Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='teresz10']nie śpimy - czekamy na wieści jak spodobała się mała? ja chyba dzisiaj znowu zaliczę schron [B]- wszystkim zainteresowanym :[/B] [B]droga do samego schronu jest przejezdna cały czas[/B] z tego powodu że jest tam obok wysypisko śmieci i jeźdżą śmieciarki , tak że dojazd musi być.[/QUOTE]

Szkoda, że nie wiedziałam wcześniej..

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[url]http://www.dogomania.pl/threads/176773-KtoA-miniaturowy-czarny-mlodziutki-czyli-Czarusia-z-Nowodworu?p=13806455#post13806455[/url]
I mam prośbę: skąd sie wzięła w schronisku, jak długo była, czy szczepiona i na co, czy odrobaczona.

Posted

Lady - dzisiaj miałam jechać z pańcią aby zobaczyła jednak Basię. Basia wczoraj ani rusz nie chciała iść, wyrywała się ze smyczy i zapierała. Pani na nią czekała - ale jednego nie chciałam - aby ktoś biorąc psa na tymczas zraził się i do adopcji i do tymczasów. Chcę więc aby decyzja była świadoma - liczę też na "chemię" ,zdjęcia to za mało...a Basia oczywiście przez kratki jest bohaterka , gorzej na zewnątrz- wraca do boksu bo tam czuje się bezpieczniej niż gdziekolwiek. Jedno dobre Basia lśni - jest odkarmiona i sierść ma piękną. Pani od tymczasu Basi stwierdziła że lepiej na tygodniu, więc jak będę jechała dam ci znać.

Posted

Wrzuciłam psy na adopcjapsa.pl. Podałam kontakt z pierwszego posta i napisałam przy wszystkich, że wysterylizowane/wykastrowane, żeby było mniej głupich telefonów.
Jamniczka w końcu pojechała czy nie, bo nie rozumiem?

Posted

[quote name='matrioszka2']No właśnie - co z wychudzoną jamniczką Atlantą ? Kto ją zabrał i dokąd pojechała ?[/QUOTE]
Już nie wiem, czy przez telefon mówiłam o tym Madallenie, czy na którymś wątku pisałam, ja albo Teresz, z Atlantą było tak, że przyjechała do schroniska jakaś Pani z Firleja, zobaczyła tą kościotrupkę i ją natychmiast adoptowała i zabrała do siebie do domu i było to o ile pamiętam co Kierownik mówił - tuż przed Świętami (Teresz? tak? bo ja jakoś w trakcie tej rozmowy pod samochodem poleciałam na łąki ze spanielką ją wysikać przed podróżą, a wcześniej przy 1 rozmowie zamknęta byłam w boksie z psami i robiłam zdjęcia).
Ewa

Posted

[quote name='matrioszka2']W poście 1370 z dnia 29 grudnia kościotrupka jest, więc jakie "przed świętami".
W każdym razie dobrze, że jednak gdzieś doopcię grzeje.[/QUOTE]
Wiesz, to Teresz rozmawiała, ja byłam od zadań i co mnie doleciało to zapamiętałam, może to chodziło o święta noworoczne, w każdym bądź razie kobita z Firleja uratowała jej życie i dała dom, dobrze to o niej świadczy, że wzięła największą bidę ze schroniska.
Ewa

Posted

[quote name='matrioszka2']W poście 1370 z dnia 29 grudnia kościotrupka jest, więc jakie "przed świętami".
W każdym razie dobrze, że jednak gdzieś doopcię grzeje.[/QUOTE]

Podobno adopcja - myślę że mogło tak być, bo dojazd ok, a sporo ludzi miało wolne. Dziewczyny co ze stroną? Ja rozsyłam ifo na maile że schron taki istnieje - ale przydałoby się gdzieś pokazać zdjęcia a nie ma sensu dawać linka do naszych dyskusji tutaj- ja chcę wysłać info przez naszą klasę do miejsc gdzie są odławiane psy z informacją do strony. Im więcej ludzi będzie wiedziało tym - lepiej, Początek roku - czas na ropoczęcie....

Posted

A ja chciałam zapytac jakie dane teraz dawać w ogłoszenich Saszy, bo wiem ze fundacja Emir często wymaga żeby były dawane namiary do nich jak przejmują opiekę nad jakimś psiakiem.

Posted

[quote name='tula']A ja chciałam zapytac jakie dane teraz dawać w ogłoszenich Saszy, bo wiem ze fundacja Emir często wymaga żeby były dawane namiary do nich jak przejmują opiekę nad jakimś psiakiem.[/QUOTE]

Anita
[EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]
608 404 770

to są moje namiary, które mogą być podawane w ogłoszeniach Saszy
lub bezpośrednio do Fundacji
[URL]http://fundacja-emir.pl/schronisko/schronisko-info.htm[/URL]

pierwszy nr telefonu
Sasza nie jest wysterylizowana, a adopcja będzie możliwa po sterylizacji.

Posted

Teresz, to ja na bazarek bym Ci dała cudną, różową kurteczkę ortalionową dla jakiegoś yorka albo innego mikropsa, bez ocieplenia, za 39 zł /tyle za ile kupiłam/, na mikropsa mojej mamy za wąskie w klacie, tu zdjęcia i dokładnie ta kurteczka z rozmiarami:
[URL]http://www.allegro.pl/item852477941_kombinezon_na_deszcz_pink_rozm_xl_aukcja.html[/URL]

Tylko przymierzona, jest z metką.
Ewa

Posted

Słuchajcie wątek ma już ponad 160 stron...:cool3:Ciężko się połapać i myślę, że źle zrobiliśmy wklejając każda od siebie zdjęcia w pierwszych postach. Myślę, że musi być tak, że przydało by się założyć- bądź wyczyścić całkiem ten(powodzenia dla moda:diabloti:)wątek. No i osoba zakładająca wątek musi zrobić tak jak ladyS np, w szorściakach, że zarezerwować ileś tam postów aby po każdej naszej wizycie wklejać nowe zdjęcia w te pierwsze posty. Bo przekopywanie się przez cały wątek, aby znaleźć daną wizytę ze schronu ze zdjęciami jest dość uciążliwe.
Co Wy na to?

Posted

Mi się wydaje że Ewelina planowała tak zrobić z tym wątkiem tylko jej się trochę wepchałyśmy ze zdjęciami. ogólnie pomysł bardzo fajny, więc albo nowy wątek albo musimy się dogadywać która wkleja którego psa do swojego postu na 1 stronie.

Posted

Tak sobie gadamy z Pauliną i może zrobimy tak, jak dziewczyny na spanielach? Znaczy ten wątek zostawiamy jako dyskusyjny a zakładamy drugi, gdzie wklejamy ponumerowane zdjęcie każdego psa, linki do innych zdjęć i krótki opis. I w tym drugim wątku nie piszemy. Co Wy na to? :cool3:

Posted

Ja powiem, jak to zrobiłam z szorściakami - założyłam im drugi wątek, ten który był pozostał jako dyskusyjny i do zgłaszania psiaków, a w drugim piszę tylko ja - układam psy wg województw (to tutaj odpada) i daje odnośniki do postów ze zdjęciami - wszystko jest jeszcze w toku, ale tak chyba najwygodniej.

Posted

Ja nigdzie nie zgłaszałam, bo nie wiem gdzie. Ma super charakter, strasznie tęskni za człowiekiem, bez agresji, zgodny z psami, przytulanka. Rozpaczał jak wychodziłyśmy ....

[IMG]http://lh5.ggpht.com/_jPRKC9R8AIA/Sz-XrSU8_7I/AAAAAAAAAI4/f7yV90vL5yw/s720/dsc_6265.jpg[/IMG]

Posted

Zapodałam na wątek kropków, mam nadzieję, że podadzą info dalej. To ja się chyba zabiorę za drugi wątek tak jak to jest na spanielach, szorściakach itd. :cool3: