LadyS Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 Ile KONKRETNIE jest w tym momencie do zapłacenia? Czy dotarły pieniądze od kundelkowej skarpety? Czy bico w końcu dostała konto na przelew na Zuzankę? Quote
E-S Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 [quote name='E-S']Na Zuzanki leczenie można wpłacać bezpośrednio na konto Kliniki: [B]Lubelskie Centrum Małych Zwierząt 20-151 Lublin, ul. Stefczyka 11 Fortis Bank Polska SA nr konta: 55 1600 1101 0003 0506 7714 6001[/B] tytułem: leczenie Zuzanki - Ewa Stępniak Ewa[/QUOTE] Wszystko jest na wątku Zuzanki: [url]http://www.dogomania.pl/threads/179697-Zuzanka-kaszel-kennelowy-deklaracje-albo-SCHRON-A-MIERAE-BA-agamy-o-deklaracje[/url] Ile jest na pewno do zapłacenia: od soboty do środy szpital - izolatka (sam pobyt bez leczenia) - 4x 24 zł = 96 zł advocate w środę rano dostała - 36 zł od czwartku - po 30 zł za dobę (korekta dzięki panu doktorowi S., który nie może Zuzanki adoptować a bardzo by chciał, bo było liczone normalnie - po 55 zł doba) - do niedzieli - 160 zł Jeśli przed wtorkiem wieczór nic się dla niej znajdzie - dojdzie - 60 zł za 2 kolejne dni + wykupienie zastrzyków na pozostałe dni leczenia. Nie wiemy i ja to będę negocjowac z dr Kaminską jak wróci bo wyjechała na jakies szkolenie a to ona się zajmuje Zuzanką - ile policzą za te codzienne zabiegi odwszawiania - sobotę zapłaciłam ja (111 zł), odwszawianie było jeszcze przez 3 dni: niedziela, poniedziałek, wtorek. W środę już dostała advocate i było bez oprysków. Po korekcie (jest już wpisana w komputer w recepcji - zamiast 55 jest 30 zł za dobę :) dziękuję doktorowi bardzo) do wtorku będzie 352 zł - ale to bez kosztów leczenia wszawicy i wszołów za 3 dni, których nie znamy, jeśli policzą jak wtedy w sobotę po 111 zł to się wszyscy pochlastamy ... będę rozmawiać w poniedziałek. Ewa Quote
LadyS Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Myślę, że mogą policzyć mniej, to wtedy mogli liczyć razem z wizytą. Ale to się okaże. Z kundelkowej poszło 100 zł, dwie osoby też coś wpłaciły, ja wpłaciłam 200 zł - więc jak dobrze pójdzie, powinniśmy być na "czysto" póki co za te 352 zł do wtorku bez odszawiania. Mam dwa bazarki, czekam na wpłaty - na bieżąco coś wpływa, jamniki póki co są opłacone, więc można inwestować w Zuzankę. Quote
E-S Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Jeszcze musimy kupić zastrzyki - na tym nie zaoszczędzimy, bo wszędzie kosztują tak samo ... ale to już nie jest taki koszt potworny jak jej pobyt w szpitalu. Tylko kto w Lublinie potrafi zastrzyk zrobić psu podskórny (i skóry nie przebić), bardzo proszę o pomoc i kontakt bo ja się nie powyrabiam z jazdami do weta w ciągu dnia pracy. Zastrzyki byłyby od środy, 10 marca. Quote
LadyS Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Hm, najlepiej ktoś z Twojej okolicy, albo wet, albo technik weterynarii, albo pielęgniarka wykwalifikowana.. Może na miau ktos mieszka w tych okolicach i będzie w stanie pomóc, zapytam. Quote
