Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[B]Marysiu[/B], widze ze szybko wracasz do pelni sil :p

psinka jest cudna!
na spacerach widuje sporo borderkow - niesamowite psy, dla ktorych praca z wlascicielem jest sensem zycia! :) wiecznie wpatrzone w przewodnika, czekajace na komende (najczesciej z pozycji 'waruj'), i swiat poza tym ukladem nie istnieje...
niesamowite! az milo patrzec :)

pozdrawiam,
Kaska

Posted

[quote name='Sznaucerka-Balbina']Witamy:loveu: Tak zawsze wchodziłam do waszej galerii żeby coś napisać i zawsze mało czasu było i jeszcze dogo muliło więc się w końcu zebrałam i piszę :)[/quote]

Cieszę się, że się nareszcie odezwałaś! :multi: :multi: :multi:

[quote name='Sznaucerka-Balbina']Una jest przepiękna, dzięki niej zaczęły mi sie podobać gończe polskie:cool3: I widziałam Waszą stronkę-śliczna.[/quote]

Dzię-ku-je-my :oops: :loveu:

[quote name='Sznaucerka-Balbina']Skorzystam z okazji i- Cześć Paula:multi:[/quote]

Znacie się? :razz:

[quote name='Sznaucerka-Balbina']Ach moja Wenka kochana:loveu::loveu:
[URL="http://img390.imageshack.us/img390/4404/imgp6471vy4.jpg"]http://img390.imageshack.us/img390/4404/imgp6471vy4.jpg [/URL][/quote]

Wcale nie Twoja tylko Pauli :eviltong:

[quote name='Sznaucerka-Balbina'][URL]http://img477.imageshack.us/img477/2333/imgp6519hw2.jpg[/URL]
ŁaaaaaaŁ:loveu:[/quote]

No nie? Una na taką odległość to zostawała jak miała 10 miesięcy :evil_lol:

[quote name='Gucio']Marysiu, szybko wracasz do formy, widać po zdjęciach :cool3:

tak cudownie ufocić Wenijną! :loveu:[/quote]

Biorąć pod uwagę ILE zdjęć nastrzelałam, to COŚ musiało wyjść :evil_lol: Poza tym - ona jest wooolnieeeejszaaa od Uny, więc to takie rekreacyjne focenie :evil_lol:

[quote name='goldenka245']Ale piękna Bordzia malutka:loveu:[/quote]

Fajoska, zgadzam się :loveu:

[quote name='nathaniel'][URL]http://img390.imageshack.us/img390/4404/imgp6471vy4.jpg[/URL]

Ale cuuuudo, obróżka też fajna :)[/quote]

Eee tam! Kupowanie fajnej obróżki szczeniakowi jest bez sensu :eviltong: W końcu i tak zaraz z niej wyrośnie :cool3:

[quote name='Jupi']ale super fotki:lol: mała jest rewelacyjna:loveu:[/quote]

Hej Jupi! Nie zaprzeczę ani jednemu zdaniu :cool1: aniu drugiemu :cool1:

Posted

[quote name='KaRa_TC']Byliście na wspólnym spacerku i mi nic nie powiedizeliście?:mad:[/quote]

No byłyśmy :cool1:
Tylko, że celem spacerku było zapoznanie Uny i Weny - dziewczyny będą wspólnie trenować, jeździć na zawody itp. i muszą się przynajmniej tolerać, a najlepiej lubić ;) A że Una z zasady psów nie lubi, trzeba to było przeprowadzić w maksymalnie kontrolowanych warunkach :cool1: Więc one dwie to był max. Zresztą nie wiem zupełnie jaki jest Duke, ale wiem, że Una nie jest dobra do socjalizacji szczeniaków.

