Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 21k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• zadziorny

3144

• Ali26762

2239

• bos

2111

• coztego

1051

Posted

[quote name='sirion'][FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue][B]Rita[/B], rodzina to by też mogła poćwiczyć skłony i pomyć te naczynia w wannie ![/COLOR][/SIZE][/FONT][/quote]
Pewnie,zeby mogła,ale jak znam zycie to nie maja czasu na takie pierdoły:cool3:

Posted

[quote name='coztego']
[B]INA[/B], a badałaś zeskrobiny z tych krostek?[/quote]
Nie.. ale jaby trzeba to cały zakres badań mogę zrobić przed godziną zero w marcu...:roll:

[B]Anisha[/B]- jak Shaguś-- ??

Posted

[quote name='Ibolya'][COLOR=Blue]
Dzięki [B]bosik[/B], to ja się poczęstuję jedną rozpuszczalską z mleczkiem, bez cukru.
[/COLOR][/quote]
Ja też :kaffee_2: :cool3: :multi:

Posted

[quote name='sirion']
[FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]No sami jesteśmy ciekawi, w końcu potencjalnym ojcem jest najlepszy na świecie pies w rasie. Bez jaj, naprawdę ![/COLOR][/SIZE][/FONT][/quote]
Jeśli jest bez jaj :roll:, to jakim cudem może zostać ojcem :crazyeye: :shake: :hmmmm: :niewiem: :eviltong:

Posted

Witam wszystkich dziś:multi:
Przyszłam z własną herbatką:kaffee_2:, bo widzę, że tylko kawusia na stole:roll:

A ja mam ciepły chlebek, samodzielnie upieczony, proszę się częstować
:lol:
[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images13.fotosik.pl/17/6041d3a7583c3726.jpg[/IMG][/URL]
[B]
Jovanna[/B] a Ty te zwierzaki cudne to poprzyklejałaś?:crazyeye: Czy one tak same? Kotek śliczny.
[B]Anisha[/B]- zdrówka życzymy, może jakiś kleik z marchewką zamiast żarełka?

Mił:kaffee_2:go dzionka wszystkim życzę.

Moje Maxiny jakiś taki osowiały :(

Posted

[quote name='zadziorny']Jeśli jest bez jaj :roll:, to jakim cudem może zostać ojcem :crazyeye: :shake: :hmmmm: :niewiem: :eviltong:[/quote]
[FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Cuda się zdarzają. Dzieci mieć może. Jedne już na świecie, a następne są w drodze w Czechach.[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='sirion'][FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Aluzja, nie dziękuję, pluję przez lewe ramie ![/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]No sami jesteśmy ciekawi, w końcu potencjalnym ojcem jest najlepszy na świecie pies w rasie. Bez jaj, naprawdę ![/COLOR][/SIZE][/FONT][/quote]

hehe jak bez jaj to jak bedzie ojcem:-))
Przydalyby sie nam znowu piekne skye...... w Olomoucu na drugim w grupie stanal skyey Kanasa...nie wiem bo nie sprawdzalam w katalogu czy to mlody pies (suka?0 ale ..przyzywczajona do poprzednich i do Finow..czegos mi w tym psie brakowalo.Aczkolwiek zwierze ekstra klasy.Byc moze malo masy jeszcze?Nie wiem -nie przygladalam sie.

A Ty jakich kolorow sie spodziewasz?

