SH Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Fajne fotki! Serce rośnie jak się patrzy na swobodnie biegające haszczaki :loveu: Gratulacje dla właścicieli za wysiłek włożony w ich wychowanie :multi:
Alcazar Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 wszystkie sa takie sliczne. a o to moj jak ma 3 tygodnie, byl malym piesczoszkiem a teraz jest malym diabelkiem. http://www.lunadino.pl/galeria/szczeniaki/sh/050.jpg
zpr Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 [quote name='Alcazar']wszystkie sa takie sliczne. a o to moj jak ma 3 tygodnie, byl malym piesczoszkiem a teraz jest malym diabelkiem. http://www.lunadino.pl/galeria/szczeniaki/sh/050.jpg O widzę dzieciątko mojego Sonego:-)) :loveu: Poproszę o więcej fotek!!! :lol:
Szamanka Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 zpr napisał(a):O widzę dzieciątko mojego Sonego:-)) :loveu: Poproszę o więcej fotek!!! :lol: Taaa...ja też poproszę o więcej, ale w REGULAMINOWYM rozmiarze :diabloti:
chicken Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 SH napisał(a):Fajne fotki! Serce rośnie jak się patrzy na swobodnie biegające haszczaki :loveu: Gratulacje dla właścicieli za wysiłek włożony w ich wychowanie :multi: Trud wychowania haszczaka jest jednakowy przez cale jego zycie :evil_lol: Moja metoda (jak narazie) jest wychodzenie z innymi (uzlozonymi) psami :cool3:
SH Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 "chicken" napisał(a):Trud wychowania haszczaka jest jednakowy przez cale jego zycie Nie bardzo mogę się z tym zgodzić :razz: Czas na dobre ułożenie psa to pierwsze miesiące jego życia... potem można tylko podtrzymywać i modyfikować te wczesne (oby dobre!) nawyki. Kto podjął się zadania układania dorosłego husky zdecydował się niemal na "drogę przez mękę". "chicken" napisał(a):Moja metoda (jak narazie) jest wychodzenie z innymi (uzlozonymi) psami A co jeśli zabraknie ułożonych psów? Koniec swobody na spacerze? Trochę to smutne :cool1: Mam husky od 11 lat ... i od początku polegam raczej na sobie i dobrze dobranych metodach układania/szkolenia... zawsze też pamiętam o zasadzie ograniczonego zaufania :roll:
chicken Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 SH napisał(a):Nie bardzo mogę się z tym zgodzić :razz: Czas na dobre ułożenie psa to pierwsze miesiące jego życia... potem można tylko podtrzymywać i modyfikować te wczesne (oby dobre!) nawyki. Kto podjął się zadania układania dorosłego husky zdecydował się niemal na "drogę przez mękę". Mialam raczej na mysli to ze jak zaczniemy ukladac haskiego to potem nie mozemy odpuscic mu ani na chwile bo nas wykoluje i bedzie nas olewac :oops: A co jeśli zabraknie ułożonych psów? Koniec swobody na spacerze? Trochę to smutne :cool1: Mam husky od 11 lat ... i od początku polegam raczej na sobie i dobrze dobranych metodach układania/szkolenia... zawsze też pamiętam o zasadzie ograniczonego zaufania :roll:Powiedzialam ze narazie... Ona ma dopiero rok i wciaz sie uczy... Bez psow ide w miejsca na zamknietym terenie... Znam pare takich do ktorych moge chodzic tylko wczesnie rano lub wieczorem kiedy nie mam tam ludzi :cool3: bo niestety sa to parki dla dzieci :shake: Sa dosyc duze i ogrodzone wiec moja psica nigdzie nie poleci... [SIZE=2]Chodze z nia tez na otwarte pola (Sama)ale przypinam jej 10metrowa line(tak na wszelki wypadek) To wszystko nie zmienia jednak faktu, ze moim zdaniem psy ucza sie przez nasladownictwo i najlepsza metoda nauczenia psa przychodzenia na zawolanie jest wychodzenie z innymi psami PS:A uwierz SH ze z innymi psiarzami wychodze niemal codziennie...
Alcazar Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 zpr napisał(a):O widzę dzieciątko mojego Sonego:-)) :loveu: Poproszę o więcej fotek!!! :lol: zagladnij do galerie tam jest kilka jego zdjec postaram sie jescze kilka wkleic
SH Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 chicken => nie chciałam Cię urazić :) Po prostu wychowanie każdego psa to proces... trwający całe życie :eviltong: Roczny psiak to już młody "nastolatek" , czyli zaczynasz zbierać żniwo swoich wcześniejszych działań. "Najgorsze" wciąż przed Wami... czyli kryzys, który przychodzi zwykle około 16-18 miesiąca życia. Niektórzy wątpią wtedy w sens swoich zabiegów wychowawczych. Oj dają psiaki popalić :evil_lol: Ale warto przetrwać ten czas, aby później cieszyć się wolnością razem ze swoim psem. I to tyle off'a ;) Dajcie jakieś nowe, zabawne foty!
Lupo Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 Cześć, nie wiem czy to jest zabawne zdjęcie, ale ja jak je widzę to się uśmiecham. Lupo nad jeziorem, "pozuje" do fotki. rybka czy patyczek ;)
karlaaa Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 Wakacje w Bieszczadach widać że piesek PRZEMĘCZONY :evil_lol:
Alcazar Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 nieboisz sie puszczac ich luzem? moj ma 4 miechy a boje sie go puszczac luzem, gdy jest na smyczy to sie nas trzyma a niewiem czy nieucieknie jak bedzie luzem.
efra-husky Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 moje psiaki biegają luzem w miejscach dobrze mi znanych ;) a biegają luzem od pierwszych dni u mnie w domu i nie jest dla nich jakąś sensacją, że są luzem. Już się nauczyły, że w umówionym miejscu i na dany znak przychodzą do mnie i zapinamy się na smycze :p Nauka, nauka, nauka i tylko odrobinka zaufania dla psiaka ;) :evil_lol: a i pies i właściciel będą szczęśliwi :p
Rasowa Haszczara Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 nawet kawa nie pomogła ;] a kuku ;] taaaki duży jestem ;]
zpr Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 [quote name='Alcazar']a oto mój bąbelek- alcazar Podeślijcie mi na maila kilka fot mojego wnusia [email protected]
Alcazar Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 zajrzyj tu http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=4525132#post4525132
Lupo Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 30 minut spacerku 30 minut zabawy z 2 beaglami 20 minut biegu receptura na padniętego haszczaka ;))
Alcazar Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 jak będę dużo spał to urosnę wielki ;) http://www.photoape.com/album/photo/getPhoto.cfm?albumID=10274&photoID=411015
mortikia Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 "W pogoni za szyszką..." :lol: "Znajdę tą szyszkę...!" ;) "Kto będzie pierwszy w wodzie??" :evil_lol: http://images21.fotosik.pl/110/44d1b2d76156d3a6.jpg "Daj gryza...!!" :eviltong: "PSYtul mnie..." ;)
mortikia Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 "UWAGA! Zaliżemy na śmierć!..." :lol: :evil_lol: "Szukamy myszek..." :lol: "Śnieżny nosek" :D "Prawie jak wilk" :evil_lol:
Recommended Posts