Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Alicja']
[B][FONT=Arial][COLOR=red]witanko :multi::loveu:[/COLOR][/FONT][/B]

[B][FONT=Arial][COLOR=red]ale ja nie chcę sniegu :placz::placz::placz:i chlapy i mrozu :placz:[/COLOR][/FONT][/B][/quote]

Zgadzam się na brak śniegu w Rybniku, wezmę na siebie całą Twoją porcję, niech to, co ma spaść u Ciebie, spadnie u mnie :)) Mam dwa białasy i chcę im zrobić fotek na tle śniegu duuuuużo :)

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=Red][B]
witanko :multi::loveu:

ale ja nie chcę sniegu :placz::placz::placz:i chlapy i mrozu :placz:[/B][/COLOR][/FONT][/quote]
[B]
[COLOR=Navy]a ja chcę, ale śnieg z mrozem :diabloti::diabloti:[/COLOR][/B][COLOR=Navy]
[/COLOR]

Posted

[FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]przyszłam więc odebrać tego zbunkrowanego rogalika ;) :multi:

ja się trochę bałam tego że jesteśmy same ale starałam się ukryć strach żeby nie denerwować Agi :evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[URL]http://images39.fotosik.pl/29/58e4aca41b681618.jpg[/URL]
Rewelka! :klacz: Kto by pomyślał, że taki obiekt może tak pięknie wyglądać :cool3:
A jakieś kilkaset stron wtsecz mignął mi wspomnień czar, Alu do twarzy ci w różu :lol: ;)

Posted

[quote name='jbk']A bo też o takiej godzinie łazicie......[/quote]

o jakiej takiej?

[quote name='jonQuilla']

[B][FONT=Georgia][COLOR=olive]ja się trochę bałam tego że jesteśmy same ale starałam się ukryć strach żeby nie denerwować Agi :evil_lol:[/COLOR][/FONT][/B][/quote]

ja sie nie bojam:grins:

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=Red][B]nie no o tej porze to cała 3 zgodnie chrapaa w pieleszach ...tzn Ja , Tz i Ozzy :evil_lol:

teraz mam kaff i wypij ze mnę ;):multi::multi:[/B][/COLOR][/FONT]

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]przy okazji posmaczysz ;)...i plissssssssssss nie strasz śniegami bo nie lubię :shake:[/B][/COLOR][/FONT]

[COLOR=DarkRed][B]o tej porze to ja już sie ubierałam na spacerosa

teraz wróciłam i bede obiadowac.............. jak zrobie oczywiście

psy po spacerze legły znaczy się Pan Dyź bo gruba sepi:diabloti::diabloti:[/B][/COLOR]:diabloti:

Posted

[quote name='jbk']Fajny bazarek, aż szkoda, że nie mam dzidziusiów żadnych w okolicy tylko same chłopiska....

Właśnie, gdzie jest galeria smaczków??[/quote]
[FONT=Arial][COLOR=Red][B]
bazarek extra ;)[/B][/COLOR][/FONT]

[quote name='jbk']Zgadzam się na brak śniegu w Rybniku, wezmę na siebie całą Twoją porcję, niech to, co ma spaść u Ciebie, spadnie u mnie :)) Mam dwa białasy i chcę im zrobić fotek na tle śniegu duuuuużo :)[/quote]

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]to ja się zgadzam ...u Mnie sucho ...a z Ozzym wpadnę do Was na biały i puchaty śnieżek [/B][/COLOR][/FONT]

[quote name='Matusz'][B]
[COLOR=Navy]a ja chcę, ale śnieg z mrozem :diabloti::diabloti:[/COLOR][/B][COLOR=Navy]
[/COLOR][/quote]
maruda .....ffcale nie po babci :p[/B][/COLOR][/FONT]

[quote name='jbk']To tak, jak ja :)[/quote]

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]następna maruda :p[/B][/COLOR][/FONT]

[quote name='Selket']Proszę galeria:loveu:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f1049/galeria-smakow-czyli-jak-uszczesliwic-debesciaczka-19502/[/URL][/quote]

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]dzięki o dobry Selkeciku :p[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]przyszłam więc odebrać tego zbunkrowanego rogalika ;) :multi:

ja się trochę bałam tego że jesteśmy same ale starałam się ukryć strach żeby nie denerwować Agi :evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT][/quote]

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]łapaj rogaliczka ....bo już się kończą ;)

kupię Ci latareczkę ... nie pobładzisz po ciemku na dogo ;)
[/B][/COLOR][/FONT]
[quote name='asher'][URL]http://images39.fotosik.pl/29/58e4aca41b681618.jpg[/URL]
Rewelka! :klacz: Kto by pomyślał, że taki obiekt może tak pięknie wyglądać :cool3:
A jakieś kilkaset stron wtsecz mignął mi wspomnień czar, Alu do twarzy ci w różu :lol: ;)[/quote]

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]sama się zachwyciłam swoim fotaskiem :oops:

zastanawiam się jak to się stało ze ja wogóle ubrałam to różowe cudeńko :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
[/B][/COLOR][/FONT]

[quote name='agbar']o jakiej takiej?

ja sie nie bojam:grins:[/quote]

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]bo Ty odważna jezdeś :p[/B][/COLOR][/FONT]

[quote name='BeaC'][quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=Red][B]nie no o tej porze to cała 3 zgodnie chrapaa w pieleszach ...tzn Ja , Tz i Ozzy :evil_lol:

teraz mam kaff i wypij ze mnę ;):multi::multi:[/B][/COLOR][/FONT]

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]przy okazji posmaczysz ;)...i plissssssssssss nie strasz śniegami bo nie lubię :shake:[/B][/COLOR][/FONT] [/quote]

[COLOR=DarkRed][B]o tej porze to ja już sie ubierałam na spacerosa

teraz wróciłam i bede obiadowac.............. jak zrobie oczywiście

psy po spacerze legły znaczy się Pan Dyź bo gruba sepi:diabloti::diabloti:[/B][/COLOR]:diabloti:[/quote]

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]ja już po obiadu ....za godzinkę jedziemy w odwiedziny do rodziny :roll:;)...jak ja koffam spędy rodzinne :roll:[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='jbk']Przeca nie marudzę, tylko cały śnieg biorę na siebie, no ;) Tobie będzie dobrze i mi będzie dobrze ;)[/quote]

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]ja nie cierpię ....głównie z tego względu ze do cywilizacji chcąc się dostać muszę przejść przez taką paskudną kładkę nad torami kolejowymi i tam można sobie zrabać jak ślisko wszystkie części ciała :angryy:[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=red][B]ja nie cierpię ....głównie z tego względu ze do cywilizacji chcąc się dostać muszę przejść przez taką paskudną kładkę nad torami kolejowymi i tam można sobie zrabać jak ślisko wszystkie części ciała :angryy:[/B][/COLOR][/FONT][/quote]
Doskonale cię rozumiem. Ja po oblodzonych chodnikach najchętniej poruszałabym się na czworaka :oops: Panicznie się boję śliskich powierzchni.
Ale i tak kocham zimę :loveu:

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=Red][/COLOR][/FONT]
maruda .....ffcale nie po babci :p[/B][/COLOR][/FONT]

[/quote]

[COLOR=Navy][B]może po mamie ?:evil_lol:
[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=red][B]ja nie cierpię ....głównie z tego względu ze do cywilizacji chcąc się dostać muszę przejść przez taką paskudną kładkę nad torami kolejowymi i tam można sobie zrabać jak ślisko wszystkie części ciała :angryy:[/B][/COLOR][/FONT][/quote]

Ja też nie lubię zimy, pragnę jej ze względu na białaski ;) Będę się ślizgać, marznąć, moknąć, przeklinać, ale psy będą szczęśliwe ;)

Swoją drogą muszę odświeżyć glaniki, w nich się nie ślizgam ;)

Posted

nadrabiałam kilka dni i kurna ale Ci Alu pomieszało posty w blożku :crazyeye::crazyeye::crazyeye:

a teraz lece do Madzi zobaczyć czy są fotki z Carantouchill (pewnie źle napisałam :lol: )

a ja też się kiedyś nauczę robić takie pyszne rogaliki :placz:

Posted

Czy ktoś może powrzucać na jakieś labkowe fora... i może jakieś rady? Co da się zrobić...więcej?

[url=http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierzeta/skradziono-labradora-czeka-nagroda-na-tegokto-odda-psa-ogl1376961.html]OG

Posted

[COLOR=Purple][B]o boszz... Aluś.... jakie rogaliczki widziałam smakowite!! :crazyeye: :sabber::sabber::sabber:
[/B][/COLOR][COLOR=Purple][B]oczy by zjadły...:roll: a ja na diecie :placz:

pół dogo piecze a ja nie mam przepisa?:roll:
[U]poproszę na prw [/U]- natentychmiast :cool3:

zrobię na święta - booosz.... jak mi będą smakować po tylu tygodniach wpierniczania warzywek i twarogu...:loveu::sabber:

buziaczki słońce!! :loveu:
[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='basia2202'][COLOR=Purple][B]o boszz... Aluś.... jakie rogaliczki widziałam smakowite!! :crazyeye: :sabber::sabber::sabber:
[/B][/COLOR][COLOR=Purple][B]oczy by zjadły...:roll: a ja na diecie :placz:

pół dogo piecze a ja nie mam przepisa?:roll:
[U]poproszę na prw [/U]- natentychmiast :cool3:

zrobię na święta - booosz.... jak mi będą smakować po tylu tygodniach wpierniczania warzywek i twarogu...:loveu::sabber:

buziaczki słońce!! :loveu:
[/B][/COLOR][/quote]

