Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na tej aukcjii
[URL="http://www.allegro.pl/item765331377.html"]COCKER SPANIEL Szczenią Śliczna ZOBACZ WARTO !! (765331377) - Aukcje internetowe Allegro[/URL]
Facet -Termi-T2 reklamuje swoją suczke moimi zdjeciami ([URL="http://www.spaniele.wroclaw.pl"]www.spaniele.wroclaw.pl[/URL]) i odmawia usunięcia tych fotek bo zna regulamin i prawo i lepiej żebym się z tym zapoznała bo nie zyczy sobie tego typu telefonów :banghead:
Zgłosilam do allegro,mam nadzieję że to wystarczy ale jestem w furii!!
Myślicie ,że mogę jeszcze coś zrobić ?Zdaje się,że to się nazywa kradzież ale moze sie mylę?

Posted

Jeśli zdjęcia są Twojego autorstwa, to moim zdaniem jest to kradzież - konkretnie naruszenie praw autorskich. W dodatku - jeśli na zdjęciu jest inny pies niż ten oferowany w ogłoszeniu - wydaje mi się, że jest to także oszustwo. Może przenieść ten wątek do działu prawnego? Póki co zrób print-screeny - na wszelki wypadek

Posted

Kradzież to jest wdł. mnie, zastrzegłaś na stronie, że nie życzysz sobie powielania fotek?
Serwis allegro powinien fotki usunąć.:angryy:
Następnym razem rób na fotkach znak wodny.;)

Posted

Ja miałam identyczną sytuację ale na gratce. Pseudohodowczyni umieściła zdjęcie szczeniaka z mojej hodowli i ogłaszała je jako swoje. Jeszcze bezczelnie powiedziała że to jest jej szczeniak :angryy:. Postraszyłam ją policją i sądem. Wyśmiała mnie i powiedziała że ona jest prawnikiem :lol:.
Miała kolejny telefon od znajomej ( tam było zdjęcie szczeniaka znajomej ).
Usunęła i wciskała kit że to dziecko się bawiło. Kazałam jej wstawić zdjęcia jej szczeniąt :mad:.
Powiadomiona gratka odpisała że muszę problem rozwiązać z ogłoszeniodawcą.
Myślę że allegro będzie pod tym względem lepsze.

Posted

ja z allegro mialam podobny problem - ktos ukradl moje zdjecia co prawda nie szczeniakow ale procesora - administracja allegro stwierdzila ze nie jest w stanie stwierdzic czyje to faktycznie zdjecie jest i stwierdzila ze mam sprawe rozwiazac sadownie ... :angryy:

Posted

[quote name='natasza']odmawia usunięcia tych fotek bo zna regulamin i prawo i lepiej żebym się z tym zapoznała bo nie zyczy sobie tego typu telefonów :banghead:
[/QUOTE]
Jeżeli zna prawo to powienien wiedzieć co to są prawa autorskie. Jeżeli allegro nie pomoże, może zgłoś sprawe na policje. A faceta męcz telefonami i smsami. I tak jak filodendron pisze, zrób screeny aukcji.

Posted

Obawiam się, że poza zgłoszeniem do Allegro nic więcej nie możesz zrobić. Niestety "pożyczanie" zdjęć czy opisów to na Allegro nagminny proceder, ale tak jak napisała Elitesse oni nie są w stanie sprawdzić (a może nie chcą) kto faktycznie jest autorem zdjęcia. Powinnaś zgłaszać do upadłego, tym bardziej jeśli na zdjęciu jest Twój pies, a nie tego gościa, bo to już jest świadome oszukiwanie potencjalnych kupujących.

Posted

Jeżeli jego szczeniaki mają rodowód, to zgłoś to do związku. Możesz też spróbować umieścić na allegro "konkurencyjne" ogłoszenie. Zatytułuj: uwaga oszust i napisz, co ten facet robi.