matrioszka2 Posted April 27, 2010 Author Posted April 27, 2010 Madallena, Ty to chyba w tamtym życiu byłaś czarną panterą ... tak się przyczaisz...nic...nic ... a jak coś zamajaczy na ekranie - Ty hyc ! i jesteś :evil_lol: No , rzeczywiście mini schronisko. Kierownik od jakiegoś czasu napomyka, że on to (schronisko znaczy się) rzuca, komuś sprzeda, bo już ma dość , wyjeżdża za granicę, bo na emeryturę musi zapracować. Kto chętny wziąć w zarząd schronisko w Nowodworze ?:razz: Quote
Madallena Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 [quote name='matrioszka2']Madallena, Ty to chyba w tamtym życiu byłaś czarną panterą ... tak się przyczaisz...nic...nic ... a jak coś zamajaczy na ekranie - Ty hyc ! i jesteś :evil_lol: No , rzeczywiście mini schronisko. Kierownik od jakiegoś czasu napomyka, że on to (schronisko znaczy się) rzuca, komuś sprzeda, bo już ma dość , wyjeżdża za granicę, bo na emeryturę musi zapracować. Kto chętny wziąć w zarząd schronisko w Nowodworze ?:razz:[/QUOTE] Za to w tym jestem czarna mambą :cooldevi: Zastanowię się nad posadą jak dopiszą jedno zero do pensji :ylsuper: O tak, zaraz jaskółki wychwycą i podadzą dalej, że teraz sadzę się na kierownictwo w schronie :boom::bigcool::bigcool: Quote
matrioszka2 Posted April 27, 2010 Author Posted April 27, 2010 Ależ to jest prywatne schronisko i Twoje zarobki zależałoby od Twojej "obrotności".:cool3: Gostek zatrudnia jeszcze 4 pracowników.Ma trzy duże transportowe auta, typu mercedes vito (czy jakoś tak), volkswagen transporter ... Płaci regularnie wetowi za usługi. Żarcie zalega w miskach, bo nie ma kto tego przejeść ... Tam byłabyś sobie okrętem i sterem (albo odwrotnie).:roll: To co - bierzesz ?:diabloti: Quote
Madallena Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 ale najpierw ktoś musiałby mnie nauczyć jak zarabiać na zwierzakach... cholera, poczytam na forach :sg168: i kurna takimi furami będę się rozbijać! rany! :shocked!: Skontakutuję się z moim prawnikiem :sg168::sg168:. E-S odbieraj :-x Quote
malagos Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 to ja sie zpisuję jako wet do Was :) Zrobimy interes zycia! Quote
matrioszka2 Posted April 27, 2010 Author Posted April 27, 2010 [FONT=Tahoma]O - proszę ! Dziękuję.Zapraszam innych też.Roboty będzie w huk ! :lol: Za dojazdy firma nie zwraca, więc nie wiem, czy taki interes ...:diabloti: Ale salka operacyjna i pooperacyjna jest (druga w budowie).Domek dla pracowników - tysz. Ale będzie się dziaaaa-ło ...:cool3: Teraz trochę konkretów.[/FONT] [FONT=Tahoma] Dzwoniła Ewa.Negra ma się na tyle dobrze, że u weta przestała być zwłoką i potulnym zdychającym psem ; dzisiaj był full serwis : piski, wyrywanie, płacz na wszystkich tonach. Sama wyskakuje z auta. Wcześniej nie pisałam o oczach, bo mi umknęło.Jak była u mnie , to w jej lewym oku zobaczyłam taki "białawy księżyc".Weterynarz orzekł, że jest to grudkowatego zapalenia [/FONT][FONT=Tahoma]trzeciej powieki, wymagające zabiegu operacyjnego.Zaplanowano go na weekend po tym długim,majowym . W przeciwnym razie suka oślepnie.[/FONT] Quote
matrioszka2 Posted April 27, 2010 Author Posted April 27, 2010 Negra jest z Uścimowa.Major (poniżej) z Szydłowca.Zobaczcie, kto leży obok niego.Czy to nie Negra ? Kto to to klonuje ?! [IMG]http://img338.imageshack.us/img338/3209/dsc03374dc.jpg[/IMG] Quote
Madallena Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 Ten jasny to Majorek, cieny to Goldi. Goldi juz w nowym domu, ale mamy jego bardzo aldne zdjecia (sam pyszczek):) chcecie do ogloszen ? :D:D Quote
matrioszka2 Posted April 27, 2010 Author Posted April 27, 2010 Pytam o tego czornego, bo do Negry podobny okrutnie.Dla Majora będę robić wizytę.Może jeszcze w tym tygodniu. Brzostówka k/Lubartowa. To jeszcze w Polsce :evil_lol: Quote
as_ko Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 [quote name='matrioszka2'][FONT=Tahoma]O - proszę ! Dziękuję.Zapraszam innych też.Roboty będzie w huk ! :lol: Za dojazdy firma nie zwraca, więc nie wiem, czy taki interes ...:diabloti: Ale salka operacyjna i pooperacyjna jest (druga w budowie).Domek dla pracowników - tysz. Ale będzie się dziaaaa-ło ...:cool3: Teraz trochę konkretów.[/FONT] [FONT=Tahoma] Dzwoniła Ewa.Negra ma się na tyle dobrze, że u weta przestała być zwłoką i potulnym zdychającym psem ; dzisiaj był full serwis : piski, wyrywanie, płacz na wszystkich tonach. Sama wyskakuje z auta. Wcześniej nie pisałam o oczach, bo mi umknęło.Jak była u mnie , to w jej lewym oku zobaczyłam taki "białawy księżyc".Weterynarz orzekł, że jest to grudkowatego zapalenia [/FONT][FONT=Tahoma]trzeciej powieki, wymagające zabiegu operacyjnego.Zaplanowano go na weekend po tym długim,majowym . W przeciwnym razie suka oślepnie.[/FONT][/QUOTE] No to miło słyszeć że panna zdrowieje, ale zmartwiłaś mnie tym okiem, bo to chyba coś poważnego :( Quote
matrioszka2 Posted April 27, 2010 Author Posted April 27, 2010 To się zdarza często, ale wyleczone niczym nie skutkuje.;) Szykuj się ... dzisiaj będzie baaaardzo krótka noc ...:cool3: Quote
as_ko Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 [quote name='matrioszka2']To się zdarza często, ale wyleczone niczym nie skutkuje.;) Szykuj się ... dzisiaj będzie baaaardzo krótka noc ...:cool3:[/QUOTE] Ja mam się szykować? Dlaczego krótka? Quote
matrioszka2 Posted April 27, 2010 Author Posted April 27, 2010 E-S wraca.Negra nie nocuje u Ciebie ? Quote
as_ko Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 Ja nic nie wiem na ten temat. Z Ewą wczoraj wstępnie się umawiałam na jutro po południu . Quote
Madallena Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 [quote name='matrioszka2']Pytam o tego czornego, bo do Negry podobny okrutnie.Dla Majora będę robić wizytę.Może jeszcze w tym tygodniu. Brzostówka k/Lubartowa. To jeszcze w Polsce :evil_lol:[/QUOTE] Bądź okrutna! Major to świetny pies :) A Goldi to rzeczywiscie Negra :) Quote
matrioszka2 Posted April 27, 2010 Author Posted April 27, 2010 [quote name='as_ko']Ja nic nie wiem na ten temat. Z Ewą wczoraj wstępnie się umawiałam na jutro po południu .[/QUOTE] No tak, ale chyba przy opcji, że trzeba będzie więcej czasu (do środy) poświęcić na ratowanie suki. Skoro rozmawiałaś, to Ty wiesz najlepiej co i jak. Ja tylko tak sobie pomyślałam ... Sie nie wtrancam. :cool3: Quote
MaDi Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 Dobrze,że jest lepiej bo już się strasznie martwiłam. Zoperuje ją ten sam wet, który się nią teraz zajmuje? Bo mamy super profesora w lublinie. Quote
matrioszka2 Posted April 27, 2010 Author Posted April 27, 2010 Tak - ten sam. Jest świetny."Najlepszy po tej stronie Wisły"- jak powiedziała E-S. Quote
as_ko Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 [quote name='matrioszka2']No tak, ale chyba przy opcji, że trzeba będzie więcej czasu (do środy) poświęcić na ratowanie suki. Skoro rozmawiałaś, to Ty wiesz najlepiej co i jak. Ja tylko tak sobie pomyślałam ... Sie nie wtrancam. :cool3:[/QUOTE] Dzisiaj nie rozmawiałam z Ewą, nie jestem na bieżąco, więc myślę że gdyby się coś zmieniło to Ewa by się odezwała do mnie. :) Jest jeden problem...nie mam nawet smyczy dla Negry :( wszystko zostawiłam u rodziców jak byłam w weekend, bo nie spodziewałam się że tak się sprawy potoczę. Może ktoś ma wolna i pożyczyłby na kilka dni, do niedzieli? Quote
MaDi Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 as- ko mieszkasz w centrum? To się uda może coś załatwić:cool3: Quote
MaDi Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 Wysłałam Ci PW w razie co proszę jutro o kontakt. Quote
E-S Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 Smycz i obrożę kupiła Matrioszka. Ale z uwagi na zapalenie krtani ja jej założyłam szelki Bugiego. Tu taj zdjęcia Negry: [url]http://picasaweb.google.com/SankjaSankja/Negra?authkey=Gv1sRgCP3u_Mvp5a7AGw#[/url] Przez 3 kolejne dni na noc ma dostawać zastrzyki: ten z czymś białym w środku - 1 cm dziennie, ten z różowym: 2 cm dziennie oba podskórne. Do operacji oczu 3 razy dziennie po 2 kropelki dicortineffu do każdego oczka. Ledwo żyję. Negra to cudowna suczka. Bugi nie ma powodzenia u dziewczyn - obwarkała go jak ją podgryzał w uszka bo chciał się bawić z nią koniecznie. Quote
matrioszka2 Posted April 27, 2010 Author Posted April 27, 2010 Małe sprostowanie: smycz i obrożę dostałam od kierownika schroniska.Nówka - " z metką".;) As_ko, dasz radę z zastrzykami ? Ma Ci kto pomóc ? Sądzę, że Negra nie wie, co to zabawa w podgryzanie uszek .... Ona już widziała światełko w tunelu ...:-( Bugi, trochę wyczucia , chłopie, kobiety nie lubią takiej bezceremonialności ...kobietę trzeba oswoić ...:cool3:, a nie tak :"huzia na Józia". Quote
E-S Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 Z ważnych rzeczy: Negra nie chce jeść surowego mięsa. Najlepiej wchodzi Calibra dla małych piesków i puszki z wołowiną oraz pasztety sokołowskie, w których łyka witaminy w tabletkach - musi dostawać, ma awitaminozę, musiała być dłuuugo bezdomna, dostała 2 kroplówy z witaminami, minerałami, aminokwasami i czymś tam. Lubią ją WSZYSTKIE psy - nawet psy naszych sąsiadów, nienawidzące wszystkich innych psów, w tym mojej mamy i moich. Jest bardzo łagodna, uległa. Skłonności do "pieszczenia się" - jak dzisiaj się lepiej poczuła to już schizy odwalała w lecznicy, histerie zanim ktoś ją dotknął - a przy zastrzyku NIC, co świadczy o tym, że się pieści, cwaniara. Siku i kupkę idzie robić w dyskretne miejsca - jakiś kącik i długo jej schodzi zanim znajdzie takie dyskretne, schowane miejsce, wstydliwa dziewczyna. Jeszcze kaszle, nie tak potwornie, ale jeszcze. Kropelki do oczu sprawiają jej ulgę i to widoczną. Nie potrafi chodzić na smyczy - spuszczona bardzo pilnuje się, idzie tak za pietami, że aż "skrobie marchewki". Nie reaguje na koty i ptaki - ale to może być skutek choroby i tego, że nie ma siły. Chętnie próbowała z psami pilnowac bramy wjazdowej, ale nie obczaja w ogóle (tak jak Zdrapka), że bramy się pilnuje aby obszczekiwać ulubione zwierzę psa - czyli rowerzystę, więc siedziała tylko jak osiołek taki pod bramą, a Zdrapka drugi osiołek tyłkiem do bramy, ale twardo tam tkwiły no bo inne pieski dawały przykład, że tam po prostu wypada być :) Próbowała się bawić z Czarkiem i Elzą, ale nie ma siły na skakanie. Lubi jeździć autem. Przytula się. Grzeczna. Jutro dzwonię do As-ko i się umawiamy na przekazanie cudownie zmarwychwstałych zwłok. As-ko, jak sobie dasz radę z podskórnymi zastrzykami ? Umiesz robić ? Lady, trzaby bazarek jakiś .... możesz wykorzystac te rzeczy? o te: [url]http://picasaweb.google.com/SankjaSankja/BAZAREKDlaBico#[/url] Jeszcze czegoś poszukam po domu, ale dopiero w długi weekend. Negra dzisiaj: [img]http://lh5.ggpht.com/_jPRKC9R8AIA/S9ddiHd9HDI/AAAAAAAAC6Q/0PWFvCV1Q9Y/s512/dsc_8901.jpg[/img] Quote
matrioszka2 Posted April 27, 2010 Author Posted April 27, 2010 Czyli Negra u Ciebie teraz ? Taką karmę masz na myśli ? [url]http://www.allegro.pl/item1005830761_calibra_energy_3kg_prezent_kurier.html[/url] Czy puszki ? [url]http://www.allegro.pl/item1005831384_calibra_puszki_basic_adult_1250g.html[/url] Quote
Recommended Posts