Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 18.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ooooo, husky aportujący piłkę, pewnie podróba jakaś, bo one nie aportują :diabloti:

Marta, jak robisz dziurkę w funny i wplatasz sznurek to piłka się nie rozwala? Jak to najprościej zrobić, może rozgrzanym gwoździem czy coś w ten deseń?

Posted

Aleksandra95 napisał(a):

dzięki :loveu:

magdabroy napisał(a):
http://i1235.photobucket.com/albums/ff432/Dog_style/Wiosna 2012/DSC09974.jpg Ares świeżo golony? bo tak "łyso" wygląda :evil_lol:

prawdopodobnie był świeżo po obcięciu :evil_lol:

Kaaasia napisał(a):
Wodne foty świetne :lol:
Widać że psy w swoim żywiole.

dziękuje :loveu: oj tak w wodzie potrafią szaleć godzinami :loveu:

westie_justa napisał(a):
Swietna foty jak zawsze :mdrmed:
a ogolony Ares ummm :loveu::loveu: http://i1235.photobucket.com/albums/ff432/Dog_style/Wiosna 2012/DSC09809.jpg?t=1337804064

dziękuje :oops: :loveu: oj tak mi też zdecydowanie bardziej podoba sie łysy Ares:diabloti:

evel napisał(a):
Ooooo, husky aportujący piłkę, pewnie podróba jakaś, bo one nie aportują :diabloti:

Marta, jak robisz dziurkę w funny i wplatasz sznurek to piłka się nie rozwala? Jak to najprościej zrobić, może rozgrzanym gwoździem czy coś w ten deseń?

taa wybrakowany, trzeba zgłosić reklamację nie dosyć, że aportujący to jeszcze biegający luzem bez linki, przychodzący na zawołanie i biegający na agility :evil_lol:

co do piłki to Tzt przewiercał, a pierwszą robiłam rozgrzanym gwoździem, ale męczyłam się z nią chyba z 2godzny:roll:

Anecioreczek napisał(a):

:eviltong:

Izabela124. napisał(a):
Wodne fotki najlepsze :)

Metheora napisał(a):
świetne zdjęcia i fajne szaszłyki ;]

dziękuje :loveu: :loveu: :loveu:

szaszłyki to specjlaność Tzta:diabloti:

Posted

Pisałam, że Maylok to pupilek mojej mamy? ja wogóle nie interweniowałam w jego wychowanie, bo zawsze było: nie krzycz na niego, nie szkol go- on miał trudne dzieciństwo, było litowanie się nad biednym pieseczkiem. Okazało się, że ten ich biedny pieseczek zaczął ich ostatnio świetnie ustawiać, a dowiedziałam się o tym całkiem przypadkiem :roll:
Zaczęło się od występu na imieninach, zaczął skakać na wszystkich przy stole więc wzięłam go za szubry i zwaliłam na podłogę, piesek sie nagle zdenerwował, wysunął z zębami na moją rękę :crazyeye: wpadł w jakiś szał, zaczął szczekać warczeć i próbować mnie nastraszyć, za swoje piękne zachowanie wyleciał z pokoju (oczywiście mama protestowała jak to można się nad pieseczkiem tak znęcać)

Ostatnio sytuacja się powtórzyła kiedy próbowałam zabrać mu kość, pokazałam mu co myślę o takim zachowaniu i moment się uspokoił.

Po tym wszystkim mama opowiedziała, że Maylok zaczął tak się niby rzucać na mojego ojca kiedy ten coś mu zabronił, albo chciał go wygonić z pokoju, kiedy Maylok zaczynał warczeć oni się wycofywali.....:angryy: także teraz już wiem skąd te akcje na mnie

Posted

A tak niewinnie wygląda no :diabloti: Ale z małymi pieskami jest sto razy gorzej niż z dużymi - nikt ich nie bierze na serio, bo on taki śmieszny, jak warczy, jak się złości, ząbki pokazuje, a jak pies pozwala sobie na więcej i więcej, to przestaje się robić śmiesznie, jak się okazuje, że on wcale nie ma papierowych zębów :roll: Wiem coś o tym, dlatego u mnie mimo tego, że sucza waży lekko powyżej 10kg, jest pruski dryl i jest traktowana jak "pełnoformatowy" pies, bo inaczej jak jej się śrubka poluzuje to zaczyna być niemiła ;)

Posted

o jaki milusi Mayloczek :evil_lol:
dobrze robisz, parę razy go wywalisz z pokoju lub przytrzymasz by nie gryzł i powinien próbować rzadziej aż w końcu sam przestanie to robić , miałam takie problemy z suką tylko ona była wtedy 2 razy taka jak Maylok.

