Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Kroook']E-S: Jak Cykor znalazł dom? I to DS?

Lady Swallow: W takim razie przeznacz moja pulę pozostałą po Mani na najpilniejsze potrzeby wg uznania.[/QUOTE]

Dobrze, nie ma sprawy. Cykor znalazł DS u rodziny sacred_PIRANHA.

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ladySwallow']Dobrze, nie ma sprawy. Cykor znalazł DS u rodziny sacred_PIRANHA.[/QUOTE]
Jeju bardzo się cieszę że ten śliczny psiak znalazła kochającą rodzinkę, która go nauczy nie bać się człowieka i nie będzie musiał się już tułać po domach tymczasowych :)

Pozdrawiam
Asia

Posted

[quote name='as_ko']Jeju bardzo się cieszę że ten śliczny psiak znalazła kochającą rodzinkę, która go nauczy nie bać się człowieka i nie będzie musiał się już tułać po domach tymczasowych :)

Pozdrawiam
Asia[/QUOTE]

Witaj Asiu, miło Cię tu widzieć :) No Cykor na szczęście znalazł dom, jeszcze tylko mamy Mańka w hoteliku.

Przed chwilą dzwoniła do mnie E-S i powiedziała, że jakieś dziewczynki znalazły sukę husky przywiązaną w lasku do drzewa od x dni. Wiadomość ma od bico. Pilnie potrzebujemy na dziś przetrzymania dla suki, trzeba kombinować tymczas.

Posted

Kończy się kolejna moda na rasy, tym razem husky zapełniają schroniska... i to jak widać nie najgorsze miejsce, zdarza się niestety także las:placz:

Posted

[quote name='ladySwallow']Nie wiem, musicie pisać do E-S.[/QUOTE]
Eeee, do Bico chyba, miała się z Beką dogadać.... nie dzwoniłam, już teraz też trochę późno żeby dzwonić ale dopiero niedawno dojechałam do Lublina.
Ewa

Posted

[quote name='E-S']Eeee, do Bico chyba, miała się z Beką dogadać.... nie dzwoniłam, już teraz też trochę późno żeby dzwonić ale dopiero niedawno dojechałam do Lublina.
Ewa[/QUOTE]

No to do Bico. Wiadomo już coś ogólnie?

Posted

[quote name='andegawenka']:nerwy:

To się nazywa naprawa....teraz już nic nie widzę:shake:[/QUOTE]
Może i naprawa;), ale jak na razie tylko przeszkadza.

Posted

DZiewczyny co z Rotteczka? pomoglabym ja wyciagnac!czy ktos moze sie zorjentowac w jej sytuacji prosze. jest mala to na Mikropsach szybko znajdzie dom,a mikruski ostatnio ida jak cieple buleczki!!!
prosze zainteresujcie sie nia a ja pomoge finansowo:lol:

Posted

Jeśli chodzi o tę sukę:

[img]http://img337.imageshack.us/img337/1070/rottusia.jpg[/img]

to ostatnio jej nie widziałam. Ona nie jest taka mała, jest po prostu wielkości 1/3 normalnego rottka, dlatego napisałam, że rottka-miniaturka ;)

Posted

To jest suka, która na moje oko ma poniżej dwóch lat - na początku naszej przygody z Nowodworem chciała się bawić jak szczeniak, fikała koziołki, tuliła się i tak dalej. Potem nagle zniknęła, wróciła jednak do schronu - zaciążona :roll: komuś się widocznie odwidziała... Teraz jest chyba bardziej nieufna i szczekliwa, chociaż nie wiem jak w kontakcie bezpośrednim, bo nie wyciągałam jej z boksu. Waży pewnie z 15 kilo. Wielkości średniej jest raczej w sumie.

Posted

[quote name='IVV']co mozna dla niej zrobic? czy bedziesz moze w najbizszym czasie w Nowo.? Jak myslisz jakie sa szanse na DT ?[/QUOTE]

Ostatnio, gdy byłyśmy w Nowodworze, to jej nie było.

