Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie o poranku :-)

W Sosnowcu piekne slonko :-) Kawa i sniadanie zrobione przez mame smakuja o niebo lepiej, niz te robione przez siebie :cool3: Majut tradycyjnie pilnuje w kuchni garow i liczy (slusznie :evil_lol: ), ze jakas dobra dusza bedzie dawala smakowac kolejne produkty na obiad ;)

[B]Nitencjo,[/B]

Jak zab? Mam nadzieje, ze jako tako noc przezylas a teraz to juz bedzie tylko lepiej! :-)

[B]Ali,[/B]

Udzielaja Ci sie juz emocje? Mam nadzieje, ze czujesz glod wygranej i z Wystawy przywieziesz nam zloto :loveu: Zycze Ci tego z calego serca :-)

W.

• Replies 21k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• zadziorny

3144

• Ali26762

2239

• bos

2111

• coztego

1051

Posted

[quote name='Ela_hryckiewicz']
...a tak nawiasem karmie lakiego sucha karma dostepna na rynku
bardzo popularna P.....pal talko taka mu wchodzi
czy moze sprobowac cos innego ?
[/quote] Ja swoje sunie już od pięciu lat karmię ANF Advantage 27 (kupuję ją w opakowaniach 18 kg) i jestem z niej bardzo zadowolony :lol:. Wcześniej podawałem im Eukanubę i Pedigree (ale to była pedigree z wyższej półki, obecnie już nie jest dostępna).

Posted

[quote name='Wind']
[B]Ali,[/B]

Udzielaja Ci sie juz emocje? Mam nadzieje, ze czujesz glod wygranej i z Wystawy przywieziesz nam zloto :loveu: Zycze Ci tego z calego serca :-)
[/quote] Dokładnie :cool3:. I pamiętaj, że musisz dokopać tym wszystkim jamniorom i innym seterom :evil_lol: :diabloti: ;)

Posted

[B]Ali:[/B] Panikaro!!!!! Przecież powiedziałam, że Deryś wchodzi pierwszy... a ta baba mi nie wierzy... i musiała jeszcze na forum sprawdzić ;)
A tak poza wszystkim, to SABINKO NIE BęDZIESZ SAMA!
Dla niewtajemniczonych: do Słupska, by wspierać Ali i Deryśka jadą:
- oczywiście Sabinka i Deyś (mam nadzieje, że ani o osóbce, a ni o psie nie zapomnimy :razz: pakujac się do auta),
- wspaniały TZ Ali,
- ja razem z moj nie mniej cudownym TZ, :cool3:
- Ela_h (chyba razem z swoim synem).......
No powiedzcie... kto ma taki doping i pomoc?
[B]Ali [/B]Uszki do góry!

[B]Wind: [/B]Prawie na 100% nie pojadę na obóz agility, bo obrone mam 6 albo 7 lipca :placz: chyba, że na Grygara, udałoby mi sie jakims cudem dostać!

Posted

Aha, no i bym zapomniała...
[B]
Nitencja: [/B]Jak ząbek!

[B]coztego:[/B] Jak Twoja mgr?
Ja moge sie pochwalić... praca magisterska agnieszki ostaszewskiej została zakończona! Zostało mi jeszcze zakończenie, które zamierzam dziś napisać!

Z doniesień psich... Czika nie wygłada jeszcze az tak tragicznie... moja magiesterka aż tak bardzo trymowaniu nie zaszkodziła. Jak tylko skończę sesje, tj. 7 czerwca, zabieram się za jej trymowanie i... mam nadzieje, że w lipcu na jakies 2 wystawy pojedziemy...

