jbk Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 [quote name='Alicja'] [B][FONT=Arial][COLOR=red]witanko :multi::loveu:[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=red]ale ja nie chcę sniegu :placz::placz::placz:i chlapy i mrozu :placz:[/COLOR][/FONT][/B][/quote] Zgadzam się na brak śniegu w Rybniku, wezmę na siebie całą Twoją porcję, niech to, co ma spaść u Ciebie, spadnie u mnie :)) Mam dwa białasy i chcę im zrobić fotek na tle śniegu duuuuużo :) Quote
Matusz Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 [quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=Red][B] witanko :multi::loveu: ale ja nie chcę sniegu :placz::placz::placz:i chlapy i mrozu :placz:[/B][/COLOR][/FONT][/quote] [B] [COLOR=Navy]a ja chcę, ale śnieg z mrozem :diabloti::diabloti:[/COLOR][/B][COLOR=Navy] [/COLOR] Quote
jbk Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 [quote name='Matusz'] [B][COLOR=navy]a ja chcę, ale śnieg z mrozem :diabloti::diabloti:[/COLOR][/B] [/quote] To tak, jak ja :) Quote
Selket Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 Proszę galeria:loveu: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f1049/galeria-smakow-czyli-jak-uszczesliwic-debesciaczka-19502/[/URL] Quote
jonQuilla Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 [FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]przyszłam więc odebrać tego zbunkrowanego rogalika ;) :multi: ja się trochę bałam tego że jesteśmy same ale starałam się ukryć strach żeby nie denerwować Agi :evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
asher Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 [URL]http://images39.fotosik.pl/29/58e4aca41b681618.jpg[/URL] Rewelka! :klacz: Kto by pomyślał, że taki obiekt może tak pięknie wyglądać :cool3: A jakieś kilkaset stron wtsecz mignął mi wspomnień czar, Alu do twarzy ci w różu :lol: ;) Quote
agbar Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 [quote name='jbk']A bo też o takiej godzinie łazicie......[/quote] o jakiej takiej? [quote name='jonQuilla'] [B][FONT=Georgia][COLOR=olive]ja się trochę bałam tego że jesteśmy same ale starałam się ukryć strach żeby nie denerwować Agi :evil_lol:[/COLOR][/FONT][/B][/quote] ja sie nie bojam:grins: Quote
BeaC Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 [quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=Red][B]nie no o tej porze to cała 3 zgodnie chrapaa w pieleszach ...tzn Ja , Tz i Ozzy :evil_lol: teraz mam kaff i wypij ze mnę ;):multi::multi:[/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=Red][B]przy okazji posmaczysz ;)...i plissssssssssss nie strasz śniegami bo nie lubię :shake:[/B][/COLOR][/FONT] [COLOR=DarkRed][B]o tej porze to ja już sie ubierałam na spacerosa teraz wróciłam i bede obiadowac.............. jak zrobie oczywiście psy po spacerze legły znaczy się Pan Dyź bo gruba sepi:diabloti::diabloti:[/B][/COLOR]:diabloti: Quote
Alicja Posted November 16, 2008 Author Posted November 16, 2008 [quote name='jbk']Fajny bazarek, aż szkoda, że nie mam dzidziusiów żadnych w okolicy tylko same chłopiska.... Właśnie, gdzie jest galeria smaczków??[/quote] [FONT=Arial][COLOR=Red][B] bazarek extra ;)[/B][/COLOR][/FONT] [quote name='jbk']Zgadzam się na brak śniegu w Rybniku, wezmę na siebie całą Twoją porcję, niech to, co ma spaść u Ciebie, spadnie u mnie :)) Mam dwa białasy i chcę im zrobić fotek na tle śniegu duuuuużo :)[/quote] [FONT=Arial][COLOR=Red][B]to ja się zgadzam ...u Mnie sucho ...a z Ozzym wpadnę do Was na biały i puchaty śnieżek [/B][/COLOR][/FONT] [quote name='Matusz'][B] [COLOR=Navy]a ja chcę, ale śnieg z mrozem :diabloti::diabloti:[/COLOR][/B][COLOR=Navy] [/COLOR][/quote] [FONT=Arial][COLOR=Red][B] maruda .....ffcale nie po babci :p[/B][/COLOR][/FONT] [quote name='jbk']To tak, jak ja :)[/quote] [FONT=Arial][COLOR=Red][B]następna maruda :p[/B][/COLOR][/FONT] [quote name='Selket']Proszę galeria:loveu: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f1049/galeria-smakow-czyli-jak-uszczesliwic-debesciaczka-19502/[/URL][/quote] [FONT=Arial][COLOR=Red][B]dzięki o dobry Selkeciku :p[/B][/COLOR][/FONT] Quote
jbk Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 Przeca nie marudzę, tylko cały śnieg biorę na siebie, no ;) Tobie będzie dobrze i mi będzie dobrze ;) Quote
Alicja Posted November 16, 2008 Author Posted November 16, 2008 [quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]przyszłam więc odebrać tego zbunkrowanego rogalika ;) :multi: ja się trochę bałam tego że jesteśmy same ale starałam się ukryć strach żeby nie denerwować Agi :evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT][/quote] [FONT=Arial][COLOR=Red][B]łapaj rogaliczka ....bo już się kończą ;) kupię Ci latareczkę ... nie pobładzisz po ciemku na dogo ;) [/B][/COLOR][/FONT] [quote name='asher'][URL]http://images39.fotosik.pl/29/58e4aca41b681618.jpg[/URL] Rewelka! :klacz: Kto by pomyślał, że taki obiekt może tak pięknie wyglądać :cool3: A jakieś kilkaset stron wtsecz mignął mi wspomnień czar, Alu do twarzy ci w różu :lol: ;)[/quote] [FONT=Arial][COLOR=Red][B]sama się zachwyciłam swoim fotaskiem :oops: zastanawiam się jak to się stało ze ja wogóle ubrałam to różowe cudeńko :evil_lol::evil_lol::evil_lol: [/B][/COLOR][/FONT] [quote name='agbar']o jakiej takiej? ja sie nie bojam:grins:[/quote] [FONT=Arial][COLOR=Red][B]bo Ty odważna jezdeś :p[/B][/COLOR][/FONT] [quote name='BeaC'][quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=Red][B]nie no o tej porze to cała 3 zgodnie chrapaa w pieleszach ...tzn Ja , Tz i Ozzy :evil_lol: teraz mam kaff i wypij ze mnę ;):multi::multi:[/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=Red][B]przy okazji posmaczysz ;)...i plissssssssssss nie strasz śniegami bo nie lubię :shake:[/B][/COLOR][/FONT] [/quote] [COLOR=DarkRed][B]o tej porze to ja już sie ubierałam na spacerosa teraz wróciłam i bede obiadowac.............. jak zrobie oczywiście psy po spacerze legły znaczy się Pan Dyź bo gruba sepi:diabloti::diabloti:[/B][/COLOR]:diabloti:[/quote] [FONT=Arial][COLOR=Red][B]ja już po obiadu ....za godzinkę jedziemy w odwiedziny do rodziny :roll:;)...jak ja koffam spędy rodzinne :roll:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
Alicja Posted November 16, 2008 Author Posted November 16, 2008 [quote name='jbk']Przeca nie marudzę, tylko cały śnieg biorę na siebie, no ;) Tobie będzie dobrze i mi będzie dobrze ;)[/quote] [FONT=Arial][COLOR=Red][B]ja nie cierpię ....głównie z tego względu ze do cywilizacji chcąc się dostać muszę przejść przez taką paskudną kładkę nad torami kolejowymi i tam można sobie zrabać jak ślisko wszystkie części ciała :angryy:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
asher Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 [quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=red][B]ja nie cierpię ....głównie z tego względu ze do cywilizacji chcąc się dostać muszę przejść przez taką paskudną kładkę nad torami kolejowymi i tam można sobie zrabać jak ślisko wszystkie części ciała :angryy:[/B][/COLOR][/FONT][/quote] Doskonale cię rozumiem. Ja po oblodzonych chodnikach najchętniej poruszałabym się na czworaka :oops: Panicznie się boję śliskich powierzchni. Ale i tak kocham zimę :loveu: Quote
Matusz Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 [quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=Red][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=Red][B] maruda .....ffcale nie po babci :p[/B][/COLOR][/FONT] [/quote] [COLOR=Navy][B]może po mamie ?:evil_lol: [/B][/COLOR] Quote
jbk Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 [quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=red][B]ja nie cierpię ....głównie z tego względu ze do cywilizacji chcąc się dostać muszę przejść przez taką paskudną kładkę nad torami kolejowymi i tam można sobie zrabać jak ślisko wszystkie części ciała :angryy:[/B][/COLOR][/FONT][/quote] Ja też nie lubię zimy, pragnę jej ze względu na białaski ;) Będę się ślizgać, marznąć, moknąć, przeklinać, ale psy będą szczęśliwe ;) Swoją drogą muszę odświeżyć glaniki, w nich się nie ślizgam ;) Quote
Bartiśkowa_ Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 O skąd ja to znam ja zimy też za bardzo nie lubię ale Barti uwilebia d;atego eż nie mogę się jej doczekać :evil_lol::evil_lol: Zawsze Turla sę i świruje strasznie :multi: Quote
malawaszka Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 nadrabiałam kilka dni i kurna ale Ci Alu pomieszało posty w blożku :crazyeye::crazyeye::crazyeye: a teraz lece do Madzi zobaczyć czy są fotki z Carantouchill (pewnie źle napisałam :lol: ) a ja też się kiedyś nauczę robić takie pyszne rogaliki :placz: Quote
Betbet Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 Czy ktoś może powrzucać na jakieś labkowe fora... i może jakieś rady? Co da się zrobić...więcej? [url=http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierzeta/skradziono-labradora-czeka-nagroda-na-tegokto-odda-psa-ogl1376961.html]OG Quote
Tengusia Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 cze Alu :multi::multi::multi: i lecem dalej [IMG]http://emoty.blox.pl/resource/flying.gif[/IMG] Quote
basia2202 Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 [COLOR=Purple][B]o boszz... Aluś.... jakie rogaliczki widziałam smakowite!! :crazyeye: :sabber::sabber::sabber: [/B][/COLOR][COLOR=Purple][B]oczy by zjadły...:roll: a ja na diecie :placz: pół dogo piecze a ja nie mam przepisa?:roll: [U]poproszę na prw [/U]- natentychmiast :cool3: zrobię na święta - booosz.... jak mi będą smakować po tylu tygodniach wpierniczania warzywek i twarogu...:loveu::sabber: buziaczki słońce!! :loveu: [/B][/COLOR] Quote
Alicja Posted November 16, 2008 Author Posted November 16, 2008 [quote name='basia2202'][COLOR=Purple][B]o boszz... Aluś.... jakie rogaliczki widziałam smakowite!! :crazyeye: :sabber::sabber::sabber: [/B][/COLOR][COLOR=Purple][B]oczy by zjadły...:roll: a ja na diecie :placz: pół dogo piecze a ja nie mam przepisa?:roll: [U]poproszę na prw [/U]- natentychmiast :cool3: zrobię na święta - booosz.... jak mi będą smakować po tylu tygodniach wpierniczania warzywek i twarogu...:loveu::sabber: buziaczki słońce!! :loveu: [/B][/COLOR][/quote] [FONT=Arial][COLOR=Red][B]Basiu ...tutaj :p[/B][/COLOR][/FONT] [url]http://www.dogomania.pl/forum/f1049/galeria-smakow-czyli-jak-uszczesliwic-debesciaczka-19502/index25.html#post1312012[/url] [CENTER][COLOR=Red][SIZE=4][I][B]Rogaliki krucho-drożdżowe [/B][COLOR=Black][SIZE=2]50 dkg mąki 1 jajko 1 kostka margaryny / ja daję Palmę / 5 dkg drożdży 1 szklanka mleka 1 łyżka cukru szczypta soli Składniki zmieszaćze sobą , uformować kulę i zanurzyć na 15 minut w garnku z zimną wodą .Kula powinna wypłynąć na powierzchnię . Następnie wyciągnać kulę i zarobić ciasto , podzielić na 4 części . Każdą część rozwałkować na okrągły placek i podzielić na 8 części Nadzienie kładziemy od zewnętrznej strony i zawijamy rogalik . Pieczemy do zezłocenia .Można rogalikiposypać cukrem pudrem lub lukrować . Nadzienie dowolne: marmolada , powidła , masa makowa , masa serowa , farsz mięsny , grzybowy etc...... [IMG]http://img358.imageshack.us/img358/7167/r14cf.jpg[/IMG] [IMG]http://img358.imageshack.us/img358/6033/r21ng.jpg[/IMG][/SIZE][/COLOR][/I][/SIZE][/COLOR][/CENTER] Quote
Matusz Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 [quote name='Alicja'] [FONT=Arial][COLOR=Red][B] :hmmmm: jest taka opcja :evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT] [/quote] [COLOR=Navy][B]trzeba by było jej zapytać, ale ona tu nie zagląda :diabloti:[/B][/COLOR] Quote
Alicja Posted November 16, 2008 Author Posted November 16, 2008 [quote name='asher']Doskonale cię rozumiem. Ja po oblodzonych chodnikach najchętniej poruszałabym się na czworaka :oops: Panicznie się boję śliskich powierzchni. Ale i tak kocham zimę :loveu:[/quote] [FONT=Arial][COLOR=Red][B]no pełzając bezpieczniej :evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT] [quote name='Matusz'][COLOR=Navy][B]może po mamie ?:evil_lol: [/B][/COLOR][/quote] [FONT=Arial][COLOR=Red][B] :hmmmm: jest taka opcja :evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT] [quote name='jbk']Ja też nie lubię zimy, pragnę jej ze względu na białaski ;) Będę się ślizgać, marznąć, moknąć, przeklinać, ale psy będą szczęśliwe ;) Swoją drogą muszę odświeżyć glaniki, w nich się nie ślizgam ;)[/quote] [FONT=Arial][COLOR=Red][B]ja tam nie wiem czy moje sie slizgają na lodzie bo kupiłam jak już śniegu nie było :evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT] [quote name='anitaaa i bartis']O skąd ja to znam ja zimy też za bardzo nie lubię ale Barti uwilebia d;atego eż nie mogę się jej doczekać :evil_lol: Zawsze Turla sę i świruje strasznie :multi:[/quote] [FONT=Arial][COLOR=Red][B]Ozzy też lubi ...ale mi zimno :roll:[/B][/COLOR][/FONT] [quote name='evaxon']czesc Aluuuu:multi:[/quote] [FONT=Arial][COLOR=Red][B]cześć Ewunia :multi:[/B][/COLOR][/FONT] [quote name='malawaszka']nadrabiałam kilka dni i kurna ale Ci Alu pomieszało posty w blożku :crazyeye::crazyeye: [FONT=Arial][COLOR=Red][B]zaraz polece posprawdzać [/B][/COLOR][/FONT]:crazyeye: a teraz lece do Madzi zobaczyć czy są fotki z Carantouchill (pewnie źle napisałam :lol: ) [FONT=Arial][COLOR=Red][B]Carrantuohill:p[/B][/COLOR][/FONT] a ja też się kiedyś nauczę robić takie pyszne rogaliki :placz:[/quote] [FONT=Arial][COLOR=Red][B] nauczysz ...łatwizna ;)[/B][/COLOR][/FONT] [quote name='Betbet']Czy ktoś może powrzucać na jakieś labkowe fora... i może jakieś rady? Co da się zrobić...więcej? [FONT=Arial][COLOR=Red][B]o rany ....nie znam labkowego forum :shake:[/B][/COLOR][/FONT] [quote name='Tengusia']cze Alu :multi::multi::multi: i lecem dalej [IMG]http://emoty.blox.pl/resource/flying.gif[/IMG][/quote] [FONT=Arial][COLOR=Red][B]witaj witaj:multi::multi: ...i uwazaj na kominy :evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
Alicja Posted November 17, 2008 Author Posted November 17, 2008 [FONT=Arial][COLOR=Red][B].....DOBERECZEK [IMG]http://www.yelims.com/IPB/Invision-Board-France-478.gif[/IMG][/B][/COLOR][/FONT] Quote
Recommended Posts