Posted

[FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue][B]Aluzja[/B], kolory to loteria. Suka jest pieknie kremowa, a pies szary. Może być wszystko. Glutki, które oglądałam u Otta po ciemnoszarej suce (z mojej hodowli) i Dorianie sa w różnych kolorkach - 2 kremowe, jeden będzie srebrny i 3 szare. O kolorze skye'i decyduje cały kompleks genów i nigdy nie wiesz co się ulegnie i jak się potem kolor rozwinie.[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Kanas to teraz intensywnie wystawia szarego Zuccherino i chyba też szarą sukę. Zuccherino jako szczyl miał biały krawat i białe końce łap. To nie jest najlepiej. Mały krawatek wzorzec dopuszcza, ale w pokoleniach z takich małych robią sie białe plastrony na piersiach i to już dramat. No ale to dziedzictwo z Morningskye . Ja do nich nie mam przekonania. Wolę inne. I trzymam się swoich konszachtów hodowlanych.[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='OMM']Witam wszystkich dziś:multi:
[B]Jovanna[/B] a Ty te zwierzaki cudne to poprzyklejałaś?:crazyeye: Czy one tak same? Kotek śliczny.[/quote]

Zadnych fotomontazy nie robilam one tak same przez pomylke obok siebie sie znalazly wiec biegiem fote zrobilam :evil_lol:

[quote name='aga_ostaszewska']
[B]jovanna:[/B] Sraczka, nie sraczka... fotka sliczna![/quote]

nio ja mysle ze sliczna :lol: :loveu:

kurcze kocia wreszcie mnie nie drapie jakaz to ulga ze ja wczesniej nie wpadlam na to zeby pazurki jej ciac...
Ja poprosze herbatke...
Dopiero co wstalam....Listonosz mnie obudzil, ale mu wybaczam bo pieniazki przyniosl.
Poszlabym dalej spac. Kladlam sie dopiero o 4 rano, zaczytalam sie :roll:

Posted

[B]Jovanna[/B], a powiedz jeszcze, co to za wspanialą książkę czytałaś, ze do nocy?
Ostatnio to Dzikie Łabędzie Trzy Córy Chin, Jung Chan tak do 2.30 czytalam. Polecam lekturę....fantastyczna. Na poczatku trzeba sie tylko przebic przez te ich imiona:-o, gdzies w polowie ksiązki juz czlowiek wie, bez kartki, o kim jest mowa.

Posted

[B]Aluzja: [/B]Nie wiem czy w postach doczytalas sie, ze mam u siebie na podworku Twoja sunie [B]Semi[/B]! Dziewczynka slicznie wyglada, jest dobrze wychowana przez wlascicieli! Niestety moja suka nie pala do niej takim uczuciem jak ja i na kazdym kroku ja obszczekuje ;)

Posted

Sprawy pod kryptonimem 'sraczka' ciąg dalszy :roll: :

Pies wczoraj po porannym oczyszczeniu kiszek nic nie jadł do 17, ale też nic nie robił, bo niby czym. Na spacerze popołudniowym kupiłam specyfik polecony przez [B]Kardusię[/B] (los sam wybrał ten, innych nie było) i dałam młodemu 1 tabletkę. Potem namówiłam go na trochę karmy, którą pożegnaliśmy 2 godziny później w stanie dalekim od skupionego. Na nocnym spacerze znowu była fontanna, więc dostał następną tabletkę. Noc przespał, rano musiałam go prosić, żeby się ruszył na spacer - taki jakiś nieruchawy się zrobił - i niestety wciąż to co powinno być stałe jest płynne. Dostał następną tabletkę i zobaczymy. Wodę pije chętnie, więc o odwodnienie się nie martwię. W końcu musi mu się poprawić, prawda?
[quote name='OMM'][B]Anisha[/B]- zdrówka życzymy, może jakiś kleik z marchewką zamiast żarełka?[/quote]
No właśnie też się zastanawiam, może powinnam coś takiego upaprać? Może karma jest na razie za ciężkostrawna? Co radzicie?
[quote name='Aluzja']A Ty jakich kolorow sie spodziewasz?[/quote]
Najlepiej w kratkę - byłoby tak oryginalnie... :lol:
Pamiętacie "Pieska w kratkę"? Czy to też był terrier? :cool3:

Posted

Nie, jeszcze nie, bo chyba po 1,5 dobie max rozwolnienia jeszcze nie ma powodów do strachu?? Czy już powinny być, a ja jestem okropnym właścicielem?? :mad: :oops:

Posted

Ja bym jednak poszedł :hmmmm:. Moim psom też zdarza się sraczka (cholera ich wie co na spacerze wciągną :mad:), ale zwykle po kilku godzinach przechodzi bez śladu :roll:. W Twoim przypadku nastąpił nawrót tej przypadłości już po podaniu leku :shake:.

