Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja w nieco innym temacie - mianowicie o bazarkach. Tyle osób zagląda na ten wątek - niech każda z tych osób podniesie wszystkie bazarki, które są na Nowodwór, a już mamy większe szanse na zyskanie funduszy... Ja nie zawsze mogę być, podnoszą 3-4 osoby częściej, a gdyby podnosili wszyscy po razie, nikt nie musiałby spędzać przy samych bazarkach kilkunastu minut...

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie mogę uwierzyć, że Antosia nie ma :placz::placz::placz:
Lady, Ty masz rację , musimy jechać do schronu i wziąć jednego-dwa psy pod swoje skrzydła i go ratować.Niestety - wszystkich nie uratujemy.

Wiem, że zdania co do dawania psów na nowe DT, czy hoteliki są podzielone. I nie chodzi mi o to, by ktokolwiek się jeszcze raz wypowiadał ...
Jedynie
[SIZE=3][COLOR=Red][B]INFORMUJĘ, ŻE MAM ZAKLEPANE 2 MIEJSCA W HOTELIKU U [U][COLOR=Blue]FUNII[/COLOR][/U] (ZAMOŚĆ).HOTELIK RUSZA OD LUTEGO.[/B][/COLOR][/SIZE]

Funia prosiła, żeby do stycznia podać Jej konkretnego psa.Jeśli się nie zdecydujemy - miejsca przepadną.Jest ich na razie 10.

Link do wątku hotelu:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/173830-Hotelik-w-Zamosciu[/url]

Posted

Dziewczyny kiedyś, kiedyś jeszcze na starym wątku pytałam kto robi naszą klasę Nowodworu. Ale nie miałam odp, więc tak sobie myślę coby może zrobić ją ponownie, mam dwa nieużywane konta, które kiedyś były dla psiaków, może użyją któregoś z nich?
Powrzucam tam psy, zawsze to jakaś szansa na znalezienie domu dla jakiegoś psiaka.

Posted

[quote name='Paulina_mickey']Dziewczyny kiedyś, kiedyś jeszcze na starym wątku pytałam kto robi naszą klasę Nowodworu. Ale nie miałam odp, więc tak sobie myślę coby może zrobić ją ponownie, mam dwa nieużywane konta, które kiedyś były dla psiaków, może użyją któregoś z nich?
Powrzucam tam psy, zawsze to jakaś szansa na znalezienie domu dla jakiegoś psiaka.[/QUOTE]

Myślę, że to świetny pomysł. Ja prowadzę już NK szorściaków, nie dam rady dwóch. Allegro nowodworskie powinno być przed świętami.

[quote name='matrioszka2']Lady, Ty masz rację , musimy jechać do schronu i wziąć jednego-dwa psy pod swoje skrzydła i go ratować.Niestety - wszystkich nie uratujemy.

Wiem, że zdania co do dawania psów na nowe DT, czy hoteliki są podzielone. I nie chodzi mi o to, by ktokolwiek się jeszcze raz wypowiadał ...
Jedynie
INFORMUJĘ, ŻE MAM ZAKLEPANE 2 MIEJSCA W HOTELIKU U FUNII (ZAMOŚĆ).HOTELIK RUSZA OD LUTEGO.[/QUOTE]

Myślę, że wzięcie następnych psów ze schroniska powinno nastąpić dopiero wtedy, kiedy opłacimy pobyt i sterylkę Milusi i skończymy spłacać Nanę. Wcześniej nie mamy warunków finansowych, a moim zdaniem lepiej jest odłożyć nieco kasy, niż potem zbierać na chybcika.

Co do hotelu - zgadzam się z Piranhą, że podawanie teraz psa, który ma pójść do hoteliku, jest bezsensowne - choćby dlatego, że same wiemy, jaka w schronie jest rotacja. Ja mam zamówione miejsca w kilku hotelikach, sądzę, że również się przydadzą. Nie możesz matrioszko dogadać się z funią, że damy jej psa do określonej wagi, określonej płci? Tak w przybliżeniu a nie konkretnego, bo konkretnego niestety, ale będzie trudno - teraz zaplanujemy, a pies zniknie/pojawi się podobny w większej potrzebie i co wtedy?

Posted

[quote name='sacred PIRANHA']beka jak się czuje drugi psiak? jak Twoja sunia? Nana dziś ostatni raz została na dożylnym leczeniu, chyba można już powiedzieć,że sie z tego wygrzebała...[/QUOTE]

Moja sunia już dobrze. Zaczeła jesc i nie wymiotuje.
A Miluś to już wulkan energii. Za dwa dni kończymy antybiotyk.
Chyba trzeba zacząc go ogłaszac.

Posted

Tylko z oneczką nie najlepiej. Ona ma depresje. Ciągle leży w budzie. Co prawda wychodzi do mnie, ale na każdy nieostrożny ruch znów się chowa.
Ona też ma problemy jelitowe i znów nie je :(. Załamka

Posted

[quote name='ladySwallow']

Myślę, że wzięcie następnych psów ze schroniska powinno nastąpić dopiero wtedy, kiedy opłacimy pobyt i sterylkę Milusi i skończymy spłacać Nanę. Wcześniej nie mamy warunków finansowych, a moim zdaniem lepiej jest odłożyć nieco kasy, niż potem zbierać na chybcika.

Co do hotelu - zgadzam się z Piranhą, że podawanie teraz psa, który ma pójść do hoteliku, jest bezsensowne - choćby dlatego, że same wiemy, jaka w schronie jest rotacja. Ja mam zamówione miejsca w kilku hotelikach, sądzę, że również się przydadzą. Nie możesz matrioszko dogadać się z funią, że damy jej psa do określonej wagi, określonej płci? Tak w przybliżeniu a nie konkretnego, bo konkretnego niestety, ale będzie trudno - teraz zaplanujemy, a pies zniknie/pojawi się podobny w większej potrzebie i co wtedy?[/QUOTE]

Ja się z Wami całkowicie zgadzam.
Tylko poinformowałam, bo (jeśli ktoś zajrzał - to nie jest rozbudowany jeszcze wątek; są zdjęcia) jest dużo chętnych i dlatego zaklepałam (tak - na wszelki wypadek).Ważne jest to ,że ceny są dość niskie (!).
Widzisz, Frodo czeka "aż się zwolni miejsce; jest pierwszy w kolejce", a tutaj "pod nosem" trafia się miejsce, gdzie byłoby mu dobrze.Blisko.(jeśli trafiłby do funi)

Oczywiście, że funi bardziej chodziło o wielkość, niż konkretnego psa.Tak mi się wydaje. Źle się wyraziła.Przecież wiadomo, że pies , który dzisiaj może być wytypowany do hotelu, jutro, za tydzień może zniknąć.Myślę, że chodzi jej o dostosowanie wielkości boksu do wielkości psa (przecież nie wszystkie muszą być jednakowe), usposobienie psa (chyba mogą być dwie malizny, jeśli są zgodne i milusie).... No nie wiem co jeszcze ... I tak Jej napiszę.
Zbieranie "na chybcika" jest przeważnie podyktowane sytuacją "tu i teraz".Gdybyśmy na chybcika jeszcze zajęły się Antosiem, to może dzisiaj by żył. Ja bardzo wierzę, że jak TU ktoś coś się zacznie , to skończy.W każdym razie dobrze się to skończy dla psa. Zdaję sobie sprawę, że o totalnej spontaniczności i pełnym emocji podejściu ("Oj jaki on biedny - weźmy go do hotelu") nie może być mowy, ale najważniejsze, to znaleźć równowagę pomiędzy tym , co chcę a tym , co mogę i jak bardzo mogę.

Posted

Ja prowadzę swój profil, bernardyny w potrzebie i Rzeszowskiego- Kundelka. No i miałam jeszcze dwa inne, ale one są już nie aktualne, więc to nie będzie problem. Problemem jest natomiast to, że no ile zdjęcia mamy całkiem przyzwoite to informacje o danym psie zerowe...

Posted

Lady ...:nono::turn-l:
To tylko taki przykład i abstrakcja.No, ale skoro się zgadzasz ze mną , to ... cieszę się, że już Ci lepiej :cool3:

Paulino, wiesz, jak trudno je zdobyć.Wszystko rozbija się o obecność kierownika w schronisku i jego dyspozycyjność.Nawet, jeśli pojadę raz w tygodniu do schronu, to i tak kiero musi mieć dla mnie czas, a przeważnie nie ma ani jednego, ani drugiego.:roll:

Myslę, że bez względu na wszystko należy wstawiać zdjęcia.Resztę dopowie się zainteresowanym , tzn. jeśli trzeba będzie to te informacje się zdobędzie.

Posted

No nic powstawiam psy a najwyżej jak jakiegoś już nie będzie to się innego zaproponuje...
Co do info dot. konkretnego psa to najwyżej będziemy tak jak pisze Asia sami się dowiadywać, albo po wstępnej rozmowie z zainteresowanym przekierowywać na kiero.

Tylko jeszcze zastanawiam się czy podawać konkretne dane dot. miejsca gdzie jest schronisko?

Posted

[quote name='Paulina_mickey']Tylko jeszcze zastanawiam się czy podawać konkretne dane dot. miejsca gdzie jest schronisko?[/QUOTE]

Osobiście uważam, że dopóki nie ma jeszcze sterylek na miejscu - lepiej nie. Jeśli po wstępnym wywiadzie ktoś się okaże OK - skierujemy go dalej. Nie? ;)