Posted

[B]Wind[/B] - jeżeli dobrze zrozumiałem to jesteś właśnie u Mamy. Gdybyś tak znalazła trochę czasu i poszukała drivera do [B]ATI all in Wonder [/B](pod Win XP) :)

Posted

[B]Aga[/B], jak widzę jesteś w wyśmienite formie. To na pewno zasługa :cool3:

[B]Ali[/B], zobaczysz szybko pójdzie i po bólu. Jeszcze będziesz nie zadowolona, że tak szybko każą Wam opuścić ring. Co by nie było, przed Tobą fajne emocje. Bo sam wynik nie jest aż tak ważny. (Takie oświadczenie w moim wykonaniu na pewno nie jest hipokryzją).

[B]Nitencjo[/B], a u Ciebie już po bółu, kompletnie nie wystawowym?

Posted

Witam wszystkich :) Dziekuje za wsparcie !! Kliwia, slonko trzymaj sie !!
Noc przespalam nawet, nawet. pan doktor musial mi dac podwojna dawke znieczulenia bo po jednej ciagle mowilam ze boli no i dal druga ... Potem do polnocy policzka nie czulam. Dzis raczej swedzi niz boli ale od rana mam klientow wiec nie mam czasu myslec. Drugi zab do wyrwania bedzie ale po GRILLU :cool3: Mam nadzieje ze pogoda nie zepsuje nam tego, howgh.
Aga za magisterke trzymam - to tak akurat przed wystawa w Warszawie ( Mozna polaczyc mile z pozytecznym hihi na wystawie:razz: )
Debiut wystawowy DEryska - tez trzymamy kciuki bedac na wystawiew Bytomiu :lol:

Posted

[quote name='Jura'][B]Aga[/B], jak widzę jesteś w wyśmienite formie. To na pewno zasługa :cool3: [/quote]
Oj jestem jestem :multi:

[B]Nitencja:[/B] Myslę nad Warszawą... ale chyba wybiore sie na jakąś mniejsza krajówkę bliżej końca lipca. Jeszcze nie miałąm czasu zastanowic sie nad miejscem. Doba jest za krótka...

Posted

witam bzowo:-)
a co tutaj tak pachnie dentystami,lekarzami i karma??
Nitencja ... czy u dentysty czulas sie jak trymowny terrier??:mad:
Co do karm bardzo wazna jest karma o nazwie :"daj mi bardzo duzo".:lol: :cool3:
U mnie w domu po pokoju rozlaza sie 4 tydiniowe manchestery trzeba uwazac ,ze nie nadepnac przyszlego championa lozkowego.
Dzis nowy pomysl manchesterki..wskoczyla na lozko zanim ja wywalilam chcialam pokazac ja mojej Anielce wiec polozylam core obok suni..a Mini fik..i dawaj malej pchac pod dojki pelne mleka:crazyeye: Chyba z ta wilczyca kapitolinska to wcale niebyla tylko legenda.
Flaire pisalas ,ze uwazasz,ze za Lotka nie bedzie miala owych 25 kilo a zauwazylas ,ze airedale to troche dziwne z waga sa?Wcale nie wyglada jeden z drugim na chudzielca czy kurdupelka a nie wazy 25 kilo.Czesto wydaja sie wieksze mimo swojej wagi.
Aga -ostaszewska ja ma pytanie ... a kto to pisze prace na sam koniec co???Potem bedzie jak u mnie..... recenzent:"Pani Agnieszko praca zostala oceniona na (tu ocena przez skromnosc nie napisze ,ze na5 hihi) ale prosze mi pwoiedziec czegow tej pracy BRAKUJE????"
obronczyni:"eeee"
recenzent:"no niech pani sobie przypomni"
obronczyni z dalej lekko glupim wyrazem twarzy:"e nie wiem...."
recenzent:'SPISU TRESCIIIII -zapomniala pani dodac spis tresci":-)
szczescie recenzent byl psiarzem mial jamnika Wujka ,ktoremu bardzo podobal sie zapach mojej mokrej jeszcze d kleju pracy oddanej do recenzji.
Milego dnia ..ide wyganiac jaskolki z pokoju goscinnego bi mi porwa szczeniaka;-))

Posted

Ali ,,zapomnialam........ boj sie boj bo jak sie ktos boi przed wystaw to mu lepiej idzie:-)A pan Stepka to kolejny z roszerzonych..raczeja zpyatj jamnikarzy co o nim sadza bo my terrierowcy nie znamy go .:roll:

Posted

[quote name='Aluzja']Flaire pisalas ,ze uwazasz,ze za Lotka nie bedzie miala owych 25 kilo a zauwazylas ,ze airedale to troche dziwne z waga sa?[/quote]Ja Ci powiem jedną dziwną rzecz, która mnie trochę martwi. Mianowicie Misia przez zimę trochę przytyła - i z wyglądu, i z "wyczucia", gdy przejechało się jej ręką po żebrach. Natomiast według wagi... schudła, waży sporo mniej. Obawiam się, że to znaczy, że część masy mięśniowej przerobiła na tłuszcz, niestety. Mam nadzieję, że to dlatego, że w zimie miała mniej ruchu, a nie dlatego, że Misiątko mi się starzeje. :-(

Posted

ALuzja gorzej niz trymowany terier ;-) ale pand dentysta niczego sobie wiec mozna bylo podziwiac przy parcy :cool3:
Aga to trzeba sie gdzies na jakas wystawe umowic i opic magiesterke ;-)
a teraz biore kudlate i ide na ogrodek - niech poszaleja . Nie jestem jeszcze w stanie biegac na pola dzisiaj

Posted

[B]Aluzja:[/B] Spis trescie zrobiony, bibliografia, wykaz skrótów... tylko zakończenia mi sie nie chce napisać. Nie wiem czy kiedys doczytałaś, ale na spacerkach spotykam sunie od Ciebie - Semi Aluzja. Bardzo zabawowa, śliczna, przemiła sunia!

[B]Nitencj: [/B]Jak mi się uda obronić (najchętniej jak "najprzywzwoiciej") to będę opijała całe wakacje, więc na spotkanko wystawowe na 100% możemy sie namówić

Posted

[quote name='aga_ostaszewska'][B]Aluzja:[/B] Spis trescie zrobiony, bibliografia, wykaz skrótów... tylko zakończenia mi sie nie chce napisać. [/quote]Proponuję takie:

[SIZE=6][B]KONIEC![/B][/SIZE]
[B][SIZE=6][/SIZE][/B]
Na pewno się Pani Promotor spodoba! :-)

Posted

[B]Ali[/B]--- trzymamy za Was!!!
[B]aga_O[/B]--- koniec juz blisko, dasz radę!!!
[B]nitencja[/B]--- gdzie mam wysiąść (ulica, coś charakterystycznego) jadąc do Was "39" ?(rozumiem, że wsiadam w Bytomiu na dworcu:cool1: ).....

Posted

[quote name='Flaire']Proponuję takie:

[SIZE=6][B]KONIEC![/B][/SIZE]

Na pewno się Pani Promotor spodoba! :-)[/quote]
Może na szybko cos wykombinuję i Ty zostaniesz moją PANIA PROMOTOR!
Niestety pani profesor jest bardzo wymagajaca, a ja naprwdę nie wiem co napisać... najchętnie napisałabym:"Wszystko, co chciałam napisać, to już napisałam. KONIEC"

[B]bogula: [/B]Dzięki! Ja cały czas o Was pamietam i traymam kciuki... odzywaj się!

Posted

aga_o - podsumuj, wyciągnij wnioski, i zostaw czytelnika z czymś do myślenia zadajac klika pytań, które się nasuwają na skutek tego, co napisałaś, a na które nie odpowieziałaś w pracy.

Posted

Heyka :)

Przywlokłam się właśnie od lekarza tarczycowego z wiadomością, że tarczyca mi pomału znika i ma cechy przewlekłego, limfocytowego zapalenia. Pani dochtor uświadomiła mnie, że to choroba Hashimoto (pięknie brzmi, prawda? kojarzy sie z jakimś wypasionym wózkiem, hehehe).
Okazuje się, że zawsze można się czegoś ciekawego dowiedzieć - tyle lat choruję na niedoczynność tarczycy, biorę codziennie leki hormonalne, a tu proszę - tak ładnie się nazywa moja choroba :)
Poza ładną nazwą nie ma w niej niczego ładnego - to przez tę cholerę jestem gruba, a jak nie biorę leków, to z kolei czuję się tak, jakby mi ktoś łańcuszek zaciskowy na szyi zafundował.

To już chyba bym wolała dentystę... [B]Kliwio[/B], [B]Nitencjo[/B] - łączyłam się z Wami w bólu.

Posted

[quote name='Flaire']aga_o - podsumuj, wyciągnij wnioski, i zostaw czytelnika z czymś do myślenia zadajac klika pytań, które się nasuwają na skutek tego, co napisałaś, a na które nie odpowieziałaś w pracy.[/quote]
To jest genialne!

Posted

[quote name='Flaire']jeśli wygrasz tytuł Zw. Mł., będziesz musiała jeszcze na ring wrócić na porównanie o rasę.[/quote] Jeśli wygramy... :D

Tak czysto teoretycznie, to to rozważałam. Jak również i to, że - oczywiście również teoretycznie - Deryl ma szansę jeszcze na młodzieżowy championat, pomimo, iż skończył już 15 miesięcy. Jakby w Słupsku poszło dobrze, to w lipcu zameldowalibyśmy się w Warszawie na międzynarodówce, a tydzień po niej na krajówce w Gdyni :)
No i na koniec Sopot.
Zdobycie czego w młodzieży zalicza się do dorosłego? Bo coś tam jest, co się liczy. Doskonała do reproduktora, zdaje się...

[quote name='Wind'] Udzielaja Ci sie juz emocje? Mam nadzieje, ze czujesz glod wygranej i z Wystawy przywieziesz nam zloto :loveu: [/quote] No pewnie, że mi się udzielają emocje! Do wczoraj było psokojnie, dopóki nie przeczytałam planu sędziowania na stronie słupskiego oddziału ZK. A od wczoraj przeżywam jak mrówka okres :D
Czy przywieziemy z Derysiem złoto będzie zależało od pana sędziego. Jeśli mu się Derylątko spodoba, pomimo dużego wzrostu i zimowego noska, to super. Deryś nie będzie tam miał konkurencji w ringu, to może sędzia, przy braku kontrkandydatów, spojrzy na niego łaskawym okiem ;) :D

[quote name='zadziorny']I pamiętaj, że musisz dokopać tym wszystkim jamniorom i innym seterom :evil_lol: :diabloti: ;-)[/quote]
Postaram się nie zapomnieć i dokopać :D

[quote name='aga_ostaszewska'][B]Ali:[/B] Panikaro!!!!! Przecież powiedziałam, że Deryś wchodzi pierwszy... a ta baba mi nie wierzy... i musiała jeszcze na forum sprawdzić ;-)[/quote] Ciiiicho, wiem, że mówiłaś, ale jakoś musiałam zagaić temat na forum, nie? :D
[SIZE=1]Nie chodziło mi o sprawdzenie prawdziwości Twoich słów, a o napisanie tego ostatniego zdania...........
[/SIZE]
[quote name='aga_ostaszewska']A tak poza wszystkim, to SABINKO NIE BęDZIESZ SAMA!
Dla niewtajemniczonych: do Słupska, by wspierać Ali i Deryśka jadą:
- oczywiście Sabinka i Deyś (mam nadzieje, że ani o osóbce, a ni o psie nie zapomnimy :razz: pakujac się do auta),
- wspaniały TZ Ali,
- ja razem z moj nie mniej cudownym TZ, :cool3:
- Ela_h (chyba razem z swoim synem).......
No powiedzcie... kto ma taki doping i pomoc?[/quote] DERYŚ :D

