Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Madallena, Ty to chyba w tamtym życiu byłaś czarną panterą ... tak się przyczaisz...nic...nic ... a jak coś zamajaczy na ekranie - Ty hyc ! i jesteś :evil_lol:
No , rzeczywiście mini schronisko.
Kierownik od jakiegoś czasu napomyka, że on to (schronisko znaczy się) rzuca, komuś sprzeda, bo już ma dość , wyjeżdża za granicę, bo na emeryturę musi zapracować.
Kto chętny wziąć w zarząd schronisko w Nowodworze ?:razz:

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='matrioszka2']Madallena, Ty to chyba w tamtym życiu byłaś czarną panterą ... tak się przyczaisz...nic...nic ... a jak coś zamajaczy na ekranie - Ty hyc ! i jesteś :evil_lol:
No , rzeczywiście mini schronisko.
Kierownik od jakiegoś czasu napomyka, że on to (schronisko znaczy się) rzuca, komuś sprzeda, bo już ma dość , wyjeżdża za granicę, bo na emeryturę musi zapracować.
Kto chętny wziąć w zarząd schronisko w Nowodworze ?:razz:[/QUOTE]

Za to w tym jestem czarna mambą :cooldevi:

Zastanowię się nad posadą jak dopiszą jedno zero do pensji :ylsuper:

O tak, zaraz jaskółki wychwycą i podadzą dalej, że teraz sadzę się na kierownictwo w schronie :boom::bigcool::bigcool:

Posted

Ależ to jest prywatne schronisko i Twoje zarobki zależałoby od Twojej "obrotności".:cool3:
Gostek zatrudnia jeszcze 4 pracowników.Ma trzy duże transportowe auta, typu mercedes vito (czy jakoś tak), volkswagen transporter ... Płaci regularnie wetowi za usługi. Żarcie zalega w miskach, bo nie ma kto tego przejeść ...
Tam byłabyś sobie okrętem i sterem (albo odwrotnie).:roll:
To co - bierzesz ?:diabloti:

Posted

ale najpierw ktoś musiałby mnie nauczyć jak zarabiać na zwierzakach... cholera, poczytam na forach :sg168:

i kurna takimi furami będę się rozbijać! rany! :shocked!:

Skontakutuję się z moim prawnikiem :sg168::sg168:. E-S odbieraj :-x

Posted

[FONT=Tahoma]O - proszę ! Dziękuję.Zapraszam innych też.Roboty będzie w huk ! :lol: Za dojazdy firma nie zwraca, więc nie wiem, czy taki interes ...:diabloti:
Ale salka operacyjna i pooperacyjna jest (druga w budowie).Domek dla pracowników - tysz. Ale będzie się dziaaaa-ło ...:cool3:

Teraz trochę konkretów.[/FONT] [FONT=Tahoma]
Dzwoniła Ewa.Negra ma się na tyle dobrze, że u weta przestała być zwłoką i potulnym zdychającym psem ; dzisiaj był full serwis : piski, wyrywanie, płacz na wszystkich tonach. Sama wyskakuje z auta.
Wcześniej nie pisałam o oczach, bo mi umknęło.Jak była u mnie , to w jej lewym oku zobaczyłam taki "białawy księżyc".Weterynarz orzekł, że jest to grudkowatego zapalenia [/FONT][FONT=Tahoma]trzeciej powieki, wymagające zabiegu operacyjnego.Zaplanowano go na weekend po tym długim,majowym .
W przeciwnym razie suka oślepnie.[/FONT]

Posted

Negra jest z Uścimowa.Major (poniżej) z Szydłowca.Zobaczcie, kto leży obok niego.Czy to nie Negra ? Kto to to klonuje ?!
[IMG]http://img338.imageshack.us/img338/3209/dsc03374dc.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='matrioszka2'][FONT=Tahoma]O - proszę ! Dziękuję.Zapraszam innych też.Roboty będzie w huk ! :lol: Za dojazdy firma nie zwraca, więc nie wiem, czy taki interes ...:diabloti:
Ale salka operacyjna i pooperacyjna jest (druga w budowie).Domek dla pracowników - tysz. Ale będzie się dziaaaa-ło ...:cool3:

