Marta_Ares Posted June 29, 2005 Author Posted June 29, 2005 podobno szczepienie na nosóke mozna dopiero od 7 tygodnia??? tak mi powiedział jeden wet, psiak byl juz odrobaczony Quote
adda Posted June 29, 2005 Posted June 29, 2005 Marta, dopóki psiak nie przejdzie kompletu szczepień to lepiej nie wychodź z nim na dwór. Naprawdę. Poczytaj sobie na weterynarii o szczepieniach. Aresik jest po prostu boski :angel: Quote
LAZY Posted June 29, 2005 Posted June 29, 2005 Skoro nie mas szczepien to tym barrdziej najlepiej zrezygnuj z wychodenia na spacer! On jest malutki...a nosówka i reszta dranstw (parwowiroza itd.) nie spi...szkoda psiaka. Chyba ze meiszkasz w domku i po trawie gdzie chodzi piesek nie chodza inne psiaki. Quote
Marta_Ares Posted June 29, 2005 Author Posted June 29, 2005 A czy ktos by mogł mi zrobic jakis baner z Aresem??? pilnowac go trzeba strasznie doslownie jak małe dziecko :lol: na dwor wypuszczam go narazie tylko na soje podworko, a on juz probuje wszystko co sie rusza zjeść, patyki, trawa, kamienie według niego wszystko jest jadalne:] Quote
PIKA Posted June 29, 2005 Posted June 29, 2005 On jest bowski :angel: :angel: :angel: [b]Marta[/b] absolutnie nie wychodź z nim, na dwór Niech dostanie komplet szczepień i ścisła kwarantanna, chyba że macie własny teren Przy pierwszym szczepieniu dopytajcie weta, co gdzie i kiedy :fadein: Quote
Marta_Ares Posted June 29, 2005 Author Posted June 29, 2005 tak to jest domek i cały ogrodzony psy nie mają tu wstępu, koty raczej tez nie :) Quote
Marta_Ares Posted June 29, 2005 Author Posted June 29, 2005 Czyli lepiej narazie z nim wogole nie wychodzic oki wkoncu wiecie lepiej :D Quote
LAZY Posted June 29, 2005 Posted June 29, 2005 [quote name='Marta&Ares']tak to jest domek i cały ogrodzony psy nie mają tu wstępu, koty raczej tez nie :)[/quote] Skoro to teren zamknięty i psiaki ani kotki sie tam nei załątwiaja to mozesz z nim wychodzic. Ale nei rób wycieczek poza teren ogródka....I informuj co sie dizeje z psiakiem. Quote
Marta_Ares Posted June 29, 2005 Author Posted June 29, 2005 I mam jescze jeden problem na[isałam na Żywieniu ale malo ludzi tam zagląda i narazie cisza:/ Czy jakieś specialne witaminy powinien dostawac??? i czy jedzenie Friskes(nie pamietam jak sie pisze) junior jest dobre i zdrowe?? (tam niby pisze ze producent Purina.Mieszam mu to suche z saszetką pedigree dla szczeniakow, albo ryz z warzywami i z miaskiem dostaje. moze byc??? Quote
Marta_Ares Posted June 29, 2005 Author Posted June 29, 2005 a czy emblant czy jakos tak :D moze mi ktos z nim zrobic:)?????? Quote
adda Posted June 29, 2005 Posted June 29, 2005 [quote name='Marta&Ares']i czy jedzenie Friskes(nie pamietam jak sie pisze) junior jest dobre i zdrowe?? (tam niby pisze ze producent Purina.Mieszam mu to suche z saszetką pedigree dla szczeniakow, albo ryz z warzywami i z miaskiem dostaje. moze byc???[/quote] Friskies to raczej niewłaściwa karma, nie ma zbyt pochlebnych opinii, najniższa półka :roll: To samo z Pedigree. Poczytaj sobie na żywieniu na temat suchych karm jeśli chcesz karmić suchą, i wtedy nie musisz dodawać witamin. Jeśli chcesz gotować to wtedy witaminki musisz dawać, ale nie powiem Ci jakie, jako że lecę na suchej 8) Quote
adda Posted June 29, 2005 Posted June 29, 2005 [quote name='Marta&Ares']a czy emblant czy jakos tak :D moze mi ktos z nim zrobic:)??????[/quote] Mogę Ci zrobić 8) Quote
adda Posted June 29, 2005 Posted June 29, 2005 Marta, wyślij mi swój adres mailowy, prześlę Ci emblemat 8) Quote
PIKA Posted June 29, 2005 Posted June 29, 2005 [b]Marta[/b] Te wszystkie marketowe karmy są do doopy Jeżeli chcesz karmic psa pól na pól suchą karma i gotowanym jedzeniem to pamiętaj, żeby suchej karmy dawac połowę dawki przeznaczonej dla danego psa Dawaj mu bialy serek, jogurt (może być owocowy) , kefiry - ogólnie nabiał, ale już przetworzony, czyli nie samo zwykłe mleko, a na pewno nie typu UHT bo dla mnie to wyjałowione dziadostwo Możesz mu podawać tran. Co do zywienia i dodawania ewentualnych preparatów witaminowych to się nalezy skonsultowac z wetem. Jakies pewnie będa potrzebne, bo szczeniak rosnie [b]Adda[/b] - ja Sabe karmie głownie gotowanym i też witamin specjalnie nie dodaje, a to głównie dlatego, że sucz wcina warzywa i owoce wszelkiej maści> W standardzie - pełna wloszczyzna ( z porem),a wymiennie szpinak, buraczki, warzywa kwiatowe, czyli kalafior, brokuły, praktycznie wszystko oprócz strączkowych, ogórków i pomidorów i cebuli oczywiśie Sucz dostaje nawet orzechy włoskie. Poza tym co jakiś czas dostaje świerzutki szpik A poniewaz teraz zeszłam z wypełniaczy typu ryż, kluchy czy kasze (dostaje może raz w miesiącu) to dosypuje jej otręby pszenne I codziennie dostaje łyzke oleju słonecznikowego albo oleju z oliwek Ja na temat zawartości witamin w suchym żarciu, ktore jest produkowane w wysokiej temperaturze mam swoje zdanie :wink: Szczególnie na temat zawartości witamin ADEK, które są rozpuszczalne w tłuszczach :lol: Ja w ogóle mam swoje zdanie niezbyt przychylne na temat suchego żarcia :roll: Quote
adda Posted June 29, 2005 Posted June 29, 2005 [quote name='PIKA'][b]Adda[/b] - ja Sabe karmie głownie gotowanym i też witamin specjalnie nie dodaje[/quote] Saba to stara doopa jest :D Quote
adda Posted June 29, 2005 Posted June 29, 2005 [quote name='PIKA']Ja w ogóle mam swoje zdanie niezbyt przychylne na temat suchego żarcia :roll:[/quote] Hi hi, ja swoje mam przychylne :D Quote
PIKA Posted June 29, 2005 Posted June 29, 2005 [quote name='adda'][quote name='PIKA'][b]Adda[/b] - ja Sabe karmie głownie gotowanym i też witamin specjalnie nie dodaje[/quote] Saba to stara doopa jest :D[/quote] Jak była młoda to WCALE nie dostawała suchego żarcia :lol: Teraz jej daje jako wieczorną przekąske i to mniej dostaje niz 1/4 dawki dla niej przeznaczonej :lol: Quote
adda Posted June 29, 2005 Posted June 29, 2005 [quote name='PIKA']Jak była młoda to WCALE nie dostawała żarcia :lol: [/quote] O lala, wytrzymała sucz :lol: Quote
PIKA Posted June 29, 2005 Posted June 29, 2005 [quote name='adda'][quote name='PIKA']Ja w ogóle mam swoje zdanie niezbyt przychylne na temat suchego żarcia :roll:[/quote] Hi hi, ja swoje mam przychylne :D[/quote] A ja nie, bo nie lubiam, jak mnie ktoś probuje oglupić durną reklamą Mnie słowo "bilans" nie bierze :wink: Bo jakby mnie wzięło to poszłabym do dietetyka i kazała zbilansowac żarełko dla konkretnej osoby, czy konkretnego psa. Prawidłowy bilans powinien byc dobierany jednostkowo, a nie na zasadzie " ten worek żarcia np. puppy gigant jest dla każdego szczeniaka rasy dużej" bez wzgledu na to czy to dog, czy mastif :wink: A i w tej samej rasie a nawet miocie szczeniaki rozwijają się bardzo róznie :wink: [quote name='adda'][quote name='PIKA']Jak była młoda to WCALE nie dostawała żarcia :lol: [/quote] O lala, wytrzymała sucz :lol:[/quote] Napisałam [b]suchego[/b] żarcia :evilbat: Prosze mnie tu przy postach nie majdrować :nono: Quote
daga10011 Posted June 29, 2005 Posted June 29, 2005 Marta-skoro ten psiak byl w schronisku i nic mu jeszcze nie jest to w waszym wlasnym ogrodku raczej nic mu nie grozi-ale zaszczep go jak najszybciej,bo koty to dostep maja wszedzie :-? .Co do karmy-to nie bedzie duzy pies-mysle,ze mozesz spokojnie gotowac bez dodatkowych witamin,na poczatek kurczak+ryz+marchewka w 3 jednakowych proporcjach.A jesli wolisz suche-to wybierz jakas lepsza karme-od weta.Np.Gilpa podobno jest dosc dobra i tania....Karmy z supermarketow sa naszpikowane zapachami dziwnymi-moje psy niejadki dostaly kota jak poczuly w gosciach pedigree suche :roll: .Rozegrala sie najwieksza bitwa o jedzenie jaka widzialam-a u mnie suche powachaja i odejda :roll: .Sklad tych karm z marketow jest po prostu tragiczny-sam fakt,ze nie rozdzielaja karm na rasy male,srednie duze-jest standart junior i standart adult w roznych "smakach".no i nie maja w ofercie karmy puppy lub baby dog-a taka wlasnie on powinien dostawac.Gratuluje Tobie super psiaka i psiakowi,ze tak super trafil :D Oby sie zdrowo chowal Quote
daga10011 Posted June 29, 2005 Posted June 29, 2005 Marta-skoro ten psiak byl w schronisku i nic mu jeszcze nie jest to w waszym wlasnym ogrodku raczej nic mu nie grozi-ale zaszczep go jak najszybciej,bo koty to dostep maja wszedzie :-? .Co do karmy-to nie bedzie duzy pies-mysle,ze mozesz spokojnie gotowac bez dodatkowych witamin,na poczatek kurczak+ryz+marchewka w 3 jednakowych proporcjach.A jesli wolisz suche-to wybierz jakas lepsza karme-od weta.Np.Gilpa podobno jest dosc dobra i tania....Karmy z supermarketow sa naszpikowane zapachami dziwnymi-moje psy niejadki dostaly kota jak poczuly w gosciach pedigree suche :roll: .Rozegrala sie najwieksza bitwa o jedzenie jaka widzialam-a u mnie suche powachaja i odejda :roll: .Sklad tych karm z marketow jest po prostu tragiczny-sam fakt,ze nie rozdzielaja karm na rasy male,srednie duze-jest standart junior i standart adult w roznych "smakach".no i nie maja w ofercie karmy puppy lub baby dog-a taka wlasnie on powinien dostawac.Gratuluje Tobie super psiaka i psiakowi,ze tak super trafil :D Oby sie zdrowo chowal Quote
malawaszka Posted June 29, 2005 Posted June 29, 2005 śliczny - niech się zdrowo chowa :drinking: :D i na ogrodzone podwórko możesz spokojnie wychodzić z nim :D Quote
Marta_Ares Posted June 30, 2005 Author Posted June 30, 2005 czyli inna karma oki spoko :) :) a tak wogóle to musze serwer zmienic bo zanim te fotki na pupile.pl będą zaakceptowane troche czsu mija :evil: a wy na jakich serwerach mace swoje fotki?? Quote
Alfik Posted June 30, 2005 Posted June 30, 2005 Marta, ja wstawiam prosto ze swojego kompa. Na początku galerii jest przepis jak to robić :D Quote
zaba14 Posted June 30, 2005 Posted June 30, 2005 Marta z reguly wstawiamy zdjecia tutaj [url]http://www.imageshack.us/[/url] piesiek sliczny i az milo sie czyta jak sie edukujesz ;) niech psinka rosnie zdrowo.. Quote
Recommended Posts