Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rufusowa-nie ,nie wierzę.Wierzę w to co jest oczywiste czyli piesek se umiera ,zakopujesz go np. gnije + jedzą go robaczki.Koniec mojej wiary.Jakby Jezusek ,Maryjka itp. istnieli to nie byłoby domów dziecka ,schronisk i psów w potrzebie.

Posted

Rufusowa, ja też jestem katoliczką, wierzę w Boga, jestem przerażona zjawiskami, które bezczeszczą Jego i nade wszystko są zaprzeczeniem wiary... i ja absolutnie nie kpię ani z Boga, ani z wiary! scena, którą wkleiłam z youtube, ukazuje hipokryzję i oszołomstwo właśnie... ta z czarownicą też...

Olekg89, współczuję, wiara to stan łaski... Piękne zdanie kiedyś przeczytałam: "Nie wierzysz w Boga? Nieważne, On wierzy w Ciebie!". Ja w takiego Boga wierzę właśnie!

Posted

[FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]Myślę że każdy choć troszkę rozgarnięty, nawet niewierzący zdaje sobie sprawę z tego że Ci pod krzyżem to sekciarze, którzy już dawno stracili rozum dla jakiegoś fanatycznego rodzaju katolicyzmu.

Olek, mnie również to irytuje. Znaczna część katolików uważa że żyjemy w kraju katolickim a nie świeckim przez co oczekują że wszyscy dostosują się do nich a jeśli ktoś tego nie robi to odbierają to jako brak szacunku dla ich wiary.
[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='olekg89']Dla mnie to dziecinada ,ale jak kto woli.Irytuje mnie jednak fakt ,braku szacunku dla ateistów to też jakiegoś rodzaju wiara.Wiara w nicość.[/QUOTE]

Tylko widzisz, w mojej odpowiedzi do Ciebie nie ma braku szacunku czy pogardy, nie ma też agresji... a w Twoim? A Maria i Jezus to postaci historyczne, więc pisanie o nich "jakby istnieli"... jest dziwne...

Posted

A gdzie u mnie w poście jest agresja?
Wiesz za 2000tys lat to ludzie będą wierzyć w teletubisie.Dla mnie to jedno i to samo.Nie widziałem ,żeby Jezus chodził po ulicy więc go nie ma.Nie widziałem także jeszcze nigdy kobiety ,która zaszłaby w ciąże za sprawą niebios ,bez sexu tudzież innych metod zapładniania.No ludzie wiatropylni nie są i nie byli nawet ileś tam tys. lat p.n.e

Posted

[quote name='Obama']Zacofanie,jak widziałam kobietę niemal umierającą z rozpaczy bo ją od krzyża odciągali to miałam wrażenie,że kręcą w Polsce Agorę II czy coś.
z krzyżem zawsze i wszędzie kojarzy mi się ukochany:
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=WlBiLNN1NhQ[/URL]
Kocham ten film,jednak osoby bardzo religijne może niech sobie odpuszczą
[IMG]http://kultura.lublin.eu/pi/6420eiaabhjbc.jpeg[/IMG]
:)[/QUOTE]

film jest pierwsza klasa , ostatnio udało mi się go złowić - cieżko było , ale się udało ... bo mieliśmy tylko na VHS w okrutnej kopii

a co do wiary , to ja się nie wypowiadam - za to - wyginam śmiało ciało - jak to śpiewały dzieci kościelne mi przez oknami wczoraj ... swoją drogą , ciekawe o ile zwiększy się populacja naszych rodaków , licząc od pielgrzymki 9 miesięcy :diabloti:

Posted

[quote name='Vectra']film jest pierwsza klasa , ostatnio udało mi się go złowić - cieżko było , ale się udało ... bo mieliśmy tylko na VHS w okrutnej kopii

a co do wiary , to ja się nie wypowiadam - za to - wyginam śmiało ciało - jak to śpiewały dzieci kościelne mi przez oknami wczoraj ... swoją drogą , ciekawe o ile zwiększy się populacja naszych rodaków , licząc od pielgrzymki 9 miesięcy :diabloti:[/QUOTE]
Ponieważ jestem perwersyjnym zboczuchem w kwestii Brytyjskiego i wszystkiego co BRYTYJSKIE to Monty Pythony mam na oryginale!Wszystkie :)
Trzeba było do mnie w dym to bym przegrała.A co?.:)

Posted

[quote name='Alicja'][COLOR=Navy][/COLOR]

[COLOR=Navy][B]poka jakie kolorki ;)[/B][/COLOR][/QUOTE]

pokaze po remonciku jak juz beda na scianach :grins: ... powiem tylko ze wszystko w pastelach - migdal, brzoskwinia, morski :p

Posted

W dniu katastrofy poszłam razem z koleżanką i zapaliłysmy znicze. Ani ona ani ja nie jestesmy wierzące, do kościołó nie chodzimy. Ale tak wyszło i się tego nie wstydzę...
Ale to,co teraz się tam dzieje - wstyd i żenada. Śmieją się z nas... Ciekawe, co PP (Pan Prezydent) zrobi z tym problemem...

Pzdr.

Posted

[quote name='AlKil']Ciebie też przyszłam ucałować, bo Ci te oczęta tak strasznie wyszły...:buzi: :turn-l:[/QUOTE]

[FONT=Arial][COLOR=Navy][B]Ewusia :loveu:[/B][/COLOR][/FONT]

[quote name='Tengusia']pokaze po remonciku jak juz beda na scianach :grins: ... powiem tylko ze wszystko w pastelach - migdal, brzoskwinia, morski :p[/QUOTE]
[FONT=Arial][COLOR=Navy][B]
mniammmmmmmmmmm:multi:[/B][/COLOR][/FONT]

[quote name='Asiaczek']W dniu katastrofy poszłam razem z koleżanką i zapaliłysmy znicze. Ani ona ani ja nie jestesmy wierzące, do kościołó nie chodzimy. Ale tak wyszło i się tego nie wstydzę...
Ale to,co teraz się tam dzieje - wstyd i żenada. Śmieją się z nas... Ciekawe, co PP (Pan Prezydent) zrobi z tym problemem...

Pzdr.[/QUOTE]
[COLOR=Navy][B][FONT=Arial]
myślę , ze też bym zapaliła świece, tak jak ją zapalam moim znajomym zmarłym ...aczkolwiek nie jestem wierząca ...światło po śmierci ma swoją symbolikę i nie jest związane z kościołem

Co do sytuacji WSTYD ...totalny wstyd ... w środku Europy Ciemnogród do potęgi , bezczeszczenie wszelkich zasad ...

Co do wiary i kościoła katolickiego , bo akurat tutaj wychodzi to najbardziej ... nie wierzę jak już napisałam , ale potrafię żyć z tymi ludźmi w symbiozie do czasu ....dopóki ktoś z buciorami nie próbuje wejść w moje życie , dopóki ktoś nie obraża mnie , dopóki nie próbuje zlasować mi mózgu .... wtedy potrafią kasać ... niestety
moja myśl przewodnia ...w wierze tak jak w wielu innych sferach NADGORLIWOŚĆ JEST GORSZA OD FASZYZMU ....

myśle , ze ani Ci wierzący ani Niewierzący nie zostali przeze mnie tutaj obrażeni ...wyjaśniłam tylko mój pkt widzenia .

A i Olek i Żonkilka też mają swoje racje ...Vectra wybrnęła z tego najlepiej ( byle tylko te dzieci zdrowe się urodziły bo potrzebne ręce do zarabiania na emerytury ;))
[/FONT][/B][/COLOR]

Posted

Asiaczek zapaliłaś znicze no i to jest normalne.Ale jakbyś tam stała i śpiewała biegająć w kółeczko albo spała pilnując to już nie byłoby normalne.Ja szanuje jak ktoś wierzy ,ale nie pitoli o tym na lewo i prawo i nie jest dewotą.Bo jeśli komuś przynosi ulgę pójście do kościoła to niech chodzi.Ale u nas wiara to już fanatyzmem śmierdzi powoli.

Posted

[FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]Bo tu chodzi jedynie o wzajemną tolerancję. Jeśli ja szanuję ludzi wierzących to oczekuję tego samego od nich. Nie lubię być nawracana i sama też nie mam w zwyczaju nakłaniać ludzi do odrzucenia wiary, jest to indywidualna sprawa każdego człowieka.

Gdyby nie akcja z krzyżem to nie zdawalibyśmy sobie sprawy z tego że wśród Polaków są AŻ tacy ociemniali fanatycy. Najbardziej przeraża mnie to że wśród tych ludzi są także młode osoby. Gdzie oni pozostawiali głowy? :roll: Nie pojęte dla mnie jest jak człowiek myślący może dać się tak otumanić.
[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='olekg89']Asiaczek zapaliłaś znicze no i to jest normalne.Ale jakbyś tam stała i śpiewała biegająć w kółeczko albo spała pilnując to już nie byłoby normalne.Ja szanuje jak ktoś wierzy ,ale nie pitoli o tym na lewo i prawo i nie jest dewotą.Bo jeśli komuś przynosi ulgę pójście do kościoła to niech chodzi.Ale u nas wiara to już fanatyzmem śmierdzi powoli.[/QUOTE]
Też tak to pojmuję.
I zwróć uwagę, że ten krzyz, to juz niewiele ma wspólnego z katastrofą. On stał się symbolem politycznym, niestety... Kto kogo... Czyje na wierzchu...

Pzdr.

Posted

Bóg stworzył każdego człowieka na swoje podobieństwo no nie?Tzn. tak ktoś se wymyślił ,że stworzył ja jestem od szympansa nie wiem jak wy.To tym tokiem idąć Bóg jest Mordercą ,Pedofilem ,Pedałem ,Lesbą ,transem(są 4odmiany trans jakoś tak),dzieckiem z downem ,upośledzonym fizycznie/psychicznie itd itd.To czemu kościół nie popiera morderców ,pedałów ,lebs itd?. Pedofili wprawdzie popierają ,bo sami są nimi.Skoro bóg jest pedałem,lesbą ....itd ,bo ja jestem stworzony na jego podobieństwo to chyba należy mi się szacunek kościoła co nie?;>
Wiara to jedno wielkie masło maślane takie bez dodatku margaryny.

Posted

[quote name='olekg89']Asiaczek zapaliłaś znicze no i to jest normalne.Ale jakbyś tam stała i śpiewała biegająć w kółeczko albo spała pilnując to już nie byłoby normalne.Ja szanuje jak ktoś wierzy ,ale nie pitoli o tym na lewo i prawo i nie jest dewotą.Bo jeśli komuś przynosi ulgę pójście do kościoła to niech chodzi.Ale u nas wiara to już fanatyzmem śmierdzi powoli.[/QUOTE]
[FONT=Arial][COLOR=Navy][B]
dokładnie Olek , moj rozwód z wiarą rozpoczął się od tego samego ... bo nie przeczę że ochrzczona jestem i w 1szej komunii byłam ...ślub mam cywilny ...ze względu na to by w owych czasach dostać od państwa kredyt MM
Kuba został ochrzczony ale sam wybrał teraz swoją drogę ... [/B][/COLOR][/FONT]

[FONT=Arial][COLOR=Navy][B]Mam w pracy koleżankę , świadka Jehowy , zgadnijcie dlaczego świetnie sie dogadujemy ?? bo ja jako jedyna nie mam nic przeciwko niej , a w chwili poznania zawarłyśmy pakt o nie nagabywaniu się w sprawach religii [/B][/COLOR][/FONT]

[quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]Bo tu chodzi jedynie o wzajemną tolerancję. Jeśli ja szanuję ludzi wierzących to oczekuję tego samego od nich. Nie lubię być nawracana i sama też nie mam w zwyczaju nakłaniać ludzi do odrzucenia wiary, jest to indywidualna sprawa każdego człowieka.

Gdyby nie akcja z krzyżem to nie zdawalibyśmy sobie sprawy z tego że wśród Polaków są AŻ tacy ociemniali fanatycy. Najbardziej przeraża mnie to że wśród tych ludzi są także młode osoby. Gdzie oni pozostawiali głowy? :roll: Nie pojęte dla mnie jest jak człowiek myślący może dać się tak otumanić.
[/B][/COLOR][/FONT][/QUOTE]

[quote name='Asiaczek']Też tak to pojmuję.
I zwróć uwagę, że ten krzyz, to juz niewiele ma wspólnego z katastrofą. On stał się symbolem politycznym, niestety... Kto kogo... Czyje na wierzchu...

Pzdr.[/QUOTE]
[COLOR=Navy][B][FONT=Arial]
zgadzam sie w całej rozciagłości [/FONT][/B][/COLOR]:)

Posted

[quote name='Asiaczek'] Ciekawe, co PP (Pan Prezydent) zrobi z tym problemem...

Pzdr.[/QUOTE]
no co ? dał popis swojej nad inteligencji , będzie miał przyjemność oglądać bijących się o krzyż , będzie widział może 6 stronę świata , co on tam jeszcze :hmmmm: może będzie pytał z jakich miast są pilnujący krzyża - a może chytrzy poznaniacy czy górale czy inne teorie .. no pan prezydent jest bardzo kreatywny , więc na pewno coś wymyśli ... no chyba że jego pan donald , przeprowadził ostrzejsze szkolenie i lepiej będzie ciągał za sznurki :diabloti:

dwa wiara katolicka , a szacunek wyrażony zmarłym poprzez zapalenie znicza - to zupełnie inne kwestie ...
jeszcze inna sprawa , to nie idzie o wiarę , tylko instytucję zwaną kościół .. to jest instytucja , robiąca wielką kasę .. na naiwności ludzi ... człowiek to takie zwierze , że musi w coś wierzyć ;) tak mu lepiej widać na serduchu .Potrzebuje wsparcia , oparcia , odniesienia ..... a tą instytucją , kierują ludzie - zwykli śmiertelnicy , cwaniacy , wyzyskiwacze .. z piękną gadaną i mocą w garści , zwaną wiarą .Gdzie pod przykrywką czarnej długiej sukienki , mogą wszystko.. dosłownie wszystko , bo nawet pedofilię im wybaczono ... itp przestępstwa
Więc nie jest nic złego wierzyć , modlić się w sercu - to jestem w stanie zrozumieć ... natomiast moja mózgownica nie ogarnia , tego kultu kościoła , księży - fobii na ich punkcie - to dla mnie jest chore .. no ale jak każda sekta , ma gadane , ma czary mary dwa do pary , że potrafi ludzi ogłupić , otępić ....

Jeśli idzie o krzyż czy też tablicę upamiętniającą tragedię w Smoleńsku , gdzie zginęli tacy sami ludzie jak my .. to trzeba trochę inaczej pomyśleć - spojrzeć oczami tych co stracili bliskich .. no i tych oczami co tańczą z radości , że akurat ci zginęli ..
tu nie mój prezydent , bo ja jak wspominałam już - wypisuje się z tego kraju ... powiedział już kilka ciekawych zdań , czemuż ten krzyż ma zniknąć ... a niech mu się czka - oliwa na szczęście zawsze sprawiedliwa i złe podwójnie wraca

Oczywiście nie mam zamiaru wpadać w potyczki słowne odnośnie kto w co wierzy i z kim mu bliżej i kogo lubi - mamy demokrację i tym samym wolność wyboru

Posted

[quote name='olekg89']Bóg stworzył każdego człowieka na swoje podobieństwo no nie?Tzn. tak ktoś se wymyślił ,że stworzył ja jestem od szympansa nie wiem jak wy.To tym tokiem idąć Bóg jest Mordercą ,Pedofilem ,Pedałem ,Lesbą ,transem(są 4odmiany trans jakoś tak),dzieckiem z downem ,upośledzonym fizycznie/psychicznie itd itd.To czemu kościół nie popiera morderców ,pedałów ,lebs itd?. Pedofili wprawdzie popierają ,bo sami są nimi.Skoro bóg jest pedałem,lesbą ....itd ,bo ja jestem stworzony na jego podobieństwo to chyba należy mi się szacunek kościoła co nie?;>
Wiara to jedno wielkie masło maślane takie bez dodatku margaryny.[/QUOTE]

[FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]Aby było wszystko składne to Ci powiem że skoro człowiek pochodzi od małpy a Bóg stworzył człowieka na swoje podobieństwo to sam musiał być naczelnym.
Maryja natomiast zaliczyła wpadkę i bała się powiedzieć prawdę rodzinie więc wymyśliła bajkę o niepokalanym poczęciu, a to takie czasy były że we wszystko ludzie wierzyli.
;)[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

Cześć Ala z Ozulkiem :loveu::loveu:
Jutro wybieramy się z TZtem na kajaczek na Wisłę ;) to ma być mój pierwszy raz więc z lekka jestem przerażona :roll:

Posted

[quote name='Iv_']Cześć Ala z Ozulkiem :loveu::loveu:
Jutro wybieramy się z TZtem na kajaczek na Wisłę ;) to ma być mój pierwszy raz więc z lekka jestem przerażona :roll:[/QUOTE]

[COLOR=Navy][B]też bym scykorzyła ;) ...kapoczek obowiązkowo ;)[/B][/COLOR]....:kciuki: