Kashdog Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 http://i1014.photobucket.com/albums/af269/Marta_Ares/WIOSNA/DSC08839.jpg Haha! Genialne ;) Quote
Marta_Ares Posted June 20, 2010 Author Posted June 20, 2010 a co dziwnego jest w łysym Aresie :D Quote
taxelina Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 No i pojawil sie lysy ale nie do konca lysy :D Quote
Bartiśkowa_ Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Widzę że grzbiety został nie ścięty :cool3: Ale wam zazdroszczę tych jeziorek :loveu: Quote
Kashdog Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 http://images42.fotosik.pl/218/9703e4064673bd5f.jpg Co ty, chcesz z niego ridgebacka zrobić? :diabloti: Quote
olekg89 Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 Czemu ty oszpecasz takiego ślicznego kundla ,strzyżeniem?Wytłumacz mi to ,bo to dla mnie niepojęte Quote
Marta_Ares Posted June 21, 2010 Author Posted June 21, 2010 przeszkadza Ci cos ze tak go obcinam?? mi/ nam jest dużo wykodniej, ponieważ po kazdym spacerze nie muszę go wsadzać do wanny zaby zmyć piach i błoto, Ares korzysta ze spacerow na calego, zawsze jest kapanie w czym kolwiek sie da + tarzanie w piachi i błocie, pozatym on po obcięciu jest dużo żwawszy, zachowuje sie jak szczeniak Quote
Justa Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 Ło matulu co to za wymyślna fryzura? :lol: :mdleje: Quote
Marta_Ares Posted June 21, 2010 Author Posted June 21, 2010 Justa napisał(a):Ło matulu co to za wymyślna fryzura? :lol: :mdleje: hehe kupiłam maszynkę ale nie mam nakładek ;/ a chcialabym tak na 3mm go obcinac, a irokez będzie ścięty :D głowa chyba lepiej teraz wyszła?:D Quote
Justa Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 Przecież nakładki można dokupić z tego co się orientuję? Głowa chyba lepiej, ale zdjęcia z daleka więc ciężko ocenić. Usuń mu tą pręgę bo wygląda conajmniej dziwnie :diabloti: Z czasem dojdziesz do wprawy.. żeby robić fajne przejścia i dopasujesz jakieś fajne cięcie do Aresa. Quote
Marta_Ares Posted June 21, 2010 Author Posted June 21, 2010 a jeszcze nie wiem czy to zalezy od maszynki czy od mojego ciecia, teraz w kilku miejscach maszynka sciela całą sierść do skóry.... teraz obciełam z włosem, a ostatnio jak ciełam pod włos czegoś takiego nie bylo, czekam na nakładki bo Pan obiecał załatwić, jak nie będzie to wtedy przez neta zamówię. Quote
Marta_Ares Posted June 21, 2010 Author Posted June 21, 2010 Ostatnio z Tztem jezdzimy sobie na wycieczki rowerowe (troche kg trzeba zrzucic :D) i odkryliśmy dzięki temu fajne miejsce koło niego na spacerki, najpierw pola i łąki, później ścieżka w lesie, a na końcu mała rzeczka:loveu: :loveu: :loveu: do rzeczki sie nie dostaliśmy bo tam tereny podmokłe i woda stała dookoła. W każdym bądź razie następnego dnia wybraliśmy sie tam z Mayka i Milanem, a wczoraj z Mayką i Aresem :evil_lol: z pierwszego spaceru zdjecia fatalne bo komary nas zjadały.... na drugim już się ubezpieczyliśmy i trochę lepsze wyszły:evil_lol: Quote
Justa Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 Marta_Ares napisał(a):a jeszcze nie wiem czy to zalezy od maszynki czy od mojego ciecia, teraz w kilku miejscach maszynka sciela całą sierść do skóry.... teraz obciełam z włosem, a ostatnio jak ciełam pod włos czegoś takiego nie bylo, czekam na nakładki bo Pan obiecał załatwić, jak nie będzie to wtedy przez neta zamówię. Cięcie z włosem jest trudniejsze niż pod włos. I to zależy pod jakim kątem ustawisz maszynkę. Jeśli bardziej prostopadle do ciała, to wytniesz mu po prostu dziurę. Jak bardziej płasko to nie. A pod włos ścina się równo i jest znacznie łatwiej. Nie da się praktycznie wyciąć dziury, bo tniesz na najmniejszą możliwą długość. Quote
Marta_Ares Posted June 21, 2010 Author Posted June 21, 2010 próbowałam znaleźć fryzjera we włocławku, ale to graniczy z cudem, albo mam słabe kontakty.... czyli jednak bezpieczniej pod włos ciąć? Quote
Justa Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 Marta_Ares napisał(a):próbowałam znaleźć fryzjera we włocławku, ale to graniczy z cudem, albo mam słabe kontakty.... czyli jednak bezpieczniej pod włos ciąć? Znaleźć fryzjera to pół biedy.. Znaleźć dobrego fryzjera, który nie zrobi Ci z psa jakiegoś koszmaru.. Wiesz to głównie chodziłoby o to, żebyś mogła podpatrzeć a potem sama spróbować robić Aresa na wzór tego co zobaczysz. Ja tak zaczęłam robić, dziewczyny z Dogo mi pokazały jak sznaucera robić i teraz robię to sama i z usług fryzjerów nie korzystam i korzystac już nie będę. Pod włos wychodzi równiej, ale krótszą sieść będziesz miała - ale z tym to chyba akurat lepiej, dłużej będzie odrastał i mniej błota naniesie do domu. Z tym, że przejścia będzie cieżej zrobić od tej zarośniętej głowy. Quote
Marta_Ares Posted June 21, 2010 Author Posted June 21, 2010 ogladalam tą galerie na dogo co fryzjerzy potrafią z psami zrobic..... ;/ moze z nakladkami lepiej będzie go obcinać, ja tylko na lato chce go obcinać, potem zeby mu zimno nie bylo na jesień i zimę, mamy kombinezon nie ocieplany który świetnie chroni od błota i deszczu Quote
Justa Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 Marta_Ares napisał(a):ogladalam tą galerie na dogo co fryzjerzy potrafią z psami zrobic..... ;/ moze z nakladkami lepiej będzie go obcinać, ja tylko na lato chce go obcinać, potem zeby mu zimno nie bylo na jesień i zimę, mamy kombinezon nie ocieplany który świetnie chroni od błota i deszczu Niestety mało jest ludzi, którzy umieją zrobić to porządnie.. Dlatego Ci co się co nieco znają - i wiedza jak taki pies NIE powinien wyglądac to robią samemu. Dla psa mniejszy stres i dla nas większy komfort - bo można sobie poprawiać do woli. Z nakładkami to ja nie mam pojęcia nietety jak to jest. Mam andisa i ostrze ostera 1,5mm. Ale u nas to kwestia szyji, uszu i doopki właściwie. A Wy w końcu jaką kupiliście? Quote
Marta_Ares Posted June 21, 2010 Author Posted June 21, 2010 wiesz co kupiłam, jakąś zwykła nie firmową na próbę, narazie idzie bardzo ładnie, nie grzeje sie wogole, nie zacina.... Quote
Bartiśkowa_ Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 Majka ma sliczną obózkę :cool3: nie widziałam jej jeszcze :diabloti: Quote
Marta_Ares Posted June 22, 2010 Author Posted June 22, 2010 miala ja wczesniej, potem ją pogryzła:angryy: i dopiero ostatnio Tzt jej zszył na nowo:evil_lol: Quote
Ewa&Duffel Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 Ale fajne tereny :) Cyrkowcy ! :cool3: http://i1014.photobucket.com/albums/af269/Marta_Ares/WIOSNA/DSC07831.jpg Quote
Recommended Posts