Teraz trochę konkretów.[/FONT] [FONT=Tahoma]
Dzwoniła Ewa.Negra ma się na tyle dobrze, że u weta przestała być zwłoką i potulnym zdychającym psem ; dzisiaj był full serwis : piski, wyrywanie, płacz na wszystkich tonach. Sama wyskakuje z auta.
Wcześniej nie pisałam o oczach, bo mi umknęło.Jak była u mnie , to w jej lewym oku zobaczyłam taki "białawy księżyc".Weterynarz orzekł, że jest to grudkowatego zapalenia [/FONT][FONT=Tahoma]trzeciej powieki, wymagające zabiegu operacyjnego.Zaplanowano go na weekend po tym długim,majowym .
W przeciwnym razie suka oślepnie.[/FONT][/QUOTE]
No to miło słyszeć że panna zdrowieje, ale zmartwiłaś mnie tym okiem, bo to chyba coś poważnego :(

Posted

[quote name='matrioszka2']To się zdarza często, ale wyleczone niczym nie skutkuje.;)
Szykuj się ... dzisiaj będzie baaaardzo krótka noc ...:cool3:[/QUOTE]
Ja mam się szykować? Dlaczego krótka?

Posted

[quote name='matrioszka2']Pytam o tego czornego, bo do Negry podobny okrutnie.Dla Majora będę robić wizytę.Może jeszcze w tym tygodniu. Brzostówka k/Lubartowa. To jeszcze w Polsce :evil_lol:[/QUOTE]
Bądź okrutna! Major to świetny pies :)
A Goldi to rzeczywiscie Negra :)

Posted

[quote name='as_ko']Ja nic nie wiem na ten temat. Z Ewą wczoraj wstępnie się umawiałam na jutro po południu .[/QUOTE]
No tak, ale chyba przy opcji, że trzeba będzie więcej czasu (do środy) poświęcić na ratowanie suki.
Skoro rozmawiałaś, to Ty wiesz najlepiej co i jak. Ja tylko tak sobie pomyślałam ... Sie nie wtrancam. :cool3:

Posted

Dobrze,że jest lepiej bo już się strasznie martwiłam. Zoperuje ją ten sam wet, który się nią teraz zajmuje? Bo mamy super profesora w lublinie.

Posted

[quote name='matrioszka2']No tak, ale chyba przy opcji, że trzeba będzie więcej czasu (do środy) poświęcić na ratowanie suki.
Skoro rozmawiałaś, to Ty wiesz najlepiej co i jak. Ja tylko tak sobie pomyślałam ... Sie nie wtrancam. :cool3:[/QUOTE]
Dzisiaj nie rozmawiałam z Ewą, nie jestem na bieżąco, więc myślę że gdyby się coś zmieniło to Ewa by się odezwała do mnie. :)
Jest jeden problem...nie mam nawet smyczy dla Negry :( wszystko zostawiłam u rodziców jak byłam w weekend, bo nie spodziewałam się że tak się sprawy potoczę. Może ktoś ma wolna i pożyczyłby na kilka dni, do niedzieli?

Posted

Smycz i obrożę kupiła Matrioszka. Ale z uwagi na zapalenie krtani ja jej założyłam szelki Bugiego.
Tu taj zdjęcia Negry:
[url]http://picasaweb.google.com/SankjaSankja/Negra?authkey=Gv1sRgCP3u_Mvp5a7AGw#[/url]

Przez 3 kolejne dni na noc ma dostawać zastrzyki:
ten z czymś białym w środku - 1 cm dziennie,
ten z różowym: 2 cm dziennie
oba podskórne.
Do operacji oczu 3 razy dziennie po 2 kropelki dicortineffu do każdego oczka.
Ledwo żyję.
Negra to cudowna suczka. Bugi nie ma powodzenia u dziewczyn - obwarkała go jak ją podgryzał w uszka bo chciał się bawić z nią koniecznie.