E-S Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 [quote name='ladySwallow']Hm, najlepiej ktoś z Twojej okolicy, albo wet, albo technik weterynarii, albo pielęgniarka wykwalifikowana.. Może na miau ktos mieszka w tych okolicach i będzie w stanie pomóc, zapytam.[/QUOTE] Tylko że wiesz - ja bym musiała klucze do domu dać, bo na LSM z pracy po prostu nie dojadę, najgorsze miejsce do mieszkania przez te korki. Ani się rano wydostać, ani wieczorem dostać z powrotem bo całe miasto rusza do największych sypialni Lublina (Czuby i LSM), do których prowadzą z Centrum i wszystkich innych części Lublina oraz spoza Lublina raptem 2 drogi. Ona powinna dostawać te zastrzyki o mniej więcej przynajmniej tej samej godzinie - więc nie mogę psa dostosywać do swojego trybu funkcjonowania (pracy) np. raz zastrzyk o 8 rano raz o 5 rano a raz o 21 ... Najlepiej byłoby znaleźć normalny - w sensie unormowanego rytmu dnia - dom tymczasowy, ja nigdy nie znam dnia ani godziny, kiedy muszę np. jechać do Wrocławia na przykład i wtedy z chorym psem jest problem jak cholera. Ewa Quote
LadyS Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 No na miau pojawiła się prośba o dom tymczasowy z kotami albo wśród kotów - może akurat coś się znajdzie. Quote
evel Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Aukcja kalendarzykowa: [url]http://allegro.pl/show_item.php?item=950336820[/url] Quote
E-S Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 [quote name='ladySwallow']No na miau pojawiła się prośba o dom tymczasowy z kotami albo wśród kotów - może akurat coś się znajdzie.[/QUOTE] Z Zuzanką jeśli nie rozwiążemy sytuacji inaczej - pomoże mi Plastelina, szczegóły tu: [url]http://www.dogomania.pl/threads/179697-Zuzanka-kaszel-kennelowy-deklaracje-albo-SCHRON-A-MIERAE-BA-agamy-o-deklaracje?p=14256252#post14256252[/url] Jezu, może nam się uda ją uratować, nie pójść z torbami i znaleźć jej dom .... Ewa Quote
sacred PIRANHA Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 błagam o pomoz dla suki w typie maltańczyka, bez Waszej pomocy nie jestem w stanie nic zrobić :-( [url]http://www.dogomania.pl/threads/181399-Suka-Maltanczyk-W-TRAGICZNYM-STANIE[/url] Quote
LadyS Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Aktualne rozliczenie na dzień 8.03.2010: Aktualizacja rozliczenia na dzień 8.03.2010: z poprzedniego rozliczenia [B]337,85 [/B] gryzeldzia na nowodwor [B] 25[/B] krook na manie za 4 miesiace [B]200[/B] agusiazet na hotel Nowodworzan [B]50[/B] bazarek bico / plastelina [B]12[/B] evl deklaracja marzec + kwiecień [B]20[/B] andegawenka za marzec hotel [B] 50[/B] bico na mania i manie po polowie [B] 50[/B] kakadu na zuzie [B]10[/B] na transport lilki do dt [B] [COLOR="red"]100 [/COLOR] [/B] isadora usługowy bazarek [B]10[/B] agnieszka32 na hotel marzec i kwiecień [B]60[/B] kami_23 na manie i manka [B] 25[/B] mercy na zuzanke [B]10[/B] wplata na konto kliniki na zuzanke [B][COLOR="red"]200[/COLOR] [/B] ageralion usługowy [B]8,5 [/B] evl kalendarzyki [B]10[/B] bonek na hotel [B]30[/B] marzenka1 na nowodworzan [B]10[/B] rodzice maciusia na nowodworzan [B] 20[/B] danka1234 usługowy [B]10[/B] agnieszka24 usługowy [B] 10[/B] podsumowanie ogólnie [B]958,35[/B], wydatki: [COLOR="red"][B]300 [/B][/COLOR] [SIZE="3"][B]pozostało 658,35[/B][/SIZE] na jamniki [B]275[/B] na zuzę [B] 20[/B] na hotelik niezdefiniowane [B]260[/B], wydatki: [COLOR="red"][B]100 [/B][/COLOR] do innych wydatków [B] 398,35[/B], wydatki: [COLOR="red"][B]200[/B][/COLOR] Legenda: [COLOR="red"]wypłaty[/COLOR] ------------------------------- W związku z tym, że zalegamy sacred_PIRANHII z zapłaceniem 240 zł za tymczas Cykora + 50 zł za szczepienia, a ona ma bardzo złą sytuację finansową, przesłałam jej z ogólnych nowodworskich 120 zł, w ramach zapłaty za pierwszą ratę tymczasu. Zostaje do zapłacenia 190 zł i myślę, że zanim zaczniemy wyciągać kolejne psy czy zbierać na sterylki i kastracje, trzeba uregulować ten dług. Niedługo powinniśmy się dowiedzieć, jak wygląda rozliczenie w klinice za Zuzankę - myślę, że jeśli będzie nadmiar pieniędzy, a jeśli dług to było 300 zł, to pewnie będzie, to trzeba je poświęcić na opłacenie zuzankowych leków. Na leczenie zbiera również Lilka, która ma obecnie 101 zł na koncie, a potrzeba jej ok. 250 zł + zakup leku na stawy i karmy. W związku z tym prosimy bardzo o bazarki czy jednorazowe wpłaty zarówno na Cykora, jak i na Lilkę. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Podajcie jeszcze maila do osoby do której mogę wysłać fotki rzeczy na bazarek Quote
elik Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 [quote name='Rodzice Maciusia :)']Podajcie jeszcze maila do osoby do której mogę wysłać fotki rzeczy na bazarek[/QUOTE] Nie czytam wstecz - brak czasu. Jeśli chodzi tylko o zrobienie bazarku - o wystawienie na dogo, [B]bez zbierania kasy[/B], mogę zorganizować bazarek - załozyć watek, notować licytację. Po zakończeniu licytacji kasa za fanty mogłaby wpływać na konto Cioteczki prowadzącej rozliczenia suni. Jeśli odpowiada Wam moja propozycja, to proszę info na PW. [B]Pozdrawiam Rodziców Maciusia[/B] :) Quote
mshume Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Nie widzę mojej wplaty 25 zł na konto hoteliku Zuzanki [quote name='ladySwallow']Aktualne rozliczenie na dzień 8.03.2010: Aktualizacja rozliczenia na dzień 8.03.2010: z poprzedniego rozliczenia [B]337,85 [/B] gryzeldzia na nowodwor [B] 25[/B] krook na manie za 4 miesiace [B]200[/B] agusiazet na hotel Nowodworzan [B]50[/B] bazarek bico / plastelina [B]12[/B] evl deklaracja marzec + kwiecień [B]20[/B] andegawenka za marzec hotel [B] 50[/B] bico na mania i manie po polowie [B] 50[/B] kakadu na zuzie [B]10[/B] na transport lilki do dt [B] [COLOR="red"]100 [/COLOR] [/B] isadora usługowy bazarek [B]10[/B] agnieszka32 na hotel marzec i kwiecień [B]60[/B] kami_23 na manie i manka [B] 25[/B] mercy na zuzanke [B]10[/B] wplata na konto kliniki na zuzanke [B][COLOR="red"]200[/COLOR] [/B] ageralion usługowy [B]8,5 [/B] evl kalendarzyki [B]10[/B] bonek na hotel [B]30[/B] marzenka1 na nowodworzan [B]10[/B] rodzice maciusia na nowodworzan [B] 20[/B] danka1234 usługowy [B]10[/B] agnieszka24 usługowy [B] 10[/B] podsumowanie ogólnie [B]958,35[/B], wydatki: [COLOR="red"][B]300 [/B][/COLOR] [SIZE="3"][B]pozostało 658,35[/B][/SIZE] na jamniki [B]275[/B] na zuzę [B] 20[/B] na hotelik niezdefiniowane [B]260[/B], wydatki: [COLOR="red"][B]100 [/B][/COLOR] do innych wydatków [B] 398,35[/B], wydatki: [COLOR="red"][B]200[/B][/COLOR] Legenda: [COLOR="red"]wypłaty[/COLOR] ------------------------------- W związku z tym, że zalegamy sacred_PIRANHII z zapłaceniem 240 zł za tymczas Cykora + 50 zł za szczepienia, a ona ma bardzo złą sytuację finansową, przesłałam jej z ogólnych nowodworskich 120 zł, w ramach zapłaty za pierwszą ratę tymczasu. Zostaje do zapłacenia 190 zł i myślę, że zanim zaczniemy wyciągać kolejne psy czy zbierać na sterylki i kastracje, trzeba uregulować ten dług. Niedługo powinniśmy się dowiedzieć, jak wygląda rozliczenie w klinice za Zuzankę - myślę, że jeśli będzie nadmiar pieniędzy, a jeśli dług to było 300 zł, to pewnie będzie, to trzeba je poświęcić na opłacenie zuzankowych leków. Na leczenie zbiera również Lilka, która ma obecnie 101 zł na koncie, a potrzeba jej ok. 250 zł + zakup leku na stawy i karmy. W związku z tym prosimy bardzo o bazarki czy jednorazowe wpłaty zarówno na Cykora, jak i na Lilkę.[/QUOTE] Quote
Rodzice Maciusia :) Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Elik - to jeśli dla dziewczyn to ok, to podaj mi proszę maila. No chyba że nie zakładać nowego bazarku tylko dołączyć moje rzeczy do np. matrioszki Quote
matrioszka2 Posted March 10, 2010 Author Posted March 10, 2010 [quote name='mshume']Nie widzę mojej wplaty 25 zł na konto hoteliku Zuzanki[/QUOTE] Jeśli wpłaciłaś do ladySwallow, to zrobi korektę, ale jeśli wpłaciłaś bezpośrednio do kliniki , to tutaj nie będzie ujęte.Właśnie chodzi o to, że w klinice powiedziano jakoby żadnych wpłat dla Zuzanki nie było (!), dlatego apel o to, by okazać dowód wpłaty i udowodnić tamtym, że "się mylą". Głupio to wyszło, ale nikt się nie spodziewał, że trafi na taką niesumienną firmę. Przepraszam Cię. Quote
mshume Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Wplacilam na konto funi, podane mi przez E-S. Quote
LadyS Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 [quote name='mshume']Wplacilam na konto funi, podane mi przez E-S.[/QUOTE] No to nie będzie to zawarte w tym rozliczeniu - to są wpływy i wydatki z mojego konta. Quote
elik Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 [quote name='Rodzice Maciusia :)']Elik - to jeśli dla dziewczyn to ok, to podaj mi proszę maila. No chyba że nie zakładać nowego bazarku tylko dołączyć moje rzeczy do np. matrioszki[/QUOTE] Czyli nie chodzi o zrobienie nowego bazarku, tylko dołożenie fantów do już istniejacego ? Jeśli tak, to powinna to zrobić autorka wątku, jak mniemam matrioszka. Jeśli byłabym pomocna, to proszę o info na PW :) Quote
LadyS Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Zapraszam na kolejną edycję bazarku z tekstami ogłoszeniowymi dla psów w potrzebie: [url]http://www.dogomania.pl/threads/181614-UsA-ugowy-PISANIE-TEKSTA-W-OGA-OSZENIOWYCH-Na-Nowodworzan-Do-24-03?p=14274380[/url] Quote
fioneczka Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 przez to że "ruchomość" dogo pozostawia wiele do życzenia to na wątkach umyka mi wiele informacji czy macie może jakieś wieści o astku ? jak po kastracji ? Quote
LadyS Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 [quote name='fioneczka']przez to że "ruchomość" dogo pozostawia wiele do życzenia to na wątkach umyka mi wiele informacji czy macie może jakieś wieści o astku ? jak po kastracji ?[/QUOTE] Nikogo nie było w schronisku, więc raczej wiadomości nie ma... Najwcześniej wybieramy się mniej więcej za tydzień. Quote
Recommended Posts