Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Vogue napisał(a):
Witam, wreszcie odwazylam sie napisac :D Moj psiak tez ma taki sam problem. Zaczelo sie od gronkowca, potem grzybek,potem nuzyca. Uczulony prawie na wszystko :evilbat: Niestety na zadna sucha karme nie chce nawet rzucic okiem i karmie go sama.Moj wet twierdzi,ze to tak juz bedzie. taka jego uroda :D
Witam , no ja mam to szczęście że Ozzy od szczeniaczka był nauczony jeść suchą karmę , no ale tą tez trzeba dobrze dobrać :-?
Poprzedni piesio suchej nie chciał , a gotowane jadł ale po kolei na wszystko się uczulał , najpierw nie tolerował kurczaka , potem wołowiny , potem zaczął jeść znów kurczaki a w między czasie przez 2 miesiace dawaliśmy mu tylko ryby :-? , ale zrobiłabym wszystko żeby było dobrze :-?

Posted

Agga napisał(a):
Na tych fotach zabrakło mi Ozzulca :roll: :wink:

Ozzambera zostawili w domku :evilbat: , sami pojechali w plenerek :wink:

Posted

Ja tez na swojego chucham i dmucham. Ale problem jest i pewnie nadal bedzie. Moj szkrab ma juz 2,5 roku. Ozzy jest swietnym psiakiem. Gratulacje!!! :D

Posted

Alicjarydzewska napisał(a):
Agga napisał(a):
chwilowo mamy zastój :-?

pies nie chce na dwór wychodzić? :o

Posted

PIKA napisał(a):
Agga napisał(a):
chwilowo mamy zastój :-?

pies nie chce na dwór wychodzić? :o
nie :-? nie mam fotek , bo Kuba dopiero dziś popołudniu wrócił do domu , bo sypiał u babci , a aparacik jest w jego telefonie :-?

Posted

wstawię kilka jesiennych , komórkowych , kubusiowych , powiekszonych :wink: 8)

złote drzewko

huba

brzoza

mech

niebo

ach chciałoby się wrócić do tej pięknej złotej jesieni :-?

Posted

A ja dziś nadal kombinowałam nad karmami , bo na www.telepurina.pl znalazłam purinę pro plan w jeszcze niższej cenie niz w Krakwecie i też dowóz gratis 8)
Alu, najtańsza Purinę widziałam w Animalii - L&R 15 kg za 195 zł. Tyle, że ty bys musiała za przesyłke płacic (chyba, że zamówisz od razu dwa worki, bo dostawa towaru za ponad 300 zł jest gratis :wink: ).
Zerknęlam sobie na ten link do Puriny i chyba sie skuszę, mimo, ze drożej, niż w Animalii... Ta puszka metalowa mnie nęci... Dziś zamówiłam Acanę (zdrożała :evilbat: ), mam nadzieję, że da się anulować...

Choc powiem ci szczerze, że mnie skład Pro Planu na kolana nie powala... Acana chyba jednak lepsza... W wersji dla dorosłych psów duzych Pro Plan nie zawiera żadnych dodatków na stawy, ma mnóstwo wypełniacza (ryż + kukurydza + gluten kukurydziany + pszenica), podczas gdy Acana tylko ryż i kukurydza, a do tego glukozamina i chondroityna... W wersji L&R Pro Plan ma nie tylko jagnięcinę i ryż, ale też kukurydzę i kurczaka, co jest dla mnie bezsensem, skoro ma to być karma dla psów uczulonych własnie na te składniki :roll:
Nie wiem, byc może na jakość (i cenę :evilbat: ) Puriny wpływa jakość użytego mięsa (choc w Acanie dla duzych ras jest wyraźnie napisane "mączka z MIĘSA kurczat", co oznacza, ze białko zwierzece faktycznie jest z mięsa, a nie z piór i dziobów, itp, więc jakośc musi byc dobra), oraz jego ilośc (na stronie Acany nie jest napisane ile procentowo jest w tych karmach poszczególnych skladników)...
No, ale puszka kusi 8) A jeden worek chyba moje boorki przezyją :wink:

Posted

Ja już mam mętlik z tym psim żarciem , bo właśnie też mi brak w Pro Planie składników na ochronę stawów , a Ozzy jest spory i masywny , no ale :wink: puszka kusi :oops: , no i przydałaby sie do nastepnej karmy 8) .Ciężko jest się zdecydować :-?

Posted

KaRa_TC napisał(a):
Na tym pierwszym zdjęciu wygląda jakby miał kopiowane uszy Ozzulec :lol: Tak było zimno,że się ubrał Ozzy? :lol:
to była przymiarka 8)

Posted

Ozzy niezwykle elegancki :D Tylko nie przesadzaj z tym ubieraniem go, niech się chłopak hartuje :wink:

A ja zamówiłam dziś rano Salmon&Rice - dla puszeczki :lol: Potem wracam do Acany :wink: Alu, a czy ProPlan ma klasyfikecję "super premium"? Wiesz może coś na ten temat?