Iv_ Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 U mnie wieje mało łba nie urwie :roll: ale jest ciepło, rzekłabym wiosennie ;) Quote
wisela1 Posted February 8, 2011 Author Posted February 8, 2011 [quote name='Iv_']U mnie wieje mało łba nie urwie :roll: ale jest ciepło, rzekłabym wiosennie ;)[/QUOTE] I z wiosną nadszedł Twój czas...... Do swiąt zapewne przyozdobisz łózeczko..... Quote
wisela1 Posted February 8, 2011 Author Posted February 8, 2011 No fajnie. Czarymary, hokuspokus. Niedawno "świetowałam" stronę 700-tną a dziś rozpoczęłam 300-tną........... Szkoda ze dla mnie czas sie nie cofa............ Quote
panbazyl Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 [quote name='wisela1']No fajnie. Czarymary, hokuspokus. Niedawno "świetowałam" stronę 700-tną a dziś rozpoczęłam 300-tną........... Szkoda ze dla mnie czas sie nie cofa............[/QUOTE] u mnie jest 250.... nie pamietam jak mam ustawione w ustawieniach, ale coś chyba ostatnio było więcej Quote
Iv_ Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 [quote name='wisela1']I z wiosną nadszedł Twój czas...... Do swiąt zapewne przyozdobisz łózeczko.....[/QUOTE] oooooo to super, ciesze się bardzo z tegoż powodu :loveu: Ela, a mam takie pytanko. Ostatnio znalazłam na necie zdjęcie takiego szala cieniuśkiego jak mgiełka z moherku, że wszystko mi opadło :mdleje: ciekawa jestem czy potrafiłabys taki :hmmmm: [quote name='wisela1']No fajnie. Czarymary, hokuspokus. Niedawno "świetowałam" stronę 700-tną a dziś rozpoczęłam 300-tną........... Szkoda ze dla mnie czas sie nie cofa............[/QUOTE] Ja mam 300 ileś tam, ale to zależy od indywidualnych ustawień w profilu ;);) Pewnie miałaś ustawione po 10 postów na stronę, a teraz chyba ustawili domyślnie 25 :evil_lol: [quote name='panbazyl']u mnie jest 250.... nie pamietam jak mam ustawione w ustawieniach, ale coś chyba ostatnio było więcej[/QUOTE] Trzeba by zajrzeć :razz: Quote
panbazyl Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 a dzis u nas małe swięto. Rok temu urodziły się nam szczeniaki, pierwsze i pewnie jedyne w naszej hodowli. Quote
wisela1 Posted February 9, 2011 Author Posted February 9, 2011 [quote name='Iv_'] Ela, a mam takie pytanko. Ostatnio znalazłam na necie zdjęcie takiego szala cieniuśkiego jak mgiełka z moherku, że wszystko mi opadło :mdleje: ciekawa jestem czy potrafiłabys taki :hmmmm: [/QUOTE] Z wrodzoną skromnością powiem że raczej nie mam wątpliwości..... Ja sie przymierzałam do takiego szala - mgiełki ale kolor cienitkiego moherku jaki jeszcze mam jest mało popularmy (takie cosik miedzy seledyn, miętą i rezedą} i dlatego sobie odpuściłam. A tak zupełnie na marginesie to jak Wiedźma sie nie zbuntuje to lada chwilka powinien być ponczkowy bazarek. Ponczki znane i nie znane.... Nie zmieniałam ustawień. Akurat pisałam któryś pościk - zamrugało, zniknęło i pojawiło sie ze zmienioną numeracją..... Quote
wisela1 Posted February 9, 2011 Author Posted February 9, 2011 Tępam jak szpadel była, dzieki Wam zmądrzałam i wróciłam do stanu poprzedniego. Nawet nie wiedziałam że sama sobie mogę przestawić..... Quote
panbazyl Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 udało sie przestawić? A poza tym zobaczcie pod awatrakami - tez trochę pozmieniali, choc mogli pójść na całość i po polsku dać miesiące, bo tak się koopy nie trzyma - wszytsko po polsku a miesiące po zagranicznemu. Wcześniej też tak było, la ejak robili już zmiany to mogli to ujednolicić. czepialska :) Quote
Iv_ Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 [quote name='wisela1']Z wrodzoną skromnością powiem że raczej nie mam wątpliwości..... [/QUOTE] uuuu zabrzmiało dla mnie optymistycznie :cool3::evil_lol: Ela taki on ci jest .... [IMG]http://vicrochet.blox.pl/resource/mistyfog5.jpg[/IMG] Strasznie mi się podoba :oops: taki duży szal, do zarzucania w lecie na bluzeczki czy sukienki :p A moherek taki na Allegro znalazłam jaki od dawna mi się kolorek marzył, taki melanżyk cuuuudooooo :loveu: No i jak pani szydełkowa, jak? :modla: :modla: Edit: aaa ale on jest na drutach ponoć robiony :lol: Quote
panbazyl Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 jejuśku - jakie piekności wyciągacie!!!! ech. Tylko ja musiała bym cala garderobę zmienić dla takiego szala :evil_lol: Quote
wisela1 Posted February 10, 2011 Author Posted February 10, 2011 [quote name='panbazyl']jejuśku - jakie piekności wyciągacie!!!! ech. Tylko ja musiała bym cala garderobę zmienić dla takiego szala :evil_lol:[/QUOTE] Mnie sie też bardzo takie rzeczy podobają , ale ja jestem siermięźna baba..... Najwyzej co to przetransponowana na bure barwy mieszanka hippi z boho z odrobiną westernu bez żadnych kamizelek z przewagą portek.... Ale się samookreśliłam.... Quote
wisela1 Posted February 10, 2011 Author Posted February 10, 2011 [IMG]http://vicrochet.blox.pl/resource/mistyfog5.jpg[/IMG] Proste jak drut....... i drutami wydziergane...... Zastanawiałabym się nad wzorem..ten jakiś taki.......mało wyrazisty. Ale to kwestia gustu... decyzja należy do Ciebie.... Quote
wisela1 Posted February 10, 2011 Author Posted February 10, 2011 Sie napisał drugi raz, a mnie się zapomniało jak się kasuje..... Quote
Iv_ Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 :-o:crazyeye: proste? o matulu :mdleje: ja jak patrzę to nic z tego nie rozumiem :oops: no ale cóż ja umiem tylko proste formy robić :evil_lol: Ela, mam takie dane o włóczce: [FONT=Arial][SIZE=2](...)Niezwykle delikatna, wydajna włóczka o pięknej strukturze. Kolory układają się w paski. * 35% Moher 65% Akryl * Waga - 100g * Szacowana długość motka - 400 m * Druty rozmiar 4-4.5 mm * Zalecane pranie w 30º * Próbka 14 oczek i 19 rzędów to 10 cm x 10 cm[/SIZE][/FONT](...) ile musiałabym zakupić motków na taki szeeeeroki i długaśny szal? Ja czasem takich ubrań dziewczyńskich używam :diabloti: to bardzo bym pragnęła taki :p Quote
wisela1 Posted February 10, 2011 Author Posted February 10, 2011 Dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugaśny i szeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeroki to napewno nie mniej niż 40 dkg a lepiej 50 dkg. W moherku "na wagę" wchodzą kłaczki które długości nie dają...... Daj mi link do tej włóczki i w centymetrach w przyblizeniu podaj szerokość bo długość to myślę że ok. 2 m. plus ew. frędzelki... Wydaje mi się ze już wyczaiłam o którą włóczkę Ci biega ale chcę się upewnić. (biferno?) Przeliczyłam. Jeśli to ta włóczka o której myślę to 40 dkg wystarczy na wieeeeeelki szal Quote
Iv_ Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 :hmmmm: o kurcze to sporo tego trzeba ;) Szerokość tak ok 60 cm, długość 200 cm, frędzelki nie są wymagane ;) Jeśli miałaś na myśli to [url]http://allegro.pl/wloczka-angoramatic-31304-cieniowana-i1440680989.html[/url] to chyba jesteś jasnowidzem :diabloti: albo znasz mój gust :mdleje: :p Quote
wisela1 Posted February 10, 2011 Author Posted February 10, 2011 Doookłaaaaadnieeeeeeeee !!! Nawet ten kolorek obstawiałam ;-) Bez frędzelków 60 cm to 30 dkg powinno wystarczyc. Frędzelki "pożerają" duzo włóczki Quote
Iv_ Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 :crazyeye: :mdleje: jestem w szoku :cool3: strasznie mi się ten zestaw kolorków podoba :p Chyba musimy obgadać szczegóły ;) Edit: skrzynkę sobie wyczyść ;) Quote
wisela1 Posted February 10, 2011 Author Posted February 10, 2011 [quote name='Iv_'] skrzynkę sobie wyczyść ;)[/QUOTE] Ty tez..... ;-) Quote
Isabel Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Śliczna ta włóczka, ja też lubię takie jesienne kolory :) Quote
panbazyl Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 a powiem Wam jedno - Ela ma jakiś szósty zmysł - ona wie co kto lubi. Nie wiem jak to robi, ale pewnie kociny jakoś pomagają w tym. Elu - jesteś WIELKA!!!!I dziękuję Ci za to! :) Quote
wisela1 Posted February 11, 2011 Author Posted February 11, 2011 [quote name='Isabel']Śliczna ta włóczka, ja też lubię takie jesienne kolory :)[/QUOTE] Iv_ raczej tego nie podziela. Ona jest rozkochana w "gorących" barwach. Takie afrykańskie klimaty, trochę Jamajki i koniecznie brazylijska zieleń..... Quote
wisela1 Posted February 11, 2011 Author Posted February 11, 2011 ZAPRASZAM [url]http://www.dogomania.pl/threads/202147-PONCZA-NA-TYMCZASIKI-do-20-go-lutego-godz.-22-czasu-normalnego?p=16295784#post16295784[/url] Quote
Iv_ Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 [quote name='Isabel']Śliczna ta włóczka, ja też lubię takie jesienne kolory :)[/QUOTE] [quote name='wisela1']Iv_ raczej tego nie podziela. Ona jest rozkochana w "gorących" barwach. Takie afrykańskie klimaty, trochę Jamajki i koniecznie brazylijska zieleń.....[/QUOTE] a tu się mylisz moja droga :cool3: właśnie uwielbiam kolory jesieni i nimi się otaczam :p nawet w garderobie je mam ;) mimo że 80% moich ciuchów jest w kolorze czarnym to 15% w kolorach jesieni, a 5% inne(poza niebieskim) :diabloti: a "gorące" barwy to mój "pierwszy raz" żeby się nimi otoczyć, rzekłabym eksperyment i sama jestem ciekawa jak sie w tym będę czuła :hmmmm: Quote
Recommended Posts