Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

I jeszcze ten mój kontuzjowany palec..... Lunia wariowała w samochodzie i mi dołożyła. On pomalutku szedł ku dobremu, był lekko przykurczony ale mogłam nim ruszać w ograniczonym zakresie. Luneczka mi palec wyprostowała i teraz rwie jak cholera i jest sztywny. Prosty ale sztywny.......
Do tego panienka wpada w histerię kiedy usiłuję jej zakropić uszy. Bez rozbiegu przeskoczyła stół ze mną nachyloną nad stołem. Jakieś 130 cm skok wzwyż i na długośc ponad metr...
Ma szanse na medal olimpijski... Może jutro będzie lepiej ;-)

Posted

[quote name='Isabel']Tina też urządzała histerie przy czyszczeniu i zakraplaniu uszu, te zabiegi to był koszmar dla nas obu.[/QUOTE]

Luneczka już miała zakrapiane uszka. Łatwo nie było, ale trgedii też nie było.

Teraz Lunia bardzo się zmieniła. Zmienił się charakter, wzięła sobie mnie na własność ( tak, tak, to Lunka mnie adoptowała, a nie ja Ją..) Zrobiła się słodką przytulanką, pieszczoszkiem mamusinym. Jest o mnie bardzo zazdrosna. Kiedyś to było - byle sie wyrwać z domy i pogonić "na własną łapkę " Teraz już nie. Wyjśc, pobiegać, ale nie stracić mnie z pola widzenia.
Szkoda że zmienił się też stosunek psinki do zabiegów. Kiedyś nie lubiła szczotkowania, a teraz uwielbia... Wszystko na opak...

Posted

Zapomnieliśmy sie pochwalic ze dzis na spacerku z Lunią w niewielkim zagajniczku spotkaliśmy 2 sarenki. Sarenki nawet się bardzo nie wystraszyły. Dłuższą chwilę sie zastanawiały czy przed nami to wogóle warto uciekać ;-)
Lunka natomiast mało ze sie wystraszyła to psinkę zamurowało.... Nawet nie zaszczekała. Musiałą mieć porządną przygodę gdzieś w głebi lasu....Widać ze sie boi. Nawet nie chce żeby odpinać smycz... Z człowiekiem czuje sie bezpieczna.

Posted

[quote name='jaanka']aż boję się zapytać ...[/QUOTE]

Rzut Cushinga.. A tak długo był "uśpiony"........ I kompletnie NIC nie możemy zrobić. Pozostaje czekanie...

Posted

Matka wygrzała łóżko, trzeba wykorzystać...

[URL=http://img705.imageshack.us/i/wygrzane.jpg/][IMG]http://img705.imageshack.us/img705/3991/wygrzane.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Biszkopcika - Herbatniczka - Rudeczka to żeby nie wiem jak dopieszczać to i tak jemu mało.... Nieustannie prosi, no, jeszcze trochę a najlepiej jeszcze dużo ! Daj mi jeszcze miłości zamiast gadać o kochaniu, to takie fajne.... Dosyć już straciłem, odrabiaj i daj jeszcze dużo na zapas. Tak na wszelki wypadek.... No, nie przestawaj....
Ja też cię kocham...

:loveu: :B-fly:

Posted

[quote name='Wiedźma']Jak Bonidło?[/QUOTE]

Wczoraj różowo to nie było.... Kilka konsultacji z wetem... Zasnął ok. 3, ja też. Tyle że moje przebudzenie po 2 godzinach było... nie wiem jak to subtelnie napisać. więc prosto z mostu ! Mieszkanie całe zlane kupkami i siurkami. Balkon był uchylony. M.ógł wyjśc do ogródka.... Wygląda że wątroba ma już dośc takiego uporczywego leczenia. Trzeba dziś jeszcze przepytać weta. Boję sie odwodnienia.
Luśka znowu zła jak osa. Awanturuje się ze wszystkimi. Motylka coraz bardziej pyskata, bardzo głośno domaga sie uwagi. Hektorek z wypraw wraca głodny. Karmicielka zmieniła karmę, paniczowi nie smakuje już "na gigancie". Wrócił stołować sie u mamy.
Rudunio walczy coraz ostrzej z Lunką o pierwszeństwo w dostępie do pieszczot, a Lunuś robi się coraz kochańsza choć ze sporymi skłonnościami do dominacji.

Posted

Nie pisałam bo nie mogłam.... Przysłowiowy miecz Damoklesa wisiał nad nami....
Z Bonisiem było bardzo nieciekawie....bardzo nieciekawie. Ale nas ulubiony wecik znowu sie spisał. Zagrozenie wprawdzie całkiem nie mineło ale jest i szansa i nadzieja. W srodę jeszcze usg.... Wielkośc guza wyznaczy Jego los....