Rinuś Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 [quote name='Alicja']no ale wypłaty będzie o 100 mniej ... więc coś za coś ;)[/QUOTE] [I][B]myślałam, że tylko u mnie tak jest...to jest niesprawiedliwe, bo tak naprawdę to należy Ci się urlop i zapracowałaś na niego więc nie powinno się tracić na tym, że masz kilka dni wolnego :shake: [/B][/I] Quote
Alicja Posted February 21, 2013 Author Posted February 21, 2013 [quote name='zuzolandia']Taa wszystko ma swoje plusy i minusy;-)[/QUOTE] ale co se w domu posiedze z Ozzulkiem to moje ;) Quote
Alicja Posted February 21, 2013 Author Posted February 21, 2013 [quote name='Rinuś'][I][B]myślałam, że tylko u mnie tak jest...to jest niesprawiedliwe, bo tak naprawdę to należy Ci się urlop i zapracowałaś na niego więc nie powinno się tracić na tym, że masz kilka dni wolnego :shake: [/B][/I][/QUOTE] ja mam L4 , a urlop to opłaci mi się brać ale od razu najmniej 10 dni wtedy nie tracę , bo jest tam jakiś dodatek dopłacany , a tak na krótkim urlopie tracę i dodatek motywacyjny a na L4 dostaję 80 % pensji , tracę częśc dodatku i wychowawstwa , tak ze wali po kieszeni Quote
zuzolandia Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 [quote name='Alicja']ale co se w domu posiedze z Ozzulkiem to moje ;)[/QUOTE] no wlasnie...czasem warto cosik tam stracić ( choc w sumei nie rozumiem dlaczego tak to funkcjonuje ) zeby zyskac spokój duszy ;-) i se chwila dychnąć a cooooo ... Quote
Alicja Posted February 21, 2013 Author Posted February 21, 2013 [quote name='zuzolandia']no wlasnie...czasem warto cosik tam stracić ( choc w sumei nie rozumiem dlaczego tak to funkcjonuje ) zeby zyskac spokój duszy ;-) i se chwila dychnąć a cooooo ...[/QUOTE]wiesz u nas po prawie 30 latach pracy nie możesz chorować chyba ze cię szlag w pracy trafi to wypadek w pracy 100% wypłacają L4 , szpitalne jeszcze mniej wychodzisz bo chyba 70 albo 75 % tak ze wydoić pracujących by na leserów rządowych , sejmowych i innych było ... ale niech się udławią moimi grochalami , ja przynajmniej bezstresowo czas spędzam a to co stracę to zyskam na żarciu , mogę zrobić tanie dobre żarcie , na ciuchach , bo zużyję 1 bluzkę na dzień a nie 2 lub 3 , to samo skarpetki , spodnie , tak więc za tydzień mam 2/3 mniej prania Quote
zuzolandia Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 Pralka pewnie bardzooo wdzięczna;-) Quote
Alicja Posted February 21, 2013 Author Posted February 21, 2013 [quote name='zuzolandia']Pralka pewnie bardzooo wdzięczna;-)[/QUOTE] ha ha ...dokładnie ale w domku fajnie jest :) lubię i to bardzo Quote
zuzolandia Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 Ojj ja tez uwielbiam siedziec w domku ...jedynie jak cieplo to wywalam na działke ;-) A co robisz dobrego dobregoo do jedzonka? Quote
Alicja Posted February 21, 2013 Author Posted February 21, 2013 [quote name='zuzolandia']Ojj ja tez uwielbiam siedziec w domku ...jedynie jak cieplo to wywalam na działke ;-) A co robisz dobrego dobregoo do jedzonka?[/QUOTE] ooo np dzisiaj były naleśniczki :) , wczoraj pizza , jutro jeszcze nie wiem , to luksus gotować np obiad o 12 na dany dzień , a nie o 17 dnia poprzedniego na dzień następny ... Quote
zuzolandia Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 no baaaa ...ja uwielbiam nalesniki z nadzieniem szpinakowy mniammmmmmm i serkiem mniammmm....... chyba jutro zrobie hhihih Quote
Alicja Posted February 21, 2013 Author Posted February 21, 2013 [quote name='zuzolandia']no baaaa ...ja uwielbiam nalesniki z nadzieniem szpinakowy mniammmmmmm i serkiem mniammmm....... chyba jutro zrobie hhihih[/QUOTE] ostatnio robiłam rolady kurakowe ze szpinakiem i serem ( nadziane) pyszoteria ...aż mi slinka poleciała teraz Quote
zuzolandia Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 a wiesz ze calkiem dobre sa takowe roladki z krupniokiem i serem w palsterkach w srodku? albo takie kurczakowe torebki z jajem i nadzieniem chrzanowo musztardowym? gotowane na stojąco w rosole? tez smakowite o ile ktos lubi jaja plus reszte ;-) Quote
Vectra Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 dobrze że jestem już najedzona , bo Wy tu tak o żarciu. To ja Wam powiem jak wygląda płaca z mojej perspektywy. Za urlop nikt mi nie zwraca , mało to muszę i tak zapłacić ZUS - pełną składkę :diabloti: Czynsze , podatki i takie tam. Do 30 dni chorobowego , nie dostanę ani grosza z ZUSu , dopiero zasiłek należy się powyżej 30 dni. Więc nie narzekajcie :eviltong: Quote
Alicja Posted February 21, 2013 Author Posted February 21, 2013 [quote name='zuzolandia']a wiesz ze calkiem dobre sa takowe roladki z krupniokiem i serem w palsterkach w srodku? albo takie kurczakowe torebki z jajem i nadzieniem chrzanowo musztardowym? gotowane na stojąco w rosole? tez smakowite o ile ktos lubi jaja plus reszte ;-)[/QUOTE] Kurde ale gotowane ?? napisaj przepis krok po kroku ;) [quote name='Vectra']dobrze że jestem już najedzona , bo Wy tu tak o żarciu. To ja Wam powiem jak wygląda płaca z mojej perspektywy. Za urlop nikt mi nie zwraca , mało to muszę i tak zapłacić ZUS - pełną składkę :diabloti: Czynsze , podatki i takie tam. Do 30 dni chorobowego , nie dostanę ani grosza z ZUSu , dopiero zasiłek należy się powyżej 30 dni. Więc nie narzekajcie :eviltong:[/QUOTE] ale bierzesz urlop kiedy masz na to kase i potrzebujesz mieć wolne ??tak ?? ja takiego w życiu nie dostane ...wiesz ile podchodów kosztuje mnie aby dostać np 2 dni majówkowe ...urlop w czerwcu :shock: w dupie się poprzewracało ...a już jak ktos lubi egzotykę i wyjazdy wrzesien /październik ....kółko niech se narysuje na czole ...nie da rady legalnie ( koleżanki pojechały ostatnio do Egiptu na L4 inaczej wolnego by nie miały chociaż urlop miały do wybrania ale nie wolno ) co do L4 to znam to ... to jest totalnie porąbana sytuacja , takie coś nie powinno funkcjonować ale uśmiechnęłabyś się jakbyś zobaczyła mój pasek po potrąceniu L4 ...zresztą przed też :lol: Quote
Vectra Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 Jak zarobie by było mnie stać na opłaty , życie i ponowny start. To urlop mam kiedy chce :evil_lol: Quote
zuzolandia Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 Niom gotowane ;-) porobione torebki kurczakowe( wiadomo rozbic na maksa na cienko doprawic i wsadzic polowke jaja nadzianego chrzanem wymieszanym z żoltkiem i musztarda jaką tam kto woli ) nastepnie do gotujacego sie rosolu ja daje wode i sypie kucharek;-) wsadzic zrobione tytki gotowac tak plus minus pol godziny a z wygotowanej zupy zrobic sosik np pieczarkowy ;-) szybsza wersja ktora ja praktykuje ..wkladam do frytkownicy i ladnie sie taka tytka wysmazy jest miekka ;-) w ciagu niecalych 10 minut ... Quote
Alicja Posted February 21, 2013 Author Posted February 21, 2013 [quote name='Vectra']Jak zarobie by było mnie stać na opłaty , życie i ponowny start. To urlop mam kiedy chce :evil_lol:[/QUOTE] otóż to :) [quote name='zuzolandia']Niom gotowane ;-) porobione torebki kurczakowe( wiadomo rozbic na maksa na cienko doprawic i wsadzic polowke jaja nadzianego chrzanem wymieszanym z żoltkiem i musztarda jaką tam kto woli ) nastepnie do gotujacego sie rosolu ja daje wode i sypie kucharek;-) wsadzic zrobione tytki gotowac tak plus minus pol godziny a z wygotowanej zupy zrobic sosik np pieczarkowy ;-) szybsza wersja ktora ja praktykuje ..wkladam do frytkownicy i ladnie sie taka tytka wysmazy jest miekka ;-) w ciagu niecalych 10 minut ...[/QUOTE] ciekawie ...muszę spróbować uczynić :) Quote
Alicja Posted February 22, 2013 Author Posted February 22, 2013 [quote name='Katerinas']Jak tam leniuszku? ;)[/QUOTE] bowsko :grins: Quote
Katerinas Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 [quote name='Alicja']bowsko :grins:[/QUOTE] Nie wkurzaj ;) :eviltong: Siedze w robocie... i mam już dość! Kcem do domku :placz: Quote
Alicja Posted February 22, 2013 Author Posted February 22, 2013 [quote name='Katerinas']Nie wkurzaj ;) :eviltong: Siedze w robocie... i mam już dość! Kcem do domku :placz:[/QUOTE] [quote name='Katerinas']Jeszcze tylko 2.5 godziny...[/QUOTE] jeszcze tylko 2 ;) Pociesz się , ja już w środę do pracy ... :roll: i teraz już bez ustanku do majówki .... obym dostała wolne :diabloti: Quote
Rinuś Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 [quote name='Alicja']ja mam L4 , a urlop to opłaci mi się brać ale od razu najmniej 10 dni wtedy nie tracę , bo jest tam jakiś dodatek dopłacany , a tak na krótkim urlopie tracę i dodatek motywacyjny a na L4 dostaję 80 % pensji , tracę częśc dodatku i wychowawstwa , tak ze wali po kieszeni[/QUOTE] [I][B]aaa to ja nie wiedziałam, że to L4 - jak zawsze nie doczytałam :eviltong: też bym poszła gdyby właśnie nie te 80%...[/B][/I] Quote
Alicja Posted February 22, 2013 Author Posted February 22, 2013 [quote name='Rinuś'][I][B]aaa to ja nie wiedziałam, że to L4 - jak zawsze nie doczytałam :eviltong: też bym poszła gdyby właśnie nie te 80%...[/B][/I][/QUOTE] jak zwykle ...nie doczytałaś :lol: Quote
Vectra Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 [url]http://www.superstacja.tv/[/url] obejrzyjcie - to nie kraj dla przedsiębiorców :grins: Alicja , to ten kebab przy wjeździe do mojego sklepu ;) Quote
Recommended Posts