Posted

znalazlam ja na watku informacyjnym z Nowo.
czy mozecie sie upewnic co sie z nia dzieje, strasznie mi wpadla w oko;) i chcialabym jej pmoc
to kto z tej lsty infor. jeszcze jest w schronie, a moze wiecie o jakims psiaku z Lublina lub Zamoscia ktory nie daje sobie rady.

Posted

[quote name='IVV']znalazlam ja na watku informacyjnym z Nowo.
czy mozecie sie upewnic co sie z nia dzieje, strasznie mi wpadla w oko;) i chcialabym jej pmoc
to kto z tej lsty infor. jeszcze jest w schronie, a moze wiecie o jakims psiaku z Lublina lub Zamoscia ktory nie daje sobie rady.[/QUOTE]
Ivv kochane Ty serduszko złote, musimy pojechać co najmniej 2 osoby z aparatami i obróżkami i powyciągać pieski z klatek, wywiady zrobić z pracownikami i kierownikiem, obfotografować i wtedy będziemy wiedzieć. Ale na tygodniu jak każdy pracuje i studiuje i walczy w tym wrogim własnym obywatelom kraju o przetrwanie każdego dnia zębami i pazurami i żeby było za co tam pojechać i benzyny kupić - to jest fizycznie niemożliwe. Ja nawet w ten weekend pracuję od rana jak się okazało.
Nie wiem jak pozostałe dziewczyny, czy mają auto, pieniądze na benzynę i czas żeby pojechać.

Posted

[quote name='IVV']znalazlam ja na watku informacyjnym z Nowo.
to kto z tej lsty infor. jeszcze jest w schronie, a moze wiecie o jakims psiaku z Lublina lub Zamoscia ktory nie daje sobie rady.[/QUOTE]

Wiesz, możliwe jest, że ona była, np w budzie albo akurat na sterylce - mówię tylko, że ja jej nie widziałam, stąd jest nadal na wątku info. Nie wiemy, kiedy następna wizyta w schronie, póki co nie mamy czym z evl pojechać, więc pewnie się odwlecze.

Z wątku obecnie nie ma jeszcze - Cykora, Manii, Marian jest w hotelu, Sonia jest w DS, suczka mix TTB, nr 31, miała jechać do domu, tak przynajmniej było pisane i mówione. Ostatnio nie widziałam też Jonasza. Miluś w DT u beki. Jutro zaktualizujemy z evl ten wątek info.

Trudno powiedzieć, które psy są w potrzebie - to schronisko nie jest złe, warunki są nawet ok. Ostatnio w schronie bardzo płakał i gadał Zanek, Wafelek był przerażony, pewnie dlatego, że nowy. Big Ben też był, nieco zastraszony i w innym boksie. Poza tym - reszta czuje się jak u siebie.

Posted

wiem ze Zamosc to masakra,moze tam cos bardzo pilnego jest? cieszy mnie ,ze trzymacie reke na pulsie w Lublinie i macie sytuacje pod kontrola,to bardzo budujace.
jutro zobacze aktualizacje info z Nowo.
znajdziemy jakiegos bidulka do natychmiastowej pomocy

Posted

[quote name='IVV']wiem ze Zamosc to masakra,moze tam cos bardzo pilnego jest? cieszy mnie ,ze trzymacie reke na pulsie w Lublinie i macie sytuacje pod kontrola,to bardzo budujace.
jutro zobacze aktualizacje info z Nowo.
znajdziemy jakiegos bidulka do natychmiastowej pomocy[/QUOTE]

Jezu ... aż się zaparłaś, dziewczyny, mobilizujta się, trza nowodworską bidę dla Ivv znaleźć, żeby dała upust uczuciom macierzyńskim :)
Zaka błękitka długowłosego trzeba sprawdzić czy już po kastracji i czy mogę go poogłaszać.
Ewa

Posted

[quote name='E-S']Jezu ... aż się zaparłaś, dziewczyny, mobilizujta się, trza nowodworską bidę dla Ivv znaleźć, żeby dała upust uczuciom macierzyńskim :)
Zaka błękitka długowłosego trzeba sprawdzić czy już po kastracji i czy mogę go poogłaszać.
Ewa[/QUOTE]

Zack miał być kastrowany, jak byłyśmy w schronie z evl, czyli jeszcze przed świętami, jakieś 3 tyg. temu.