Alicja Posted March 12, 2011 Author Posted March 12, 2011 [quote name='Gioco']Imprezki czasami miewa fajne. Ale chyba już tylko imprezki. Mieszkam w niej od urodzenia lecz ostatnio wyprowadza mnie z równowagi stan dróg, polityka prowadzona przez lokalny samorząd, banda durni, których mam za sąsiadów i stado niedouczonych pseudo (choćby) mechaników samochodowych. Mam porównanie z tzw. prowincją, na którą wyprowadzili się moi Rodzice. W Warszawie coraz mniej daje się normalnie żyć - bez nerwów i układów.[/QUOTE] ale mnie tylko w kontekście tych okazjonalnych imprezek żal tej odległości ...no i teraz z okazji narodzin szczylków u Vectry :).... no ale mam nadzieję latem dojechać Z tym ,że co do mieszkania na prowincji ...to jednak wolałabym na Śląsku mieszkać w większym mieście ...a chociazby u nas w Rybniku w Centrum , a nie na zadupiu skąd do innej dzielnicy muszę jechać najczęściej przez centrum i z przesiadkami ...stąd też często podczas rozmów z osobami z PwP w temacie wizyt p/adopcyjnych ...niedowierzanie że nie jestem w stanie zrobić wizyty ,bo nie wiem gdzie takie miejsce w Rybniku ...,po 2 czasowo mogę się do wieczora po pracy nie wyrobić .... poza tym jakieś imprezy kulturalne , koncerty , wyjazdy wszystko wiąże się z transportem :roll: Pamiętam jak byłyśmy za 2 razem z Klockową w Warszawce , odwoziłyśmy do DS Dyzia , to przy okazji zaliczyłyśmy wizytę u dziewczyn z dogo ...włóczyłyśmy się po mieście do późna w nocy i nie było problemu z dojazdemautobusem czy tramwajem ,a u nas 23 i nie ma czym do domu dojechać ...zostaje auto Quote
Gioco Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 [quote name='Alicja']ale mnie tylko w kontekście tych okazjonalnych imprezek żal tej odległości ...no i teraz z okazji narodzin szczylków u Vectry :).... no ale mam nadzieję latem dojechać[/QUOTE] Te dwa powody są całkowicie za żalem. Niewiele więcej, na chwilę obecną Warszawa ma pozytywnego, chociaż jest pięknym miastem. [quote name='Alicja']Z tym ,że co do mieszkania na prowincji ...to jednak wolałabym na Śląsku mieszkać w większym mieście ...a chociazby u nas w Rybniku w Centrum , a nie na zadupiu skąd do innej dzielnicy muszę jechać najczęściej przez centrum i z przesiadkami ...stąd też często podczas rozmów z osobami z PwP w temacie wizyt p/adopcyjnych ...niedowierzanie że nie jestem w stanie zrobić wizyty ,bo nie wiem gdzie takie miejsce w Rybniku ...,po 2 czasowo mogę się do wieczora po pracy nie wyrobić .... poza tym jakieś imprezy kulturalne , koncerty , wyjazdy wszystko wiąże się z transportem :roll:[/QUOTE] Mieszkam prawie w Centrum (dolny Mokotów) i też, żeby gdziekolwiek się udać dostaję piany na pysku, ponieważ wszędzie dookoła mam korki. Młoda ma około 2 km do przedszkola. Droga, przy dobrych wiatrach, zajmuje nam 15 min. samochodem. W celach zakupowych udajemy się na Pragę - mniejsze korki. Jak już udajemy się na jakąś imprezę to albo korzystamy z komunikacji miejskiej albo załatwiamy sobie kierowcę z samochodem mniejszym formatem. Zaś na prowincji...nawet na parkingach nasze 5,30 m zawsze się mieści. Niestety, dopóki muszę zarabiać kasę i Agniecha się edukuje Warszawa daje nam najlepsze ku temu możliwości. Nigdy nie ma złotego środka :diabloti: Quote
Alicja Posted March 12, 2011 Author Posted March 12, 2011 ano właśnie ...edukacja i praca ..... to OGROMNY i chyba największy plus mieszkania w dużym mieście Quote
J_ulia Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 [quote name='tatankas']Alicjo znacie kogoś,kto mógłby przeprowadzić wizytę przedadopcyjną w Bytomiu,a druga w Starym Łomie-Chojnów.Nie znam w ogóle terenów Śląska???[/QUOTE] Co do Bytomia z czystym sumieniem mogę polecić osobę o nicku Bela51. Witaj Ozzulcu dawno mnie tu nie było... Quote
tatankas Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 [quote name='J_ulia']Co do Bytomia z czystym sumieniem mogę polecić osobę o nicku Bela51. Witaj Ozzulcu dawno mnie tu nie było...[/QUOTE] super-skontaktuje się :) W starym łomie pani odpadła,ale w sumie bez żalu,bo adoptowała ze swojej okolicy malamutka :) Quote
Vectra Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 pozwolicie , że temat zadupia przemilczę :diabloti: Quote
Alicja Posted March 12, 2011 Author Posted March 12, 2011 [quote name='Vectra']pozwolicie , że temat zadupia przemilczę :diabloti:[/QUOTE] :hmmmm: a dlaczeguż to dlaczemuż :grins: tylko pamiętaj że ja PJ nie zaposiadam :diabloti: Quote
Vectra Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 [quote name='Alicja']:hmmmm: a dlaczeguż to dlaczemuż :grins: tylko pamiętaj że ja PJ nie zaposiadam :diabloti:[/QUOTE] mojej ubecji , GPS nie ma żaden :diabloti: Quote
ice_t Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 witam wieczorową porą :) rzadko zagladam ostatnio na dogo ale aktualnie zajęta jestem wyborem wózka, fotelika i takich tam dla mojego synusia :) Quote
Alicja Posted March 15, 2011 Author Posted March 15, 2011 [quote name='ice_t']witam wieczorową porą :) rzadko zagladam ostatnio na dogo ale aktualnie zajęta jestem wyborem wózka, fotelika i takich tam dla mojego synusia :)[/QUOTE] o super :multi: to masz wesoło coś dla Ciebie ;) [url]http://www.dogomania.pl/threads/10909-Nowy-dogomaniak-fasolka-%29-nam-ro%C5%9Bnie/page65#post16503593[/url] Quote
Doginka Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 [quote name='Gioco']Imprezki czasami miewa fajne. Ale chyba już tylko imprezki. Mieszkam w niej od urodzenia lecz ostatnio wyprowadza mnie z równowagi stan dróg, polityka prowadzona przez lokalny samorząd, banda durni, których mam za sąsiadów i stado niedouczonych pseudo (choćby) mechaników samochodowych. Mam porównanie z tzw. prowincją, na którą wyprowadzili się moi Rodzice. W Warszawie coraz mniej daje się normalnie żyć - bez nerwów i układów.[/QUOTE] Eeee no, nie w całej Wawce musi być źle;-) Ja np. nie narzekam:lol: Witam i o zdjęcia pytam:lol:;-) Quote
Cola Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Dzień Dybry :) Przybyłam i Ozzulka nie zobaczyłam... Quote
Alicja Posted March 16, 2011 Author Posted March 16, 2011 no i się uparły Ozzulka oglądać :lol: są foty ale nie było kiedy poprzerabiać .... Quote
ania90 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Ozzy jest przecudowny :loveu: widac ze przystojny miesniak z niego:evil_lol: Quote
baster i lusi Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [quote name='Alicja']no i się uparły Ozzulka oglądać :lol: są foty ale nie było kiedy poprzerabiać ....[/QUOTE] to może w sobotę będzie więcej czasu:lol:.czekamy na fotki Quote
Gioco Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [quote name='Alicja']no i się uparły Ozzulka oglądać :lol: są foty ale nie było kiedy poprzerabiać ....[/QUOTE] Się uparły bo się stęskniły :-) Quote
ice_t Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 [quote name='Alicja']o super :multi: to masz wesoło coś dla Ciebie ;) [URL]http://www.dogomania.pl/threads/10909-Nowy-dogomaniak-fasolka-%29-nam-ro%C5%9Bnie/page65#post16503593[/URL][/QUOTE] dzieki za linka chętnie poczytam :) Quote
Alicja Posted March 17, 2011 Author Posted March 17, 2011 [quote name='ania90']Ozzy jest przecudowny :loveu: widac ze przystojny miesniak z niego:evil_lol:[/QUOTE] [quote name='baster i lusi']to może w sobotę będzie więcej czasu:lol:.czekamy na fotki[/QUOTE] [quote name='Gioco']Się uparły bo się stęskniły :-)[/QUOTE] [quote name='jo-jo']Alu a gdzie Ozzy !! Witajcie po przerwie :)[/QUOTE] [quote name='Iv_']Cześć Ala z Ozzulkiem :loveu: :loveu:[/QUOTE] [quote name='ice_t']dzieki za linka chętnie poczytam :)[/QUOTE] witam tęskniące ,stare stażem Cioteczki i nową cioteczkę u Ozzulka Fotki będą ale dziś miałam zakręcony dzień i już nie dam rady [B]Mało chętnych do pomocy ,bo tylko Grażynka ,Fioneczka .....a psiaczek potrzebuje pomocy rozsyłajcie proszę wątek[/B] [url]http://www.dogomania.pl/threads/202890-Znaleziony-amstaff-ju%C5%BC-w-DS-PARWO!!-POTRZEBNE-NA-LECZENIE!!!!/page9[/url] Quote
jo-jo Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 Alu wybierasz się przypadkiem na wystawe do Spodka w sobotę? Quote
Alicja Posted March 17, 2011 Author Posted March 17, 2011 [quote name='jo-jo']Alu wybierasz się przypadkiem na wystawe do Spodka w sobotę?[/QUOTE] kurcze :( nie mów że będziesz ...... a ja raczej nie dam rady ,bo Kuba w Warszawce , wraca w niedzielkę ...Cezary w pracy i Ozzy musiałby sam cały dzień być :( Quote
Matusz Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 Bry Babuluuu : )) Wybierz się na wystawkę, porobisz foty :P a Ozzy da radę, zostawisz wodę, jedzenie i będzie git :lol: Quote
Recommended Posts