Posted

o to jak Kora :P ostatnio ugryzla moja mame ;p tak to jest niestety - jak sie rodzice wtracaja w wychowanie - z Atosem mama tez przesadzała - na szczescie Mushu jest tylko i wylacznie pod moja kontrola :)

Posted

[quote name='evel']A tak niewinnie wygląda no :diabloti: Ale z małymi pieskami jest sto razy gorzej niż z dużymi - nikt ich nie bierze na serio, bo on taki śmieszny, jak warczy, jak się złości, ząbki pokazuje, a jak pies pozwala sobie na więcej i więcej, to przestaje się robić śmiesznie, jak się okazuje, że on wcale nie ma papierowych zębów :roll: Wiem coś o tym, dlatego u mnie mimo tego, że sucza waży lekko powyżej 10kg, jest pruski dryl i jest traktowana jak "pełnoformatowy" pies, bo inaczej jak jej się śrubka poluzuje to zaczyna być niemiła ;)

on i niewinny wygląd :diabloti: toć to diabeł wcielony :eviltong: na spacery mama zakłada mu tylko szelki, żeby się nie dusił na obroży.... no i na tych spacerach latają tam gdzie piesek chcą (mama lub siostra).
raz jedyny wziełam go na szelkach na spacer- nigdy więcej (chyba, że podpinam 2 do pasa biodrowego) kompletnie na nic nie reagował, za to na obroży półzaciskowej z łańcuszkiem chodzi ze mną pięknie. Zdecydowanie rzadziej zdarzają mu się wyskoki do samochodów czy psów za płotem.

[quote name='gops']o jaki milusi Mayloczek :evil_lol:
dobrze robisz, parę razy go wywalisz z pokoju lub przytrzymasz by nie gryzł i powinien próbować rzadziej aż w końcu sam przestanie to robić , miałam takie problemy z suką tylko ona była wtedy 2 razy taka jak Maylok.
mam nadzieję, że więcej nie będzie próbował, ale dobrze by było, żeby inni robili z nim to samo

[quote name='Anecioreczek']o to jak Kora :P ostatnio ugryzla moja mame ;p tak to jest niestety - jak sie rodzice wtracaja w wychowanie - z Atosem mama tez przesadzała - na szczescie Mushu jest tylko i wylacznie pod moja kontrola :)
u mnie na szczęscię w wychowanie Aresa się nie wtrącali, za to Maylok to taki typowy ich pupilek.

Najlepsze są sytuację jak 2 psy bawią się na dworzu. Dodam, że nigdy sobie nic nie zrobili, czasami Ares go ostrzej potraktował, ale tamten się wycofywał więc jestem spokojna o ich relacje jeśli w pobliżu nie ma mojej mamy:diabloti: bo jak jest to co chwila słyszę:
- Marta chodź tu on warczy na maylok za chwile się pogryzą,
- chodź one dziwnie na siebie patrzą...
- Ares go goni i za chwilę się rzuci na niego :diabloti:
Na nic moje tłumaczenie, żeby nie interweniowała, że nic się nie dzieje :shake:

Posted

Marta_Ares napisał(a):

Najlepsze są sytuację jak 2 psy bawią się na dworzu. Dodam, że nigdy sobie nic nie zrobili, czasami Ares go ostrzej potraktował, ale tamten się wycofywał więc jestem spokojna o ich relacje jeśli w pobliżu nie ma mojej mamy:diabloti: bo jak jest to co chwila słyszę:
- Marta chodź tu on warczy na maylok za chwile się pogryzą,
- chodź one dziwnie na siebie patrzą...
- Ares go goni i za chwilę się rzuci na niego :diabloti:
Na nic moje tłumaczenie, żeby nie interweniowała, że nic się nie dzieje :shake:
U jest tak samo tylko dochodzi jeszcze: Zaraz Bobik udusi Kissa, bo wgryza mu się w szyję ha ha