[quote name='KaRa_TC']A może czwartek popoludniu jakiś spacer?:cool3:[/quote]

Jeśli Paula będzie mogła to chętnie dołączę z aparatem :)

[quote name='Kaśka (Hasta)'][B]Marysiu[/B], widze ze szybko wracasz do pelni sil :p

psinka jest cudna!
na spacerach widuje sporo borderkow - niesamowite psy, dla ktorych praca z wlascicielem jest sensem zycia! :) wiecznie wpatrzone w przewodnika, czekajace na komende (najczesciej z pozycji 'waruj'), i swiat poza tym ukladem nie istnieje...
niesamowite! az milo patrzec :)
[/quote]

Witaj Kasiu!
Do pełni sił to mi jeszcze brakuje, ojjj, brakuje! Ale pracuję nad pilnie :razz:
Ta borderowa praca jest niesamowita, zgadzam się. Ale ich styl - te borderowe przyczajki, przywarownia, jakoś mi pasują :lol:

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']
Znacie się? :razz:

Wcale nie Twoja tylko Pauli :eviltong:

No nie? Una na taką odległość to zostawała jak miała 10 miesięcy :evil_lol:
[/quote]
Z forum o agility;)

Szczegóły:eviltong:

W końcu to border:cool3:

Pozdrawiam Oliwia&Balbina

Posted

[quote name='Marysia']Biorąć pod uwagę ILE zdjęć nastrzelałam, to COŚ musiało wyjść :evil_lol:[/QUOTE]

wiesz co, ja etż dużo strzelam i generalnie nieraz nie ma na czym oka zawiesić :diabloti:

Posted

[quote name='Helga_psiaki']witamy
to małe to też Twoje??[/quote]
To małe czyli ten border-potwór:evil_lol:? Wena jest Pauli czyli Paskudy_Bandzior:cool3:

Posted

[B]Anza[/B] imię przydomek i rodziców już Ci Marysia podała :cool3:

Marysiu ślicznie, ślicznie, ślicznie dziękuję za takie zdjęcia! :loveu: Jestem zachwycona :multi:

A nasze siad zostań uważam, że będzie baaaardzo przydatne więc starałam sie jak mogłam :oops: Dzięki :loveu:

A przekleić na borderowe i na agility :p w obydwa miejsca do galerii Weny i Bandzika :p Przecież takie zdjęcia musze pokazać i sie pochwalić ;)

Posted

[quote name='Sznaucerka-Balbina']Z forum o agility;)[/quote]

Achaaa :)

[quote name='Sznaucerka-Balbina']W końcu to border:cool3:[/quote]

Noo jasne! I dlatego taki spokojny! :eviltong:
[SIZE=1](z Uną ja oczywiście przesadzam, jak miała 10 miesięcy to miała już zaliczoną zerówkę obi na 95,5 punkta, a więc umiała wysiedzieć minutę na 15 kroków, ale rzeczywiście koszmarnie trudno było ją tego nauczyć, w końcu ilee moooożna sieeedzieeeeć??)[/SIZE]

[quote name='anetta']Wena pieknie pracuje z pancia :multi:[/quote]

Prawda? Też mi się podoba! :loveu:
[SIZE=1](i żałuję, że Paula kupiła sobie bordera, a nie zaczekała na szczeniaka po Unie :evil_lol:)[/SIZE]

[quote name='Marta i Wika']Co, Ty też pękasz z zazdrości? :eviltong:[/quote]

Nie pękać mi tu! Kto będzie sprzątał...? :cool1:

[quote name='goldenka245']Dziewczyny sie już tu dzielą psiakiem:evil_lol:[/quote]

CUDZYM psiakiem :evil_lol:

[quote name='Gucio']wiesz co, ja etż dużo strzelam i generalnie nieraz nie ma na czym oka zawiesić :diabloti:[/quote]

Eeeee... no tego... tam.... no.... :oops:

[quote name='Helga_psiaki']witamy
to małe to też Twoje??[/quote]

Cześć! Jakie [B]TO[/B]? :diabloti:
Wena, mała borderka, jest Pauli (Paskuda_Bandzior).

[quote name=':: FiGa ::']Wow fotki rewelacyjne :klacz: Balsam dla oczu i duszy normalnie :loveu:[/quote]

Proszę korzystać ile dusza zapragnie :loveu:

[quote name='Sznaucerka-Balbina']To małe czyli ten border-potwór:evil_lol:? Wena jest Pauli czyli Paskudy_Bandzior:cool3:[/quote]

O właśnie :) Dziękuję za wyjaśnienie :)

[quote name='Paskuda_Bandzior']Marysiu ślicznie, ślicznie, ślicznie dziękuję za takie zdjęcia! :loveu: Jestem zachwycona :multi:

A nasze siad zostań uważam, że będzie baaaardzo przydatne więc starałam sie jak mogłam :oops: Dzięki :loveu:

A przekleić na borderowe i na agility :p [...][/quote]

Oj nie przesadzaj :)
Fotki przeklejone widziałam :)
A siad-zostań może się kiedyś przyda :evil_lol:

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

Poza tym chciałam Wam powiedzieć, że jestem szczęśliwa! :multi:

Poszłam z Uną zrobić maleńki trening agility, taki tyci, tyci. Zaczęłyśmy od slalomu - 10 tyczek, 6 powtórek - "normalnie" na obie ręce, z wysłaniem (ja stoję w miejscu, a pies robi sam cały slalom) - z obu rąk, i w końcu - z moją próbą wyprzedzenia psa na slalomie. Sluchajcie, po raz pierwszy w życiu udało mi się bez wielkiego wysiłku udało mi się wyprzedzić Unę robiącą slalom :Cool!: - wcześniej byłam w stanie zrobić to tylko wtedy, jeśli zostawiłam ją przed slalomem. No i trzeba odnotować, że Una wypracowała 100% pięknych wykonań :multi:

Potem przebudowa "toru" (biorę to w cudzysłów, bo do dyspozycji miałam jedynie 10 wbijanych tyczek :lol:) - ustawiłam kombinację "podpatrzoną" w materiałach po seminarium z Leslie Olden, a potem robiłam ją z Una na obydwa sposoby:
[URL="http://i83.photobucket.com/albums/j312/youstinker/LEsOlsobex1.jpg"]sposób 1[/URL]
[URL="http://i83.photobucket.com/albums/j312/youstinker/LEsOlsobex2.jpg"]sposób 2[/URL]
(z tym, że mój układ był lustrzanym odbiciem, no i slalom miał ledwie cztery tyczki).
Musiałam rozbić ćwiczenie na części pierwsze, ale spokojnie doszłyśmy do naprawdę ładnych wykonań - Una wolała sposób 1 i mam wrażenie, że realizowała go szybciej, co jest sprzeczne z tym, co było powiedziane na tamtym seminarium. Ale to tylko na oko, stopera nie miałam. Wszystko oczywiście z przerwami dla mnie na złapanie tchu.
Ale wiecie co? Byłam zmęczona. Normalnie, po ludzku zmęczona. Jak człowiek, który podjął się większego wysiłku niż taki, do jakiego przyzwyczajony jest jego organizm. BEZ szumu w ranie, BEZ kołatania serca, BEZ tej okropnej, chorobliwej słabości... po prostu normalnie zmęczona i zdyszana. Nie wyobrażacie sobie, jak takie normalne zmęczenie potrafi człowieka cieszyć... :loveu: [COLOR=silver]bo ja poczułam takie normalne zmęczenie po raz pierwszy od prawie roku....[/COLOR]

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']Nie wyobrażacie sobie, jak takie normalne zmęczenie potrafi człowieka cieszyć... :loveu: [/quote]

Super Marysiu! :thumbs: Bardzo się ciesze że wracasz do sił! :bigcool:

Posted

nieno bede monotematyczna- bosskie foty. i jak fajnie dziewczyny wyglądaja razem, mam nadzieje ze Una zaakceptuje młoda w pełni ( co zapewne okaze sie dopiero jak mała dojrzeje bo wtedy najwięcej problemów- mam podobnie bo bardzo chce aby Bira zaakceptowała ta mała Milke- czekoladowa gończą ale hmm zobaczymy co z tego wyniknie...)
[quote name='Marysia_i_gończy'][SIZE=1](i żałuję, że Paula kupiła sobie bordera, a nie zaczekała na szczeniaka po Unie :evil_lol:)[/quote]
hehe no właśnie pamiętam jak ktos sie tutaj zarzekał ;) :p

[SIZE=2]a to moze jakis mały filmik z Una-agility by się przydał bo cos dawno nei było. brawo dla Uny nic nie zapomniała :multi:
duzo zdrowia
pozdrawiam
[/SIZE][/SIZE]

Posted

[QUOTE]Prawda? Też mi się podoba! :loveu:
[/QUOTE]
Bardzo mi miło to słyszeć! Ja jak na razie nie jestem w stanie trafnie ocenić naszych relacji, bo wydaje mi się jedno, a przy jakiejś sytuacji okazuje się, że byłam w błędzie :lol:
więc zanim zaczniemy ze soba naprawdę łądnie pracować to myslę, że jeszcze dużo dużo czasu minie ;-)
Mimo to, że bandzior nie pracuje ze mną z takim entuzjazmem, z taką dymaniką i ogólnie nie pracuje ze mną TAK to uważam, że z nim jestem dograna o NIEBO lepiej :razz: Może nie wygląda to tak "spektakularnie" :eviltong: , ale ja spodziewam się co Bandzior zrobi, jak zareguje itp., a on w większości przypadków wie czego ja od niego oczekuje. Za to mały diabeł... No ekhm poczekamy zobaczymy ;-)

[QUOTE][SIZE=1](i żałuję, że Paula kupiła sobie bordera, a nie zaczekała na szczeniaka po Unie :evil_lol:)[/SIZE][/QUOTE]
No właśnie zarzekałam się, ze nie będę mieć bordera, a wczesniej się zarzekałam, że nigdy z Bandziorem na zawody nie pojadę.... ;-) Ale wyszło jak wyszło :eviltong: Ja w sumie z kilku względów baaardzo bym chciała szczeniaka po Unie, ale jak widać nie wszytsko można w życiu przewidzieć :razz: Ale żebyście mnie źle nie zrozumieli - Wena była wyborem w pełni świadomym i przemyślanym (może dośc szybko przemyślanym, ale zawsze ::lol: ).
A jak się Una szczeniorów doczeka to ciocia Paula na pewno ich nie opuści i nie zostawi na pastwę Uniaka :cool1: :eviltong: :eviltong: :eviltong: :loveu: :loveu: :loveu:

Marysiu jestem z Ciebie dumna!:multi: Nie z Uny (to, że Una sobie poradzi jak pracuje z Marysią to nie jest nic dziwnego, nie? ;-) ) i jej rewelacyjnego treningu, ale z Ciebie! Dzielnie się trzymasz! Oby tak dalej :p
a w przyszłym sezonie Wena będzie Was z podziwem obserwować zza ringu jak sobie będziecie razem śmigać, sama raczkując w zeróweczkach :eviltong: :evil_lol: :loveu:

Posted

Dziękuję Wam wszystkim za ciepłe słowa :buzi: Jesteście niezastąpieni :loveu:

Ja tylko szybciutko melduję, że właśnie wróciłam z [B]kursu dla hodowców PET-SET w Alteri[/B] ([URL="http://www.alteri.pl/Kursy_tematyczne/PETSET.html"]klik[/URL]) - było fantastycznie! Nie ma to jak solidna dawka wiedzy :multi: w doborowym towarzystwie :loveu:
Poza tym - [B]Una ma dziś trzecie urodzinki![/B] :crazyeye: :lol: Świętować będziemy chyba jutro, bo teraz muszę odespać nocną podróż, a potem jadę na wesele :roll:

Pozdrawiam
Marysia i Una