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]Basiu ...tutaj :p[/B][/COLOR][/FONT]
[url]http://www.dogomania.pl/forum/f1049/galeria-smakow-czyli-jak-uszczesliwic-debesciaczka-19502/index25.html#post1312012[/url]

[CENTER][COLOR=Red][SIZE=4][I][B]Rogaliki krucho-drożdżowe
[/B][COLOR=Black][SIZE=2]50 dkg mąki
1 jajko
1 kostka margaryny / ja daję Palmę /
5 dkg drożdży
1 szklanka mleka
1 łyżka cukru
szczypta soli

Składniki zmieszaćze sobą , uformować kulę i zanurzyć na 15 minut w garnku z zimną wodą .Kula powinna wypłynąć na powierzchnię .
Następnie wyciągnać kulę i zarobić ciasto , podzielić na 4 części .
Każdą część rozwałkować na okrągły placek i podzielić na 8 części
Nadzienie kładziemy od zewnętrznej strony i zawijamy rogalik .
Pieczemy do zezłocenia .Można rogalikiposypać cukrem pudrem lub lukrować .
Nadzienie dowolne: marmolada , powidła , masa makowa , masa serowa , farsz mięsny , grzybowy etc......

[IMG]http://img358.imageshack.us/img358/7167/r14cf.jpg[/IMG]

[IMG]http://img358.imageshack.us/img358/6033/r21ng.jpg[/IMG][/SIZE][/COLOR][/I][/SIZE][/COLOR][/CENTER]

Posted

[quote name='Alicja']

:hmmmm: jest taka opcja :evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT]

[/quote]

[COLOR=Navy][B]trzeba by było jej zapytać, ale ona tu nie zagląda :diabloti:[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='asher']Doskonale cię rozumiem. Ja po oblodzonych chodnikach najchętniej poruszałabym się na czworaka :oops: Panicznie się boję śliskich powierzchni.
Ale i tak kocham zimę :loveu:[/quote]

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]no pełzając bezpieczniej :evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT]

[quote name='Matusz'][COLOR=Navy][B]może po mamie ?:evil_lol:
[/B][/COLOR][/quote]
:hmmmm: jest taka opcja :evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT]

[quote name='jbk']Ja też nie lubię zimy, pragnę jej ze względu na białaski ;) Będę się ślizgać, marznąć, moknąć, przeklinać, ale psy będą szczęśliwe ;)

Swoją drogą muszę odświeżyć glaniki, w nich się nie ślizgam ;)[/quote]

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]ja tam nie wiem czy moje sie slizgają na lodzie bo kupiłam jak już śniegu nie było :evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT]

[quote name='anitaaa i bartis']O skąd ja to znam ja zimy też za bardzo nie lubię ale Barti uwilebia d;atego eż nie mogę się jej doczekać :evil_lol: Zawsze Turla sę i świruje strasznie :multi:[/quote]

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]Ozzy też lubi ...ale mi zimno :roll:[/B][/COLOR][/FONT]

[quote name='evaxon']czesc Aluuuu:multi:[/quote]

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]cześć Ewunia :multi:[/B][/COLOR][/FONT]

[quote name='malawaszka']nadrabiałam kilka dni i kurna ale Ci Alu pomieszało posty w blożku :crazyeye::crazyeye:
[FONT=Arial][COLOR=Red][B]zaraz polece posprawdzać [/B][/COLOR][/FONT]:crazyeye:

a teraz lece do Madzi zobaczyć czy są fotki z Carantouchill (pewnie źle napisałam :lol: )
[FONT=Arial][COLOR=Red][B]Carrantuohill:p[/B][/COLOR][/FONT]

a ja też się kiedyś nauczę robić takie pyszne rogaliki :placz:[/quote]
nauczysz ...łatwizna ;)[/B][/COLOR][/FONT]

[quote name='Betbet']Czy ktoś może powrzucać na jakieś labkowe fora... i może jakieś rady? Co da się zrobić...więcej?

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]o rany ....nie znam labkowego forum :shake:[/B][/COLOR][/FONT]

[quote name='Tengusia']cze Alu :multi::multi::multi:

i lecem dalej [IMG]http://emoty.blox.pl/resource/flying.gif[/IMG][/quote]

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]witaj witaj:multi::multi: ...i uwazaj na kominy :evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT]