZE][/FONT]

[/quote]

a tam głupio, ja sie jakos głupio nie czuje :lol: ale tez musze powoli zacząc ...;)

Posted

[quote name='Alicjarydzewska'][I][B]O uczymy się , ślicznie , grzeczne dziewczynki ;)[/B][/I][/quote]

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=purple]Aluś jak widac każdy musi przez to przejśc :lol:[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='PiotrekJ']Cześć Dagulka :cool3: ...

Trochę mnie nie było, ale już jestem ... Tęskniłaś? :cool3: ;)[/quote]

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=purple]Piotrus co to za pytanie??[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=purple]No pewnie ze ... TAK :cool3: :cool3: spac w nocy nie mogłam :placz: :lol: :lol:[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='Daga_i_Oskar'][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=purple]Piotrus co to za pytanie??[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=purple]No pewnie ze ... TAK :cool3: :cool3: spac w nocy nie mogłam :placz: :lol: :lol:[/COLOR][/SIZE][/FONT][/quote]

Biedactwo :glaszcze: ...
Obiecuję, że nie będę więcej znikał na tak długo ;) ...

Posted

[quote name='PiotrekJ']Biedactwo :glaszcze: ...
Obiecuję, że nie będę więcej znikał na tak długo ;) ...[/quote]

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=purple]no ja mam taką nadzieje, bo jeszcze bedzie mi dolegiwać bezsennosc z Twojego powodu :razz: :razz: [/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=purple]A teraz zmykamy cos przekąsić :eviltong: [/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=purple]Oskarek :loveu:[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[IMG]http://img374.imageshack.us/img374/4646/p10100610np.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Daga_i_Oskar'][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=purple]no ja mam taką nadzieje, bo jeszcze bedzie mi dolegiwać bezsennosc z Twojego powodu :razz: :razz:[/COLOR][/SIZE][/FONT][/quote]
Samotna bezsenność jest zła, lepiej we dwoje pocierpieć :razz: ;) ...

Smacznego ;) ...

Posted

[quote name='Daga_i_Oskar'][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=purple]Tak Aluś żenił się, ale jakies kilkadziesiąd lat temu:cool3: :cool3: , teraz po prostu kolega który był "fotografem" :lol: na jego weselu znalazł kilka miniaturek z tego dnia i prosił mnie dziadek żebym zeskanowała, nagrała na płytkę żeby mógł na TV oglądać przez DVD :lol:[/COLOR][/SIZE][/FONT][/quote]
masz nowoczesnego dziadka :lol: