Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

niestety zarasta w błyskawicznym tempie :-(
ale narazie, czekam, bo wole go bliżej zlotu ogolić:evil_lol:
i musze jeszcze znaleźć fryziera gdzieś w pobliżu, który odważy sie ogolić warczącego Aresa.....

zdjęc nowych nie było, bo mi net pał w domu:placz:
okupowałam komputer chlopaka, ale tam zdjęć nie miałam, na szczeście dzisiaj udało sie w końcu zrobić i za chwilę będą fotki:loveu:

• Replies 18.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Marta_Ares napisał(a):
i musze jeszcze znaleźć fryziera gdzieś w pobliżu, który odważy sie ogolić warczącego Aresa.....

A nie wystarczy kagańca założyć?

Posted

Justa napisał(a):
A nie wystarczy kagańca założyć?

kaganiec będzie oczywiście, ale on jest strasznie nie dotykalski przez złe doświadczenia z dzieciństwa jak wet nie umiał mu pazurów obciąć.... :(

a propo pazórów, on ma 2 wilcze na kazdej tylnej łapie i są straszne problemy z nimi, bo cieżko mu je obciąć, a jak sie nie przypilnuje to mu zarastają do okoła i w poduszkę wrastają :(
więc dzisiaj zabraliśmy sie z tztem za obcinanie tych pazorów bo już miał długie, no i po tym obcięciu mam całe ręce podrapane i spuchniętą wargę bo piesek probował uciekać i kagańcem metalowym mi przyłożył......

Jak my go obcinaliśmy to nie było żadnego protestu, był bardzo grzeczny, ale boje się, że w obcych rękach może być gorzej....

Posted

Marta_Ares napisał(a):
Jak my go obcinaliśmy to nie było żadnego protestu, był bardzo grzeczny, ale boje się, że w obcych rękach może być gorzej....

To może lepiej nabyc maszynkę i samemu obcinać?
I tak Wam się zwróci za te wizyty. A tak to można do woli poprawiać i obcinac kiedy się chce.

Posted

będe chciała kupić, ale narazie całą kase odkładam na zlot :) a że nie pracuje to za duzo tego nie ma,

maszynka to jedynie tą za 150zł z allegro, bo te tańsze po 40- 50zł chyba nie ma sensu?

a mi zależy tylko na obcinaniu 2-3 razy w roku w lato, bo na zime chce zeby mu odrastała

Posted

Marta_Ares napisał(a):
będe chciała kupić, ale narazie całą kase odkładam na zlot :) a że nie pracuje to za duzo tego nie ma,

maszynka to jedynie tą za 150zł z allegro, bo te tańsze po 40- 50zł chyba nie ma sensu?

a mi zależy tylko na obcinaniu 2-3 razy w roku w lato, bo na zime chce zeby mu odrastała

Ja tam nie wiem jak to jest z innymi psami, ale dla sierści typu sznaucer to trzeba porządnej maszynki. Może podpytałabyś kogoś kto ma spaniela?
Sądzę, że maszynka za 50zł to sie zepsuje po jednym strzyżeniu.

Posted

Marta_Ares napisał(a):

Ares ma strasznie gruby podszerstek, ludzkimi 2probowalam i nie bylo szans zeby co kolwiek poszło.... ;/

No na pewno te ludzkie się do psiego włosa nie nadają ;)

Posted

woda ciepła bo stała w miejscu, ale byłam i tak w adidasach, bo bałam sie zeby o coś soie nogi nie rozwalić.

wielkie dzięki, nie mam pojęcia skąd ja tam to "t" wytrzasnęłam....

wychodzi siedzenie przed kompem z gorączka.......