Posted

[quote name='ANKA_89']ostatnio na spacerku doszłam do wniosku, że czarne fajnie wygląda z białym, a Wy co o tym sądzicie?
[/quote]
[quote name='aga_ostaszewska']Hmmm... moim zdaniem czarne najlepiej wyglada z RUDYM :cool3:[/quote]

Ja osobiście uważam, że czarne komponuje się najlepiej z białym i rudym jednocześnie, na przykład tak:eviltong:

[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/21d8c3f5074dfbaa.html][IMG]http://images12.fotosik.pl/18/21d8c3f5074dfbaam.jpg[/IMG][/URL]
[B]
Anisha[/B]- marchew z ryżem nie zaszkodzi na pewno, byle by piecholek chciał jeść

Posted

[quote name='borsaf'][B]Jovanna[/B], a powiedz jeszcze, co to za wspanialą książkę czytałaś, ze do nocy?
Ostatnio to Dzikie Łabędzie Trzy Córy Chin, Jung Chan tak do 2.30 czytalam. Polecam lekturę....fantastyczna. Na poczatku trzeba sie tylko przebic przez te ich imiona:-o, gdzies w polowie ksiązki juz czlowiek wie, bez kartki, o kim jest mowa.[/quote]

Wstyd mowic chyba poraz piaty "Morderstwo na plebanii" Agathy Christie :oops:
Bardzo lubie jej kryminaly (mam wszystkie ). A mam takie lekkie zboczenie ze jak cos zaczne czytac i mnie wciagnie to musze to skonczyc bo mi spokoju nie da...Zreszta pospalam wczoraj popoludniu i zasnac nie moglam. Wiercac sie w lozku doszlam do wniosku ze ksiazka mi w tym pomoze. Nio i pomogla tak ze teraz nosem w klawiature zahaczam, ale sie nie poloze bo musze wyjsc z domu zaraz.:roll:

Posted

[B]Zadziorny[/B], spróbuję jeszcze zaserwować mu papkę ryżową na indyczej szyi z marchewką - jeśli wyleci z niego tak samo jak karma to pójdziemy do weta. Dziś wieczorem albo najdalej jutro rano. :roll:

Posted

[quote name='jovanna']uu to przykre :(
pies tez spacyfikowany wykapalam skunsa bo perfumeria zalatywalo od niej :eviltong:[/QUOTE]
Jednak się znęcasz :p
[quote name='jovanna']
kurcze kocia wreszcie mnie nie drapie jakaz to ulga [/QUOTE]
A nie mówiłam :cool3:
[quote name='INA']Nie.. ale jaby trzeba to cały zakres badań mogę zrobić przed godziną zero w marcu...:roll: [/QUOTE]
A po co czekać aż do marca, skoro krosty się w kółko pojawiają, weź i zeskrob go, a nuż coś wjdzie :razz:
[quote name='Anisha'] Wodę pije chętnie, więc o odwodnienie się nie martwię. (...) Może karma jest na razie za ciężkostrawna? Co radzicie?
[/QUOTE]
Skoro pije wodę, to ja bym mu nic nie dawała do żarcia przez 24 godziny. A potem troszkę papki ryżowo-marchewkowej.

Posted

[COLOR=blue][B]OMM[/B] jaki z Twojego Maxika piękny chłopak jest :klacz: :klacz: :iloveyou: [/COLOR]

[IMG]http://i124.photobucket.com/albums/p15/Ibolya_bodor/maxio.jpg[/IMG]

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...