dysia-u Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 prosze napiszcie jakie owoce /i czy wogóle potrzebne/ mogą jeść yorusie , a które zaobserwowaliście że im szkodzą Quote
megi82 Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 wiem,że winogron może być szkodliwy-moje lubiago-ten miąż ale nie daję im,uwielbiają banany,pomarańćze-ale tylko te bardzo słodkie,jabłka-kiedyś Luna wyrwała mi kiwi,widziałam jak próbowały w wakacje podjadac poziomki i malinki-ale chyba im nie podeszło to,bo szybko zaniechały jedzenia tego. może byc tak,że psiak jest uczulony na coś..pies mojej kolezanki nie może jeśc jabek które uwielbia-ma jakieś uczulenie... w dziale żywieniowym winno być o owocach-może na ogólnym dogo jest coś w konkretach Quote
...::Basia::... Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 [quote name='dysia-u']prosze napiszcie jakie owoce /i czy wogóle potrzebne/ mogą jeść yorusie , a które zaobserwowaliście że im szkodzą[/QUOTE] Wiem ze banany i jabłka mozna dawac a winogron nie wolno;) Quote
karkakarka Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Jabłka tak, tylko na pestki trzeba uważać :) Quote
eliza&LILI Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Lili lubi jabłuszko bananka marchewkę malinki truskawki poziomki kalarepki. wiem że z tego co psu nie wolno dawać avokado, rodzynek,cebuli,winogron, sałaty. :lol: Quote
Deszczowyjka Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 Jabłuszko jak najbradziej :) My lubimy też owoce leśne (poziomki, jagody) oraz słodkie śliwki (bez pestek). Quote
Natalia&Lola Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 Bond uwielbia banana, nie mogę zjeść spokojnie bo on aż się trzęsie aby mu dać. Oprócz tego dostaje jabłko, gruszki, marchew, pomidora. Raz nawet cytryny chciał więc dałam mu spróbować aby dał mi spokój ale jemu i to posmakowało...... Quote
eve86 Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Riki lubi truskawki i poziomki jak tylko je poczuje nawet jak jem jogurt to dostaje kota :loveu: Quote
Juustii Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Tofik uwielbia banany, jabłka,a nawet cytrynką nie pogardzi :lol::diabloti: Quote
...::Basia::... Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 A czy yorki mogą jeść jajka?:roll: Quote
rufus295 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Jest kilka rzeczy które psy nie mogą jeść. Całą resztę psy mogą jeść, a jeśli się nie mylę YT są psami/:lol: Quote
tigrunia Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='...::Basia::...']A czy yorki mogą jeść jajka?:roll:[/QUOTE] Żółtka :loveu: Quote
Steelcia111 Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Mój Yorczek je maliny poziomki jabłka i banany ! Quote
adik75 Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 mój uwielbia brzoskwinie z puszki - jak tylko słyszy otwieranie puszki to aż się cały trzęsie :) Quote
Visenna Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 A moje dwa uwielbiają mandarynki, pomelo i jabłka. Lubią tez pomarańcze i banany, ale zdecydowanie mandarynki rządzą ;) Generalnie zeżrą każdego owoca jakiego im dam, ale nie daję wszystkich- gruszki i sliwki - wiem co mi się dzieje w jelitach po nich, wiec psom tego oszczędzam :D Quote
Balbina. Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 ja owoców nie daje za to warzywaka-i owszem.Daję oczywiście te nieśmiertelne marchewki,kalarepkę,selera,szparaki,pietruszkę...i chyba wszystko.Do tego gotuję mięsko,ryżyk i jest ok. Quote
wendi09 Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 a my jemy ! jak najbardziej,oczywiscie najbardziej jabuszka,ale prubuje wszystkich oprucz winogrona,bo ponoc nie powinno sie dawac,cytrusy mniej podchodza,ale jakos idzie,chociaz bardziej woli wrzywa ! Quote
Yorkomanka Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 mój żadnego owoca ani warzywa nie ruszy:eviltong: Quote
kiniaaa Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 jabłuszka na pierwszym miejscu!! od czasu do czasu kawałek banana ;) i z warzyw marchewka Quote
Karolina. Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 U Lakiego to różnie bywa; daję mu wszystko oprócz winogron, i z reguły wszystko je - czasami tylko powącha jabłko i go nie ruszy, a innym razem zajada się nim z wielką chęcią - być może to kwestia odmiany? :hmmmm: Tzn. może woli te słodsze, zamiast słodko-kwaśnych ;) Quote
OlaKW Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 [quote name='kiniaaa']jabłuszka na pierwszym miejscu!! od czasu do czasu kawałek banana ;) i z warzyw marchewka[/QUOTE] U nas tak samo :) Quote
Yourii Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Moja mała to wszystkie warzywa bez wyjątku uwielbia, a jeżeli chodzi o owoce to tylko słodkie lub takie średnio-słodkie, żadnych pomarańczy czy winogron. Oczywiście chce bardzo i prosi ale i tak wypluwa :P Quote
Recommended Posts