Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Iv_']U mnie wieje mało łba nie urwie :roll: ale jest ciepło, rzekłabym wiosennie ;)[/QUOTE]

I z wiosną nadszedł Twój czas...... Do swiąt zapewne przyozdobisz łózeczko.....

Posted

No fajnie. Czarymary, hokuspokus. Niedawno "świetowałam" stronę 700-tną a dziś rozpoczęłam 300-tną...........
Szkoda ze dla mnie czas sie nie cofa............

Posted

[quote name='wisela1']No fajnie. Czarymary, hokuspokus. Niedawno "świetowałam" stronę 700-tną a dziś rozpoczęłam 300-tną...........
Szkoda ze dla mnie czas sie nie cofa............[/QUOTE]
u mnie jest 250.... nie pamietam jak mam ustawione w ustawieniach, ale coś chyba ostatnio było więcej

Posted

[quote name='wisela1']I z wiosną nadszedł Twój czas...... Do swiąt zapewne przyozdobisz łózeczko.....[/QUOTE]

oooooo to super, ciesze się bardzo z tegoż powodu :loveu:
Ela, a mam takie pytanko. Ostatnio znalazłam na necie zdjęcie takiego szala cieniuśkiego jak mgiełka z moherku, że wszystko mi opadło :mdleje: ciekawa jestem czy potrafiłabys taki :hmmmm:

[quote name='wisela1']No fajnie. Czarymary, hokuspokus. Niedawno "świetowałam" stronę 700-tną a dziś rozpoczęłam 300-tną...........
Szkoda ze dla mnie czas sie nie cofa............[/QUOTE]

Ja mam 300 ileś tam, ale to zależy od indywidualnych ustawień w profilu ;);)
Pewnie miałaś ustawione po 10 postów na stronę, a teraz chyba ustawili domyślnie 25 :evil_lol:

[quote name='panbazyl']u mnie jest 250.... nie pamietam jak mam ustawione w ustawieniach, ale coś chyba ostatnio było więcej[/QUOTE]

Trzeba by zajrzeć :razz:

Posted

[quote name='Iv_']
Ela, a mam takie pytanko. Ostatnio znalazłam na necie zdjęcie takiego szala cieniuśkiego jak mgiełka z moherku, że wszystko mi opadło :mdleje: ciekawa jestem czy potrafiłabys taki :hmmmm:
[/QUOTE]

Z wrodzoną skromnością powiem że raczej nie mam wątpliwości.....

Ja sie przymierzałam do takiego szala - mgiełki ale kolor cienitkiego moherku jaki jeszcze mam jest mało popularmy (takie cosik miedzy seledyn, miętą i rezedą}
i dlatego sobie odpuściłam.

A tak zupełnie na marginesie to jak Wiedźma sie nie zbuntuje to lada chwilka powinien być ponczkowy bazarek. Ponczki znane i nie znane....

Nie zmieniałam ustawień. Akurat pisałam któryś pościk - zamrugało, zniknęło i pojawiło sie ze zmienioną numeracją.....

Posted

udało sie przestawić?
A poza tym zobaczcie pod awatrakami - tez trochę pozmieniali, choc mogli pójść na całość i po polsku dać miesiące, bo tak się koopy nie trzyma - wszytsko po polsku a miesiące po zagranicznemu. Wcześniej też tak było, la ejak robili już zmiany to mogli to ujednolicić. czepialska :)

Posted

[quote name='wisela1']Z wrodzoną skromnością powiem że raczej nie mam wątpliwości.....
[/QUOTE]

uuuu zabrzmiało dla mnie optymistycznie :cool3::evil_lol:
Ela taki on ci jest ....

[IMG]http://vicrochet.blox.pl/resource/mistyfog5.jpg[/IMG]

Strasznie mi się podoba :oops: taki duży szal, do zarzucania w lecie na bluzeczki czy sukienki :p
A moherek taki na Allegro znalazłam jaki od dawna mi się kolorek marzył, taki melanżyk cuuuudooooo :loveu:

No i jak pani szydełkowa, jak? :modla: :modla:

Edit: aaa ale on jest na drutach ponoć robiony :lol:

Posted

[quote name='panbazyl']jejuśku - jakie piekności wyciągacie!!!! ech. Tylko ja musiała bym cala garderobę zmienić dla takiego szala :evil_lol:[/QUOTE]

Mnie sie też bardzo takie rzeczy podobają , ale ja jestem siermięźna baba.....
Najwyzej co to przetransponowana na bure barwy mieszanka hippi z boho z odrobiną westernu bez żadnych kamizelek z przewagą portek....

Ale się samookreśliłam....

Posted

[IMG]http://vicrochet.blox.pl/resource/mistyfog5.jpg[/IMG]

Proste jak drut....... i drutami wydziergane...... Zastanawiałabym się nad wzorem..ten jakiś taki.......mało wyrazisty. Ale to kwestia gustu...

decyzja należy do Ciebie....

Posted

:-o:crazyeye: proste? o matulu :mdleje: ja jak patrzę to nic z tego nie rozumiem :oops: no ale cóż ja umiem tylko proste formy robić :evil_lol:
Ela, mam takie dane o włóczce:

[FONT=Arial][SIZE=2](...)Niezwykle delikatna, wydajna włóczka o pięknej strukturze. Kolory układają się w paski.

* 35% Moher 65% Akryl
* Waga - 100g
* Szacowana długość motka - 400 m
* Druty rozmiar 4-4.5 mm
* Zalecane pranie w 30º
* Próbka 14 oczek i 19 rzędów to 10 cm x 10 cm[/SIZE][/FONT](...)

ile musiałabym zakupić motków na taki szeeeeroki i długaśny szal?

Ja czasem takich ubrań dziewczyńskich używam :diabloti: to bardzo bym pragnęła taki :p

Posted

Dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugaśny i szeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeroki

to napewno nie mniej niż 40 dkg a lepiej 50 dkg. W moherku "na wagę" wchodzą kłaczki które długości nie dają......

Daj mi link do tej włóczki i w centymetrach w przyblizeniu podaj szerokość bo długość to myślę że ok. 2 m. plus ew. frędzelki...

Wydaje mi się ze już wyczaiłam o którą włóczkę Ci biega ale chcę się upewnić.

(biferno?)

Przeliczyłam. Jeśli to ta włóczka o której myślę to 40 dkg wystarczy na wieeeeeelki szal

Posted

:hmmmm: o kurcze to sporo tego trzeba ;)

Szerokość tak ok 60 cm, długość 200 cm, frędzelki nie są wymagane ;)

Jeśli miałaś na myśli to [url]http://allegro.pl/wloczka-angoramatic-31304-cieniowana-i1440680989.html[/url] to chyba jesteś jasnowidzem :diabloti: albo znasz mój gust :mdleje: :p

Posted

:crazyeye: :mdleje: jestem w szoku :cool3: strasznie mi się ten zestaw kolorków podoba :p
Chyba musimy obgadać szczegóły ;)

Edit:
skrzynkę sobie wyczyść ;)

Posted

a powiem Wam jedno - Ela ma jakiś szósty zmysł - ona wie co kto lubi. Nie wiem jak to robi, ale pewnie kociny jakoś pomagają w tym. Elu - jesteś WIELKA!!!!I dziękuję Ci za to! :)

Posted

[quote name='Isabel']Śliczna ta włóczka, ja też lubię takie jesienne kolory :)[/QUOTE]

Iv_ raczej tego nie podziela. Ona jest rozkochana w "gorących" barwach.
Takie afrykańskie klimaty, trochę Jamajki i koniecznie brazylijska zieleń.....

Posted

[quote name='Isabel']Śliczna ta włóczka, ja też lubię takie jesienne kolory :)[/QUOTE]

[quote name='wisela1']Iv_ raczej tego nie podziela. Ona jest rozkochana w "gorących" barwach.
Takie afrykańskie klimaty, trochę Jamajki i koniecznie brazylijska zieleń.....[/QUOTE]

a tu się mylisz moja droga :cool3: właśnie uwielbiam kolory jesieni i nimi się otaczam :p
nawet w garderobie je mam ;) mimo że 80% moich ciuchów jest w kolorze czarnym to 15% w kolorach jesieni, a 5% inne(poza niebieskim) :diabloti:
a "gorące" barwy to mój "pierwszy raz" żeby się nimi otoczyć, rzekłabym eksperyment i sama jestem ciekawa jak sie w tym będę czuła :hmmmm: