Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

gryf80 napisał(a):
dzięki-czyli świeży nabytek.płeć nie znana?jeśli się coś o tym stworzeniu dowiecie to dajcie znac.

Dzwoniłam do kierownika. Pies, w wieku ok. 3 - 4 lat, bez chipa i tatuaży. Obecnie dostał chip schroniskowy, został zaszczepiony. Do ludzi spokojny, grzeczny, do samców ponoć coś fikał. Kierownik szuka mu pilnie domu, żeby siedział w schronisku jak najkrócej i nie zmarniał.

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ladySwallow napisał(a):
Dzwoniłam do kierownika. Pies, w wieku ok. 3 - 4 lat, bez chipa i tatuaży. Obecnie dostał chip schroniskowy, został zaszczepiony. Do ludzi spokojny, grzeczny, do samców ponoć coś fikał. Kierownik szuka mu pilnie domu, żeby siedział w schronisku jak najkrócej i nie zmarniał.

Powiadomiłam:http://www.psiratownicy.pl/

Posted

dziewczyny-wy się najlepiej orientujecie-są w schronie suczki(najlepiej po sterylce)beniowate lub niufowate lkub coś kosmatego dużego-do roku -2 lat,spokojne nieagresywne do samców i suczek,kotów rownież.dzięki z góry

Posted

gryf80 napisał(a):
dziewczyny-wy się najlepiej orientujecie-są w schronie suczki(najlepiej po sterylce)beniowate lub niufowate lkub coś kosmatego dużego-do roku -2 lat,spokojne nieagresywne do samców i suczek,kotów rownież.dzięki z góry

Nikt nie stwierdzi, czy jest coś łagodnego do kotów, bo tego się sprawdzić nie da. Z dużych i w typie benia nie ma nic na dzień dzisiejszy, chyba że coś dziewczynom wpadło w oko.

Posted

Ja zuważyłam 2 duże suki - jedna ta ruda,wielka, molosowata taka przełagodna i napewno młoda - a druga to ta z cieczką cała biała w izolatce, ta jest bardziej kudłata - wyglądała na mieszankę owczarka podhalanskiego i czegos - ale tez łagodna... moze Lady ma ich zdjecia. Ta wielka to "siła spokoju" nie reagowała nawet na zaczepki takiej szczekaczki - była skoncentrowana na kontakcie ze mna, stanela na tylnych łapach aby sie przywitac... ja sie boje duzych psow - ale to jest kolejny pies ktorego bez obaw przyjełabym pod swoj dach. Złapała za serce...

Posted

teresz10 napisał(a):
Ja zuważyłam 2 duże suki - jedna ta ruda,wielka, molosowata taka przełagodna i napewno młoda - a druga to ta z cieczką cała biała w izolatce, ta jest bardziej kudłata - wyglądała na mieszankę owczarka podhalanskiego i czegos - ale tez łagodna... moze Lady ma ich zdjecia. Ta wielka to "siła spokoju" nie reagowała nawet na zaczepki takiej szczekaczki - była skoncentrowana na kontakcie ze mna, stanela na tylnych łapach aby sie przywitac... ja sie boje duzych psow - ale to jest kolejny pies ktorego bez obaw przyjełabym pod swoj dach. Złapała za serce...

Właśnie masz zdjęcia tej rudej suni? Mi przypomina leonbergera z krótszą sierścią.

Posted

Jeszce te suczke zapamietałam... mimo ze ze szczeniakiem w ogóle nie byla agresywna, chciała bardzo kontaktu , ogon mało sie nie urwał od machania. Taka ufna , radosna - zapewne bardzo młoda - a jej szczeniak juz podrosniety gotowy do adopcji. To zdjecie jest wczesniejsze zrobione przez Matrioszkę.

Posted

MaDi napisał(a):
Wydaje mi się czy malamuty nowodworskie mają wątek na forum rasy? Jeśli tak to ma ktoś link?

Nie mają już, ostatnio przeniesione do archiwum przez admina. Trzeba zakładać indywidualne wątki...

Posted

ladySwallow napisał(a):
Nie mają już, ostatnio przeniesione do archiwum przez admina. Trzeba zakładać indywidualne wątki...

Jak przekleje zdjęcia z dogo to będą tam widoczne?

Posted

kometa napisał(a):
dzieki serdeczne:)jakby jednak okazalo sie ze jest lub wróciła to proszę o pw.

To Gaja, ponoć adoptowana. Cudna. Feler - zjada wszystkie kupy. Własne też ...

Posted

Jutro prawdopodobnie wyrusze do nowodworu z panią emerytką. Pani zaznaczyłam ze wyjazd uzalezniam od pogody, teraz sypie i slisko jak diabli - wiec pewnie jutro nie wyrusze o 9.00 tylko później jak bedzie troche rozjezdzona droga, jak kogoś natchnie to dzwoncie , mam 2 miejsca, w schronie nie bede długo.

Posted

Teraz - NOWOFUNLAD - pies, dziś po "zajrzeniu w zeby" okazał sie może rocznym albo młodszym jeszcze psem czyli właściwie szczeniakiem. Został przypiety na łancuch przy wyjsciu - prosze o pomoc w wysłaniu wiesci do miłośników rasy. Nie jest wykluczone ze to młody "kochas" ktory zwiał i nie wie jak do domu wrocic...ZERO adresji a wrecz przeciwnie - LIZAC I PRZYTULAC - podeszłysmy do niego i zostałysmy na dziendobry przywitane - to jest pogodny, zsocjalizowany pies - jest duze prawdopodobienstwo ze milosc zawrocila mu w glowie - wlasciciel poszukiwany.

Posted

Teraz młoda sunia KRÓLEWNA ŚNIEŻKA młoda, jeszcze szczeniak - w schronisku miałacieczkę, prawdopodobnie pierwszą. Sunia moim zdaniem nie ma roku. ABSOLUTNIE zakochana w człowieku, do domu z dziećmi bez obaw. Mrużyła oczy rozkoszując sie dotykiem głaszczącej reki. Siedzi w boksie ze szczylkami, i tak nie zwraca na nie uwagi.