E-S Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 [quote name='matrioszka2']Gdzie te zdjęcia , bo ja to ta ślepa ?.Kolory rozróżniam, ale psa nie widzę.GPS potrzebny.[/QUOTE] Tam na środku masz miniaturki fotek, zaczyna się od kaczek, jak na miniaturkę najedziesz to otwiera się duży format zdjęcia. Ewa Quote
E-S Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 [quote name='mshume']Wstawiłam Zacka na wątek przygarnę psa, szukają kudłacza podobnego do niego :)[/QUOTE] Mshume, super. Zack ma ok. 4-5 lat. Tylko on albo już albo lada chwila ma kastrację, więc na "już" nie będzie do wydania ze schroniska ... chyba. Ewa Quote
furciaczek Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 [quote name='furciaczek']To dobrze. Gdyby byla potrzeba moge CCtowi szczepionke podeslac. [/QUOTE] Przypomne sie z pytaniem...;) Quote
AngelikaXD Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Ma ktoś jakieś ładne zdjęcia Czekoladki? Quote
furciaczek Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 [quote name='evl']Baron ma się dobrze :)[/QUOTE] Jak cos potrzebne to krzyczec!!! Quote
IVV Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 tak tu cicho,jakby psy i ich cierpienia przestaly istniec:shake: Quote
sacred PIRANHA Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 święta i efekt pretensji wzajemnych...każdy zajął się swoimi sprawami...a szkoda bo razem można więcej... Quote
E-S Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 [quote name='IVV']tak tu cicho,jakby psy i ich cierpienia przestaly istniec:shake:[/QUOTE] Oj, w Nowodworze psy raczej cierpienia nie mają. :) Trzeba najpierw pokastrować i wysterylizować Mańka i Manię, znaleźć im chałupki własne i na ich miejsce dopiero wtedy brać następnego pieska, da Bóg już wyciachanego w schronisku. Choć już nie sądzę aby doszło do jakiegoś wspólnego konsensusu w sprawie który to pies ma być, a biorąc pod uwagę fakt, że Lady Swallow i Sacred Piranha weszły w konflikt z Funią na tle sposobu karmienia psów w hoteliku, co dało taki efekt, że Funia stwierdziła na wątku, że jest to koniec współpracy z nimi - więc problem może w ogóle nie istnieć z powodu braku miejsca na zajmowanie się psami poza schroniskiem i wyadaptowywanie ich: [quote name='funia']Jako ,ze mam prawo wyboru rezygnuje ze współpracy z LadySwallow i SacredPirania dla dobra obydwu stron .Za duzo juz tutaj tego było ,mnie osobiście już się ulewa . Pirania "gównem " doprawiła całośc . Psy które zostały, jak najbardziej do momentu wyadoptowania beda u mnie mieszkać i zaopiekuje sie nimi tak jak potrafie najlepiej .Psy sa wasze więc jeśli takie rozwiązanie nie bedzie was zadowalalo ja dostosuję się do waszej decyzji .,[/QUOTE] Waro poodwiedzać więc Manię i Mańka z Nowodworu na ich wątku: [url]http://www.dogomania.pl/threads/176770-Mania-i-Maniek-juA-w-hotelu-prosimy-o-deklaracje-i-szukanie-DS/page30[/url] Wesołych Świąt. Ewa Quote
matrioszka2 Posted April 2, 2010 Author Posted April 2, 2010 [quote name='E-S'] Choć już nie sądzę aby doszło do jakiegoś wspólnego konsensusu w sprawie który to pies ma być, a biorąc pod uwagę fakt, że Lady Swallow i Sacred Piranha weszły w konflikt z Funią na tle sposobu karmienia psów w hoteliku, co dało taki efekt, że Funia stwierdziła na wątku, że jest to koniec współpracy z nimi - więc problem może w ogóle nie istnieć z powodu braku miejsca na zajmowanie się psami poza schroniskiem i wyadaptowywanie ich: [/QUOTE] Tu jest pewna nieścisłość; Mańka i Maniek są na miejscach psów nowodworskich przeze mnie rezerwowanych (2 boksy). Lady i Piranha rezerwowały miejsce dla psa zamojskiego(Fabian i Frodo).Tak zrozumiałam.No i funia rezygnuje ze współpracy z nimi, a nie z psów.Jeśli Mania lub Maniek pójdzie do adopcji, to można dokleić temu psu, co został , towarzysza z Nowodworu.W końcu to jeden boks. Quote
E-S Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 [quote name='matrioszka2']Tu jest pewna nieścisłość; Mańka i Maniek są na miejscach psów nowodworskich przeze mnie rezerwowanych (2 boksy). Lady i Piranha rezerwowały miejsce dla psa zamojskiego(Fabian i Frodo).Tak zrozumiałam.No i funia rezygnuje ze współpracy z nimi, a nie z psów.Jeśli Mania lub Maniek pójdzie do adopcji, to można dokleić temu psu, co został , towarzysza z Nowodworu.W końcu to jeden boks.[/QUOTE] O widzisz, nie wiedziałam kto rezerwował i jest dysponentem tych miejsc. Wiem, że z psiaków Funia nie rezygnuje, ale w momencie, kiedy nie chce mieć do czynienia z kilkoma osobami - trudno będzie uzyskać konsensus na wątku, które pieski/pieska na wspólną odpowiedzialność zabrać do niej. Teraz kwestia na wątku Mani i Mańka - które jako pierwsze ciachać ? Funia sugeruje, że Manię. Ale w przypadku Mani trzeba chwilę odczekać bo jest po cieczce - tak ze 2 tyg. przynajmniej, a w tym czasie mógłby być ciachnięty Maniek. Jak myślicie? Ewa Quote
IVV Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 mysle ,ze masz racje Ewuniu,nie ma na co czekac! Manius pierwszy ,a jak Mancia dojdzie do siebie po cieczce to bedzie na nia kolej. Mania przez nastepne 6 miesiecy nie bedzie sexualnie aktywna ,a Manius nawet po zabiegu te 6 miesiecy bedzie przezywal nastepne zakochania;) Quote
andegawenka Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 Cioteczki wysłałam stałą deklarację ogólną za kwiecień, czy ktoś się rozliczeniem zajmuje? a może fundusz padł:roll: Quote
evel Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 Zajmuje się ladySwallow, ale na czas świąt ma słaby dostęp do internetu. Po świętach wszystko wróci do normy i pojawią się też rozliczenia na wątku skarpety, jak mniemam. Quote
plastelina Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 no właśnie co do sterylek to najpierw trzeba ustalić czy są pieniądze na to, a później który pies pierwszy a co do całej sytuacji, ja nie wiem o co tak dokładnie chodzi, czy konkretnie o Zuzankę czy doszły jakieś poboczne wątki, ale czy naprawdę nie da się tego jakoś wyjaśnić poprzez dyskusję a nie kłótnie? jeszcze nie cały rok temu jeździłyśmy tam w 7-10 osób i głównym celem było wyprowadzenie jak największej ilości psów, porobienia zdjęć i dowiedzenia się jak najwięcej o psach. wiemy ze psy nie mają tam źle ,ale niektóre siedzą tam naprawdę długo i pewnie ucieszyłyby się jakby chociaż raz w miesiącu poszły na spacer. w sytuacji kiedy jadą tam 2 osoby niemożliwością jest wyprowadzenie całego boksu. a teraz zaczęły się podchody kto kiedy pojedzie tak żeby mieć zdjęcia,ale żeby reszta się nie dowiedziała. nie wiem jak ma wyglądać wspólna pomoc psom jeśli same między sobą nie możemy się dogadać. ja ostatnio się nie udzielam bo po prostu nie widzę większego sensu w przepychankach kto co zrobił, albo chce zrobić , bo nie czuje potrzeby wpychania się w cudze plany i postanowienia. w związku z tym wszystkim mam taką propozycję żebyśmy się umówiły wszystkie razem tak jak kiedyś do schroniska i wyjaśnił sobie wszystkie ale przy okazji wyprowadzania psów na spacer bo chyba głównym naszym celem jest pomoc tym psom? a na pewno rozmowa na żywo przyniesie większy efekt niż kłótnie na forum. Quote
E-S Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 Ty bardzo mądra dziewczyna jesteś Plastelina. I odważna. I masz całkowita rację w tym, co piszesz. Ewa Quote
andegawenka Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 [quote name='evl']Zajmuje się ladySwallow, ale na czas świąt ma słaby dostęp do internetu. Po świętach wszystko wróci do normy i pojawią się też rozliczenia na wątku skarpety, jak mniemam.[/QUOTE] Dzięki Evl, a jeszcze proszę o link do skarpety bo nie umiem szukać na dogo. Wesołych Świąt:smile: Quote
LadyS Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 [quote name='andegawenka']Dzięki Evl, a jeszcze proszę o link do skarpety bo nie umiem szukać na dogo. Wesołych Świąt:smile:[/QUOTE] Link do skarpety w moim podpisie. Zaktualizuję ją już po świętach, teraz nie mam jak - wyślę zaraz za Mania i Manię pieniądze na kolejny miesiąc. Jestem za tym, by najpierw ciachnąć Mańka. Gdy wrócę po świętach, bardzo proszę wyznaczyć kogoś, kto przejmie obowiązki opieki nad skarpetą - jeśli nikt się nie znajdzie, wpłacę po prostu pieniądze na te psy, na które mają być one przeznaczone. Proszę więc nie wysyłać już deklaracji na moje konto. Quote
andegawenka Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 Dzięki LadyS..., nie wiedziałam że urlopujesz. Odpoczywaj:Rose: Quote
plastelina Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 Lady czy naprawdę nie da się tego wyjśnić jakoś jak się spotkamy? bo domyślam się że to nie jest rezygnacja z prowadzenia rozliczeń tylko z całości, wydaje mi się ze jak Ty odejdzie to całość się rozpadnie. ja od razu mówię że konta na pewno nie przejmę bo po prostu nie ogarnę tego, mam problemy z ogarnięciem bazarków a co dopiero z kontem i wpłatami. Quote
LadyS Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 [quote name='plastelina']Lady czy naprawdę nie da się tego wyjśnić jakoś jak się spotkamy? bo domyślam się że to nie jest rezygnacja z prowadzenia rozliczeń tylko z całości, wydaje mi się ze jak Ty odejdzie to całość się rozpadnie. ja od razu mówię że konta na pewno nie przejmę bo po prostu nie ogarnę tego, mam problemy z ogarnięciem bazarków a co dopiero z kontem i wpłatami.[/QUOTE] plastelina, nie da się tego wyjaśnić, jak się spotykamy, bo nie ma czego wyjaśniać. Proszę jeszcze raz o wyznaczenie kogoś do skarpety - jeśli nie, prześlę po prostu pieniądze na odpowiednie psy. Quote
andegawenka Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 ...a s.......e, które doprowadziły do tego że tu jesteśmy, że wydajemy ostatni grosz,że poświęcajmy wolny czasz i flaki sobie wyprówamy by naprawić to co zniszczyli....śpią spokojnie.... Jeśli grupa się rozsypie stracą biedy z Nowodworu i nie tylko.....czy warto? Tyle dobrego zrobiłyście....szkoda by było...:( Quote
LadyS Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 [quote name='andegawenka']...a s.......e, które doprowadziły do tego że tu jesteśmy, że wydajemy ostatni grosz,że poświęcajmy wolny czasz i flaki sobie wyprówamy by naprawić to co zniszczyli....śpią spokojnie.... Jeśli grupa się rozsypie stracą biedy z Nowodworu i nie tylko.....czy warto? Tyle dobrego zrobiłyście....szkoda by było...:([/QUOTE] Grupa już się rozsypała jakiś czas temu, poza tym nieraz słyszeliśmy, że to schronisko jest dobre, więc trzeba pomagać w tych, które są gorsze - np. zamojskim. Ja mam taką sytuację, że ani nie dam rady, ani nie poświęcę więcej zdrowia. Quote
IVV Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 przy ludzkich przepychankach tylko psy traca:shake: szkoda ,bardzo szkoda:-( Quote
Rodzice Maciusia :) Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Szkoda, że rezygnujesz.. Faktem jest, że Zamość jest priorytetem, bo tam jest rzeźnia, ale przecież nie musicie wyciągać nowych psiaków z Nowodworu, a i tak robić bardzo ważną robotę. Tzn. Odwiedzać je w celu robienia fotek i stukać ogłoszenia! Quote
Recommended Posts