Posted

Małe sprostowanie: smycz i obrożę dostałam od kierownika schroniska.Nówka - " z metką".;)
As_ko, dasz radę z zastrzykami ? Ma Ci kto pomóc ?

Sądzę, że Negra nie wie, co to zabawa w podgryzanie uszek .... Ona już widziała światełko w tunelu ...:-(
Bugi, trochę wyczucia , chłopie, kobiety nie lubią takiej bezceremonialności ...kobietę trzeba oswoić ...:cool3:, a nie tak :"huzia na Józia".

Posted

Z ważnych rzeczy:
Negra nie chce jeść surowego mięsa.
Najlepiej wchodzi Calibra dla małych piesków i puszki z wołowiną oraz pasztety sokołowskie, w których łyka witaminy w tabletkach - musi dostawać, ma awitaminozę, musiała być dłuuugo bezdomna, dostała 2 kroplówy z witaminami, minerałami, aminokwasami i czymś tam.
Lubią ją WSZYSTKIE psy - nawet psy naszych sąsiadów, nienawidzące wszystkich innych psów, w tym mojej mamy i moich.
Jest bardzo łagodna, uległa.
Skłonności do "pieszczenia się" - jak dzisiaj się lepiej poczuła to już schizy odwalała w lecznicy, histerie zanim ktoś ją dotknął - a przy zastrzyku NIC, co świadczy o tym, że się pieści, cwaniara.
Siku i kupkę idzie robić w dyskretne miejsca - jakiś kącik i długo jej schodzi zanim znajdzie takie dyskretne, schowane miejsce, wstydliwa dziewczyna.
Jeszcze kaszle, nie tak potwornie, ale jeszcze.
Kropelki do oczu sprawiają jej ulgę i to widoczną.
Nie potrafi chodzić na smyczy - spuszczona bardzo pilnuje się, idzie tak za pietami, że aż "skrobie marchewki".
Nie reaguje na koty i ptaki - ale to może być skutek choroby i tego, że nie ma siły.
Chętnie próbowała z psami pilnowac bramy wjazdowej, ale nie obczaja w ogóle (tak jak Zdrapka), że bramy się pilnuje aby obszczekiwać ulubione zwierzę psa - czyli rowerzystę, więc siedziała tylko jak osiołek taki pod bramą, a Zdrapka drugi osiołek tyłkiem do bramy, ale twardo tam tkwiły no bo inne pieski dawały przykład, że tam po prostu wypada być :)
Próbowała się bawić z Czarkiem i Elzą, ale nie ma siły na skakanie.
Lubi jeździć autem.
Przytula się.
Grzeczna.
Jutro dzwonię do As-ko i się umawiamy na przekazanie cudownie zmarwychwstałych zwłok.
As-ko, jak sobie dasz radę z podskórnymi zastrzykami ? Umiesz robić ?
Lady, trzaby bazarek jakiś .... możesz wykorzystac te rzeczy? o te: [url]http://picasaweb.google.com/SankjaSankja/BAZAREKDlaBico#[/url]
Jeszcze czegoś poszukam po domu, ale dopiero w długi weekend.
Negra dzisiaj:
[img]http://lh5.ggpht.com/_jPRKC9R8AIA/S9ddiHd9HDI/AAAAAAAAC6Q/0PWFvCV1Q9Y/s512/dsc_8901.jpg[/img]

Posted

Czyli Negra u Ciebie teraz ?

Taką karmę masz na myśli ?
[url]http://www.allegro.pl/item1005830761_calibra_energy_3kg_prezent_kurier.html[/url]

Czy puszki ?
[url]http://www.allegro.pl/item1005831384_calibra_puszki_basic_adult_1250g.html[/url]