Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jestem podłamana... Zabiegana wokół Zoreńki zaprzestałam regularnego podawania Rexiulkowi Enarenalu, i miał dzis biedak okropny atak dusznosci.... Do tego idzie mi w Jej ślady i zaczął sobie wylizywać stawy. Niechybny znak ze zaczynaja go bolec. Jestaśmy już po rozmowie z naszym kochanym wecikiem, W poniedziałek mamy wizytę....
No i na koniec musimy sie pochwalić ;-) W piątek przybywa do nas....
[url]http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2419131#2419131[/url]

Posted

Nooo, nie wiem.........:-? :roll: Nie jestem ostatnio w najlepszej formie. Pewnie nie bedę miała siły.:-( Ale strzeż się Czotka ! :mad: Jak ON nie będzie zadowolony to lepiej sie nie pokazuj.:icon_roc: :nonono2: Najpierw sprawdź możliwości :look3:

Posted

Zoruniu kochana :placz: :placz: :placz: strzeż z Wysokości Twojej Pani, Pana i rodzeństwo, bo sama wiesz, że to NIEZWYCZAJNI ludzie...

Elka________ czy Ty mnie jeszcze kiedyś czymś/kimś zaskoczysz??? :loveu:
Nota bene, zaskakujesz mnie prawie za każdym razem, kiedy wchodzę na ten wątek ;) :Rose:

Posted

Cały czas po cichutku podczutuję ten wątek.
Zoreczko bądź szczęśliwa tak gdzie teraz jesteś...
[IMG]http://img124.imageshack.us/img124/5007/lampaqi6.gif[/IMG]

A dla całej Rexiowej Rodzinki przesyłam moc ciepłych myśli :calus:

Posted

Ja wpadnę w obłed....
Rexik zaczyna skracać spacerki. Specjalnie poszłam z nim po czwartej żeby mógł sobi na luzie pobiegać i zeby nikt nam się nie plątał pod łapkami.... Później już jeździ dużo aut, hałasują, a on sie boi i mógłby wpaść w panikę...
tymczasem wbrew moim zamiarom wcale synusia nie uszczesliwiłam...
Załatwił swoje potrzeby i chciał do domu. Wymusiłam na nim dłuższy spacer to zaczął chodzić tak jak Zoreczka. Na sztywnych i szeroko rozstawionych łapkach. Ani trochę nie pobiegał...
No cóż, niby normalka. Ma ok. 12 lat. Ale u niego idzie to zdecydowanie szybcziej niż u Zoruni. Mnie to przeraża. Jego w zaden sposób nie wniosę po schodach. To jest Zoreńka plus 10 kg.... :-(

Posted

Chyba panikuję,,,,,
Rexiula opukana i osłuchana. Jakichś wyraźnych zmian na gorsze Matka Natura narazie Rexiowi zaoszczędziła. Ot normalne, wiekowe. Doc. kazał mi pamiętac ze Rex ma 12 lat...
Po lajtach czeka Rexika kuracja odchudzająca:-) Duszności były najprawdopodobniej skutkiem dodatkowych 3 kg wagi.
No i z kim ja mam łazikować? Z laska mam sie zaprzyjaźnic?
Rexik szczepiony.

Co u Czotka?
Jeśli któraś Cioteczka chce bezłapkowi kibicować to [url]http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=64645&postdays=0&postorder=asc&start=0[/url]

Posted

Nie zamartwiaj się, może Rexik miał po prostu kilka gorszych dni, jak my wszyscy w tym zwariowanym klimacie. Moje psiaki, choć młodsze też często są jakieś "śnięte" ;)
Rexik, nie martw Pańci!

Posted

Ależ mnie synuś dzisiaj wyspacerował. Był w BARDZO dobrej formie....
Poszedł dokładnie trasą Gaspara z przed kilkunastu lat. Zważy że ja też miałam o tyle samo wtedy mniej, to ten spacerek bu;optymalny i dla niego i dla mnie. Jestem zdechła a le szczęśliwa ;-)

Posted

Nie pamiętam czy już się chwaliliśmy że rodzinka się powiekszyła.......[url]http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=64645&postdays=0&postorder=asc&start=0[/url]

Rexik zdecydowanie w lepszej formie. Chyba już sam dotyk naszego doktora uzdrawia....
Rexik szybko wyczaił że jest urodzonym jedynakiem. Bez ograniczeń czerpie z tej sytuacji... Wiecej głasków, wiecej miejsca na kanapie, dwa posłania, dłuuuuugie spacerki.... A ja... no cóż. Nauczyłam się klepać "wierszyki" Rexikowi do uszka. Tyle ze Zoreczka naprawdę słuchała i to lubiła, a on ledwie znosi bo przy okazji są extra pieszczotki. Kiedy nikt nie widzi jeszcze chlipię w poduszke. Nie bardzo moge jeszcze o niej pisać, mówić
ani oglądać zdjeć.......... TeZio jak to TeZio - raz lepiej, raz gorzej.....
Filemonek nadal odczuwa odejście Zoreczki, Febe, jak Febe- kochana wrednotka, a CZotek słodkie kocisko, przytulaśne, bezstresowe. Wypatrujemy z utęsknieniem dnia kedy go odjajczymy bo poczuł się już u siebie..... Ale to po wypłacie;)

Posted

Ujawniają się nowe fobie... Tym razem fobia ręcznikowa (?) Wczoraj zmoklismy na spacerze... Chciałam go wytrzeć....
Tak jak w ubiegłym roku..... Ten sam ręcznik.... A on dostał napadu panicznego strachu z agresją dodatkowo...
Co ten psiak ma za sobą??????!!!!!!
Mimo że ma ograniczenia z nim nie można "na miękko" Nie można się z nim cackać.... dopieszczać....
Wtedy wszystko jest na NIE.
Im starszy tym trudniej... Ale i tak jest naszym słonkiem:loveu:
Musimy sobie dać radę bo się baaaardzo kochamy, a miłoćś WSZYSTKO wybaczy :diabloti: :iloveyou:

Posted

to wejdź jeszcze raz na miau.....tam jest o Filu.
Ja zaniedbuję? może byś częściej zglądała ciotko?1?! A myslisz że mnie łatwo tu pisać? Ja jeszcze ryczę za Zunią... Fil cierpi jak cholera. On tak bardzo ja kochał. To mnie też zabija. Chodzą mi dwie sunie po głowie ale boje się czy dam radę....
I psychicznie i fizycznie i finansowo. Wziać to nie sztuka. Moge wszystkie.... A co dalej? Wiesz jak u nas......... raz lepiej, raz kiepsciutko.

Posted

Znowu Rexiula bardzo skrócił spacerek......
Ochłodziło się a jego dolegliwości serduszkowe nasiliły sie.:-( Psychiczne tez.... Nieustannie się boi, ale ja nie mam pojęcia [B][SIZE="6"][COLOR="Blue"]CZEGO ??????[/COLOR][/SIZE][/B]
Widzi jakieś niematerialne rzeczy... Idziemy sobie... Nagle staje i koszmarnie sie jeży. Zaczyna warczeć... Otwarta przestrzeń, nikogo i niczego nie widać !!! Za moment kurczy się , podwija ogoni i ucieka... W znanych sobie doskonale zamkniętych i otwartych przestrzeniach zachowuje przesadną ostrozność. On sie nawet boi ludzi obcych i znajomych którzy do nas przychodzą....

A MOŻE TO JA KORKUJĘ PSYCHICZNIE...?