Cudownie, że się spotkamy, bardzo się cieszę i już nie mogę się tego doczekać! [SIZE=1](Znowu piszę na kompie, na którym nie jestem w stanie okazać emocji, buuuu!)[SIZE=2]
[SIZE=3]
Ciekawa jestem czy Deryl pozna [B]Elę[/B] i [B]Krzysztofa[/B][/SIZE] :)

[/SIZE][/SIZE][quote name='Jura'][B]Ali[/B], zobaczysz szybko pójdzie i po bólu. Jeszcze będziesz nie zadowolona, że tak szybko każą Wam opuścić ring. Co by nie było, przed Tobą fajne emocje. Bo sam wynik nie jest aż tak ważny.[/quote] Oflaguję się i powiem, że nie zejdę z ringu dobrowolnie :D :D :D
A serio - fakt, ocena jednego psa nie powinna sędziemu zająć dużo czasu i mogę poczuć niedosyt :D
Wówczas zgłoszę się szybciutko na kolejną wystawę :)

Też uważam, że wynik jest najmniej ważny w tej zabawie, choć oczywiście miło by było coś osiągnąć. Jeśli niczego nie zwojujemy, to i tak będę kochać mojego łobuza, i tak będzie chodził dalej do szkoły, na agility i biegał za piłkami i frisbee :)

[quote name='Aluzja']Ali ,,zapomnialam........ boj sie boj bo jak sie ktos boi przed wystaw to mu lepiej idzie:smile:A pan Stepka to kolejny z roszerzonych..raczeja zpyatj jamnikarzy co o nim sadza bo my terrierowcy nie znamy go .:roll:[/quote] To nie tylko przed wystawą. Ja tak mam, że jak się czegoś panicznie boję, to zawsze wychodzi dobrze, a jak nie martwię się w ogóle, to wychodzi klapa kompletna. Doszło już nawet do tego, że cynicznie cieszę się, jak się boję :D
Co do sędziego - gdzieś mi mignęła informacja, że on jamnikarz, ale nie znam żadnego jamniora (tylko podwórkowe, ale one nie jeżdżą na wystawy). Myślałam, że zdarzyło mu się oceniać któregoś ze znajomych piesków :)

[B]Wind[/B], [B]Nitencja[/B], [B]bogula[/B] - nie dziękuję na razie za kciuki, żeby nie zapeszyć, dobra? ;)

Posted

bogula wsiadasz w to 39 i wysiadasz na przystanku Bykowina Gwarecka. Na przyklad wsiadajac w Bytomiu o 15:40 na Gwareckiej jestes o godzinie 16:37 Z przystanku idziesz najpierw na sklep Zabka :) na rogu sie miesci i na prawo od Zabki idziesz na pierwszy dom i to bedzie nasz. :)

Posted

[B]nitencja[/B]--- cudowny opis:evil_lol: ; TRAFIĘ!!!
[B]Ali[/B]---nie dziękuj, nie dziękuj! luzuj się i bądź dobrej myśli:loveu:

Ostatnio troszkę pomagam niewidomej podopiecznej -NIEWIDOMEJ a nie niedowidzącej- we wtorek wet zaszczepił jej Miśka p/wściekliźnie, kupiłam dla niego mały Frontline, bo pchełek ma też sporo--to taki podwórkowy kundelek...Najpierw mnie capnął pod kolanem, potem się "dostawiał" jak prowadziła go Małgosia do weta,...wzięłam osobiście smycz i popatrzyłam psu w oczy i jasno wytłumaczyłam: "jesteś na mojej łasce";) :razz: --- stał się grzeczny jak trusia! Misiek jest bardzo "niekoleżeński'---jak mnie widzi to wyrywa trawę zębami, trzęsie łebkiem ze złości..."kosiarka", hi, hi, hi!---za mało miał dobrego...Fafik ma się świetnie: kondycha OK, apetyt OK, koopy OK, sen OK...oby tak dalej!:evil_lol: jest zarośnięty:oops: .....

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...